Så mycket pretentiösare?

Ursäkta om jag svär i kyrkan nu, men ni vet ju att jag ALDRIG kollar på TV, det gjorde jag igår och nu kommer jag svära så det osar.

Bästis Karin ville hemskt gärna se Så Mycket Bättre, som jag har sett lite här och lite där under åren, jag hade alltså ingen koll på upplägget men visste att jag tycker att Amanda Jensen har en riktigt schysst pipa och jag har alltid gillat The Ark. Lyssnade på Amandas tolkning av Orups låt från förra veckan eftersom den passerade förbi i nyhetsflödet och hennes tolkning av superbanal VM-låt sopade ungefär hela fotbollsplanen med allt i musikväg sådär generellt.

Mig spelade det ingen roll eftersom jag spenderade exakt hela gårdagen på soffan, lite vaken och lite sovande, så jag kunde titta på vad som helst.

Orup går ju inte att inte gilla (hej rosa dunjacka och mentholcigg). Sen var det två pojkar jag inte har en aning om vilka de var och så Kajsa Grytt som inte funnits i min musikvärld sedan förra gången det var skitmodernt att vara lite pk-radikal.

Det kändes lite som att Carola var the odd one out i sammanhanget. Hon har sjungit i en evighet och det är väl ungefär det hon är bra på. Jag lyssnar på Carolas julskiva tre gånger per juletid för den är vacker, i övrigt tål jag inte människan. Om hon åtminstone bara håller sig att att sjunga är hon hanterbar, öppnar hon truten för något annat än sång, som exempelvis småprat, får jag gåshud av den icke-positiva sorten. Hon pratar med bäbisröst och säger saker som man baxnar av och ALLT känns så oerhört pretentiöst och utstuderat.

Men som sagt, jag trodde de skulle sjunga. Enbart.

När programmet avslutades med “storstjärnan” Carola kände jag att jag satt med en min som inte var helt olik Kajsa Grytts minspel.

IMG_5425

What the flying F…?

Jag vet att man måste dyrka Carola eftersom hon har varit ett underbarn cirka alltid, men det går bara inte. Så jag måste dessvärre svära i kyrkan.

För det första hade jag ingen aning om att det var så himla mycket snicksnack, vilket fick mig att dö lite till eftersom Amanda Jensen kändes ungefär lika pretto som Carola fast på ett helt annat sätt. Chocken när hon såg ut som en reklampelare för Jumperfabriken när jag trodde hon var en tuff rockbrud liksom?

För det andra, alla de som var med var ju faktiskt coola och gjorde egna och skitbra tolkningar av låtarna. Till och med Orup gjorde något som inte lät som att han blev jagad av vargar.

Det gjorde inte Carola minsann.

Först undrade jag hur många omtagningar de hade gjort för att hennes klänning skulle ligga exakt rätt på muren hon satt på. Snacka om iscensatt intro. Och sen gjorde Carola det Carola är bra på. Hon sjöng, var snygg och såg lite sådär helig och vän ut som bara hon kan göra.

IMG_5427

Men för hennes del var det ingen tolkning, det kändes som ett “jag är Carola och skall bara visa de andra var skåpet skall stå för jag sjunger bara allt SÅ MYCKET BÄTTRE”. Där skulle minsann inget tolkas. Förutom möjligen det nåååhååågot överdrivna scenspråket.

Skämskudde ett kom när hon svischade omkring med divalaterna (förlåt, klänningen) i slutet av sitt uppträdande.

IMG_5431

Skämskudde två kom när Amanda gick och kramade henne och fick leka “gömma artisten i ett tygsjok” för att Carola kanske ville visa hur jordnära och skämtsam hon kunde vara genom att kväva henne i lite klänningstyg?

IMG_5434

Eller kanske bara klä ut henne lite så här när det är Halloween?

Väldigt oklart beteende.

Snälla säg att det inte bara är jag som får nässelfeber av att höra henne göra något annat än att sjunga?

Snälla säg att hon absolut inte har att fattat vitsen med programmet INTE är att bara sjunga rakt upp och ner som The Carola, utan faktiskt tvista till låtarna lite?

I övrigt ber jag om ursäkt över att jag svär i kyrkan, för det är fult att svära. Framför allt i kyrkan.

Men jag måste säga att de andra var fantastiskt bra.

Särskilt glatt överraskad blev jag över “okänd pojk nummer ett” och “okänd pojk nummer två”.

Satan i gatan vad bra de var.

0 thoughts on “Så mycket pretentiösare?

