Well, I’m back, Yes I’m back…

“… Back in black, I hit the sack
I’ve been too long, I’m glad to be back
Yes I’m, let loose from the noose
That’s kept me hanging about … ”

Väldigt valfritt att lyssna på temamusiken medan ni läser inlägget. Men ni får gärna. För låten är bra. Trots att det är AC/DC (shhh … jag kommer aldrig erkänna för maken att jag faktiskt gillar de äldre skivorna med AC/DC. Så länge han hatar Eminem och Robbie Williams kommer jag officiellt hata AC/DC – så det här pratar vi tyst om, okay?). Och temat stämmer väl rätt bra med min frånvaro. Särskilt refrängen om att yes och well I am back? Egentligen faktiskt endast refrängen nästan.

 

 

Nåväl. Jag har alltså haft bloggarsjukan. Vilket är en högst ospecifik sjuka eftersom den kan innefatta allt från brutna armar till lite jobbig omgivning. Sjukdomens största biverkning är att man helt enkelt inte kan blogga, men den är väldigt osmittsam. Och det är ju en fördel med tanke på hur snabbt virus, mask och andra sjukdomar sprids på nätet.

Den här gången handlade inte sjukan så mycket om mig som om andra i min närhet som det blev lite jobbigt för. Det gjorde att det blev extremt jobbigt för mig med. De senaste dagarna har ägnats åt att kämpa tillsammans, försöka få näsan ovanför vattenytan och nu känns det som att första steget och det hittills jobbigaste ligger bakom oss. Men ingen skall dö och ingen är allvarligt sjuk (såvitt jag vet, men då är det i så fall inget som har med bloggarsjukan att göra).

Det betyder ju egentligen att inget direkt KUL har hänt den senaste veckan, så det får bli en mjukstart. Och eftersom jag är lite Oldsbergsk till min läggning använder jag ordet “mjuk” som smidig övergång på en av de två saker jag har att berätta idag.

Att jag älskar Tempur kommer inte som en överraskning för de som känner mig. Det finns få saker i deras sortiment som jag inte har. Skulle det börja brinna skulle jag först rädda hundarna, sen handväskan och efter det skulle jag antagligen försöka släpa ut allt tempurigt ur lägenheten. Nu blir just det här ett litet sidospår för att jag inte minns om jag har berättat det här förut, men min absolut bästa tempursak är min ögonmask. Den är fullkomligt outstanding och oslagbar vid migränanfall.

Screen Shot 2014-11-14 at 22.24.05

Om ni aldrig någonsin har testat just den här ögonmasken tidigare och tror att den är som en vanlig ögonmask så tänk bara om. Den är inte som en vanlig ögonmask, den är en livräddare vid migränanfall och långresor. Den är mjuk, den går att justera så den inte släpper in så mycket som en strimma ljus och den är mjuk (sa jag det?). Min mentor PGW trodde inte riktigt på mig, sen fick hon en mask i present och efter det gick hon med mig i migräntempursekten och sen vet jag att hon i sin tur har gjort samma sak. Gett bort mask till migrändrabbad väninna och väninnans kommentar efter att ha använt den en gång var “åh herregud, nu är det ju nästan så jag längtar till nästa migränanfall”.

SÅ bra är den alltså. (Jag borde verkligen sponsras av just det här märket)

Nu kom jag av mig. Det var ju faktiskt inte masken jag skulle prata om egentligen.

Ett par veckor före köpstoppet råkade jag surfa på just nämnda märkes hemsida och upptäckte att de har börjat tillverka en grej som jag har velat ha hur länge som helst. En sån där stor kilformad sak som man kan sittluta sig på i sängen och i soffan. Nu är det lätt att tro att sådana är enkla att hitta, men se det är det inte. För jag hade en gammal, inköpt för ett tiotal år sedan efter att då ha letat ihjäl mig, den är skitful och hemmagjord av snubbe med sängkiltillverkning som en väldigt udda hobby. Ytterst lite stoppning, väldigt mycket plywood och klädd i vintergatans mest opraktiska vita tyg. Helt enkelt svinobekväm och ful. En sådan kudde vill man ju ha för att gotta till sig mot, inte ligga mot vitklädd plywood i 45 graders vinkel utan att kunna justera liggningen överhuvudtaget.

