Det är kul att leka deckare på kryssningsfartyg

Saker maken har kommit fram till (jag har alltså inte varit involverad alls, han upplyser mig i efterhand):

Lappen är ju faktiskt skriven på svenska (med väldigt vacker handstil dessutom), det eliminerar ett gäng på båten

Han har bara sett två stycken gå i hytten, en kille och en tjej (som är svensk och som han tror heter Margareta), killen är eliminerad pga handstilen (vi kan låtsas att han har anlitat handstilsexperter nu)

När han gick till någon slags reception för att fråga om han fick låna printer svarade tjejen bakom disken att hon kunde printa åt honom om han mailade till henne. Han hade gjort en bild i paddan och paddan var under armen så han mailade direkt. Sin tackbild till den som nu kanske inte vågar sig tillbaka till hytten för att hämta fatet hehe.

IMG_2162

När tjejen i repan fick mailet frustade hon över hela skärmen och sa något i stil med “är det du?“.

Men hon var norsk och kan med andra ord inte ha skrivit brevet.

Slutsats hittills, det är flera misstänkta på båten som vet om det här ljuvliga tilltaget.

Och fatet är dammsuget, som synes.

Någon som har fler idéer och förslag att ge honom?

0 thoughts on “Det är kul att leka deckare på kryssningsfartyg

 • Och han som skulle få en urtråkig resa, utan att ha något att göra! Nu har han ju fullt upp med att lösa mysteriet.
  Några funderingar:
  -Men om flera vet om det så kan det ju vara så att en svensk (man eller kvinna) eller en norsk som kan svenska tillräckligt för att inte missa stavningar eller ordval, har skrivit en “kladd” för att sedan en med snygg handstil har renskrivit det.
  -Är det säkert att han har sett den person som gick in i hytten? Även här kan ju flera ha sammarbetat så att en som har tillgång till hytten hjälper Dammråttan.
  -Kan din statistik på bloggen hjälpa dig att se vem som läser i Norge? (Tid för bloggbesök kopplat till kommentar?)
  -Det KAN ju vara så att det är en syster/bror/kusin/kompis till en bloggläsare, att Dammråttan bara är ombud.

  Nu ska jag gå ut och köpa mjölk, har inte fått något kaffe än i dag (men en hel kanna te, så jag är lite vaken i alla fall), får se om koffeinet kan kicka igång hjärnan så att jag kommer på något mer. Återkommer i så fall.

  • För det första så hade han ju noll koll innan dammsugarfatet levererades (jag ber därmed om ursäkt till Dammråttorna ifall de har fått se skitna kallingar liggande på golvet eller så), efter leveransen har han bara sett två. Killen och tjejen, tjejen är som sagt svensk men så förvånansvärt oskyldig ut.

   Har grymt svårt att tro att det är en norska som skrivit det oavsett svenskakunskaper, min syrra har bott i Norge i 16 år och hon blandar hej vilt, språken är för lika. Det måste vara en svenska som skrivit, och det är ju tom daterat och ortsbestämt.

   Jag har även kollat min statistik. Och jag har ju mer statistik än…många andra att kolla, men det ger mig INGET. Dammråttan har varit sjukt skillad. Eller använt sig av bulvan för att kommentera.

   Det här känns som Döden på Nilen. Fast roligt. Eller ja, Döden på Nilen är ganska rolig med 😉

   • Det ÄR roligt! Och tänk att det kunde bli så spännande att åka den turen i mörka december!
    Håller med om att det brukar bli språkblandningar, men jag har också läst norskor boendes i Sverige som inte blandar språken, så chansen finns. …och det var ju bara ett uppslag! 🙂
    Jo, jag trodde att du hade en del statistik och dessutom kunskapen att tolka den, tråkigt att Dammråttan inte gjorde det misstaget. (Kan Dammråttan bo i Sverige när hon inte jobbar??)

    • Jamen vem kunde ANA att trippen skulle bli en kommisarie Morse-grej. Han fick roligt, vi fick roligt och nu är det ruskigt spännande. 🙂

     Och ja absolut kan Dammråttan bo i Sverige när hon inte jobbar. Det är ju inte helt ovanligt med svenskar i Norge. Jag kommer bli gråhårig på kuppen.

 • Det har kommit till kännedom att det nosas runt…
  Men vi säger som den store Partagas “Skiter man hjärtan på sänglinnet bör man sova med ett öga öppet eller bära kevlarbyxor från Pelle P”

  • Alltså. Nu vet ni grejor som knappt står på bloggen kära Dammråttor. Kevlar från Pelle P (jo iofs om det är de han har med sig men inte annars) 😉 Och som bonus fick ni med Partagas. Som jag VET att jag aldrig skrivit om, men Liten heter det i stamtavlan. Tur, skicklighet eller är ni bara närmare än jag tror? (fast just ingen alls vet att han faktiskt heter det i stamtavlan, det är ju inget man brukar prata om)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.