I eftertankens kranka blekhet

Jag dricker typ aldrig. Är i det närmaste nykterist, utan att vara just helnykterist. För att det är totalt meningslöst och mest bara irriterande att vara precis som man alltid är, men vakna med huvudvärk. Eftersom jag inte skiftar personlighet alls i takt med inmundigande av alkoholhaltiga drycker, det märks inte på mig om jag dricker. (Helt sant, fråga de som står mig närmast, inget ljug alls)

De senaste fem åren kan jag räkna på ena handens fingrar hur mycket jag druckit i centiliter. Något glas champagne här och ett glas vin där, för att inte vara oartig. Det är allt.

Men igår fick jag rävar bakom öronen emedan jag var lite lack på maken, så när svärfar bjöd oss på middag på stadens favoritkrog beställde jag en Mojito före maten. Sen beställde jag två till. Under tiden kom en kompis inknatande på krogen utan fru och sen kom “Herr Ångest” med särbo.

Då for fan i mig. Så jag fortsatte pimpla eftersom jag tyckte det var MIN TUR. Jag skickade därmed hem maken för att ta hand om hundarna medan jag satt kvar med frufri kompis, ångestmannen och flickvännen. Allt medan jag fortsatte hiva i mig mojitos. Typ decenniets bläcka var det tänkt, men det hände liksom inget. Det hände så lite att jag började misstänka alkoholfritt (vilket inte hade förvånat mig eftersom servitören frågade om jag VERKLIGEN var säker på att det var en vanlig Mojito jag menade vid varje beställning och inte en “virgin”).

Eller ja, en sak hände. Jag pussades med den frufria mannen och bad att få det utlagt på FB för att reta maken.

IMG_1153.JPG

Det är alltså biverkningar av mojitos. Man pussar på andra gifta män än sin egen. Nu vet både jag och ni det.

När krogen stängde och det var dags att gå hem och jag tog min nota visade det sig att jag hade druckit sex 8:or och fem 4:or.

Alltså????

Orkar inte räkna, men det är väl mer än en halv liter sprit? Utan att bli direkt påverkad (till skillnad från mitt sällskap).

Men näe. Det var inte värt det. Jag har lite ont i håret idag, och är löjligt trött.

Fem år igen till nästa gång och nästa pussattack med andra ord. Alkohol är verkligen meningslöst.

Och så kan jag ha råkat beställa resa till Florida med min bästa och äldsta vän, 31 oktober till 10 november.

Men de detaljerna tar vi sen

När jag har slutat förbanna min egen tröttma.

0 thoughts on “I eftertankens kranka blekhet

 • Jag och spriten har tagit ut skilsmässa sen ett antal år tillbaks. Jag dricker alltså väldigt sällan “ren sprit” typ drinkar då jag kom till samma slutsats som du, jag fick bara ont i håret och blev löjlligt trött både på kvällen och dagen efter.
  Ett glas vin o lite bubbel dricker jag här o där ibland men sällan mer än ett glas.
  Det är inte heller någon större skillnad på mig med eller utan sprit 🙂
  Sist jag fick ett sånt däringa spritryck var på en finlandsbåt där vi gick igenom drinklistan uppifrån och ner och lite till sen var jag väldigt trött dagen efter 🙂
  Men hoppas att det håronda ger med sig under dagen, här är det kulturnatt så tant ska jobba det mesta av dagen … *bläääk*

 • Oj då,men om man inte är van vid sprit och drar i sig en”sjuttis”så är man nog liiite mer än trött i håret….snarare alkoholförgiftad…Tror mer att krogen”lurades”lite.Anyway,låter superkul med en resa t Fl, Miami el?

  • Näe, FLL. Så nästan. Och de lurades inte, trot eller ej. Har alltid tålt extrema mängder sprit, slutade därmed dricka för det var meningslöst. Nu bekräftades det, så nu lägger jag ner det på heltid. 🙂

 • Jag blir påverkad av alkohol och det tycker jag inte om, gillar inte känslan! Nu dricker jag oftast vin, men skulle gärna gå över till alkoholfritt vin om det var lika gott. Och jag skulle inte vilja dricka den mängden vin som du hällde i dig sprit! 😉

  Trevligt med en resa!