Att upptäcka att Tempur hade börjat tillverka sådana i material med bättre minnesfunktion än maken någonsin kommer få är ju en våt dröm och ännu våtare blev den när den fanns i grått. Nästan samma färg som soffan. Men det var beställningsvara och även mitt minne lämnar eventuellt en del att önska, för jag hade glömt att jag hade beställt den.

Den kom i förrgår och nu står den här.

IMG_5460

Enda skillnaden på realtid och bilden är att jag ligger på den medan jag skriver det här.

Herregud, det var ju som att köpa en ny soffa utan att köpa en ny soffa. Jag har just tagit liggjobb till en helt ny nivå. För ja, nu kan jag helt ärligt säga att jag ligger på jobbet, jag ligger bara inte MED någon. Och så har jag sämre betalt än de som liggjobbar på riktigt.

Och så avslutades veckan med att jag öppnade en present från PGW. En tröja som jag haft span på hur länge som helst men inte fått tummen ur att köpa och nu med köpstoppet var det ju bara att glömma.

Då är det tur att man får ta emot presenter. Särskilt roligt att presenten är från den som är min mest ivriga påhejare när det gäller just köpstoppet.

Den här tröjan kommer jag ha på mig idag.

IMG_5461

Och det skall bli skitintressant att se hur många som faktiskt tar illa vid sig.

Men jag är ju åtminstone ärlig i min klädsel.

Jag har ovanan att döma folk av just nämnda anledning.

Räck upp handen alla som blir skitavis och vill ha en likadan?

Avslutningsvis vill jag skicka ett gigantiskt tack till Admin Anka som skött bloggen med bravur.

Det har varit skitroligt att logga in på sin egen blogg och fnissa åt innehållet, det händer liksom aldrig annars 🙂

Och så har jag såklart längtat efter er.

0 thoughts on “Well, I’m back, Yes I’m back…

 • Välkommen tillbaka! Hoppas att det blir bättre med anledningen till din frånvaro.
  Jag räcker upp handen angående tröjan. Den var skitrolig.
  Men till det viktigaste – ryggkudden. Var kan jag beställa den? Vad kostar den?
  Jag hänger ju alltid i soffan med datorn i knät och har bara en gammal, ratad, sängkudde bakom ryggen. Funkar så där. Blev lätt lyrisk när jag såg den där ryggkudden.

  • Jag ser framtiden med tillförsikt (eller vad det nu heter när man skall låta diplomatisk). 😉

   Jag återkommer med info om kudden eftersom jag vet att det är beställningsvara. Men den är ljuvlig. Den där jäkla gamla hemsnickrade skall få sälla sig till jaktmarkerna, jag kommer aldrig någonsin ens titta åt den igen. Memorymaterial är da shit, önskar jag kunde ha lite i skallen med.

 • Ryggkudden! Passar sådär i min knallröda soffa, men ser himmelsk ut.

  T-shirten! Det där är jag alla dagar i veckan. Ibland är jag inte ens tyst… 😉

  • Knallröd soffa låter orimligt coolt, hur ser det ut i verkligheten? Jag inser ju såklart att det är en dröm som aldrig kan uppfyllas här med skitna hundar men när det funkar, hur löser man resten av inredningen? (Klä om kudden vettja, det är ju inte direkt Einsteinmått på den, för nej, den passar inte i knallröd soffa hehe).

   Fniss. Jag är inte så tyst heller. Men nu kan jag vara det och låta tröjan föra min talan. Så praktiskt.

    • Den var SKITSNYGG. Det är verkligen svincoolt med soffor i oanad färg. Och insikten att vi inte kan ha det gör mig avis.

