Riktad reklam men nu förföljer NI mig

Ni vet ju redan att man är förföljd av reklam. Och att tekniken känns så förfinad att det räcker att man så mycket som funderar över att man kanske eventuellt någon gång i framtiden skulle kunna tänka sig att köpa något, så vips dyker det upp i reklamfälten på google och facebook och gudvetvarmer. Jag bara går och väntar på att det skall bli så modernt att mina saker dyker upp på reklampelare på gatan när just jag går förbi.

I vilket fall som helst så är reklamen generellt sådär mer trevlig numera än vad den var tidigare när jag bara fick reklam för stödstrumpor och andra åldersrelaterade hjälpmedel.

MEN! Nu råkar jag ju veta att Bibbi köpte nya skor härförleden. Och att jag tyckte de var snygga.

Det var ju ett par veckor sen.

Gissa vem som fortfarande möts av Bibbis skor VARJE dag.

Screen Shot 2014-11-17 at 10.36.23

Och Lisbeths tips på jumpsuit som slutade med att jag köpte en egen. Före köpstoppet.

Så jo, nu känns det verkligen som att ni är med överallt och hela tiden.

Men det känns även som ett rätt bra bevis på att jag inte har googlat eller funderat över att köpa andra saker under köpstoppet, och det torde väl vara lite imponerande ändå?

Sist jag fick annans reklam var när Admin Anka hade köpt en bärjacka. Vilket jag inte hade en aning om vad det var, men den var urpraktisk och jättefin och det där med “bär” betydde inte att man skulle ha den när man var ute i skogen och plockade bär utan att man kunde bära med sig sin bäbis under jackan.

Så. Himla. Rart.

Och jag skulle jättegärna vilja ha en själv och bära omkring hundarna under jackan när det regnar lite.

Men när vi ändå pratar om Admin Anka så tänker jag komma med den VÄLDIGT goda nyheten att hon faktiskt bloggar.

Jag misstänker att hon blev väldigt sugen när hon var barnvakt åt FitterBittan i en vecka.

Så…här är adressen...www.gustavasofia.com.

Nu kan ni överge mig allihop och dra till henne.

T’was nice knowing you all.

(KOM IHÅG HOLLYWOODFRUAR OCH SKÄMSKUDDE IKVÄLL)

0 thoughts on “Riktad reklam men nu förföljer NI mig

 • Så lätt blir du inte av med dina läsare! Man kan utöka läslistan.

  Jag har funderat på det där med reklamen. Jag har två datorer. Är inne på FB och inloggad på Google på den ena. Tar emot mail och klickar då på reklambreven och kollar shopping på den andra … nog f*n visar FB reklam från de företag som jag brukar handla på!
  -Koll var ordet, sa Bull.

  • Jamen eller HUR? Min vet vad jag vill se överallt. Får väl vara glad att jag sällan kollar typ sexleksaker för det skulle vara lite drygt med dildos på jobbdatorn 🙂

  • Jamen jag VET. För att nästan alla har googlekonton utan att man vet om det så det förföljer en överallt. Säger ju att nästa steg är att reklampelarna börjar visa reklam för det jag har kollat på när jag kör förbi med bilen eller så 🙂

 • Ha ha…. Var som igår kolade på en sida på nätet efter en sak och vips så fanns den på min fejjan sida 1 sek efter

  Blir ingen shf ikväll för givetvis har jag ett kvällspass idag är inte meningen jag ska få roa mig med er här på tis kvällarna, ja var ifs ledig förra tis o kunde se på shf men då hade ju du bloggtorka och din stand-in missade tiden 😉

  • Men jag skrev ju faktiskt ett inlägg om programmet, sen somnade jag i ren utmattning två sekunder efter att jag hade skrivit det och missade hela programmet. Det var en extremt usel vecka förra veckan. Idag skall jag däremot se det ihop med er. Förutom dig då din stackare.

   • Var nog lika bra jag jobbade ikväll o missade sht för har lite o fundera över lr rättare sagt hört nåt som gett mig väldands huvudbry över något som verkar väldigt skumt och konstigt, och tror inte ens shf hade kunnat skingra så hade inte kunnat koncentrera mig på programmet idag. Men på jobbet var jag tvungen till o stänga av de tankarna

 • Tekniken för riktad reklam när man är på stan finns redan, men utnyttjas inte. Din mobil vet var du är, Google vet vad du gillar och befinner du dig i ett kvarter där något du gillar finns skulle en reklamskärm kunna tala om det för dig. “Ett kvarter åt vänster finns den braiga butiken med hundfäschon.” Liksom.

