Det här är ett smycke

Och dessutom ett praktiskt sådant, eftersom det visar tid.

Även om det inte har samma storlek som ett solur kan även den här tanten läsa vad visarna pekar på (datumet är det däremot lite si och så med).

IMG_1191-0.JPG

Fiffigt nog har jag en arm till. Där kan jag ha mina armband. Den ursäkten är ju lika dum som att säga “jag kan bara ha ett halsband för jag är a) ingen giraff med mycket plats eller b) jag har bara en hals”.

Vi måste prata om det här. Att vicka på armen för att kolla mat- och sovklockan är ju rasande mycket enklare än att fippla fram telefonen.

Nu vill jag ha statistik. Så även ni som läser i garderoben får faktiskt kliva ut lite tillfälligt åtminstone. Ni får gå tillbaka in igen om ni vill, men det hade varit trevligt om ni stannade ute.

Så.

Armbandsur, mobilklocktittning eller annat alternativ.

Speak now or forever hold your peace.

0 thoughts on “Det här är ett smycke

 • Tina Johansson says:

  Självklart armbandsur!
  (Det händer dock att jag “tar ledigt” från armbandsur under semestern, beroende på hur stressigt det varit på jobbet innan semestern…)

 • Vidareutveckling : Jag har en Calvin Klein-klocka som smycke. Den är avlång och saknar all vad minuter, sekunder och sekundvisare heter. Med andra ord ; väldigt svårt att avläsa tiden utom vid hel, halv, kvart i och över. Vilken timme det är, är inte så lätt att se heller, utom vid 00, 3, 6 och 9. Då behöver jag mobilen för att vara säker på tiden. Så har jag ett gäng likadana billiga armbandsur i olika färg för att kunna variera.

  • Sådana där klockor blir man ju GALEN på. Det är ju bara ett smycke.

   Innan jag kom på att herrklockor var da shit hade jag världens minsta smyckeklocka, utan en enda siffra. Idag när jag tittar på den ser jag inte ens att det är en klocka, det är ett armband med en liten blobb på.

 • När jag va mäklare så hade jag armbandet så att urtavlan satt på handledens insida, på så vis kunde jag smygglutta på tiden vid möten där kanske den klassiska handledsvridningen signalerade att jag ändå inte “hade all tid i världen för alla era frågor”. Men då hade jag inte en sån där rejäl praktpjäs som du.

 • Mycket snygg! Armbandsur för att det finns så många snygga som kan vara del i outfit of the day! Mobil för att den alltid visar rätt!

  • Bara DET är ju vansinnigt imponerande, här finns inga klockor att titta på förutom datorns. Och den tittar jag på hela tiden, men lider ändå av tvångsmässigt kollade på armen.

   • När man är van vid o ha en klocka på armen. känns det naket utan o sen glor man på armen femhundrafemtioelva ggr om dagen utan att tänka på det och fortsätter med det trots att man inte råkar ha klocka på sig 🙂

 • Hej.
  Har åldern inne för att gilla armbandsur bäst.
  Detta hälsar Annette i Västervik som samtidigt tackar för en rasande rolig blogg och därefter kryper tillbaka in i garderoben.

  • Fniss. Tack…men ÄR det verkligen så roligt där inne i garderoben?

   Jag läste ju någonstans att “ta upp mobilen ur fickan” har ersatt “vrida på armen” för att kolla vad klockan är. Då blev jag så häpen att hakorna åkte i golvet.

 • Mobil och väggklockor. Armbandsuret lades bort för länge sedan = mindre stress! Det var för lätt att titta på klockan på armen.