 • Håller helt med dig gällande frk. C, men hon gjorde en väldigt bra version av Arks “Tell My this night is over” kolla på länken hennes hemsida, http://www.carola.com, hon har fjädrar i videon. Har sett alla tre avsnitten och mina “idoler” är helt klart Ola och Orup. Ola har även växt som person ännu mer än tidigare vilken skön kille!

  Hoppas att din tand “ger sig”, hörde på radion att tandläkare var de som skrev ut mest penicillin av alla typer av läkare. Tydligen i ett förebyggande syfte, låter helt sjukt men men vad vet jag.;)

  Krya på dig så hörs vi på tisdag kl 20.00 🙂

  • Glömde, har “klickat” hem två boots igår, MEN, dessa skulle jag köpt förlängesedan i butik, men min storlek fanns inte och de ena paret hade försenad leverans. Alltså var detta ett planerat inköp sedan ca 1 månad tillbaka 😉 Och idag kan det bli lite mer shopping då sonen fyller år och är lovad både middag ute och något paket (som han väljer själv).

   • Då gills det inte alls. Jag har dessvärre inga sådana bakplanerade köp. Men än så länge är jag inte sugen, trots att jag tycker synd om mig själv. Är inte det mest konstigt?

  • Okay, jag lovar att sträcka mig till att kolla på hennes version av Ola, för att höra om hon faktiskt lyckades med något utan att se ut som Babsan 🙂

   Låter egentligen rätt rimligt, men samtidigt skrämmande med all den penicillinen. För man får inte dra eller rota i infekterad tand (nu tror jag att jag skrev rätt mellan infekterad och inflammerad?).

 • Jag har svårt för Carola även när hon sjunger. Hon lägger till någon Carola-ton som jag får utslag av.
  Jag hade bestämt mig för att skippa denna säsong av programmet, bara för att C är med. Min bror övertalade mig att se första programmet och jag var i chock över att Carola var så bra och att hon lyckades prata naturligt i första programmet!! Håller med om Amanda, hon är bäst på scen, annars är jag väl inte så impad av henne. Hade dessutom högre förväntningar på Kajsas tolkningar, men jag hoppas hon tar sig (har sett de två första programmen).
  Gårdagens program har jag inte sett än, har det inspelat och ska kanske se det i dag.

  Med allt detta ville jag bara säga att du får svära hur mycket som helst när du svär över Carola! Jag brukar också känna mig väldigt ensam om min åsikt. 🙂

  • FNISS. En Carola-ton. Och jag förstår SÅ väl vad du menar, för det har hon. Du satte bara ordet på det.

   Grytt var svinbra igår. Tyckte iaf jag som inte har koll på programmet sådär allmänt.

   HUR blev Carola en sån husgud undrar jag? Att hon har talang, fine. Men att man verkligen måste tycka att hon är bäst i världen?

   • Ja inte vet jag hur hon blev husgud, här inne i ditt kommentatorsfält verkar hon ju inte vara det i alla fall! 🙂

    Nu har jag tittat på gårdagens program och alla var bra/mycket bra, utom röda faran som var sist ut. Det var verkligen skämskudden!
    Jag har insett att trots att jag verkligen gillar Amanda som artist, så är jag nog inte så intresserad av vad hon säger. Någon i programmet sa något om att hon var en utomjording … det skulle ju förklara en del! 😉

 • Vilket befriande inlägg! Håller med i allt du skriver. Jag är normalt sett en snäll människa som försöker säga snälla saker och om jag inte kan det så brukar jag hålla tyst. Denna gången kan jag inte det (är inte mer än människa trots allt) och tycker det nästan är läskigt hur du hittar exakt samma saker som jag reagerade på. Jag har aldrig vågat säga något negativt om Carola öppet så det här var underbart befriande. Hoppas du mår bättre!

  • Tro det eller ej, men jag är faktiskt väldigt snäll jag med 🙂 Men att yppa att Carola faktiskt är rätt irriterande känns ju som en välgärning att säga. Hon sitter på en tron och där har hon suttit i 30 plus år?

   Däremot kan jag tänka mig att det kan vara ganska kul att se programmet där de tolkar hennes låtar, för hur det än är så kan man väl de flesta av låtarna?

   • Att du är snäll råder det ingen tvekan om från min sida, absolut inte. Ja du har rätt, man lär ju kunna alla hennes låtar då det blir hennes dag. Nu har jag inte följt programmet så värst slaviskt men har Carola någon gång ställt en fråga till de andra deltagarna? Eller är det TV4 som klippt programmet konstigt kanske? Däremot är ju Ola oerhört sympatisk och inkännande.

