Hon klarade sig från vändande tåg åtminstone

Och det här med familjesammankomsten var räddningen. Inte ens en gnutta Norénskt. Vilket både fascinerade och chockerade mig.

Jag mötte ömma modern vid stationen och de första orden var givetjävlavis “men OJ så roligt det var att se dig, jag hade nästan glömt hur du såg ut”.

Då började jag morra lite inombords, övervägde att lämna henne på plats och gå och dricka en kopp sprit. Men jag höll mig. Gav mig själv ett löfte att om hon så mycket som andades om några fel på lägenheten så skulle bli nattförvisad till pannrummet. Utan täcke och kudde.

Döm om min förvåning när modern klev in i lägenheten och bara sprudlade av lovord. Hon tyckte till och med om smuttarna. Vaaaansinnigt käcka smuttar (därom tvista di lärde).

Efter hej och hejsan var det dags att gå till ömme fadern på middag. I förberedande syfte var jag iklädd passande t-shirt.

IMG_5084

Och så åt vi tills jag storknade. Jag, maken, mamma, pappa, styvmoder, lillasyster och syskonbarn. Rena rama kärnfamiljen.

Det tog ungefär två sekunder så satt min lille look-a-like i makens knä och spelade på paddan samtidigt som han upplyste oss om att vi var JÄTTEBARNSLIGA som bara spelade spel jämt och att vi aldrig lagade mat hemma för vi gick alltid på restaurang. Sådär ur barnamun oskyldigt. Varpå syrran rodnade långt ner på knäskålarna medan hon muttrade något om små grytor som har stora öron och jag undrade vad de egentligen pratade om hemma så grytorna hör det. Då var det lite nära att stämningen blev lite åt det brunaktiga hållet.

IMG_5063

Men det gick över. När vi insåg att vi är rätt barnsliga och gillar att spela spel.

Då tog jag 30 kort på syrran för att ni skulle få se hur vansinnigt olika vi är. Det här kortet blev bäst, eftersom den lille satt och viftade med armarna hela tiden.

IMG_5083

Och så frågade jag den lilla grytan vem han trodde var äldst eftersom han tycker moster är så barnslig. Det var, om möjligt, kvällens dummaste och mest ogenomtänkta fråga. Svaret löd nämligen:

– Du er den eldste, jeg ser det selvfølgelig i deg.

(Man får INTE slå små barn)

Nu är jag hemma. Imorgon skall jag gå på stadens gator med syrran och mamma ackompanjerad av mammas “men behöver du verkligen köpa den där …”, oavsett om det handlar om att köpa en dagstidning eller ett par nya skor, medan maken skall spela Nintendo med lillgrytan.

Jag överlevde första dagen. Jag är så stolt att jag nästan storknar.

Imorgon är en ny dag, men först skall jag binga med Britt-Marie.

IMG_5058

Alla hållna tummar hjälpte. Fortsätt gärna med det. För det verkar inte som att modern har planerat att åka hem förrän på tisdag…och här gick jag omkring och trodde att “över helgen” var fram till söndag.

Förvåningens finger i häpnadens mun.

0 thoughts on “Hon klarade sig från vändande tåg åtminstone

 • E B-M bra ??

  Inser ju att jag behöver fylla paddan med lite e-böcker innan Turkiet trippen, har inte testar ljudböcker ännu med e-böcker e jävlig smidigt o slippa släpa med sig massa böcker som tar onödig plats i resväskan 😀

  • Vet inte. Laddade ner den på Kindlen idag så jag skall börja nu. Men hans andra böcker har ju varit kanon. Den snubben kan verkligen skriva på riktigt, en ordkonstnär.

 • Tack Elin för att du tipsade mig om tröjan! – Den är förresten sketsnygg!! 🙂

  I övrigt sjunker jag ner lite till skämsnivå men jag måste verkligen fråga för jag kopplar verkligen inte: Vad fan är en smutt??
  Alltså… man smuttar på dricka .. Men annars har jag faktiskt ingen aning :/

  Och det är ponnyridning på blomsterlandet imorgon mellan 12-14 om den där lilla saken är intresserad av sånt istället för att bara spela spel 😉
  (och nej, det blir inte mer spännande än så!)

  Sov gott och have fun tomorrow! 🙂

 • Då håller vi tummar o tår för att du överlever utan att pysa för mycket ur öronen ända till tisdag. Men som sagt ……….ge henne lite kartonger o förvisa henne till tvåan om det blir för mycket 🙂 Liten tar jag som sagt gärna hand om så kan du ägna dig åt flytt, make och Stor 🙂

 • Tisdag??? Lycka till!
  Skönt att gårdagskvällen gick bra. Håller tummen att dagen också smiter i väg utan alltför många sammandrabbningar och att din k. mor vaktar sin tunga.
  Vi ska fira dotterns 18 årsdag på dan här så jag tittar in i kväll igen.
  Kramar

 • Det där med en extra dag, eller rent av en och en halv, jag vet känslan och känner verkligen för dig. Min ömma moder avskydde – av okänd anledning – maken, som verkligen är himla snäll och social, så när hon besökte var det totalt utmattande att försöka hålla henne så långt bort från maken som möjligt. Den gången hon skulle åka hem och det blev totalt jätteströmavbrott i halva Sverige, så hennes resa fick uppskjutas ett dygn, det var inte roligt. Och hon och maken hade kommit till stationen innan det gick upp för dom (maken hade varit beredd att klappa loket s a s, men det fick vänta ett dygn)

  • FNISS. Jag säger ju att kommentarerna är roligare än allt annat. Nu skrattade jag högt för första gången idag. Klappa loket alltså? Jag KOMMER antagligen klappa loket. Men jag älskar henne, det gör jag. Det blir bara så stora doser när man inte bor i samma stad.

 • Och vad tror du det blir när man bor i olika länder då…..?långhelg,My ass,här talar vi om veckovis….Annars har vi som regel;fisk&gäster luktar illa e 3 dagar.det finns massor av bra hotell i närheten…fungerar alldeles utmärkt,man hinner inte “äta”upp varandra på den tiden…..skickar en kopp sprit,lugnandemedel samt en bruksanvisning hur man andas i fyrkant,courage&bon chance

  • Hahaha fisk och gäster alltså, ljuvlig regel. Nu börjar livsandarna återkomma.

   Och nej, är inte avundsjuk på veckovis. Alls. Fördel med att bo i samma stad är att man hälsar på i LAGOM doser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.