Det här börjar gå till överdrift nu

Jag hade hur många datorer som helst. Sen hällde jag diverse drycker i ett par av dem och en blev snodd under ett inbrott. Då lärde jag mig dels att skaffa bra datorförsäkring och dels att göra backuper i tid och otid.

Nu har jag alltså inte överdrivet många datorer längre, trots att min datordoktor har utfört mirakel på en del av dem. Jag har en MacBook Pro och en MacBook Air. Den förstnämnda är typ en månad gammal och den sistnämnda är åtta månader.

Jag har skrivit om det här innan, det är den sistnämnda jag har alla program på som jag verkligen behöver och den förstnämnda har det inte. Och det har varit lite trassligt med nedladdningen av alla miljoners miljarder program igen. Den sistnämnda har även en svår och kronisk sjukdom och har haft sedan dag ett ungefär. Den hänger sig lite för många gånger per dag. Så många att om jag ser den där badbollen som snurrar så brinner det i huvudet på mig och jag exploderar (det betyder på normala datorer att de tänker lite extra, men på just det här måndagsexemplaret betyder det att allt man gjort är åt helvete för att den har gått och hängt sig).

Det har gått så långt att huvudet brinner om jag ser badbollen även om jag inte sitter vid datorn som är dum i huvudet. Efter åtta månader med en snurrande badboll som har sabbat x antal timmars datoranvändade x antal gånger per dag så är det som Pavlovs hundar. Den där förbannade badbollen kommer alltid framkalla brinnhuvud hos mig.

Sen helt plötsligt började ju grafiken balla ur.

Nu har den totalhavererat och jag är LIKA arg som jag är på bloggheaderbilden. Jag vill ta slägga, motorsåg, kofot och gudvetvad mer. Jag vill till och med sätta mig och BAJSA på den jääääävla datorn.

IMG_5435

Sen blev den svart ibland. Och det har kommit ÄNNU fler regnbågsfärgade ränder på den.

Före fruarna igår kämpade jag med att göra en snabbvariant av backup av det senaste, vilket var lite komplicerat eftersom ikonen för uppdateringen gömmer sig precis bakom det vita i skärmen som har pajat så det går inte att se ikonjäveln. Man måste chansleta efter den med markören och hoppas att man träffar rätt. Det beteendet, i kombination med att den hänger sig hela tiden så man måste leta upp nämnda ikon efter varje tvångsomstart för att börja om med backupen, gör att man … inte blir så glad.

Man blir skitförbannad.

Då går det så långt att när man vaknar på morgonen, upptäcker att datorn har gått till de sälla jaktmarkerna utan att veta om den hann med att backa upp det man kämpade med, ja då VILL MAN FAKTISKT BAJSA PÅ DEN.

För att riktigt gnugga in vilken skitdator den är.

Sen försöker jag tänka på att jag har drulleförsäkring och att jag har planerat att åka och lämna in den för att de skall byta den mot en ny och jag misstänker att Elgiganten inte uppskattar att få en dator full med bajs.

Dessutom vill jag inte vara så taskig mot dem. Det är ju inte deras fel.

Och så kanske kanske det skulle vara lite pinigt att förklara för reklamationsavdelningen?

Jag skall börja jobba med något som kräver röksignaler. Som man kan puffa iväg ur öronen.

0 thoughts on “Det här börjar gå till överdrift nu

 • Jag måste säga att jag känner igen mig! Inte i den delen att göra back upper och vara teknisk. Inte ett dugg! Men i den delen att bli så arg på teknik som inte funkar, att man skulle kunna slå sönder dem, bli väääldigt våldsam och kanske t.o.m. bajsa på dem.

  Och jag tycker du haft nog med skit (!) nu! Hoppas du inte har lika ont längre i alla fall!

  • Fniss. Jag tror aldrig jag har känt ett behov av att bajsa på en dator innan, men nu har jag det. Och jag VÅGAR fan inte ens skriva att jag har migrän idag. Vilket iofs inte förvånar mig, det var dags. Och ilskan utlöste den.

