Lite båttur och lite eld

Igår tog vi Gula Faran för att åka ut en sväng till övernattande kompisar på holme. Helt otroligt att kunna göra det med tanke på att det är slutet av september. Det är livskvalitet.

Det samlades plastskräp och annat som folk lämnat efter sig under sommaren (och som drivit i land), det är makens specialitet och sysselsättning och så samlades det bålved (alla andras sysselsättning) och så blev det bål.

Screen Shot 2014-09-21 at 14.48.27

När en distinkt doft av eldad plast lade sig som en dimma över ön var det dags för Gula Faran att åka tillbaka till stan innan det blev nattsvart. Och då passade jag såklart på att testa nya kamerainställningen på telefonen som kom i senaste uppdateringen. Time Lapse.

Strömstad är vackert kvällstid när man kommer från sjöhållet. Verkligen vackert.

 

Det går dessvärre inte att se vackerheten så tydligt om man inte spelar upp det i HD. Vilket är en subtil hint att göra just det.

Och idag märks kontrasterna i vårt avlånga land med all oönskvärd tydlighet när man kikar på Facebook.

Enlisailivet var ute med båten i helgen och badade. Medan Lisbeth visade bilder på en nedsnöad trädgård. Själv skall jag ägna mig åt att flytta till den, ÄNTLIGEN, färdigrenoverade trean och åka till torpet med ömme fadern och plocka äpplen. Igen.

Jag vet ju vart jag absolut inte någonsin kommer kunna bosätta mig och gränsen går inte ens vid polcirkeln, jag skulle vilja säga att den norraste gränsen är Alingsås, för det där med snö när vi fortfarande åker båt, går i shorts och badar är inte min kopp te alls. Jag får lite andnöd bara av att tänka på snö i september.

Vart jag däremot skall flytta är däremot lite oklart (bortsett från två trappor upp då), men jag tänker Maldiverna, Thailand, Florida eller vart som helst där det faktiskt absolut aldrig snöar och gärna är varmt och där det finns palmer istället för trötta tallar vintertid. Gärna dress code bastkjol istället för bävernylonoverall och scooterkängor.

Tanken är svindlande. Vilket gör att vi skall prata lite allvar i nästa inlägg till skillnad från generellt trams.

Men det tar vi ikväll.

Först flyttar vi lite högre upp, sen flyttar vi breddgrader.

Och ja, jag kommer vara i eller i närheten av Fort Lauderdale från 31 oktober till 10 november, vilket förhoppningsvis kommer rädda åtminstone 10 dagar av höstmisär. Givetvis kommer ni få haka på i bloggen, vi kommer ju tom ha WiFi på planet hehe.

Någon mer än Åsa F som kommer vara där samtidigt?

0 thoughts on “Lite båttur och lite eld

 • Gud så skönt det låter att kunna göra en sån båttur och filmen visar verkligen hur vackert det är.
  Och ja, det är sommar. Mina rosor blommar fortfarande, luktärtan likaså. Vi satt ute i solen och fikade i drygt 20 grader här mitt på dan.
  Mitt förslag är fortfarande att vi flyttar hela Sverige ner mot ekvatorn. Jag tycker inte heller om snö och kyla, men det vet du ju redan. Och nej, jag kommer inte vara i Florida över huvud taget i höst. Men jag åker till Amsterdam på torsdag. 😀

  • Ja! En breddgradsflytt. Det skall bli enda frågan i mitt partiprogram när jag blir statsminister.

   Amsterdam låter väldans trevligt med. Älskar den stan och har haft mycket roligt där. En kompis från USA brukade bli ditskickad i jobb, och då åkte jag dit och hängde. Dock inga droger, är extremt oliberal, men det är jättekul att se allt det där som är svinolagligt överallt annars. Plus en vansinnigt vacker stad. Hur får du med dig kameraprylar? (Eviga problemet inför semester)

   • Det blir första gången i Amsterdam för mig men alla som varit där säger att stan är jättemysig så det ska bli kul. Åker ju med jobbet på den årliga höstresan. Brukar bli jäkligt kul.
    Angående kameran så har jag, vad jag kallar, min reskamera – en Nikon D80 med ett 28-80 objektiv, extrabatteri med laddare och några extra minnekort. Den kameran är ju mycket lättare än D3x så den känns som en liten kompaktkamera. Det brukar räcka med den när jag åker på de här resorna med jobbet. Okej, det blir ju inte samma kvalitet på bilderna som med stora kameran men den är så jäkla tung att släpa på hela dagarna. Den tar jag bara med om maken är med och kan dela bördan av att bära den. 😉

 • tyvärr kommer jag inte vara där samtidigt lr överhuvudtaget, men när du åker är jag iaf rätt så nyligen hemkommen från Turkiet

  Igår när jag hade aktivering med en av pensionärerna så körde vi ner till stranden som var ganska tom mot vad den är på sommaren, såg ett hotellgäst gäng som hade delat upp sig i grupper och hade nån form av femkamp på stranden, såg de försöka göra sandslott. När vi tog en liten promenix på bryggan kom ett ett par troligtvis hotellgäster det med som hade varit nere o doppat sig, var tvungen o kolla hur många grader det var i vattnet bara för det…. Och det visade sig bara vara ca 16 grader, Way to kallt för mig o doppa mig frivilligt iaf

 • Och på den här sidan av landet så har det varit blixt och dunder i dag. Det regnar och jag har inte varit utanför dörren för att känna efter om det är sommar eller höst, men vitt är det absolut inte! Snarare grått med belysning.
  Snö klarar jag mig absolut utan, inga problem. Kyla, halka, mörker, nä jag skulle inte sakna det alls!
  …Nu åskar det så att det skallrar i rutorna här, jag börjar tycker sämre och sämre om det här med åskväder också!
  Hoppas flytten går bra!

 • Tina Johansson says:

  Nej alltså jag fick rysningar av att läsa om snön i Kiruna… inte min grej!
  Underbart att kunna komma ut med båten såhär års!
  Vi bestämde oss för att ta en sväng till med husvagnen, och inviga Nisse i campinglivet! Det gillar han, godingen! Många fönster att ligga i och kika ut genom, han behöver inte leta efter oss och ingen som skäller när han går upp på bordet (ingen idé att ens försöka förhindra det på denna lilla ytan…) Varit ute och promenerat i koppel har vi också varit! Spännande!
  Han har annars haft det hemskt tråkigt sedan i går fm, när Teo och hans mamma o pappa åkte iväg…oj vad han har jamat efter honom! Vi är ju rätt okej att kela med, men dötrista som lekkamrater!
  Och du, jag har fruktansvärt dåligt samvete för att jag inte skickat fler bilder, jag har ìnte glömt dig, det har liksom bara inte blivit tid till det. Kommer hem igen tisdag kväll, kan du vänta till onsdag?
  Däremot har Fyrfotingarna skickat en hälsning till dig på instagram, har du sett det? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.