    • Det kan råda eventuell tvekan om snällhet om du frågar maken 🙂

     Alltså, är det meningen att de skall intervjua varandra? Jag kollade ju bara igår, och fattade nog inte riktigt vad det var för mysko saker de faktiskt gjorde som skulle se så himla “spontant” ut. Hur funkar det där med frågandet?

     • Nja intervjua ska de väl inte göra direkt men som musiker/artist hör de väl till att känna till varandra och visa ngt slags intresse?! Är nog mera ute efter vanligt hyfs som vid en vanlig middag. Skulle ju bli konstigt om de bara satt där och åt och plingade i glaset när de skulle göra sin version. Att visa sig lite intresserad av varandras artistliv tycker jag borde finnas med. De är ju kollegor. Jisses vad jag har svårt att vidareutveckla mig idag men du kanske fattar hur jag menar?! Sen måste jag nog bara tillägga att visst kan Carola sjunga, det tycker jag med, det är bara hennes personlighet jag har svårt för. Sådana som tar sig själv på allt för stort allvar och tar större plats än andra. Nu väntar jag på tisdag så jag får reta av mig, känner att jag är bra på gång nu när jag släppt min spärr och är lite “småelak”. 😉

     • Jamen då är jag med på hur du menar. Nu måste jag ju kolla fler avsnitt för att se om hon verkligen har så sorgligt dålig koll. Det enda kamrat Karin sa om programmet var att hon hade suttit som ett frågetecken när Familjen-Johan hade sjungit förra veckan. För att hon inte verkade förstå skånska. Det verkar imponerande.

      Man får vara dum ibland. Iaf mot Gunilla Persson och numera Carola. Faktiskt 🙂

 • Nu tittar jag inte på programmet, men du uttrycker p r e c i s vad jag tänker om Carola. Jösses så pretto och tillgjord hon är. Amanda gillar jag, så det är lite oroande om hon också är på väg åt det hållet.

  • Jamen jag gillar också Amanda. Vilken pipa den tjejen har. Det är väl därför jag har trott att hon är rockbrudig, när hon istället verkade vara en sådan där som verkligen hade huvudet i det blå och pratade som om hon var i en weed-tripp. Jag vet inte ens hur jag skall förklara det?

 • Jaa, va ska man säga om Carola… Hon sjunger hur bra som helst och blir bara vackrare med åren, men jag vill helst inte höra henne prata 😉
  Tanken med programmet är väl att ta artistens låtar och göra dem till sina egna… och det gjorde hon väl iofs 😉
  Jag älskar Ola, och hans version igår va bäst enligt mig!

 • Svär allt vad du kan. Blev extremt glad när jag såg detta inlägg eftersom jag själv har samma inställning till damen i fråga. Min man håller med men kan inte låta bli att på skämt skryta med att han fått en kram av henne privat OCH legat i hennes säng … Men hon är lika pretto och ovän som man kan tro.

  Humlan, så rätt och precis i prick med Carola-ton. Den får mina nerver att darra men inte av välbehag utan mer obehag. Var en gång på en kyrkokonsert och då sjöng en kvinna, som inte var damen i fråga, med just den tonen. Om man blundade kunde det mycket väl vara Dame C som sjöng. Tror de är skolade på det viset. Hon han visst en bra sångröst men tyvärr tycker jag att allt låter likadant.

  Har aldrig sett programmet tidigare år men i år blev jag nyfiken eftersom Orup, Amanda och dame C skulle vara med. Hade bara tänkt se hur de andra tolkar just dessa personers sånger men vi lär se hela skiten och använda skämskuddar vare gång de ska ha sina dagar med upptåg och skojigheter. Tycker allvarligt talat att Amanda är den som gör bäst tolkningar. Gryttskan är i mina öron inte riktigt hemma. De “okända” pojkarna gör verkligen sin tolkning även om jag kanske inte gillart. Orup och The ark killen gör vad de ska men inte så det ger några rysningar direkt.

  Men hallaluja och amen till dame C “kritik” kan hon behöva där uppe på sin pedistal.

 • Amen to that! Det som har förvånat mig mest är nog Amanda som verkar hög mest hela tiden och inte kan uttrycka sig klart och redigt. Att C är som hon är har jag ju vetat alltid, det är knappt jag står ut med henne när hon sjunger öppnar hon munnen annars så stänger jag helst öronen. Det enda roliga hon lyckades med var väl när hon fick till det med att säga att det (ordet kuk) kunde hon inte ens ta i sin mun …..

