Avbokat, ombokat och tjänade 1000 kronor?

Vi är inte i Oslo. För jag har fånigt mycket feber och en tand som är dum och ond. Jätteond. Det enda jag inte har provat är att hälla whiskey rakt ner i tandköttet.

Efter att ha ältat sedan imorse beslutade vi oss för att boka av och boka om. Vilket kunde varit lätt men norskan i telefon tyckte att det var en mycket bättre idé att bara boka OM, för det var ju mycket billigare. Sa den glada norskan i andra ändan. Hon kändes inte helt pålitlig faktiskt, för när vi väl testade att bara boka om kostade det 5000 spänn extra.

Oklart hur det blev billigare?

Sen körde vi en nybokning för att kolla priset, vilket blev 1000 kronor billigare än vad vi hade betalat (och då var resan billig).

Och så började vi om med att ringa Norwegian, för att försöka få dem att fatta att om de bara flyttade oss från resa A till resa B skulle DE inte förlora pengar och vi sket i tusenlappen, bara för att göra det enkelt. Näe, det gick inte. Det gick inte ens att få dem att förstå det. För de var fortfarande kjempekjekke i andra ändan och envisades med att det var billigare att betala 5000 kronor extra i ombokningsavgift.

Så nu får vi istället tillbaka varenda krona, har beställt ny resa den 28 november som därmed blev en tusenlapp billigare.

Nu lägger vi det bakom oss, jag får tid att dra tandjäveln och så åker vi om ett par veckor.

Tandfén kom alltså inte inatt och utförde mirakel. Däremot tror jag att maken blev besatt av en ond ande under natten.

Kamraten sov ju i bäddsoffan i ickerummet, hundarna sov med oss innanför kompostgaller i sovrummet och klockan fyra hör jag maken braka rakt igenom och över kompostgallret. Skitglada utsläppta hundar studsade upp i gästsoffan och slickade ihjäl kamrat K.

Hade hon inte vaknat av det så hade hon garanterat vaknat av makens toabesök eftersom han fes med toastolsresonans så det lät som att en avrättning utfördes på dass. En sådan där positionering med människor på rad och det kommer ett strömhopp av gevärsskott.

Efter det svor han så det osade, dundrade igenom icke-rummet och slängde sig på soffan i vardagsrummet för att fortsätta sova. Så stackars K fick lyssna på snarkning med andningsuppehåll istället.

Innan han somnade svor han ytterligare en ramsa och upplyste oss båda om att han minsann sov var han ville och nu ville han sova just här, med uppkäftig avslutning:

“Har ni några problem med det ELLER?”

Det var min natt. Och förmiddag.

Men nu känns åtminstone allt utom tanden rätt okay.

0 thoughts on “Avbokat, ombokat och tjänade 1000 kronor?

 • Jösses, vilken natt! Mina nätter är klart tråkiga i jämförelse…
  Fasiken att tanden inte bara var mirakulöst bra igen! Men inget ont som inte har nåt gott med sig, 1000 kr mer att shoppa för, när ni nu fick billigare resa!

 • Förstår absolut att ni bokade om,men det lät ju inte såå farligt igår morse…Appropå nattlivet,det verkar vara ett riktigt litet charmtroll du är gift med,kan du inte be”Askungen”dra ner till pannrummet inatt så ni får sova,det är fan spöstraff på torget att bli väckt med toakonsert…Droga nu ner dig&krya på dig!PS säg inget till Murphy om den ombokade resan!

 • Det hjälpte inte med våra tummar och förhopningar om mirakel helt uppenbart.
  Det verkar livat på nätterna hos er. Glad att det inte var jag som sov i bäddsoffan.
  Norwegian kanske skulle behöva en räknare? Men det var ju tur i oturen att det blev billigare. Se nu till att bli frisk i tanden ordentligt innan ni far iväg.
  En positiv grej är ju att vi har SHF på tisdag.

 • Nu hoppas vi på att tandfen hittar till dig så att tandf*n kryar på sig eller åtminstone blir i sådant skick att man kan dra ut den utan risk för omgivningen! (Man skulle kunna tro att det var maken som hade tandvärk och feber och var fullproppad med värktabletter.)

  Visst är det konstigt att vissa människor inte fattar när man försöker förklara saker som man själv tycker är självklara och logiska… men ni fick ju nya biljetter och lite extra shoppingpengar!
  Denna gång får du allt se till att inte råka ut för något!!!!

 • När jag hade fruktansvärd tandvärk och inga värktabletter hjälpte provade jag följande: Tog en Alvedon tuggtablett (munsönderfallande) och liksom mosade in den runt den onda tanden. Där fick den ligga tills den löst upp sig. Och värken försvann, tillfälligt i alla fall. Det kanske går lika bra med krossad vanlig Alvedon eller Ipren. Nu hade inte jag feber och infektion utan “bara” väldigt ont men du kan ju testa.

 • Djävla tanddjävel :/ Hoppas att du blir av med den nu då.
  Skönt att ni kunde boka om. Men det låter ju helsjukt alltihop.. Nåväl. Ni tjänade på det.