 • eftersom båda armbandsuren är funktion för tillfället sen en bra tid tillbaka är det mobil/data/kabeltv/hemtele/klockradio (om den är ändrad för sommar/vintertid vill säga) som gäller

  Men när mina armbandklockor fungerar så brukar det alltid sitta en på vänsterarmen 🙂

  Ibland har jag min sjuksköterskeliknande zebraklocka på jobbet om jag enbart jobbar “inomhus”

 • Goderkväller från norr från en som vill avlägga klockrapport…..
  Armbandsur på högra handleden bara för att jag aldrig följer strömmen, men uret åker av handleden så fort jag kommer innanför ytterdörren.
  🙂

 • Självklart har jag ett armbandsur. Bär det inte varje dag av två anledningar.
  1. Jag vill ha ett nytt. Stort, vattentåligt, typ herrmodell som jag ännu inte hittat (inte letat så flitigt)
  2. Tiden finns ju alltid tillgänglig via dator, telefon, klocka i konferensrum så ibland blir det mest som accessoar.

  Gillar ditt ur skarpt!

  • Det är PRECIS med de kriterierna jag köper klockor. Det skall tåla allt. Nåja, nästan allt i alla fall. Med hund och båt funkar det inte med smyckesur, det måste vara safirglas och vattentätt.

   Jag älskar Certina, vettiga priser och sjukt bra klockor.

   Att vilja ha ett nytt är den enda godkända anledningen till att inte använda varje dag 😉

 • Snygg klocka!! Jag använder inte klocka mer än som accessoar. Kollar alltid klockan på mobilen oavsett om klockan är på armen eller inte!

   • Jag tänker inte på att jag har klockan eftersom jag bara använder den ibland! Jag skulle säkert titta på armen om jag bar klockan varje dag. Mobilen är i särklass den bästa klockan om du frågar mig och den är alltid med var jag än är!

    • Men alltså vad är det för resonemang? Mobilen är alltid med? Så du menar att det händer att du lämnar armen hemma då eller? Nu skrattar jag ihjäl mig.

  • Godkänt svar. Det är snyggt med klockor.

   Är jag den enda som inte använder telefonen för att kolla vad klockan är någonsin? Däremot använder jag den som alarm.

    • Haha ja det är bra kvalitet, det var samma märke som på mitt dykarur för lika längesedan.

     Och du tror bara att du inte har en speciell stil gissar jag. Jag tycker nämligen exakt samma sak om mig själv, att jag inte har någon särskild stil, men blir alltid nedröstad. Vi är bara lyckligt omedvetna.

 • Har en smidig klocka i roséguld med tunt, mjukt skinnarmband på som jag använder nästan jämt, utom just mån-tors, då jag arbetar i renrum och inte får ha smycken eller smink på mig där.

  Jag kollar säkert mobilens klocka 150 gånger per dag, men ibland kommer jag ihåg armbandsuret och kollar på det. Säg att, då jag har uret på mig, kollar den..50 gånger/dag och mobilen hälften av det?

  Då vet du! Finemang. Finns inte många saker som är så snygga som fina klockor.

  • Jag håller med. Om att klocka som smycke är svinsnyggt.

   Men är det inte jobbigt med skinnarmband? Min klockan blir ju blöt stup i kvarten, blir inte din det?

   • Varför skulle den bli blöt? Nej, nej, något sådant problem har jag inte trots att jag är min egen diskmaskin 🙂

    Det är tvärtom väldigt bekvämt (och snyggt!) med skinn. Vill ha en finare med länk också, men det får vänta tills jag vinner på lotto. I helgen vann jag inget 😀

    • Hm. Uppenbarligen har jag stora problem med just blöta klockor. 😉 Nu duschar jag iofs med min, men den skall ju helst tåla hunddreggel och…annat med.

     Jag håller med, skinn är svinsnyggt. Har en del med skinnlänk, men de råkar jag alltid sabba.

 • Nästan alltid armbandsur. Nån enstaka gång klocka i kedja om halsen. (Fick av allra första pojkvännen och den är still going strong efter över 20 år, utan batteribyte. Men det var det enda han nånsin kostade på mig.) _Ruskigt_ sällsynt med bara mobil.

