Det är DYRT att kröka och gänga!

Vi har en bänkdiskmaskin, men den har inte fått flytta med upp ännu så jag roar mig med att handdiska. Förvånansvärt avkopplande faktiskt och det var inte direkt i förrgår jag pysslade med dylika uppgifter, jag minns inte ens när jag inte hade diskmaskin. Eller jo det gör jag. I den väldigt pyttelilla lägenheten med kokvrå och sovalkov som jag bodde i från jag var 16 år tills jag var 21 år. Det var alltså *räknar på fingrarna* skitmånga år sedan jag diskade. Fingrarna räckte dessvärre inte till för att komma fram till en slutsumma. Hrmf.

Efter väl utfört arbete i köket igår satte jag mig i soffan. Då ringde makens telefon och om telefonsignaler kan låta koleriska så var det just så de lät. Väldigt koleriska.

Det var grannen under oss som upplyste om att det regnade vatten i hans sovrum. Som ligger under vårt sovrum. Förvirringen var total. Det enda vatten som hade runnit var diskvattnet och min största ångest var att det skulle vara vajsing med det nyrenoverade badrummet, så jag stängde bara av all vatteninformation eftersom jag inte orkade bli mer upprörd än jag redan var.

Maken rusade ner till grannen, via telefon fick jag spola i köket och sedan i badrummet. Spolning i kök genererade tropisk regnskog i undergrannens sovrum, spolning i badrum gjorde det inte. Tropisk regnskog är bland det sämsta man kan ha just inomhus. För det är dyrt. Vi vet ju redan att maken är rörmokarson och det finns en anledning till att svärfadern kunde gå i pension ganska tidigt – de tar rätt bra betalt för att kröka och gänga – även om det givetvis är ett jävla skitjobb (Göteborgsvits HÖHÖHÖ).

Imorse kom rörkrökaren med kamera för att stoppa ner i diskhoröret och vi närde en förhoppning att han skulle kika i kameran, se ett plättlätt hål och säga “eureka, här har vi problemet, det löser vi med lite kitt” (eller vad man nu löser hål i rör med?).

Så var det naturligtvis inte. Rörkrökaren såg inte ett skit (höhö igen). Och ville utföra diverse operationer som lät väldigt avancerade. I det läget är man svinglad över att ha rörkrökarson som make, för han sa nej, vi gör så här istället. Vad exakt “istället” är vet jag inte, eftersom rörmokeri är ungefär lika komplicerat som kyrilliska i min värld. Men slutsatsen var väl ungefär att makens lösning eventuellt blir marginellt billigare.

Nu är han tillbaka under vår diskbänk.

IMG_5144

Han har sågat upp hela väggen bakom diskhon och hittat någon slags läcka. Han har även sågat upp sovrumsvägg i undergrannens tropiska sovrum för att kika på rörgångarna.

Jag har sagt det tidigare, men jag säger det igen.

Det finns en bransch som suger mer än ALLA andra branscher och det är fastighetsbranschen.

För det första har man kunder som enligt lag får uppföra sig som små svin. Skulle man jämföra fastighetsbranschen med exempelvis att ha butik motsvarar det att man i butiken skulle ha kunder som kommer in och kräver saker som inte finns i ordinarie sortiment, när de får saken som inte ingår i sortimentet kan de ta prylen, lämna butiken och skita i att betala och skulle man drista sig till en prishöjning på ordinarie vara kommer de vägra att betala mellanskillnaden. Dessutom har de rätt att bära sig åt så, enligt lag.

Säg den butik som hade jobbat med de förutsättningarna?

Det händer rätt ofta att jag saknar att vara anställd och bo i hyresrätt ägd av någon annan. Idag är en sådan dag.

För de där som ligger i köket och krökar och gängar kostar inte bara pengar i egen arbetstid, de kräver även visst engagemang av oss.

Det där köpstoppet verkar komma rätt lägligt. Man blir inte Joakim von Anka av att driva eget.

Om man inte heter Steve Jobs.

0 thoughts on “Det är DYRT att kröka och gänga!

 • Söt liten “spargris” du har under diskbänken….Ja,dom är INTE billiga i timmen,fast han bara ligger där och”roar”sig.Vår röris kör Porsche cayenne,och då kan du fundera ut vad han tar för ett krök&pök besök…Kanske kan ni göra om grannens”regnskogs”lägenhet till någon liten odling…?Verkar lönsammare än hyresgäster iaf..

  • Tänker inte ens kolla vad de kör här. Gissar att det är vanligare att de häller pengarna i en fin båt.

   Och JO…skitbra plan med odling. Det trista är bara att han är vår enda hyresgäst som jag gillar. Hade varit mer praktiskt om det var någon annan.

   • Haha,klart om man bor i Strömstad kastar man ju pengarna i sjön…Synd att det var favorit hyresgästen,har hört att “lite gröna växter”skulle vara bra “bizniz”annars.Är hemma ikväll och ska titta på SHW,herregud dom är som en trafikolycka;villintetitta/skaintetitta,gömmer mig bakom en hund för skämmsfaktorn ärHÖG.

 • Min svägerska sa alltid att barnen skulle bli hantverkare när dom blev stora. Dels praktiskt för föräldrarna men dessutom kommer dom alltid ha jobb och bra inkomst. (Nu finns det väl nackdelar också, men …)
  Tyvärr verkar inte dom 4 barnen uppfylla sin mammas drömmar.

  Har haft vattenläcka i köket. Det var jobbiga månader för mig, men värden bodde inte här och skickade bara hit försäkringsbolaget och sedan verkade de inte bry sig. Lite annat när man bor i huset som man äger och kanske skippat mellanleden med förvaltare och fastighetsskötare.

  Jag har anmält att jag vill byta till större lägenhet och jag tycker att det borde vara i (den nya) värdens intresse att få behålla gamla hyresgäster som sköter sig, men han tänker kanske inte så. Hyreshus verkar först vara en bra investering, men när man täker efter så inser man att det nog är en massa jobb också.

  • Ja gud så praktiskt. Fyra barn, tänk att ha en elektriker, en rörkrökare, en målare och en…något annat? En DRÖM!

   Alltså vattenläcka är ett gissel, för alla inblandade, beroende på omfattning. Är det en stor vattenläcka som tar lång tid är ju värden skyldig att fixa annat boende om det är möjligt, finns inte annat boende så är det hyresavdrag som gäller om det tar lång tid och kräver tork och jobb i månader. Det är värdens ansvar, inte försäkringsbolaget. Men det är ju inte så jäkla lätt att veta vad man har rätt till som hyresgäst heller och det finns gott om sunkiga hyresvärdar.

   Jag ÄLSKAR bra hyresgäster och vill ha kvar dem. Så det är ju en smula korkat av värden. Men att det är bra business med fastigheter, näe…det är det inte. Man äger något man inte får bestämma ett dugg över. Inte ens över folk som inte betalar hyran. Det är därför jag alltid är så fascinerad över löpsedlar där det står att folk blir vräkta till höger och vänster. Det är gränsfall omöjligt, även om de stör, skiter i hyran och gör alla dumheter man kan komma på. Suck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.