     Jag har ju med en jättestor vägg ovanför soffan, den enda väggen i hela lägenheten. Min plan är att göra en skitstor canvas av ett av mina sommarfoton för att man skall bli lite glad i all gråfärg. Men det var min första tanke när jag såg din vägg med, en canvas med foto som går i…ptja…soffärger? Som väldigt röda solnedgångar? Kan det vara något i jakten på den perfekta spegeln?

     • Tror att det är väldigt mycket roligare än en spegel, men det är såklart en smaksak. Jag tänker att jag blir gladare av att se sommarbild över soffan än vad jag blir av att se glåmig Victoria varje gång jag går in i vardagsrummet. Men det är ju jag det? 😉

     • Nu är ju tanken att jag ska sitta _under_ den där spegeln och inte stå och stirra in i den, men I get your point. 😉

     • Hahahaha nu vet jag ju inte exakt hur det är hos er, men hos oss är det just det första man ser. Och skall man slippa se sig själv får man ducka sig hela vägen in mot soffan.

 • Välkommen tillbaka! Nu hoppas jag att alla inblandade i bloggsjukan fortsätter åt rätt håll! Din vikarie är rolig och läsvärd, så hon får gärna fortsätta att göra inhopp här när hon nu inte tycker sig kunna sköta en egen blogg.

  Vi hade liknande kuddar hemma när jag var barn. Måttbeställda i skumgummi, visserligen inte lika skönt som Tempur, men bra stöd för ryggen.

  • Admin Anka är svinrolig. Hon fattar bara inte det själv. Jag har verkligen fnissat åt min egen blogg och det har varit en väldigt udda men befriande sysselsättning.

   Men med skumgummi var ju åtminstone smart. Den jag har som hobbygubben har gjort är ju basen gjord i plywood på riktigt. Den är ju inte i närheten av att vara bekväm. Inte om man gillar mjuka saker i alla fall 😉

  • Du glömde vifta på ögonmasken? Var det bara ett olycksfall i arbetet? 😉 Tack, nu har jag tänkt hålla mig kvar. Med näbbar och klor.

   • njäe har ju ingen migrän och får klaustrofobi av mössor på vintern så jag har nog lite svårt att få på mig sånt däringa 🙂 Hoppar nog den är jag rädd. Somnar gör jag ändå 🙂

    • Då är du som kamrat Karin, hon fixar inte heller mask pga klaustrofobi (eller vad det nu kan tänkas heta när man inte vill ha ögonmask) 🙂

  • Tack och bock. Och ja, jättebra julklappar ju. Föranleder fråga om hur man slår in kudde utan att det syns att det är just en sån kudde. Den har ju en omisskännlig form 😉

   • Hört talas om kartong? Du vet, en sån där låda… Men annars, härligt att Du är tillbaka o hoppas allt oredigt reder upp sig. Hälsa o tacka vikarien som jag tycker skött sig med den äran!

    Ingen Tempurfantast (har provat kudden då jag är väldigt noga med denna så viktiga huvudsak) men den där soffkudden verkar ju asbra. Varför kom inte jag på det, som älskar att ligga i soffan o just softa. Känns ju som ett helt självklart komplement nu när Du påpekat det. Plus att jag är lite kuddnörd o blir lite förtvivlad när mina “fina” kuddar knölas till för mycket. Knäppt jag vet, men nu är ju det lilla problemet löst!

    • Ehum. Point taken. Den levererades ju dessutom i kartong. Ignorera föregående kommentar, jag hade tydligen lite otur när jag tänkte? 😉

     Jag VET, soffkudden är verkligen fantastisk. Här har jag levt med den förbannade plywoodkudden i tio år utan att knappt använda den, men det har ju inte funnits alternativ. Förrän nu. DEN lyckan. Jag kommer eventuellt aldrig mer resa mig från soffan mer. Så ja, problemet är ju verkligen löst för din del om du inte vill knöla till finkuddar. Som dessutom aldrig går att få lika bekväma med tanke på att de har oskicket att ligga olika varje gång man skall gå och lägga sig på dem.

