L som i Loser

Så, nu har jag börjat med penicillinet. Eftersom ena ansiktssidan börjar se lite väl äppelkindat ut.

Och så har jag funderat så det knakar. Jag har de starkaste värktabletterna man kan ha (nåja, nästan i alla fall, inte morfin) men tandjäveln gör ont i alla fall. Som fan. Vilket jag antar beror på att det gick ganska fort att trycka ner det där bandageaktiga i tanden och att det trycker på karies/pulpan och nu har något blivit irriterat så istället för att “bara” ha en helt avbiten kindtand har jag nu en bortpillad, infekterad och jävligt smärtsam kindtand.

Men nu anar jag ugglor i mossen, för jag har varit med om liknande tidigare. Fast inte hos samma tandläkare, den jag gick hos då var en vandrande katastrof. DEN gången påbörjades en rotfyllning och vi vet ju alla hur inte gratis det är. Jag hade gått och donat med den rotfyllningen och rensat kanalerna alla gånger och var klar, det där lugnande bandaget man får på skall ju bara sitta X antal veckor innan man betalar miljoners kronor för en tandkrona.

Under de sista veckorna före det var dags för kronan åkte vi på båtsemester i tre veckor och redan första veckan fick jag en rejäl infektion i tanden. Herregudihimmelen så ont jag hade. Ringde katastroftandläkaren som ALDRIG hade akuttider (det var bara en av deras toapapperslånga lista av skitsämsta service), de skrev ut antibiotika och lät mig vänta. En kur antibiotika senare hade just inget alls blivit bättre, så vi fick svischa inom västkusthamn och gå akut. De var snälla och tog emot mig, rensade och satte på nytt “bandage” och ytterligare en kur antibiotika. En vecka senare tappade jag bandaget och fick ännu mer infektion, då snackar vi kvinna på gränsen till nervsammanbrott. Men katastroftandläkaren hade faktiskt semester och kunde absolut inte ta emot mig. Däremot kunde de skriva ut en tredje kur antibiotika.

Kan ju rekommendera infekterad tand i tre veckor som bästa bantningsmedlet i historien. Jag gick ner tio kilo under de veckorna, för allt smakade apa och det gjorde så jävla ont att äta. Sen att jag var världens mest trista semestersällskap dessutom är ju bara en finfin bonus.

Kom hem från semestern, gick till katastrofen på utsatt tid och förväntade mig krona, men fick svaret “hoppsan hoppsan, det här ser inte bra ut alls, det här skulle du kommit med tidigare för nu går tanden inte att rädda” och så ville de akutdra den.

Man kan säga att jag hade slutat lita på dem då. Så jag sa tack, men nej tack, jag vill ha en second opinion (det ringde en klocka någonstans angående tanddragningen men jag var osäker).

Prisad vare gud i höjden för att den klockan faktiskt ringde, för när jag hamnade hos nästa tandläkare (på riktigt sjukhus den här gången) blev jag upplyst om att det är fullkomligt genomkorkat och skitfarligt att dra en inflammerad tand. Gör man det sprider sig inflammationen (infektionen? (kan aldrig hålla isär det där)) till närliggande tänder och så ryker de med.

Kontentan var alltså, man skall aldrig någonsin dra en infekterad/inflammerad tand.

Med tanke på att jag var så gott som felfri (nåja) när jag gick till plågis imorse men inte är det nu så litar jag på exakt ingens first opinion. Det första konstiga är ju faktiskt att jag är så säker på att jag frågade om jag inte kunde få behålla tanden genom rotfyllning men hon sa nej. För att sedan sitta och nästan grina i telefon och prata med sköterskan som då säger “men här står det ju att du har valt att dra tanden istället för att rotfylla”. Say WHAT?

Och med båtsemesterns vidriga treveckors tandproblem tackade jag även nej till att göra en akutdragning. Ringde 1177 för att dubbelkolla. Skall man dra en tand så skall man ha ätit antibiotika i ett par dagar innan. Jomensåatte?

Ett jävligt pissigt moment 22. För tiden har ju runnit ut.