  Kraaaaam

 • Nåja, resan blir iaf av och 1000 spänn i Staterna kan Ni få rätt mycket för. Nu håller vi tummarna att du hittar en tandis som kan hjälpa dig utan att riskera livet på dig och dina övriga tänder!

  Styrkekram!!

 • Jag har försökt vila mig i form. Men det har inte hjälpt, mer än att jag är stört trött och lite drogad. Ni är rara…det känns okay att veta att det bara är framskjutet åtminstone, men lite suger det att vi kunde suttit på ett plan nu.

  Men om vi vänder på det igen, fy fan för att ha suttit på ett plan nu 🙂

 • Vad bra du är som ändå ser det så! Du är nog en som ser glaset halvfullt istället för havltomt. Hoppas nu bara du hittar på en ordentligt bra tandläkare. Har liknande skräckhistorier men har hittat en jättebra tandläkare nu som också är trevlig med trevlig tandsköterska. Fast ändå vill jag inte träffa dom alltför ofta. Krya på dig nu!

 • Hm undrar vad som skulle hända om du gurglade med xylocain viskös. Det är ett bedövningsmedel för mun och matstrupe. Kanske kan vara värt att prova? Finns på apoteket. Dock kommer jag inte ihåg om man får äta direkt efter men allt som minskar smärtan lär väl vara bra…
  Lät som ett bra beslut om resan, nu har ud ju något att fortsatt se fram emot. Men hur går det med köpstoppet??

 • Stort tack för en jätterolig blogg!! (Men måste erkänna att bloggnamnet gör mig lite generad ;-)) Har hunnit läsa ett gäng gamla inlägg och har fått mig många goda igenkännande skratt och fniss, både av inläggen och av kommentarerna och svaren. Jag sladdade in här igår via Mona som precis har fått mig att kliva ur bloggläsargarderoben… har tidigare inte vågat “ta plats” men försöker ändra på det så nu ger jag mig till känna direkt så att jag inte av gammal vana slinker in i närmaste läsargarderob även här.

  Usch så tråkigt och jobbigt med dina tandproblem, tandvärk är bland den värsta värken man kan ha… Hoppas att det löser sig snart och krya på dig!

  Ang. klocka som diskuterades i ett tidigare inlägg – självklart armbandsklocka så fort jag lämnar hemmet. Jag har en gammal CK som är både snygg o funktionell, och den sitter på högerarmen för att jag inte följer strömmen och för att det är mest praktiskt (enklare att kika på klockan när jag skriver eftersom jag är högerhänt). Kollar oftast på armbandsklockan men kikar på mobilklockan när jag har bråttom till buss/tåg och måste veta den exakta tiden eftersom min armbandsklocka går lite före och saknar sekundvisare. När jag är hemma tittar jag helst på köksklockan på väggen eller lilla klockan bredvid TV:n även när jag fipplar med mobilen eller datorn, vilket möjligen har med “analogiteten” att göra… 🙂

  • VARMT välkommen ut ur garderoben 🙂 Det är med andra ord du och Mona som har problem med namnet, men kan du inte se det så här haha?

   Fitter

   Det är ju lite mindre generande i alla fall.

   Och du, här i kommentarerna bestämmer inte jag ett smack. Verkligen inte. Alla som kommenterar gör hostila övertaganden lite då och då, vilket är skitroligt. Alla är totalt galna men alldeles alldeles underbara. Mitt egna höga nöje att se kommentarsfältet tas över, framför allt när det är Gunilla Persson på TV. Det är mycket roligare att läsa en blogg och prata strunt med andra läsare 🙂

   Hahahaha, jag är lika analog som du. Även om jag använder och tittar på klockan på datorn medan jag grejar med den så kommer jag på mig själv med att vrida på armen och kolla var klockan på armen är. För säkerhets skull tydligen. Vilket egentligen är ganska konstigt med tanke på att jag är väldigt digital egentligen.

   Skitkul att du är här i alla fall.

   • Varmt tack! Det är jättekul att vara här och det är roligt att ha vågat komma ut ur bloggläsargarderoben 🙂

    Tack oxå för det alternativa tänket om ditt bloggnamn, det inspirerade mig till att komma på följande mindre generande tänk på svenska:

    Du är en bitta eftersom du är en hejare på bits (som försvenskat skulle kunna bli “bittar” med tanke på uttalet) och du genererar mycket fnitter med dina inlägg och kommentarssvar, alltså är du fnitterbittan. Jag har visserligen lagt till en bitteliten bokstav men nu känns det mycket bättre eftersom mina öron (och ögon) är så lättgenerade 😀

    Jamenprecis, att titta på analoga klockan är liksom för säkerhets skull och som en reflex även när jag just har kikat på den digitala…

    • Hahaha…jamen sedär, det blir ju faktiskt helt ofarligt att säga mitt namn när man vänder på det. Och det hade ju faktiskt varit värre om jag hade bytt plats på bokstäverna F och B tänker jag.

     Bits tar jag som en gigantisk komplimang faktiskt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.