 • Var ute och snurrade lite utanför hemmet när du hade vikarie, hon var lysande, men det är trevligt att du är tillbaka, hoppas det reder sig med ditt omgivande trassel.
  Och det är klart – visst tillhör jag också t-shirt-entusiasterna. Tempur har räddat mitt liv, jag har ingen egen kudde men maken har – det dämpar hans snarkande på ett rent välsignat sätt. Så det har väl noga räknat räddat hans liv också.

  • HAHAHAHAHA…min första tanke var att tempurmaterial måste vara svinbra för att kväva snarkande makar med. Mycket bättre än dun. Det har jag inte tänkt på innan. Skönt att det funkade för er, här har maken ett oräkneligt antal kuddar samt madrass och det hjälper inte i alla fall. Eller ja, det hade kanske kunnat vara mycket värre?

 • Den där masken kanske man ska satsa på trots att jag inte har besvär av migrän, men vill gärna dra en kudde (som helst ska ha örngott med vingar på) över huvudet lr rättare sagt över ögonen dras den längre ner får jag smått panik när jag ska sova, men en sån mask verkar ju smidigare än en kudde iaf

  Ryggkudden ser ju oerhört skön ut den med, kanske vore nåt o ha i soffan eftersom jag nästan alltid halvligger i soffan med dator/platta/mobil i knäet och ett öga på tv:n samtidigt 🙂

  Du är välkommen tillbaks igen till din blogg och Admin anka är med välkommen tillbaka som bloggstandin om det skulle behövas nångång 🙂

  • Ja just det, du gör ju så med kudden. Herregud, den masken skulle ju göra underverk för din del. Jag förstår inte hur jag någonsin kunnat leva utan min.

   Admin Anka gjorde ett kanonjobb som stand in. Hon borde blogga. För jag fnissar alltid när jag läser det hon skriver. 🙂

 • Haha, tröjan är ju sketbra. Typ alla som inte vill ha en kommer att tjura över vad som står. :p

  Ryggkudden måste jag ha till tv-fåtöljen. Basta. Min rygg dör krumdöden sen vi bytte skitfula 80-talssoffan mot skinnsoffa med fåtöljer, för säga vad man vill om fulsoffan men den var nästan olagligt skön att sitta i när man kunde välta ryggstödet lite. Det kan man INTE på de nya möblerna.

  Det är gott att du är tillbaka.

  Och nu måste Ankan öppna egen blogg.

  • Ligger på kudden i detta nu. Bästa köpet ever. Sen släpar jag med mig den in i sängen när det är läggdags för att göra det där jag gör innan det är dags att sova. Det känns på riktigt som att jag har fått en ny soffa. Och jag vet ju av erfarenhet att mina tempurprylar håller i en evighet så kostnad per användning blir ju extremt låg. Nästan gratis.

   Jag håller med. Tror hon har smygbloggat lite på egen blogg. Hon skapade nog ett litet bloggbehov, men jag tänker övertala henne igen. Hon är för rolig för att inte världen skall få ta del av det 🙂

   • Ja. På alltihop, liksom.

    Ankan kanske inte fattar det själv, men om hon nu skapat ett behov hos alla dina läsare som BEHÖVER få fortsätta läsa henne, då är det väl typ hennes skyldighet att fortsätta? Vavava?

    Och det där med tempur – absolut. Madrass och kudde har jag redan, så sängen är okej. Nu är det dags att uppgradera fåtöljen.

    • Jamen dåså, där har du din uppgradering. 🙂

     Vi får ta ett snack med ankan, jag har redan börjat upplysa henne. För jag håller med, hon har faktiskt vissa skyldigheter nu.

 • Välkommen tillbaka! Har saknat dina inlägg.

  Allt ordnar sig på ett eller annat sätt.

  Får undersöka det här med madrasser lite mer. Vi är i (tanke)processen att göra något åt våra 15 år gamla Hästens-sängar, och har redan lagt på en Memory Foam-madrass som ersättning för tagelmadrassen, som hade gjort sitt, men vi har fortfarande nackproblen båda två. Jag har provat Tempur förut och inte blivit såld, men får väl gå en vända till. Här i US heter de Tempurpedic och finns i i stort sett alla “malls”.

