Jahaja, vad gör man nu då?

Tand röntgad, bortom räddning och det fanns inte tid att göra mer än att trycka ner lite “bandage” i det som var kvar av den. Antibiotika utskriven ifall det blir infekterat och NU har jag tandvärken från helvetet. Känns ungefär som att hjärnan skall explodera och jag hade inte ont innan den jättetrasiga kronan (det var tydligen en gammal krona) pillades bort (utan bedövning).

Före tandläkare: avbiten tand
Efter tandläkare: feber, ont, munnen smakar pilliröva och jag kan inte tugga

Om drygt 24 timmar lyfter planet och jag, min onepiece och teddybjörn vill hemskt gärna åka med.

Just det. Tanden skall även dras. I januari. Det fanns ingen tid före det. Bortom räddning var det ja.

Det beskedet gör ännu mer susen när man har tandläkarskräck.

Ursäktar ni medan jag är strängt upptagen med att tycka synd om mig själv och hoppas på mirakulöst och snabbt tillfrisknande.

Vad skall jag göra? Dricka soppa och äta värktabletter och penicillin i Florida eller här hemma?

// Murphy kan dra åt helvete

0 thoughts on “Jahaja, vad gör man nu då?

 • Hmm om du nu ändå ska ha ont, varför inte ha det I Florida?? Du har väl försäkringskort från försäkringskassan med dig? Om du behöver tandläkare där…… Mycket bättre vård och piller där borta 😉

  • Sant. Det har jag. Hade tom det framme för ngn vecka sen. Men att gå till tandläkaren där? Jag skiter i bralkan bara av att tänka på det 😉

   • Värktabletterna där är mycket batter än här. Hade vi haft en chans att träffas IRL så hade du fått med dig en hög dollar och en önskelista med Pamprin på. Å vad jag kommer att sakna dem när mitt förråd är slut…….

    • Varför köper du inte Pamprin på eBay från USA? Om det går för lång tid mellan mina USA-besök och förrådet av diverse mediciner hinner ta slut så nyttjar jag eBays eminenta tjänst. Kostar inget, skickas skitfort och det är inget som är olagligt i Sverige 🙂 Ett tips från en medicinscannare i USA till en annan.

     Och du, jag har Citodon. Det brukar kunna ta kål på det mesta, men den här tanden envisas 🙁

     • Du menar att det funkar med receptfri medicin?? Jag tackar allra ödmjukast för tipset!!

      Har inte varit där på 2.5 år och ingen resa i sikte de närmaste åren. Men jag handlade ett rejält lager och forna kollegor har fyllt på när de är i väg. Tur man har haft bra kollegor 🙂

     • Jadå. Over the counter medicin får man köpa in till Sverige utan att tullen lipar. Så det är bara att handla på eBay. 🙂

 • Tina Johansson says:

  Tror det värsta stillar sig på nån dag med värktabletter och penicillin. Annars finns det nog very bra värktabletter over there. Jag hade hellre käkat värktabletter (och soppa) där än hemma i kalla Sverige! Säkert har det blivit en inflammation, och det är den som gör mest ont, och på det råder penicillinet bot! Eftersom det var en gammal krona måste ju tanden vara rotfylld..
  (För övrigt håller jag med dig om Murphy…)
  Och ja. Det ÄR synd om dig. “Styrkekramar” från mig och fyrfotingarna!

  • Har ju inte ens börjat med penicillinet. Och jag håller med, men hur jäkla roligt är det att “slösa” ett par semesterdagar på att må skit? Det är väl snarare min fundering nu nör jag sitter och ömkar mig själv.

   Och nej, den tanden är inte rotfylld.Tyckte också det var svinskumt när nhon sa att det var en krona. För det känns orimligt. Men de gjorde ju allt i ljusets hastighet.

   • Tina Johansson says:

    Mycket märkligt!
    Men börja på penicillinet pronto!
    Du kan använda alvedon och ipren samtidigt, förstärker effekten. Eller använd alvedon och diklofenak. De jobbar bra ihop! Diklofenak är dessutom inflammationshämmande… (ja jag vet att ipren också är det)
    Men såklart.. ställa in är ett alternativ…men inte så roligt. Kram igen!

    • Tål inte diklofenak. Nu är jag totalt förvirrad, ringde just tandläkaren och sköterskan kollade i journalen. Nej, det var ingen rotfyllning, oklart varför de hade kallat det krona, men det var en “hellagad” tand där i princip hela lagningen hade gått av så långt ner och det var karies ner i pulpan (på levande nerver med andra ord). Jag trodde att jag hade sagt att jag ville behålla tanden, dvs göra en rotfyllning. Hon hade uppfattat det som att jag ville operera bort den. (Jag är HELT hundra på att jag frågade om det verkligen inte gick att behålla den).

