En kovändning och en bloggutmaning till Mona minsann

Nu har jag andats i kvadrat ett par timmar och ägnat sen eftermiddag åt att läsa ungefär hälften av den ljuvliga boken jag fick av PGW med posten idag. Den kvinnan skickar så klockrena (och i det här fallet vältajmade) presenter att man blir lite tårögd.

IMG_5140

Att läsa den med dess underfundiga formuleringar kändes som en reklamfilm för Norrlands Guld. När man vill vara sig själv för en liten stund. Eller när man vill vara för sig själv en liten stund.

Sen blir man tårögd för att man fnissar hejdlöst åt bokens innehåll. Jag är introvert, men inte till 100%, vilket alltid kommer som en överraskning för cirka 100% av alla kompisar, kollegor och till och med familj. Det ena utesluter inte det andra och jag gissar att man har lika stor behållning av boken oavsett var man befinner sig på skalan.

Nidbilderna säger väl allt?

FullSizeRender

Jag erkänner. Jag har stereotypat båda sidor. Även om jag kanske inte har haft med svanktatuering på just den fördomslistan utan en helt annan lista.

Meningen var ju att jag skulle läsa om Britt-Marie, men jag hann inte börja läsa och blev å det bestämdaste avrådd. Tydligen kunde den boken vara lite känslig att läsa precis just nu i kölvattnet efter moderns avresa då det möjligen fanns en och annan likhet mellan henne och Britt-Marie.

Och nu till det som föranleder bloggutmaningen. Idag hämtade jag två paket på posten, dels deodoranten som Moa tipsade om.

IMG_5130

Den testas i detta nu. Och den doftar FÅNIGT gott. Nu är det bara prestandatestet kvar, hur den kommer klara natten eftersom jag är ungefär lika het som en kamin nattetid. Efter 30 plus år med Biotherm har armhålorna drabbats av märkeschock och skickar febrilt synapsmeddelanden till hjärnan att något är fel. Medan meddelandena från näsan överröstar armhålorna så hjärnan tycker mest bara att det var ett poppigt byte.

Sen kom ytterligare ett paket. En roomspray från Voluspa som jag inte ens visste att den fanns. I jämförelse med ljusen kostade den skit och inget alls, innehåller 100 ml och går även att använda som bodyspray för den hugade.

IMG_5132

Det betyder att mitt sovrum luktar mumma nu (ljusen hade jag sedan innan), samt att kläderna i de nya garderoberna blev av med Ikeadoften eftersom även de fick en snabbdusch.

Och det var då snilleblixten slog mig. När jag öppnade garderoberna för att duscha bort Kamprad.

Mona mumlade ju något om att jag inte fick säga något om hennes skor och jackor efter att ha sett min jeanshög (som de flesta faktiskt enades om var tämligen normal – vilket till och med förvånade mig).

Efter att noggrant ha rannsakat mig själv konstaterade jag att jag inte behöver ett smack. Och efter lördagens promenad på stan när jag enbart köpte två nagellack och ett “läppstift” till lillflisan och ingenting alls till mig själv. Då vore det väl själva fan om det inte skall gå att ge katten i att okynnesshoppa?

Sex månader tänker jag mig. Lagom till vårsäsong när det faktiskt är lite roligare att handla igen och då kan man få lov att köpa något dyrare för att man varit väldigt väldigt duktig.

Vad säger du Mona? Jag är stenbestämd, och ditt köpstopp förra året inför Florida gick ju…sådär? 😉 Ingen okynnesshopping under november, december, januari, februari, mars och april. Förbrukningsvaror får köpas (såklart), men inget annat bara för att det är trist väder och synd om oss.

Det enda jag vill höra nu är ett Barney Stinson-citat:

CHALLENGE ACCEPTED!

Dessutom kommer vi få kåta, glada och tacksamma sämre hälfter.

Seså, hjälp mig nu att säga till kärringen med fler jackor ensam än vad ett stormannaband har totalt, att hon skall vara med. Annars är hon en rutten fis.

Det här kan bli hur intressant som helst.

Och imorgon är det Gunilla Persson igen. Med frumiddagen.

SOM jag har längtat.

0 thoughts on “En kovändning och en bloggutmaning till Mona minsann

 • Ha ha…. Min vilda gissning är att du klara den utmaningen bättre än Mona, skulle vilja se henne inte köpa något på flera månader, speciellt när hon ev planerar en Ullareds tripp i november 😀 😀

 • Jag kan bara använda rosenserieriens deo lr ifs inte testat några andra dyrare deo’s

  Fick klåda o irritationer av lla andra vanliga deo’s jag kört med i alla år ;(

  • Tror inte att varken Biotherm eller den här är dyrare, men får man irriterad hud skall man hålla sig till det som funkar. Jag tycker att jag luktar svett av allt utom Biotherm. Som jag har provat, dvs alla märken man köper på Ica 😉 Nu skall den här testas under natten.