 • Fram till jag blev sjuksköterska hade jag klocka jämt. Men eftersom jag inte får ha det på jobbet blir det nästintill aldrig. Tyvärr är jag lika dålig på att ta på mig mina fina ringar…

  • Det måste vara det VÄRSTA (ja jag överdriver en smula här nu, men det känns så) att inte få ha smycken på sig. Jag klarar mig utan alla smycken, men ta inte mina ringar och min klocka. Då är jag naken.

 • Köksklocka, mobil, kaffebryggarklocka, bilklockan, klockan i t-banan, kyrkklockan, äggklockan, gökuret osv osv 😉 Snyggt armbandsur du har!

  • Hahahaha gökur, verkligen?

   Tack. Jag älskar det och det sitter där det sitter alltid. Du hade trivts bättre med det än kyrkklocka och gökur det lovar jag.

 • Armbandsklocka när huden inte bråkar (eksem och irritation), fast för närvarande är flera av klockorna lite ur funktion, batterierna är slut och armbanden trasiga.
  Hemma har jag klockor överallt, där har jag aldrig armbandklocka på mig.

  Din klocka var verkligen ett riktigt smycke! Den skulle jag gärna ha!

  • Det är verkligen en helt vanlig klocka, men något i den tilltalar folk eftersom jag har blivit stoppat på stan flera ggr.

   Hur kan flera klockor vara “lite ur funktion”???

   • Tjaa… någon har tappat utsmyckning, på några är det batterierna som är slut eller batteriluckan som måste fixas, andra är armbandsproblem och så har jag blivit fetare och armbanden är för små! … Det kanske är jag som är lite ur funktion! 😀

    • Hahahaha…ja kanske? Jag kan relatera till problemet, eftersom jag håller på att bli ur funktion när det gäller mina ringar. Ett kilo till så kommer ringarna inte av mig.

 • En Annan Susanne says:

  I princip allt, utom armbandsur.
  Jag har, men använder inte. Det sitter nog i sen tonåren då jag fick nickelutslag av de flesta och sen har det inte blivit av, och de gånger jag testat igen så känns det så – klumpigt. 🙂

  • Hemskt :/ har samma problem i öronen, kunde bara ha guldpläterat när jag var liten, och numer får jag irriterande klåda fastän det är silver eller liknande.

   Du skulle nog kunna börja med armbandsur igen? Tror nickel är rätt långt borta från svensk smyckesmarknad numer 🙂

   Själv älskar jag snygga klockor, skulle gärna ha flera (men de är ju så dyra 😉 )

   • En Annan Susanne says:

    Klåda i öronen får jag också, av vilka örhängen som helst i princip, så det använder jag inte så ofta heller. Det är hyfsat irriterande.

    Jag tror inte heller att nickel i smycken är något större problem längre, och Jag har till och med ett armbandsur i titan som jag fick av mannen, utan nu är det nog mest att det känns så ovant och klumpigt. 🙂

    Men jag ska tänka ett varv till och funka lite på det, för jag tycker ju det är supersnyggt på andra. 🙂

    • Jag gick faktiskt ett gäng år utan klocka, man vänjer sig vid det med och det var före mobiltelefonernas tid. Sätt på dig en klocka, efter en vecka kommer du inte förstå hur du någonsin kunnat vara utan.

 • Armbandsur! Både som klocka och smycke. Den sitter där jämt och jag är naken utan den ;-). Sen var det en del år emellan som jag faktiskt inte använde den. Mobilen används väl en del som klocka också i ärlighetens namn. Jag skulle helst undvika det, men vanans makt är stor.

  • Tack. Jag ÄLSKAR den. Och det är ingen fancy schmancy Rolex eller annat snordyrt. Tror märket heter GC. Och att det har något med Guess att göra.

 • Matklocka? Sovklocka? Jag äter när jag är hungrig och sover när jag är trött!!! Hur svårt kan det vara? (Använder mobilen när jag vill veta hur mycket klockan är!) 🙂

 • Armbandsur – såklart.
  Är t o m så antik att jag för ett par veckor sedan införskaffade mig ett nytt för fler tusenlappar än vad jag vill tänka på.
  Armbandsur är bara sååå mycket snyggare än mobiltelefon, så enkelt är det, jajamänsan!