Att sitta i värmen i all ära, men att sitta i värmen och ha ont och inte kunna käka eller dricka gott, det är inte så himla kul. Been there, done that – kommer inte göra det igen. Och det SUGER. Träballe.

Så nu är jag ledsen (även om jag är en smula för drogad för att känna efter), min älskade kamrat som jag skall åka med är lika ledsen.

Men vi bestämde att hon kommer hit, som det var planerat. Vaknar jag mirakulöst med en helt osvullen och smärtfri tand imorgon så drar vi. Är det inte så, ja då bokar vi om och så sitter vi här och pratar skit under helgen.

Under tiden har jag förberett mig genom att dressa om till min reseoutfit. Tack Listoplisto för det grymma tipset från Halens.

IMG_5420
Ja, jag är svullen – jag vet

Den här skall/skulle jag åka i imorgon.

(Och den är inte ett dugg kort i benen, den är alldeles perfekt)

Under den har jag Behå-Helenes sport-BH.

IMG_5421

Och nej, jag är absolut inte sponsrad. Men hennes bröstmagi kräver faktiskt stående ovationer, jag har skrivit om det förut.

Innan jag hittade Helene hade jag inte använt BH på över tio år. För jag hatade det. Det fanns inte en enda BH jag kunde ha som inte kvävde mig eller gjorde mystiska saker med mina bröst eftersom det skiljer nästan en hel storlek mellan vänster och höger (japp, jag är skelögd även där). Hon tipsade om en sort, bad mig om ett mått och sen löste hon det.

Jag har alltså henne att tacka för att jag numera kan ha BH igen och slipper ha brösten dinglande som ett par trista lovikavantar med grus i under mina tröjor.

Jag har fått en hylla igen. Den hyllan som gravitationen har snott med åldern.

Hon fixade även en bikiniunderdel som jag skall/skulle ha Florida. Som jag faktiskt skall visa när tanden har slutat bråka. En bikinikjol, som inte visar det den inte skall visa men visar det den skall visa.

Nu skall jag invänta ledsen resekamrat iklädd leopard, Swahnglajjor och BH.

Sen håller vi tummarna för lite sömn inatt och ett uppvaknande imorgon där tanden känns som ny.

Hoppet är det sista som överger en.

Och värktabletter, värktabletter överger inte heller.

0 thoughts on “L som i Loser

  • Ja! Mirakel hoppas vi på! Kamrat och make gick just ut och käkade, inte ens det pallar jag för dels kan jag inte äta och dels gör det ONT. Herregud som det suger.

 • Äh fy f-n, vad jag lider med dig.
  Jag förstår om du bokar om resan. Man kan stå ut med ont till en viss gräns men det där verkar vara riktigt jävligt. 🙁 Kanske bäst att käka färdigt antibiotikan och bli bra så du kan njuta bättre av sol och värme.
  Men jag håller tummen hårt för att natten ska medföra ett litet mirakeltillfrisknande för dig.
  Kramar

  • Jamen ja. Exakt. Det är inte kul att vara på ett av jordens roligaste ställen och bli “liggande” halva semestern. En sak om man blir dålig på plats, det kan man ju inte styra, men att åka och veta att halva första delen av semestern blir piss känns ju sådär. Men jag planerar att sova på saken och vakna med ny tand. Från tandfén.

 • Nej va F***n! Nu håller jag både tummar och tår att ni kommer iväg. (Lite komiskt att jag också bet av en tand 4 dagar innan vi åkte. Dock var det bara en bit av ett hörn som gått av så det var hyfsat lätt åtgärdat.)

 • Det är riktigt synd om dig! Men tur att du ringde och kollade och att du faktiskt inte bara litar på den första (som dessutom inte verkar skriva riktigta journaler) och gör något som kan ställa till det framöver. Jag är själv sådan som hellre drar ut tänder än står ut med borr och rotfyllning, men det är min erfarenhet det.

  Nu håller jag tummar och tår för att du vaknar utan värk och svullnad i morgon, att ni kan åka iväg och att tanden då håller sig lugn och inte känns alls! Utopi kanske, men jag hoppas och håller tummarna! 🙂

  • Näe, jag har ju redan gått på det en gång. Bränt barn skyr elden och ibland lär man sig av tidigare misstag. Inte alltid, men det händer 😉

   Det hade varit trevligt att kunna tugga. Och att inte vara i en värktablettsrus hela tiden. Mer begär jag inte.

