Ibland glömmer man att man har handlat

Och då visar det sig att man har handlat saker som skall hjälpa till mot just glömska.

Fascinerande.

Jag spenderar ju orimligt mycket tid med att leta efter nycklar, glasögon och telefon. Bland annat. Det är ganska tradig letning och tiden jag lagt på det genom åren motsvarar…hur mycket som helst. Jag hade hunnit doktorera i hur man blir doktorand på samma tid.

Ni vet den där mysko sidan där jag backar olika projekt, som det ibland blir något av och ibland inte. Som strutskudden. Men oftast riktigt vettiga saker och på sistone har ju de där hundtracksen landat i brevlådan, samt Veronica Mars-filmen.

Grejen med sidan är ju att det oftast tar väldigt lång tid innan idén man går in och backar faktiskt blir ett färdigt projekt. Det brukar ta i snitt ett år eller så. Vilket betyder att man får en glad överraskning när det väl är dags.

Idag fick jag ett mail att det var dags att börja skeppa en pryl jag backade för ett år sedan. En Tile (hette den tydligen). Liten pryl man sätter på nyckelknippan eller bak på telefonen. Ser ut så här.

Screen Shot 2014-10-28 at 10.45.40

Verkligen vansinnigt praktiskt. Övervägde att sätta en på maken med, eftersom han är spårlöst försvunnen sedan igår kväll, ända tills jag läste att de bara funkar upp till 100 fot.

Läser man om dem, så verkar det även som att man kan leka den där leken “varm, varmare, skithett” med den också. Man går med telefonen (det förutsätter ju då att man faktiskt hittar telefonen) och så får man starkare signal ju närmare man kommer förlupet objekt. Skitkul.

Sen började jag gapskratta för mig själv och kom att tänka på en av kommentarerna till klockinlägget.

Screen Shot 2014-10-28 at 10.49.13

Anki verkar ju inte ha några som helst problem med telefonen, den är ju alltid med. Och därmed bästa klockan.

Jag tänker att Anki kanske skulle behöva en Tile att sätta på vänsterarmen, eftersom risken verkar större att hon glömmer armen än att hon någonsin skulle glömma telefonen? Ett av de mer ovanliga användningsområdena antar jag, men jag är inte den som dömer 😉

Nu är i alla fall jag nyfiken på min och hoppas att leveransen kommer snart.

Och så får jag bara helt enkelt bli bättre på att inte slarva bort telefonen.

För vänsterarmen har jag tack och lov koll på, till skillnad från somliga andra.

0 thoughts on “Ibland glömmer man att man har handlat

 • Hahaha!!! Men faktiskt så tänker jag inte så mycket på vänsterarmen eftersom jag är högerhänt och använder därmed mobilen i den handen!!! Vänster arm ligger ju förstås inte kvar hemma när jag går ut men den används inte alls lika flitigt som höger men jag erkänner att jag inte skulle klara mig utan den!!! Men jag klarar mig däremot väldigt bra utan klockan på vänsterarmen 🙂 🙂

 • Oj, oj härinne blir det bara bättre o bättre. Eller värre, hur man nu ser det… Oh my, bilderna jag ser framför mig just nu. Anki letandes efter vänsterarmen (klockan) o Du blippandes efter, det brännnns! Men allvarligt, verkar ju vara en helt superbra ide, men finns den inte redan? Tycker mig sett den, men kan såklart ha fel. Lycka till med köpstoppet, hakar inte på pga taskig ekonomi, just nu, det löser sig au naturel, så att säga. Men tanken, ideen, är helt riktig. Tack för en av de roligaste bloggarna!

 • Men, alltså… Borde man bli orolig?? Maken spårlöst försvunnen sen igår? På riktigheten? Varför har du inte monterat en kamera på honom så du kan se var han är? Och en sån här pryl i varje byxficka på honom, det är ju klockrent!

  • Näerå. Han är bara en sån jävla gubbkärring att han alltid måste ränna iväg när livet blir lite JÅBBIT. Inatt sov han tydligen i pannrummet av ren surhet. Jag tror att man mest måste fnissa åt det eftersom det inte är mig det går någon nöd på när han sover där.

   • Oj, han måste ha varit V Ä L D I G T arg/irro/felbehandlad/missförstådd om han valde att sova i pannrummet?! Fniss! (F’låt, kan inte låta bli att fnissa lite) Är inte 2:an ledig ännu åtminstone? Tur att han känner värden, annars kan det bli tokigt när man sover i pannrum i nån annans fastighet, tror jag.

    • Eller bara lite lite drama queen?

     Hahaha, jag kanske borde anmält honom som uteliggare? Fast jag visste iofs inte om det. Synd 😉

 • Bäst att inte veta, tycker jag, hobbypsykologen nr 1. Det löser sig sa han, you know the rest… Blir nog bra det där. Men vill, vill så j-a gärna se mer foton på DIG o nya bågarna. Tycker Du är tuffast än tuffast, snälla kan vi inte få se mer (kanske vi kan bli lite tuffare då),

  • Bågarna ligger ju hos optikern i väntan på glas. Så ikväll blir förhoppningsvis sista kvällen med Hollywoodfruarna och dubbla brillor.

   Är det verkligen tufft att se ut som Jan Öyvind Swahn? Fniss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.