 • Men jösses villken otur du har! Får nog erkänna att jag har haft väldigt lite problem med mina äpplen. Jag har aldrig haft pc. Inte ens när folk utanför den grafiska världen knappt visste vad en äppledator var. 🙂

  • Fast jag är klantig. Och får därmed skylla mig själv. Om man har två hundar så borde man ju någon gång lära sig att inte ställa dryck bredvid datorn? Det där är ju bara mitt fel 🙂 Enda datorerna jag själv inte är skyldig till är den som blev snodd när vi hade inbrott och den som jag vill bajsa på idag, för den är det ngt hårdvarufel på. Herregud, tänk om jag hade haft Win-PC? Då hade de ju gått sönder ÄNNU mer 😉

 • Om man blir stressad bara av att läsa om dina datorhaverier så kan jag ju förstå dig som sitter mitt i det. Det räcker så bra med otur för din del just nu. Jag brukar börja min dag med att läsa horoskopet (endast i roande syfte) och roande blev det ju eller vad sägs om följande: Ekonomi: Idag kan du hitta något som du känner du att du bara måste köpa. Du bör inte försöka motstå dina impulser då du skulle ångra dig en lång tid framöver. Vad gör man nu liksom?! 😉

  • HAHAHAHAH, vilket vidrigt elakt horoskop. Och vad det skapar nyfikenhet. Vet det om att du har köpstopp? Nu kommer du ju ha koll hela dagen på saker som du MÅSTE köpa. Fram till midnatt. Kan du hålla mig uppdaterad tack?

   • Såklart jag gör! Måste ut ett par ärenden idag så det är väl då det händer kan jag tänka mig. Annars hade jag lätt stannat hemma hela dagen. Det var även positivt horoskop på den romantiska delen bara för att jävla till det ytterligare. Och lotter med höga nummer……

    • Det låter ju riktigt spännande. Och väldigt riskfyllt. Skall bli extremt intressant att se vad du hittar som du bara mååååste köpa som kommer bli årets klipp.

     • Kommer inkrypandes med skammens rodnad på mina kinder för att avlägga rapport som jag lovat. Det blev en fluffig rosa matta och det var egentligen inte alls meningen men det var på Läkarmissionen och till min lilla hund. Sådana köp är ju legala om jag inte minns fel. Sen att jag köpte 4 st Kexchoklad på Coop har jag ingen förklaring på. Var så fokuserad på detta köp att jag inte hade koll på romantiken alls.

      Förstår att du lider av migrän din stackare. Har själv fått rådet att använda stolpiller (suppositorier) istället för oral medicin då magen oftast står still under en migränattack. Sedan jag konstaterats ha högt blodtryck och fått blodtryckssänkande har jag knappt några migränattacker alls längre. Tänkte på tesen om Hollywoodfruarna och Gunilla i synnerhet som säkerligen ger folk högt blodtryck.

     • Hundsaker går på förbrukningskonto (tycker jag), särskilt om det var gott ändamål (dubbeltydigt med matta höhö).

      Jag har redan blodtryckssänkande (tror jag de är iaf) som förebyggande för migrän, så jag har inte migrän alls lika ofta längre. Jag tror på tesen om blodtryck, trots att jag haft skitlågt blodtryck i hela mitt liv.

 • Jag känner hur stress-axlarna åker upp mot öronen bara av att läsa det här.
  Ränderna är iofs riktigt vackra … som skärmsläckare. Men skärmsläckning ska datorerna bara syssla med när man själv inte sysslar med dom.
  Själv har jag en dator som plötsligt slocknar (stationär dator) det ser ut som det bara är skärmen som slocknar, men det går inte att bara starta om den utan hela datorn måste tvångsstoppas och sedan starta om. Vissa dagar händer det flera gången i kvarten (när jag nätshoppar…) så jag förstår din irritation. (Och nu ska jag ju inte nätshoppa på ett tag!) För min del tror jag att jag är felet på spåret och kan fixa det själv, så jag tror att jag ska låta bli att hacka på skärmen även om jag har haft lust att slå något hårt i den.

 • Du kanske ska köpa en PC istället? 😉 Min liksom bara tuffar och går utan problem. Och den står på så fort jag är hemma och vaken så den används ju rätt flitigt.

  • Vi har onda andar. Även kallade portugisisk vattenhund och en matte men inlärningssvårigheter. Majoriteten av datorerna har ju pajat för att viftig svans har vält ut glas med dryck över datorn. 😉

   Airen som skall lämnas in nu har däremot hårdvarufel och har haft sedan dag ett. Ibland träffar man på måndagsexemplar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.