Men vi tar och handarbetar lite då?

Eftersom det här med ömma mödrar och en del svärmödrar verkar vara en ständig källa till förtret när de inte kan låta bli att lägga sig i saker de inte har med att göra. Som hur man väljer att leva sitt liv.

Mamma gick över alla gränser i världen igår. Hon är pedant, lite fyrkantig i sina åsikter (dvs lever man utanför hennes box är något konstigt) och ÄLSKAR att tala om för…mig…att jag inte kan må bra för att jag, i det här specifika fallet, hade en tvåa som ser ut som en svinstia, en man som inte har ett arbete i ordets rätta bemärkelse, att jag inte ringer henne tillräckligt ofta och att jag inte vill umgås med henne eller med kompisar som “normala” människor. Hon står självklart för normen.

Det var ändå en rätt okay helg. Jag gjorde ju som hon sa, lagade min mat, bjöd hit svärfar, tog med henne till ömme fadern, gick på stan och småpratade hemmavid. Hon fick ju till och med bada.

Men så var det ju det där med promenaden igår, min lilla tidsfrist som jag ägnade åt att tvätta, plocka upp ur kartonger som maken bar upp från tvåan och dona i min egen takt. Två timmar senare kom hon tillbaka. Då var det nästan läggdags. Och i min värld hade hon möjligen surat en smula över att vi satte oss i soffan och chillade efter att svärfadern gick hem, genom att slösurfa lite på paddan (jag), zappa tv (maken).

När hon kom tillbaka upplyste hon mig om att hon faktiskt hade gått upp till pappa och styvmodern för att TALA med dem om att jag nog inte mådde bra. Av ovan nämnda orsaker.

Istället för att prata med mig om att hon trodde just det rände hon till pappa, som om jag verkligen vore elva år.

Paradoxen i det hela var att hon påstod sig vara bekymrad över mitt välmående, men att hon, efter medhåll från fadern (hennes ord – jag har inte tagit reda på fakta) faktiskt mådde bättre. Nu vet inte jag, men…om bekymret var att jag mådde dåligt och det slutade med att hon mådde bra så är det något som inte stämmer i den ekvationen va?

Då brast det. Hon fick respass. Och en utskällning. Inte bara för att hon lyckades med det största övertrampet någonsin, även för att hon gick till pappa som JAG är bekymrad över eftersom han inte är helt återställd och har sitt eget att bekymra sig över.

Det måste vara sjukt jobbigt att leva med ett behov av att tala om för andra hur de på lämpligast möjliga vis skall leva sitt liv och jag tror inte att hon är ensam om det behovet. Man kan dessutom inte låta bli att undra hur hon hade hanterat ett barn med RIKTIGA problem.

Så nej, hon fick inget förmiddagskaffe, hon fick inte heller frukost. Hon fick packa sina saker och gå.

Sen gjorde jag, med idé från Admin Anka, två utkast till nya tavlor där jag skall brodera den översta, i fototapetstorlek. Den andra verkar finnas behov av här på bloggen.

Для Интернета

För det var ju det här med svärmödrar.

svarmor

Ordvitsen kan ju inte undgå någon. Alla dessa jobbskyltar “plocka undan efter dig, din mamma jobbar inte här”.

Den funkar även i hemmet.

Nu skall jag andas i kvadrat en stund.

Säg till om ni vill ha specialdesignade broderimönster, jag är en jävel på tavlor.

Alla möjliga sorters tavlor.

0 thoughts on “Men vi tar och handarbetar lite då?

 • Åh jädrar, förstår att du gav henne respass utan både fm kaffe o frukost !!!

  Jag hade nog t om gett henne respass utan att ens få sova kvar utan hade nog t om betalat en taxi so kom o hämtade henne direkt o kört henne !!!

 • Satan i gatan! Känns som om helgen varit aningens……innehållsrik….
  Känns bekant, har en svärmorsa av samma kaliber, ungefär….
  Mysigt nästan jämt;-))

  • Det är bara att börja brodera 🙂

   I mitt fall känns det lite som “stackars maken” som faktiskt inte valt svärmor. Men de brukar komma väldigt bra överens. När hon inte bestämmer sig för att vi mår dåligt.

  • Aldrig i livet. Hon ifrågasatte nämligen även varför vi har tre “boenden” och började lägga sig i vår privatekonomi. Hon kommer inte över stadsgränsen igen om hon inte tar in på hotell. Basta.

