Nu skall vi leka “gömma nyckeln”

Jag berättade ju för inte så längesedan om de där små käcka pryttlarna man kan sätta lite varstans, som exempelvis nyckelknippan, och sen hålla koll på nycklarna genom en app i telefonen. Kolla det här inlägget.

Idag låg de i brevlådan och jag öppnade paketet, stirrade på dem och funderade på vilka fyra grejor jag letar oftast efter. Jag letar ju liksom efter allt, hela tiden, så det får bli en prioriteringsfråga.

IMG_5488

Välja fyra saker av allt jag äger alltså? Man skulle kunna kalla det en utmaning modell större. Eller ilandsproblem om man är illvilligt lagd.

Så jag började med nycklarna, tänkte att det måste väl ändå vara himla praktiskt och jag spenderar väldigt mycket tid åt att leta efter just nycklarna.

Då blev det verkligen skitspännande efter att ha installerat appen och jag kunde börja leka just gömma nyckeln medan telefonen talade om för mig om jag var så långt ifrån att det var svinkallt eller så nära att det var brännande hett. När jag hade lekt klart såg det ut så här.

IMG_5490

Då låg nycklarna alldeles bredvid mig. Och den lilla fyrkantiga brickan spelade en glad trudelutt. Ifall jag inte hade sett dem utan de kanske hade legat under soffan eller mellan soffkuddarna.

Extra underhållande blev det att få lite olika ledtrådar medan jag “letade”. Hintar är alltid skojigt när man leker.

Nu har jag tre kvar som skall placeras på saker utvalda med omsorg. En vet jag redan. Korthållaren. Givetvis den förbaskade korthållaren. Då har jag bara två kvar.

Första funderingen är hur exakt jag skall kunna fatta ett beslut om vilka två av alla mina högt älskade saker jag spenderar ohemult mycket tid att leta efter som skall få äran att bli utvalda. Efter ordentlig självrannsakan kommer ju såklart glasögon väldigt högt på listan över “saker jag letar efter skitofta, skitlänge och som är skitviktiga” och då undrar jag ju givetvis om mina glasögon kanske inte ser tillräckligt annorlunda ut redan?

Funkar det verkligen att sätta en Tile på dem?

IMG_5495

Har jag lite taskig självinsikt om jag faktiskt tycker att det där var en av mina bättre idéer?

Om det nu skulle vara så kanske jag kan skaffa mig ytterligare ett senilsnöre och hänga Tilen på snöret istället?

Men då kommer ju problemet, jag har nu totalt sju par glasögon som jag använder. Även om det är just dessa som jag använder mest numera (det måste jag säga, det trodde jag ALDRIG, men det gör jag – de här glajjorna sitter på i princip dygnet runt).

En Tile kvar. Nycklar lösta, korthållare löst och ett par glajjor lösta.

Jag får ju stressklåda bara av att inse var jag skulle behöva sätta den någonstans. För på min fyra i topp-listan över saker jag letar efter innan jag skall springa ut genom dörren förutom nämnda och lösta prylar är ju såklart telefonskrället.

Någon som har lust att förklara hur jag skall kunna sätta en Tile på telefonen när jag behöver telefonen för att kunna hitta telefonen?

Det, mina vänner, är vad jag kallar ett delikat problem. Alternativt ett Moment 22.

Sen inser jag att jag kommer behöva köpa till ungefär 58 stycken Tiles till.

Herregud, om det är så här illa nu hur skall det då bli när jag blir (ännu) äldre?

Och så undrar jag hur många telefonen klarar att hålla reda på innan den dör batteribristdöden bara av de häringa letningshjälpprylarna?

Så många frågor, så lite svar. Det här skulle ju underlätta livet, inte försvåra det.

Men satan i gågatan vilken fiffig idé det här var för oss som letar efter allt mest hela tiden.

0 thoughts on “Nu skall vi leka “gömma nyckeln”

 • Du måste ju såklart ha TVÅ telefoner med en tile på varje. Då är chansen att du har koll på en av dem större och så kan du lätt hitta den andra! 😀

  • Mmm…det är ju en bra idé. 🙂 Eller så tänker man innan man skriver och kommer på att man faktiskt har iPads med (vilka också skulle behöva Tiles) men det GÅR ju faktiskt att installera appen på dem med.

   // Dum i Huvudet (eller som Arne Anka uttrycker det “att tänka innan man talar är som att torka sig i röven innan man har skitit”)

 • Är det nu man ska säga att man (knappt) tappar bort saker som nycklar och telefon? *host*

  Däremot har jag dåligt korttidsminne av whiplashen, kan glömma att göra saker eller folks namn t.ex.

 • Sätt en på mannen också så vet du säkert om han är i källaren eller inte 🙂
  Hundarna är ju en bra ide också.
  Paddan?
  Sen är två telefoner inte dumt det heller (sa hon som alltid springer med två telefoner)
  Sen skulle jag behöva ett antal tiles till min sambo som ALDRIG har koll på sina saker.Själv är jag så ordningsam så …….sambon kallar mig skåpfascist, vad han nu kan mena med det? Men allvarligt talat är jag en jävla vanemänniska så om jag råkar lägga en pryl fel så är jag helt såld på att hitta den igen speciellt då nycklar, jobbprylar osv. De ska bara ligga på sina speciella ställen (det här kommer jag att neka till om nån (läs sambon) påpekar för mig en annan dag)

  • De här småprylarna går på bluetooth, så det är väl mer för att kontrollera om prylen finns i huset och sen börja leka “leta”. Då funkar det dåligt på hundar och man. Där har jag andra prylar. Det är ju just det där att det är SAMMA varje dag. Var är nycklar, var är telefonen etc etc.

   Eller så har du lite lite kontrollbehov över skåpen? 😉 Jag känner igen det även om inte jag har det på just skåp (dessvärre), men i min kameraväska måste allt ligga på sin plats och det gäller egentligen alla mina tillhåll för tekniska pryttlar, även kablar. Får andnöd om en sak är borta och letar ihjäl mig.

   Jag gissar att din sambo inte får andas i skåpen? 🙂

 • Hmmm tror inte de hade hjälpt mig. Jag hittar inte ens I min handväska. Och då är den inte speciellt stor. Vet inte hur många gånger jag får tömma den för att hitta nycklar, plånbok eller mobiler. Skrev jag att det är det enda som ryms I den?

  • Haha…då skall du få ett annat tips av mig som jag också väntar på från samma uppfinningssida, en handväsklampa.

   Jag har en redan, men den börjar bli lite trött i lyset efter…hm…ett år (har för mig att jag fick den i julklapp förra året) och att en så liten fånig grej kan vara så jäkla praktisk är SÅ fascinerande.

   Jag börjar tro att alla vi med handväska inte är riktigt navlade någon av oss. 🙂

    • HAHAHAHA det KAN du inte ha, min lyser ju så fort jag stoppar ner handen i handväskan och kommer när den med något just för att jag skall kunna hitta resten. Vad har du för skum lampa?

     • Men…då måste du ju leta efter lampan med? Min börjar lysa när jag vispar runt med handen i väskan och kommer när den, annars hade jag verkligen ALDRIG hittat något. Nu väntar jag på att nästa generation väsklampa skall komma, givetvis även den från den däringa projektsidan så jag har ingen aning om den kommer i år eller om en kvart, fjorton dagar.

  • EXAKT samma här. Jag har aldrig blivit av med några nycklar men herregud så mycket tid jag lagt på att leta efter dem. Så TRÖTTSAMT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.