 • Onda tänder suger hästballe. Jag håller tummarna för att ni kommer iväg. Hylla är aldrig fel o du är inte ensam om att vara skelögd och ha fått gravitation som födelsedagspresent. “Suck” min fyllning i hyllan har på nåt mystiskt sätt flyttat ner till undersidan?! Så numera ser det ut som en halv tennisboll i en tvättpåse ?, mutter

  • Hylla är betydligt trevligare än skelögt dinglande. Jag är SÅ glad över att ha hittat ytterligare en bh som funkar utan att kväva ihjäl mig.

   Oklart om halv tennisboll i tvättpåse är bättre eller sämre än lovikavante med grus, jag måste nog återkomma om den 😉

 • Håller tummarna stenhårt! Fy fan vilka hemska saker du varit med om hos tandläkaren. Har haft ungefär som du beskriver det och efter en dag hade faktiskt värken lättat. Nu hoppas på miraklet som ska ske under natten. Har du testat Alvedon + Ipren tillsammans? Du kan ta 1 g Alvedon (oftast finns det bara recepfritt 500 mg och då kan du ta 2 st) + 1 st Ipren 400 mg. Var för sig gör dom ingen nytta men något händer när dom träffar varandra.

  • Åh! Efter en dag alltså? Jag kör en cocktail på citodon och ipren, ungefär samma sak men med lite mer boost. Och ÄNDÅ känns det…misstänker att det beror på svullnaden, men om den hinner gå ner tills imorgon?

   Nu blev jag lite mer hoppfull.

   Misstänker att alla har haft otur med tandläkaren någon gång, minus en fd jobbarkompis som jag alltid ville mörda eftersom hon alltid sade sig “se fram emot att lägga sig i tandläkarstolen för hon sov så gott medan han borrade och grejade”. På henne lät det som att hon var på ett jävla SPA och folk med tandläkarskräck var dumma i huvudet.

  • Överväger att byta ut alla mot plast. Just nu har jag mest sympati med väninnan som kom för en stund sedan eftersom hon är så jävla ledsen över att kanske bli tvungen att skjuta på det, har man sett fram emot det så har man. Och det har ju jag med, men felet ligger ju hos mig, inte hos henne.

   Mirakel. Vi kör på mirakel. Skall snart sova, ställa klockan på åtta (vi måste åka härifrån 10) och hoppas att jag vaknar som en nyponros. 🙂

 • Nu tycker jag synd om dig på riktigt 🙁
  Maken har dragits med en skittand som till slut fick fixas av specialisttandläkaren i länet.
  Så jäkla ont han haft och även de starkaste av värktabletter har ju svårt att komma åt nervsmärtor tyvärr.
  Många turer blev det innan det blev bra.
  Hoppas verkligen inte det stämmer i din situation utan att du vaknar pigg och glad imorgon.

 • Du o Murphy e fan nog värsta ovännerna, vad har du gjort honom egentligen ????

  Med tanke på att nåt hänt flera ggr nu som du tänkt dra iväg på trevligheter

  Men sitter på jobbet inatt och håller alla tummar & tår på att ett under kommer att ske inatt så ni kan komma iväg, för känns ju lika surt för er båda om ni måste avboka ;(

 • PS din fd jobbarkompis kan fan inte vart normalt funtad eftersom hon tyckte det var kul o gå till käftis

  Själv borde jag gå dit men. Törs fan inte riktigt

 • Ett lätt sätt att lära sig och skilja mellan infektion och inflamation är följande.
  – Infektion = bakterier som kommer utifrån. Tänk på fekalier (bokstäverna FEK som i fekalie) som innehåller bakterier och kommer utifrån.
  – Inflamation = kroppen som reagerar på sig själv.

  Hoppas du blir bättre och kan åka iväg.

  //Helena (Op.ssk)

 • Fast måste säg du ser übercool ut i din nya op och cykelglajjorna

  Alla hade kollat in på flygplatsen och undrat vad du e för en cool brud 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.