    • Den klarade natten med strålande betyg. Luktar fortfarande kärlek under armarna. Däremot har jag drömt väldigt udda drömmar om att ha mask i armhålan inatt, som jag var tvungen att dra ut. Kan det vara någon slags biverkning eller är det bara jag som är normalsjuk i huvudet?

     • Jamen ja. Det var dock en väldigt underhållande dröm. Jag var på tropisk ö och det kom sig av att jag blev bränd av mystiska brännmaneter. Men deon bränns ju inte. Den bara doftar alldeles ljuvligt.

 • Haha! Love Mona och jag tror hon accepterar! Tror dock inte hon klarar mer än max en månad och då LIDER hon och ger inte upp Enbart för att hon inte vill ge dig glädjen 🙂
  1 månad I say 🙂

 • DIn jävla skata.
  I så fall så måste väl det jag har beställt inte gillas. Har en stor order inne på Mateus och sen väntar jag hem lite Primeboots. Och i november, eller när det nu var så kommer det ett gäng armband som jag beställt från ElsaLeonie.

  • LITE Primeboots, hur många är LITE Primeboots?

   Men okay, porslin, ett par boots och armband. Redan lagda orders ligger liksom.

   Och du tror väl fan inte att det är lättare för mig?

   • Det är SKITLÅNG tid faktiskt. Men rätt nyttigt. Ungefär som att sluta okynnesäta, det gör man gärna det med.

    Men jag vill också veta vad LITE Primeboots är innan vi ingår avtal 😉

    • Om ni ingår köpstopp borde jag ingå det där andra .. med ätandet.
     Inte äta innan april -2015. Det skulle minsann vara något det! Då jäflar skulle det hända grejer..
     Något säger mig dock att jag lär ge upp innan Mona.. och det vore ju illa 😉

     Fan oxå. Hur skall man lösa det här lixom? 😉

  • Ojoj, detta ska bli spännande att följa! Det är himla lång tid!
   Hmm, undrar också vad lite Primeboots innebär 😉

   Lycka till!!

  • Ha ha ha….. Sorry Mona men jag sätter nog mina stålar på Wacko’t här, trots att du nog har jädrigt hög tävlingsinstinkt och är nyheten, men att du inte få shoppa nåt mer än det som redan är beställt på ett halvår kommer bli spännande att följa 😉

   Och fressten, hur många är LITE primeboots ????????

   • Jag väntar på svar med. Men tänker ställa upp lite regler imorgon tänkte jag. Så kör vi betting vid sidan om där vi ser oddsen hehe.

 • Vill bara flika in att Primeboots är en förbrukningsvara (långtidsförbrukning) – eller kanske snarare ett transportmedel. Inga konstigheter – ta sig fram måste man ju. Sådär. Nu kan ni köra på!
  PS och kläder behöver man såklart när det är kallt – de kan man inte okynnesklassa heller. Just sayin.

  • Hahahaha jag älskar dig Johanna. Kan HÖRA hur du säger det, lite snusförnumstigt. Men du, Mona skulle ensam kunna genomföra en expedition till sydpolen med lager på lager av de jackor hon har nu, så det argumentet funkar inte. 😉

 • Oj, oj, oj, detta kan bara sluta på ett sätt… eller? Stackars Dig/Er (tvivlar dock starkt (sorry M) på att Mona hakar på), 6 månader är lååång tid. Å nu med mörker, kyla o allt annat skit, inte för inte att det heter tröstshopping. Å det funkar ju utmärkt, i alla fall för en liten, liten stund. Sååå värt, om man har råd o möjlighet, varför ägna sig åt självplågeri (om man inte måste så klart)? Å ska inte Du till the kingdom of shopping snart? Där finns ju skitmycke nödvändigheter.

  • Hon kommer haka på. Tror inte hon kan motstå en utmaning. 😉

   Vi börjar i november, men givetvis kan ju inte resan räknas. Så får jag se det som att jag betalar för den i efterhand iom köpstoppet. Som Mona SKULLE ha gjort före sin resa hehe.

   • Ha, ha håller med, en sådan resa KAN ju inte ingå i ett köpstopp. Säger sig själv ju. Ja men då har Du ju redan “betalat” iom köpstoppet nov-apr. Å så finns det de som tycker matematik är svårt, hoppas Nobelkommitten hinner uppsnappa detta genombrott innan 2014 års utnämning. För JAG tycker ditt “räknande” är bäst.

   • Självklart måste du få handla overklig the sea eftersom Mona inte höll sitt köpstopp innan resan, så du måste ju få ha den tillgodo 😉

    BTW kan vi inte ha lite vadslagning om vem som fixar det bäst 😉

   • Dessutom bestämde du dig för att resa INNAN vadet så det är ju typ samma som Monas inlagda ordrar med LITE primeboots o smycken o vad hon nu mer beställt 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.