Men klockan är ju egentligen …

Hur lång tid efter tidsomställning är det okay att säga ovanstående mening?

Minst en vecka väl? För i så fall är klockan nästan nio nu och då får man väl gå och lägga sig på riktigt?

Och så kom jag på YTTERLIGARE en sak som stör mig med tandskrället.

2004 råkade jag åka till USA nån dag efter att vi hade ställt om till sommartid, amerikanerna ställer ju om helgen efter oss, vilket betyder att jag först förlorade en timma här hemma och sedan förlorade jag ytterligare en i USA.

Det har irriterat mig i tio år. Jag har alltså levt med en timma mindre än ALLA andra i tio år (inte konstigt att man är lite bakom).

Nu ställde ju vi om till vintertid förra helgen och fick en timma. Vi skulle anlänt Ft Lauderdale i fredags och i lördags ställde amerikanerna om till vintertid.

Jag skulle alltså få tillbaka min snodda timma efter tio år.

Snopet.

Jag kommer fortsätta vara bakom.

Men nu är ju klockan egentligen nio och man får ju snart sova.

Väl?

0 thoughts on “Men klockan är ju egentligen …

 • När jag försöker tala om för mig själv att jag borde gå och lägga mig för att klockan egentligen faktiskt är halv ett, då kan det hänga med ganska länge.

 • Själv har jag intalat mig hela natten att jag är inte trött du är jättepigg och snart är det bara x-antal timmar kvar tills du får gå hem o sova 🙂

  Fast nu e jag hemma och FÅR GÅ o Sova 🙂

  Men en sak e ju säker iaf…. ringer de från jobbet idag före 1-2 i em så kommer jag begå ett mord, förra veckan ringde de 10:30 och jag hade hunnit sova 2,5 timme efter att jobbat natt

   • maria -jumbon med ett liv- lagervall says:

    Så du menar att det inte är ok att arbeta
    fre15,30-20,30 sedan
    lör02,00-0900 sedan
    14,30-17,30 sedan
    sön02,00-09,30 sedan
    14,30-1700

    mer än 5 timmar hemma för att sova igen natten och ta hand om hem o familj är överskattat
    Menar du att det finns regler för arbetstider……….:o (ironisk,ja)

    • Seriöst? Alltså…seriöst???? (Lägg till extremt många frågetecken där).

     Jag jobbade som trafikledare i…eh…14 år med konstant jour. Dvs fastlimmad mobil i näven så fort jag gick hem, det är en sak. Man vande sig. Egenföretagare, då vänjer man sig med för man slutar inte tänka. Men de skiften du just skrev. Alltså? Det låter ju helt…sjukt. Snälla säg att det inte är normalt utan att det var pga sjukdom eller annat? (Gissar på inte men hoppas)

     • Som tur e har jag inte sådana turer lr rättare sagt har inga fasta turer alls då jag bara lägger in vilka dagar jag Kan/vill jobba

      Sen har vi särskild personal som bokar in mig nånstans på dessa femtioelva olika arbetsplatser jag e på
      Och det är banne mig bokarnas skyldighet/ och jobb att ha koll på hur jag jobbat eftersom de bokat in mig på passen, och de har uppskrivet både på papper eller whiteboard och i datorn men antagligen var den här bokaren för lat för att kolla ordentligt.

     • maria -jumbon med ett liv- lagervall says:

      Det är min arbetstid var tredje helg. Kan minska med en timme på något pass om vi har lite att göra.

      Har lite knepigt schema med mer o mindre intensiva perioder.
      Men totalt på ett år blir det ungefär 85%
      Lagom!!!

     • Var tredje helg är rätt ofta ändå. Jag blev akut trött bara av att läsa tiderna. Är ytterst opigg just på nätterna faktiskt.

 • Jaa, det kan man säga i många veckor. Jag har visserligen bara hört och själv använt det åt andra hållet, alltså för att kunna skjuta upp något sommartid (t.ex. “egentligen är klockan bara 23 så jag måste inte gå och sova riktigt än”), inte för att tidigarelägga något men det funkar absolut lika bra 🙂
  Men egentligen behövs det inget annat än trötthet som argument till sänggående, även om klockan är jättetidig kväll, särskilt när man som du har ett eländigt tandskrälle.

  Jag förstår för övrigt din snopenhet över att inte äntligen få tillbaka din 10 år gamla snodda timme…

  • Jamen ja. Tack 🙂 Givetvis gäller samma när det blir sommartid igen. Man får säga det mer än en dag. Och jag gick och lade mig hehe.

    • Borde ha blivit 🙂 Ja, jag känner mig mer okay, bara så in i bänken trött av penicillinet. Sådär så att jag redan har börjat “men klockan är egentligen 20 över åtta då får man väl snart gå och lägga sig?”

     • Jamen, när man äter penicillin och är trött så får man gå och lägga sig när man vill/behöver 🙂

      Bra att det är mer okay nu men jag förstår att det är jobbigt att vara så trött. Hoppas att sömnen är bra och välgörande i all fall, och jag hoppas att du sover gott nu när klockan egentligen är nästan tio 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.