  • Tack och bock 🙂 Och ja, allt ordnar sig säkert. Hoppfull och insiktsfull…typ.

   Det tar lite tid att vänja sig vid Tempur, han den där halvkusinen som jag är gift med trodde inte att han skulle vilja ha det någonsin eftersom han är så varm, men här får vi köpa på prov i…ett antal veckor eftersom det inte passar alla. Vi fick våra madrasser i bröllopspresent och nu vet han inte hur man gör när man sover utan tempurmadrass. Herregud, vi har ju tom tempur i båten numera.

   Nackproblemen låter mer som ett kuddproblem va? Det handlar om att hitta rätt kudde. Nu finns det ju fler sorter än den första klassiska (som jag visserligen fortfarande älskar men det finns bättre), en del varianter får jag svinont i nacken av medan andra är ljuvliga och räddar nacken. Lånade ut en kudde till kamrat Karin som sover på mage (finns även en sån variant nu, minns bara inte vad den heter för tillfället eftersom jag är dement) och hon föll handlöst head over heels in love med den efter att ha sovit tre nätter med den här. JOOOO…Ombracio heter den.

   Tempurpedic finns här med, det är skillnad på Tempur och Tempurpedics sortiment. Har för mig att Tempurpedic fokuserar mer på ergonomiprodukter. Och sen är det ett utbud i USA och ett i Sverige, tror att det skiljer sig ganska mycket åt från land till land. Ni har ju tex tempurpedictofflor. Det finns inte i Sverige (vilket är skit, jag älskar de tofflorna men har köpt dem over there). Oklart varför det är skillnad dock, det har jag inte fått klarhet i trots alla våra tempurpryttlar. Folk dör lite när de ser hur vi sover, men vi har tre olika tempurkuddar, tjock tempurmadrass, tempur bäddmadrass och sen har vi det bästa av allt. Något som heter long hug pillow (googla). Eftersom vi båda är svinvarma nattetid kan vi inte skeda eller ligga nära varandra och det är läskigt när benen klibbar ihop. Så vi har varsin sån som vi ligger och skedar med 😉 Båda älskar den lika mycket och frågar du maken är det hans absoluta favoritprodukt.

   Men du, om jag inte minns helt fel får ni göra samma sak i USA, låna hem madrasser och testa. För de första veckorna kan det göra nästan ont i kroppen innan man har vant sig. Och jag och han jag delar säng med har ju två helt olika sovstilar, jag ligger still som en död hela natten medan han leker elvisp och ändå funkar det för båda.

   (jag borde verkligen vara sponsrad med tanke på att jag kan skriva spaltkilometer om tempur…fniss)

   • Jag har också en skeda-kudde, dock av annat märke. Sover jag över hos någon så får jag tuppjuck om det inte finns en lång kudde eller tillräckligt av ett fluffigt täcke att ha benet runt.

    På tal om det..ska iväg och sova hos en dejt strax 😉

    Han har ett stort dubbeltäcke.. Får sno in honom i täcket och skeda det. Det blir nog bra, haha.

    Kram

    • HAHAHAHA jamen det var ju en svinpraktisk idé, att rulla in honom i täcket. Innan vi skaffade våra skedningskuddar snodde alltid maken mitt täcke och skedade det medan han själv låg kvar under sitt eget. Behöver jag säga att jag vaknade av att jag frös ihjäl varje natt?

     Ha en väldigt trevlig dejt hörrö 😉

   • Haha, detta är ett kärt ämne märker jag 🙂 Men ack så viktigt. Jag går ju sönder på riktigt om jag inte sover bra, så därför är jag lite rädd att byta (jag har liksom kontroll på smärtan med nuvarande set up…), men det är nog dags att våga göra ett byte nu. Det är ju hopplöst att ha svenska sängar i USA, med sänglinne och övriga tillbehör.
    Tror det är 90 dagars prövotid hör också, så det är lugnt. Dock har maken lyssnat på sina teknikpodcastar och hört mycket bra om en säng som heter Casper. Fri leverans och fri retur inom 90 dgr där med. Tänkte vi passar på vid nästa flytt 🙂