  • Du har så rätt. Såklart. Men än så länge får man be om reklamen lite manuellt i mobilen, och det gör man ju inte så ofta. Även om jag faktiskt upptäckte att äppletelefonerna äntligen har fattat svenska kartor och kan tala om för mig var närmsta djuraffär ÄR åtminstone. När den tjänsten (reklamen) kom så var det ju bara för de på andra sidan pölen, men den är ju åtminstone rätt praktisk 🙂

   • Nä, men jag blev glad över att gabor.skor tydligen finns kvar, hade ett par underbara i brun lack för mycket länge sen. Men jag törs inte klicka där, för då kommer dom väl steppande.

    • Ja gud ja, Gabor är 80-tal för mig. Men min lilla affär här i stan säljer fortfarande märket så jag visste att de fanns. Om jag inte hade vetat det innan så vet jag det definitivt nu med tanke på att Bibbis skor förföljer mig 😉

 • Tack för tips om Admin Ankas blogg men jag säger som Humlan – så lätt blir du inte av med mig utan då är det bloggläsningslistan som får utökas 🙂

  Den riktade reklamen är lite väl riktad emellanåt, och lite väl efterhängsen (det verkar liksom inte som att den förstår när man har tappat intresset för en sak…)

  • Bra där. Lämnar ni mig kommer jag ju bli arg på er och det vill ni väl inte 😉 (Fast egentligen blir jag nog bara fosterställningsledsen)

   Ja! Något trögfattad reklam. Nu har jag tittat på skor och jumpsuit i flera veckor. Jag har FATTAT nu. Eller så utgår de ifrån att man är lite trög i huvudet?

 • Den där reklamen har jagat mig sedan jag tittade på skorna första gången och än värre blev det sen jag köpte dem. Vad tror de? Att jag ska köpa sju par till? Läskigt.
  Admin Ankas blogg är tillagd till bloggläsarlistan.
  Nu till nästa inlägg. 🙂

 • En fråga som inte alls handlar om ditt inlägg; finns det nån bra resturang med gångavstånd från Quality spa i Strömstad? Inte för fancy men samtidigt inte Harrys. Jag och maken ska till din stad på lör-sön och umgås 🙂

  • Allt ligger på ungefär samma gångavstånd från det hotellet (ni måste även åka lite färja annars får ni gå JÄTTELÅNGT 🙂 ).

   Men skall ni äta fantastiskt god mat där maten är fancy men stämningen är chill så skall ni äta på Park. Gillar ni kött så är det oxfilén som gäller (ja jag vet att det är fel att rekommendera kött i den här stan) men det köttet är TO DIE FOR. Annars kan jag varmt rekommendera Västkustplankan (plankstek med fisk). De har verkligen oslagbart god mat.

   Och vaddå. Ni skall alltså vara här utan att säga hejsan svejsan till mig????

    • Kan nog vara bra att boka bord på en lördag, för säkerhets skull. Alltså, om du inte hälsar så kommer jag bli skitarg. Och då kommer jag ju bli arg på alla eftersom jag inte vet vem jag skall bli arg PÅ 😉

 • Jahaaaa…. läser nu att vi ska överge dig o rusa bort till Ankan istället, missade just den överge delen där, för rusade bara in till admin Anka o tjyvkikade lite

  Men vinkar väl lite hejdå här då på vägen ut, för kan ju ha Admin anka som äpplesupport likaväl istället 🙂

  Hur ni nu står ut med alla dumma frågor ni måste få, själv var jag ifs äpplesupport hos kusinen igår o trodde jag skulle bli skogstokig på henne, lr rättare sagt att hur jag än förklarade ( försökte iaf vara ganska pedagogisk) hur hon skullre gå in på itunes o uppdatera appar och sedan komma underfund med att deras padda var för full för att kunna uppdateras så försöka instruera henne att radera massa av ungarnas appar för att frigöra minne, vilket lyckades till slut

  Blev bara först 1 timmes äpplesupport på plats då jag grejade och sedan sms och telefonsamtal för att sedan förhoppningsvis avslutats med ett sms idag 🙂

  För trots att jag sagt åt de flera ggr att koppla paddan och även min gamla iphone4 hon fick ärva av mig för säkerhetskopiering så var det inte gjort sen jag var sist iaf vilket var längesen :p

  • Hahaha man VÄNJER sig vid dumma frågor och sen slutar man tycka att de är dumma när man själv upptäcker att man är rätt talanglös. Så jahaja…byt bort mig bara du :-p

   • Idag lr rättare sagt igår hade kusinen fortfarande inte lyckats installera ios8 så kom ett nöd sms efter nya förklaring om att det tar tid och låt paddan vara kopplad till iTunes med sladden ända tills allt är klart och gör som det står 😉

    Fast hon ska fortsätta imorgon/idag beroende på hur man ser det… Är ju trots allt snart morgon och ny dag började för några timmar sen, fast jag har typ 4 timmar kvar gårdagen tycker jag ännu hellre fram till middagstid då kan det vara lagom o byta till ny dag 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.