   • En Raymond Weil som jag gått och tittat på länge, men så inför ev stundande köpstopp så passade jag på att slå till…och som belöning till mig själv för att jag gått ner 20 kg på tre månader *skrytsam och mallig*

 • Har inte ägt ett armbandsur på så många år att jag glömt det. Så gammal är jag. Sista personklockan jag hade var ett litet smyckeur på en kedja runt halsen. En liten emaljerad boett i gammaldags stil. Föredrar andra smycken runt armarna, både dyra och billiga.

  Tidsagivelser finns ju överallt omkring oss. Mobilen, datorn, tv:n, bilen, diverse apparater, överallt i offentlig miljö etc. Om man nu måste veta exakt vad klockan är hela tiden. 😉

  • Finns ju vrååååålmycket snygga, praktiska och billiga klockor numera. Du har inte kollat tillräckligt mycket, det hör jag det.

 • Jag går helt inte ut utan armbandsur. Sen gillar jag inte armband något vidare då de ofta är i vägen när jag ska skriva på tangentbordet (har Rollermouse). Så min Omega Constellation-klocka blir mitt enda “smycke” på handlederna. Gillar man inte armbandsur finns det ju snygga halsbandsklockor att ta till. Enbart mobilen som klocka är det sällan jag har. Det blir för bökigt att hiva upp den. Å andra sidan är den bra de gånger man vill kolla klockan i smyg. Då kan man låtsas att man ska kolla nåt på mobilen istället. 😉

  • Nu blev jag vansinnigt nyfiken på vad just det är för klocka eftersom Omega gör oslagbart snygga klockor. Kommer googla detta bums.

   🙂

 • Köket/vardagsrummet: spisklockan, datorn, paddan, mobilen
  Sovrummet: Väckarklockan (har två stycken så gammalmodig är jag)
  Jobbet: Alla väggklockor, mobilen.

  Armbandsur och smycken vande jag mig av med inom vården och har inte riktigt fått fart på smyckesanvändningen igen, ett annat ord för det är lat, jag sätter på mig ett halsband/armband/örhänge och sen blir det sittande på mig tills jag blir less på det. Till viss del beror samma örhängesanvändande på att jag får en så jäkla klåda och infektion när jag byter örhänge för ofta…….

  • Jamen det hajar jag ju, det är skit att man inte får ha på sig det (även om det är rimligt såklart).

   Jag tar aldrig av mig något, ringar, klocka, örhängen (småplupparna) och ett halsband sitter tills de trillar av. Typ. För det där med örhängen håller jag SÅ med om, det gör ju svinont om man håller på och tar ur och sätter i.

 • Allt utom armbandsur! Hade klockmani en gång i tiden, men överdoserade nog och när mobilen kom…well, never looked back since! Kanske borde testa igen?!

 • Öppnar garderobsdörren lite försiktigt eftersom det är lite ovant att titta ut:-). Vill ju väldans gärna lämna ett avtryck nu när du bjöd in eller ut oss “smygisar”. Armbandsklocka – nä, det går helt bort. Hittar tiden ändå; mobilen, kyrktornet, radion, paddan, datorn, micron, tv’n, Däremot lever jag ihop med en man som är helt galen i klockor:-). Tack för en väldigt underhållande blogg – många skratt har det blivit!! Hälsningar från ett makalöst soligt och vackert Malmö.

 • Fniss. Men ni är ju alltid välkomna ut. Jag blir ju alldeles varm i hjärtat när ni faktiskt gläntar på dörren.