 • Knepigt. Oacceptabelt av din mamma. Helt klart. Och jag påminner mig min egen mor, inte längre traskande ibland oss s a s, hon kunde helt klart vara rejält svår. Ett av hennes argument, när vi var oense, var ofta – ‘och det tycker pappa också’ och ibland lät det verkligen osannolikt, så jag lärde mig att fråga pappa. Han brukade aldrig vara tillfrågad och när han blev det brukade han hålla med mig.
  Men man får säga att din mor ändå kände att det var lite ansträngd stämning, fast sen kunde hon inte alls tolka varför. Det där när man sitter och bara försöker undvika att explodera, jag känner hur andningen börjar hacka bara jag tänker på det.
  Jag är nästan spekulant på den undre, ja. Men barnen skulle ta lite illa upp, hon har varit en bra farmor.

  • Jag frågade ömme fadern. Skon klämde för att jag hade sagt åt henne att jag inte ville ha henne rumstrerande i tvåan. Hon glömde tala om allt annat hon lägger sig i. Och pappas medhåll bestod i att säga till henne att om det störde henne så borde hon åka hem. Fast han sa det ungefär ett kilo mer diplomatiskt än vad jag gjorde. Medhåll my ass.

   Du kanske kan smygbrodera och ha den i en låda eller så? 😉

 • Mammor! Ska vi bilda en pakt? Vi röstar ut dem, skickar dem till en öde ö, anmäler dem till Robinson … Efter att min mamsing sett till att fylla min tid med en massa ärenden så jag inte hann med det jag tänkt hinna medan farsgubben var o trimmade skägget: köpa hundmat till gourmeten Dante, så hade hon dessutom mage att föreslå att jag borde komma och dricka kaffe med min syster. Som åttioåring behöver man verkligen ta ansvar för hur två syskon som passerat femtio umgås. Gaaah!

  • De hade inte överlevt Robinson i en sekund. De hade blivit utröstade redan på flygbussen.

   Alltså, dessa STÄNDIGA åsikter. Illa dolda guilt trips liksom. Nu är ju morsan bara 66, men det där med åsikterna förvärras vid pension eller nedgång i tid på jobb. Då har de SVINMYCKET tid att klura ut vad andra borde göra? (Min tycker att jag är usel som inte hälsar på syrran i Oslo…utan att tänka på att vi har hundar och de har barn och det, trots kort avstånd, ändå inte är något man bara GÖR)

   Vill du månne ha mönster till specifik tavla? 😉

 • ÄR hon släkt med min svärmor? Hur tänker man när man gör en sån grej? Jag menar, du har ju varit vuxen i några år och om hon inte klarar av det så too bad for her. Förstår mycket, mycket väl att du bad henne avgå utan frukost eller kaffe efter att hon bar sig på det viset.
  Hur är det med din pappa förresten? På bättringsvägen fortfarande trots din mor hoppas jag.
  Önskar dig en fridfull kväll utan “ömma” modern.
  Kram

  • Det kanske hon är? Har maken rötter i Trollhättan månntro? 🙂

   Pappa ÄR på bättringsvägen, och det där med medhåll var ju en sanning med modifikation. Dock är han ju den borne diplomaten, så han uttrycker sig inte som…jag?

    • Inte om ingen skulle råka vara bastard eller så, den sidan av familjen är trollhättebördig så långt tillbaka någon kan minnas 😉

 • Vilken jävla röra….här har du fler “terapibroderi” tips: I knit so I don’t kill people.eller :jag är alltid snäll,men det märks inte hela tiden.Attitude is a little thing that makes a big difference.(den sista var ett julklappstips)Och dessutom ska ALLA inkl föräldrar/barn/släktingar/xfruar or whatever,skita I hur man har det hemma,det är mitt hem,Punkt

 • Hon inte bara trampade över, hon klampade över … er alla!
  Jag förstår respasset och jag hoppas att hon tog in vad du sa och förstod vad hon gjort!

 • Min man, barnens far, är likadan som din mor – vill att jag ska leva efter hans normer… Ska jag sparka ut honom och brodera en tavla med “Min man bor inte här”???????????

 • Elefantpenismannen says:

  Nu blev jag besviken!
  Rubriken på det här inlägget gav mig ju uppfattningen att NU! Nu skall det rapporteras om vissa intressanta crowd funding projekt…

  Men nä då!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.