  • Ja! Hon verkar hög. Och allt blev ju jättekonstigt igår när hon helt plötsligt började gråta och jag inte fattade något alls.

   Hahahaha sa hon verkligen att hon inte kan säga kuk? Hur sa hon det undrar man då? Genom bokstavering eller charader?

   • Haha hon sa typ, det där kan jag inte ens ta i min mun. I samma sekund kom hon på att det blev liiiite fel. Hon menade ordet ju
    Det var en av killarna som råkade vräka ur sig ordet kuk när de lekte o klädde ut sig C förfärades lite o sa då ovanstående

 • Carola e ingen storfavvis här heller längre iaf… hade väl en period i nedere tonåren när hon slog igenom med främling o sen gillade jag henne i några år, men håller med dig idag om henne

  Ja, hon kan sjunga och har en bra röst fast då tycker jag hon helst ska sjunga julsånger

  Idag har jag en favoritskiva med henne vilket är en julskivan Jul i Betlehem, till sådana låtar tycker jag hennes sångröst passar bäst

  Kan inte uttala mig om programmet då jag inte sett det ännu

 • Den enda anledningen till att jag inte tittar på det där programmet i år är just Carola. Jag får kliande utslag över hela kroppen när jag hör eller ser henne. Ni får säga att hon sjunger hur bra som helst men klarar inte av henne. Spelar de henne på radion byter jag kanal. Det är egentligen synd att hon är med i år för det är ju en massa andra bra artister med och de hade det varit kul att se.

 • Jag är oxå nyfiken på Carolas dag, fast jag ryser när hon pratar. Burr.
  Nu hoppas jag att du snabbt kryar på dig, stackars. Kvinna.

  • Vi kanske får göra en lördagshappening och titta på just det avsnittet tillsammans här på bloggen. Trots anti vill jag verkligen se det. 🙂

   Tack söta du. Imorgon är det dags att börja ringa tandläkare igen och bli av med tand#%%#}}{.

  • Jag har en herrans massa telefoner, men jag tror att jag har sålt alla till en kompis. Det hänger på om jag kan få tag i andra hos min datorhovlagare. Vad har hänt?

   • Min uppför sig konstigt. Den stänger av sig ibland, hakar upp sig när jag svarar, börjar spela musik när den ligger för sig själv, lite sånt. Lite irriterande för jag älskar min fån.

    • Okay, äppledoktorn frågar då såklart: vad har du för telefon? är den uppdaterad?

     (Eller så provar du andeutdrivning a’la Humlan…fniss)

     • Jag har en skitgammal Iphone 4. Idag fick jag en likadan (utan spökerier) av en kille på jobbet. Så nu har jag ett annat problem. Jag har fått över alla mina appar men hur i h-e får jag över alla kontakter? Jag vägrar Iclouda men får kanske ge mig i det här läget. 🙁

     • Hm. Det är lite svårt att gissa var du har säkerhetskopierat men om du vägrar iCloud så gissar jag att du kör iTunes? Allt ligger i vilket fall som helst på samma ställe, så kör du en back up på “nya” telefonen och appar och allt har kommit med så skall kontakter göra detsamma. Det är ingen skillnad.

 • Åh så härligt att läsa att någon annan än jag flippade ut på “klännings-svepet” (och även klänning-draperad över mur”- stunden). Det är SÅ teatraliskt och SÅ larvigt att jag inte en kan ta in hur människan sjunger. Carola-tonen ska jag lyssna efter nästa gång 🙂
  Jag läste någon intervju med henne inför “Så mycket bättre” där hon berättade att hon ofta satt tyst under samtalen eftersom de var så filosofiska. Hon kunde inte delta eftersom hon (…hennes ord…) “var mer street-smart”.
  Jisses!!
  Älskade också hennes minspel när hon var tvungen att “låta blir att reagera på” att Love Antell tyckte att ” Jesus inte kan ha varit någon schysst polare”.

  • Hahaha…herregud som det störde mig. Ge mig Gunilla Persson any day istället för den där dramadamen. Så JÄKLA underbart att jag inte var ensam om att svära i den kyrkan faktiskt.

   Var det i detta avsnittet? Det var ju hur roligt sagt som helst, och faktiskt helt sant. Ser man enbart till att det skulle ha varit en icke-fiktionhändelse så kan han ju faktiskt inte ha varit en schysst polare.

   • Ja – det var i det här avsnittet. Dessutom drämde han till med att “han faktiskt kunde förstå Judas”. Du måste leta redan på den scenen. Den är SÅ kul!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.