  Men du borde ha sagt att du använde armbandsur 😉 Fast å andra sidan verkar det ju som om din man gör det för er båda så det känns okay ändå 😉

  Och du, tack för komplimangen. Och för att du läser ifrån garderoben trots allt, det är jag mest tacksam över 🙂

 • Skitsnygg klocka! Just nåt i den stilen som jag ska införskaffa snart. Fick eksem av min gamla armbandsklocka så det varit mobilen som fått tjänstgöra som klocka ett bra tag. Klockor ska vara som vackra smycken alternativt tuffa smycken 🙂

  • Det är en vanesak, det är vi rörande eniga om. För jag kollar ju på allt det där andra med, förutom mobilen, den kollar jag faktiskt inte på. Undrar hur många armvridningar man gör för att kolla vad klockan är utan att registrera det på riktigt 🙂

 • Går inte utanför dörren utan mitt armbandsur.
  Skulle/känner mig helt naken utan klocka.
  När sonen tog studenten i våras hade han bara en önskning.
  Ett armbandsur, gissa om mamma blev glad, då han aldrig haft
  klocka innan. Ville ha en som en snygg accessoar 🙂 heja sonen!

  • HEJA sonen. Kanske fler unga börjar fatta att det är en accessoar medan vi gamlingar envisas med telefon. Eller ja, SOMLIGA av oss gamlingar *sällar mig till snyggklocksgruppen

 • ByggareBobsmamma says:

  Generation +32 (mkt över) så jag har armbandsur. Naturligtvis. Och jag har det dygnet runt. Kan också vara bra om man vaknar

 • Självklart mobilklocktittning, har inte ägt ett armbandsur på typ 10 år… Men nu finns så många snygga så jag är sugen på att skaffa ett nu iaf 😉

  • Det finns sjukt många snygga (och stora, så tanter ser). Jag har på senare år fått en fäblesse för roséguld, vilket känns lite skumt för att vara jag. Jag är en silver/vitguldsmänniska.

 • Tänkte för ovanlighetens skull börja använda någon av mina 4 armbandsur. Men tji fick jag när alla batterier var kass… Så ofta använder jag det…

 • När jag jobbar har jag järnkoll på armbandsklocka, mobilklocka, dataklcka, väggklocka osv. Sjukt stressed av att inte veta vad klockan är. Så blir det fredag och jag stämplar ut. Av med klockan och tittar inte på någon innan larmet ringer måndag morgon…..

   • Äsch om det är någon tid som måste passas så får jag fråga maken. Är jag ledig så är jag 🙂

    OK, är något bokat en tid så har jag mobil och bilklocka…… Armbandsklockan ladder jag på solljus så vintertid brukar den behöva ligga I fönstret och laddas. Som,martid har man ju antingen kortärmat eller ärmlöst så då loser det sig själv 🙂

    • Jag är fascinerad. Verkligen fascinerad. Och kommer aldrig starta Den Stora Klockutmaningen om det innebär att jag inte skall ha klocka på mig 😉

     • Fast det är att inte ha klocka på mig om helgerna är som att inte låta Mona handla när hon besöker LV butiken. Har varit ett rent tidsmonster och kom på att det skulle föra mig rakt in I den berömda väggen. Så 2,5 dygn I veckan ska jag klara mig utan klocka…….. Kanske skulle anta köpförbudet också??

     • Jag har faktiskt varit med Mona i LV-butiken utan att hon handlade. Det gjorde däremot jag. Och sen hade jag ångest i flera dagar. Men bättre väska i storlek och innehåll kan jag inte hitta, så utslaget per användning blev den ganska billig ändå.

      Varför inte. Jag tror köpstoppet är nyttigt. Och fullkomligt horribelt *är livrädd 😉

 • Tittar snabbt ut ur garderoben och säger: Självklart armandsur, gärna i massor med olika färger som kan matchas med kläder och nagellack.
  Tackar för en suveränt rolig blogg och kryper snabbt in i mörkret igen.

  • Tack själv 😉 Och hejja dig och din åsikt. Armbandsur har ju vunnit en krossande seger här.

   Men du (och alla andra i garderoben), vad är det för lockande garderober ni har egentligen? Jag blir nyfiken, eftersom det verkar SÅ mycket trevligare i just garderoben än här 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.