     Hon avrådde i vilket fall som helst från att rotfylla eftersom det är tanden längst bak, framför visdomstanden. Och det hon kunde erbjuda var ytterligare en akuttid idag för att dra tanden för att möjligen rädda resan. Alltså, nu är det verkligen pest eller kolera. Fy fan vad jag känner mig gnällig nu. Det kan ju INTE vara bättre att akutdra den ikväll?

 • Din stackare! Tänkte också komma med råden som du fick av Tina här ovanför. Alvedon + Ipren brukar hjälpa bra mot det onda. Var försiktig bara så du inte tar för mycket per dygn. Med förhoppning om god bättring!

 • Ja,du verkar ha tur med dina Fl resor….dra tanden&åk!Det är aldrig slöseri med semesterdagar när man kan sitta i SOLEN och tycka synd om sig själv(bättre att gråta i en RR än en buss liksom)Sen hur du ser ut i ansiktet efteråt är ju en annan femma….Men med Leo op,Öjwind stuk på nya brillorna och en nalle under armen gör det nog ingen större skillnad…lycka till!ps ja,man undrar var dom rekryterade tandläkarna till folktandvården p -70 talet? Någon ide’?

  • Nej, jag har banne mig inte haft tur med en enda semesterresa på ett tag. Sist jag åkte till New York hade jag ju precis brutit bäckenbenet innan men sket i det och åkte ändå. Det var inte en av mina mest brighta idéer faktiskt 😉 Den här resan går ju åtminstone att skjuta på så man vet att man kan få ha roligt HELA tiden istället för typ halva.

   Hade ju varit trevligt om jag hade fått hela bilden klar för mig imorse istället för nu?

 • Men vafan?! Dra ut den genast (det är lindrigare än allt annat du kan göra inom tandvården, och det finns BEDÖVNING)! Du ska in på en AKUTTID!!! Vänta till januari- vad är det för dumheter?

  • Jamen jag kan tänka mig att dra den asap för att bli av med skiten, men hur kul är det att dra en stor kindtand med levande rötter ett par timmar innan det är dags att åka med tanke på att det gör ont redan nu. Som fan. Och det gjorde INTE ont innan jag gick till tandläkaren. Morr.

   (det fanns SÅKLART inga lediga normala tider före januari)

 • Du får bara mer och farligare problem om du väntar och du kommer att vara tvungen att dra ut den!! Har varit med om exakt samma sak, och känslan när eländet är borta SLÅR ALLT!! Hälsar rejält tandvårdsrädd som också är realist 🙂

  • Jo jag vet att man inte skall dra när tanden är infekterad, för då sprider det sig. Men den är ju infekterad nu. Efter att de har pillat i den. Moment 22.

 • Åk tillbaka till tandis och dra ut den nu! Kortaste pinan, annars kanske du får ha ont till & från tills i januari… Dessutom kommer du att kunna åka på din resa om du åtgärdar det nu…

   • Jag har opererat bort 2 visdomständer i underkäken, och det gick hur bra som helst! Ömt ett par dagar, men ingen fara! Vet inte om det är skillnad på vanliga kindtänder, men det borde ju vara same same, liksom! Lycka till!

 • Dra tandhelvetet idag!! Om du har möjlighet, vill säga.
  Den ska ju i alla fall ut, vartefter, väl?
  Flyga med tandvärk är……… vad ska vi säga… allt annat än skitkul…
  Kram!!

 • Ok, du har ont. Du har fått antibiotika utskriven. Har du smärtstillande också? I så fall är det väl roligare att ha ont i sol och värme än i det här jäkla kyliga gråvädret. Du skulle tydligen väntat med tandläkarbesöket till efter resan.
  Undrar om det är någon särskilt begåvning som tandläkare och läkare har, det här med att man alltid har ondare när man går där ifrån än när man kom dit?
  Du behöver inte känna dig ensam i att tycka synd om dig. Det är vi fler som gör. 🙁

 • Dra ut den!! Det hade jag gjort om jag var du och skulle åka till Florida imorgon. Jag tror du kommer få ut mer av semestern om den är borta när du åker. Hoppas att du tog en akut tid igen idag!!! Kram

 • Usch vilket himla oflyt! Men kan skriva under på att amerikanska tandisar är snälla och måna om sina patienter (har ju tyvärr inte samma erfarenheter från Folktandvården där du är). Hoppas du kommer på en bra lösning. Kan inte råda… Bär ju emot att dra en “vanlig” tand, men är den så “röten” måste den väl väck ändå.
  Hoppas det löser sig för dig. Kram!

 • Ut med skiten fort som fan …..
  lite ont o öm i ett par dar men sen är det över istället för att lida pin länge
  Jag har dragit ut fyra visdomständer utan problem.
  Men det ÄR synd om dig!!
  “Tröstklappar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.