BÄSTA köpstoppstipsen

Jag har ju glömt summera mina första två veckor på köpstoppet och delge mina tips. För det har gått nästan läskigt bra. Tack vare (på grund av) ruttna orsaker. Men huvudsaken är väl att det har funkat antar jag?

Ni vet ju redan att jag överlevde inlämningen av datorn på stora shoppingcentrat. Eftersom jag fick torgskräck så fort jag kom dit och sprang ut igen så snabbt det bara gick.

Så, första veckan gjorde jag slut på totalt 150 kronor till mat, nöjen och snus. Plus 752 kronor till tandläkaren. Men jag antar att tandläkaren faktiskt räknas som förbrukning (nödvändigt ont – särskilt när man biter av tand och får infektion). Antibiotikan kostade just inget alls eftersom jag har frikort och matkostnaderna hölls på extremt låg nivå eftersom jag åt två skedar yoghurt till frukost, två till middag och två till kvällsmat. En del dagar skojade jag till det med lite havregryn i yoghurten för att göra måltiden mer spännande.

Nu vet jag att det faktiskt går att leva på 150 kronor i veckan utan problem. Men det krävs att man har ont i en tand samtidigt. Antar att till exempel vinterkräksjuka skulle fungera lika bra för att hålla nere matkostnader.

Vecka två inleddes med att min korthållare med bankkort och kreditkort var spårlöst försvunnet. Sådär spårlöst att jag faktiskt fick panik, för jag hade inte använt kortet sedan jag var hos tandläkaren.

Det skapade lite problem eftersom jag skulle betala för en datorlicens och jag ägnade fyra dagar åt att leta. Jag trodde nästan att jag skulle leta ihjäl mig och var helt övertygad om att jag på något vis hade tappade det under hundpromenad på torpet förra helgen, varför jag nu skulle ha gått i skogen med hundarna och viftat lite sinnesslött med korthållaren samtidigt, men till slut fanns liksom ingen annan förklaring.

Jag hade letat igenom alla jackor, kollat i alla klädesplagg, lyft på alla soffdynor och kollat ALLA Litens gömställen (dvs hela lägenheten) ifall han skulle ha råkat hitta det med sin mun. Men näe, korthållaren bara fortsatte vara spårlöst försvunnen.

Då handlar man för exakt noll kronor. Maken köpte dock ett lypsyl och yoghurt till mig, så man kan säga att jag kanske har gjort slut på ungefär 200 kronor av hans pengar under vecka två.

Igår fick jag ett regelrätt frispel över att inte hitta korthållaren och letade på de få ställen jag kunde tänkas ha missat eller struntat i för de var så himla otroliga. Jag flyttade alltså på hela soffgruppen, där det skall vara omöjligt att något mer än dammråttor ligger, eftersom den står i princip kloss an golvet.

Där såg jag något, men soffan är stor och tung så jag fick inte ut den tillräckligt mycket.

Det var mitt absolut sista hopp och när maken kom hem fick han, med hjälp av ficklampa och mandom, flytta soffan igen.

Och DÄR låg den.

Lyckan och lugnet som infann sig av att hitta den går inte att beskriva.

Det är alltså mina bästa köpstoppstips.

1) Skaffa sjukdom (tex tandproblem) som gör att inget är roligt och att all mat bör vara passerad och kunna inmundigas med sugrör eller som går att svälja utan att tugga.

2) Slarva bort alla kort. I minst en vecka. Gärna längre. Ytterligare en fördel med det är att det blir väldigt städat eftersom man måste plocka undan efter sig när man har vänt upp och ner på boendet.

Jag har alltså gjort slut på mindre pengar de två första veckorna än vad en tioåring har i månadspeng och då får faktiskt tioåringen mat av sina föräldrar.

Det skall bli väldigt spännande att se hur jag löser vecka tre.

Hur går det för er?

0 thoughts on “BÄSTA köpstoppstipsen

 • Nja, jag hakade ju inte på officiellt (fegade lite där) men särskilt mycket utom mat har det inte blivit, och faktiskt inte ens tandläkaren (jag har redan betalat dom 10 000 i år, så det får väl räcka) och rökningen har jag dragit ner till knappt 20% av utgångsläget. Men jag köpte blommor till värdinnan jag var hos och då hade man utlottning i butiken och jag vann ett presentkort i dag – det måste väl räknas som ren vinst?

  • Oj. Heja dig med rökningen! Och att vinna ett presentkort innebär ju faktiskt att det gått bättre för dig än för mig, du har ju totalt sett då gått plus?

 • Varken orkat eller haft tid att handla.
  2 Tips som hänger ihop och funkar som noll konsumtion:
  1. Åkt till jobbet redan kl 6.15 (när normal arbetstid startar kl 8.00)
  2. Åk hem lite tidigare (pga den tidiga morgonen) ät lite middag, dö i soffan, släpa dig till sängen, somna.
  Börja med punkt 1 igen, då orkar du inte att ta dig någon stans utan är ständigt trött och orkar inte ens tänka på shopping. Har funkar nu de sista 2 veckorna för mig. Kommer troligtvis att fortsätta likadant. Har kommit in i en väldigt konstig dygnsrytm.
  Ha en fin lördagskväll, jag säger god natt kl 21.00.

  • Alltså det är ju helt klart värt att lägga till som tips. Även om det låter lite okristligt att åka till jobbet så tidigt. Men det har ju tydligen funkat när det gäller köpstoppet. Sen om det funkar i längden av andra orsaker är väl lite mer oklart 😉

 • Har sprungit i massor av affärer denna vecka. Endast köpt det jag har behövt tom i matväg. Det har tjatats om att man slänger 25% av den mat man handla hem. Kan upplysa att här slänger man inte ens 5% och då ingår emballaget till maten i de 5%-en…….

  Har dock köpt en liten present till en kollega som var lite nere. Men det kostade mig 15 spänn och hon var glad i flera dagar så det ser jag som en vinst 🙂

  • Extremt duktigt. För att springa i affärer under köpstopp är ju som att be om trubbel 🙂

   Och du, vi slänger inte heller ngt. Då skulle vi aldrig bli förlåtna någonsin av hundarna. I Gbg hade vi även avfallskvarn, men hundarna är ganska glada över att vi inte har det här hehe.

 • Alltså jag vet inte om det bara är jag, men hur flyttar man en soffa med ficklampa och mandom? Får en massa konstiga bilder i huvudet och fnissar högt för mig själv. (Snuskig humor yes)

  • Annars brukar det ju lösa sig vid entrén till Primark eller Jigsaw?

   Jag tror jag kommer tänka på det om jag nu kommer iväg till Florida med.

 • Jag avstår från Okynnes och köper det jag har behov av. Rusta är farligt för mig. Men är inne där en gång i veckan och avstår från att köpa det där roliga söta fina. Oftast , med tomtemotiv på….

  Känner mig nöjd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.