    • You and me both. Har ju både sömn- och smärtproblem. Då är nätterna KASS. Ljudböcker är min bästa vän. Näst efter tempur och bolltäcke. Herregud vad tid och energi jag lagt på att få någon slags ordning på sängandet, förstår inte folk som kastar pengar omkring sig men snålar med säng. Det går inte ihop i mitt huvud. Så ja, det är ett kärt ämne, vi får diskutera det vid nästa släktträff 😉

     Men om det finns två varianter så är det ju bara att testa båda. Har också hört talas om Casper, men det där med sängar är ju sjukt individuellt. Testa? Och jag vet, här räcker det ju att gå över gränsen bara, så har de andra mått och man kan inte köpa sängkläder. Inte ens normala mått på kuddar lyckas norrmännen med hehe.

 • Välkommen tillbaka!! Admin Anka var jättebra som inhoppare men jag har saknat dina inlägg. Hoppas det fortsätter åt rätt håll med det som har varit jobbigt.

  Skojig tröjtext! Jag känner verkligen igen mig 🙂

  Även jag har förresten en knallröd soffa, och en likadan fåtölj med röd klädsel som Admin Anka. Det passar jättebra till övrig vardagsrumsinredning som består av ett gäng vita Billy-hyllor fyllda med böcker 🙂

  • Tack, it’s good to be back 🙂 Även jag tyckte att Admin Anka var en fantastisk inhoppare och ungefär en miljard gånger så rolig som jag. Och ja, jag hoppas också att det fortsätter åt rätt håll, men det kommer bli en enormt jobbig tid framöver. Men så länge jag är ovanför vattenytan fortsätter jag blogga.

   Nu blir jag skitnyfiken. Jag vill se era vardagsrum med röda soffor. Det låter så jäkla snyggt även om det inte funkar med två träsktroll, men man kan ju drömma?

  • Den är onekligen svårhittad. Men som den tempurfantast jag är så brukar jag scanna tempurbutiken med ojämna mellanrum för att se om det har kommit nya produkter. Nu hade det ju gjort det sist jag kollade jag och jag blev så exalterad att jag nästan gjorde i brallorna.

   Kolla tebu.se och sök på bed wedge. Skit i priset och tänk kostnad per användning. Det gjorde jag. Nu kommer den dessutom bli ännu billigare per användning eftersom jag spenderar ÄNNU mer tid i soffan tack vare den. Och den kommer få hänga med tills jag blir utburen på bår. 🙂

 • Välkommen tillbaka! Tycker det är lite taskigt att berätta om den där fantastiska kudden mitt under köpstoppet!! Nu kan jag ju inte köpa den förrän bortåt vårkanten 😉
  Den verkar för övrigt vara sjukt bra!

  • Men du kan väl ÖNSKA dig den. Eller vänta för all del. Eftersom det är beställningsvara 😉 Och jag gissar att du med gott samvete kan beställa nu och så kommer den lagom till köpstoppets slut. Så måste man ju få göra, annars får man ju vänta ännu längre? För ja, det var ju lite taskigt, det håller jag med om. Jag tänkte inte på det 🙂

 • Den där masken, är den skön att sova i?

  Och som sömnutmanad bör man alltså på allvar kolla nämre på tempur? Fast man far runt på nätterna?

  • Ja det är det som är poängen med masken, den känns inte att man har på sig.

   Hade jag varit du hade jag testat. Mitt bolltäcke, tempurmadrass och kudde är min grej i alla fall. Och tempurmadrassen funkar ju tydligen även när man leker elvisp på nätterna (maken). Men jag tror kanske det blir svårare att fara runt? Vilket brukar vara positivt om man är sömnutmanad 🙂

 • Jamen hej igen!
  Såklart har du varit saknad, men du har hittat en väldigt värdig inhopperska!
  Ni kanske kan fundera på delad vårdnad? Mycket modern företeelse idag.
  Så finns det ju många varannan-helgs-föräldrar 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.