  • Tycker inte heller om det. Tappet av kontroll alltså. Så jag ser till att inte tappa den genom att aldrig dricka alls. Och när jag gjorde ett undantag så hände inget i alla fall. 🙂

   • Jag tappar mest balans- och talkontrollen, sedan lägger jag av innan fler kontrollfunktioner försvinner. 😉
    Hoppas att du inte mår som du förtjänar resten av dagen! 🙂

    • Jag tappade just inget alls. Och mår precis som vanligt nu. Bara trött efter för lite sömn, men det är ju å andra sidan standard. Börjar misstänka virgin-mojitos, även om det verkar orimligt. 🙂

     • Har inte provat dom, men är dom så goda så att du tror att dom är “äkta” så ska jag absolut testa om tillfälle kommer.
      Du får ta dig ett allvarligt snack med servitören! 🙂

     • Gick förbi och frågade idag. Det var fem 6:or och fem 4:or. Fyrorna var godare. Känner han som serverade mig och han har inte lurat mig, han var bara mest fascinerad över nykterheten (och att se mig med alkoholhaltig dryck, det händer ju som sagt inte och i liten stad vet alla allt om alla). Krögaren är dessutom en av mina bästa vänner, så blåst blev jag inte. Men jag skulle lika gärna kunnat dricka Sprite med mynta och is. Det hade dessutom blivit billigare 😉

 • Klart Du blev blåst! Annars har Du verkligen ett unikum till hjärna o receptorer hihi. Har jobbat i krogbranschen o det är inte alls ovanligt, tyvärr. Men tufft att beställa in 8:or, haha I die!

 • Mystiskt. Antingen blåst på drinkarna eller så har du ett utmärkt spritsinne 😀
  Sååå härligt med semester 🙂
  Hoppas du bloggar under semestern så vi får se hur du har det 🙂

 • Om du nu inte blev blåst på spriten och hällde i dig allt det där, så är det min tanke att du nog inte ska dricka alls. Jag bryr mig inte om om det låter som moraltant, jag tänker i stället så här – OM du nu tål så pass mycket utan att säcka ihop, så har ändå dina inre organ sina gränser. Det skulle gå rätt snabbt att dricka sig till både den ena och andra obehagligheten i den takten.

  • Du får vara “moraltant” för jag blir genuint glad över att det finns medmänsklighet när det kommer till alkohol. I en liten stad är det väldigt lätt att socialisera med alkohol istället för med en chai latte och en kanelbulle, och ingen bryr sig. Det finns en anledning till att jag slutade dricka för många år sedan, men den anledningen har inget att göra med min egen konsumtion eller att jag ens var i närheten av riskzon. Då sågs jag som konstig och jävligt torr och tråkig. Ända tills folk började inse att jag aldrig bytte personlighet, däremot var mitt icke-drickande provocerande för de som inte kunde hänga utan att beställa en öl. En av mina bästa kompisar är alkoholist, och jag lever med fler människor i min omedelbara närhet som har alkoholproblem i form av självmedicinering etc. Däremot ligger det inte i familjen, vad som verkar vara genomgående i min familj (även om det såklart är individuellt) är en extremt hög tolerans. Ingen som jag delar blod och gener med har dock konsumtionsproblem, ej heller något vardagsdrickande (det “obligatoriska” glaset vin på fredagar existerar inte). Jag har heller inte någon beroendepersonlighet, får varken sug eller belöning av alkohol, och hatar att tappa kontrollen.

   Äsch, du fattar? 🙂 Jag har stenkoll på hur alkoholism funkar (även om jag önskar att jag levde i ovisshet), men det kan inte hända mig. Om jag nu inte skulle ge mig fullkomligt attan på att dricka en halvliter varje dag bara för ATT. Men det varken vill jag eller kan jag.

   Önskar att det fanns fler som du dock. Som faktiskt sätter ner foten och kallar kodynga för just kodynga. Det finns för få som har den omtänksamheten när det kommer till alkohol eftersom det är så jäkla socialt accepterat.

   Min drug of choice är Pepsi Max. Oavsett om det är middag ute på finkrogen eller om det är hemma. Nu har jag haft min kväll och “testat gränser”. Gissar att det inte kommer hända igen de närmsta fem åren eller mer (mest för att jag rapat mynta hela dagen idag haha). Men det är en svinintressant diskussion. Som jag gärna fortsätter. Med tanke på hur jag sett nära och kära gå ner sig. Vilket för mig är det mest avskräckande exemplet. Är generellt dålig på att hantera andras onykterhet. Min egen behöver jag ju inte hantera eftersom det händer ungefär once in a blue moon och inte ger mig ett skit.

 • Oj, skulle jag dricka så mycket skulle jag hamna på lasarettet/i fyllecell…. Jag dricker också väldig sällan och tål inte alls mycket. Åh, va härligt med en Floridaresa! Jag får vänta till nästa höst o då blir det Philadelphia och New York. Vi brukar uteslutande ägna oss åt shopping och prata skit, vi åker 4 tjejer (ja, det heter fortfarande tjejer…)

 • Jag är i Florida ungefär samma datum! Tänk om jag springer på dig, det hade ju varit coolt! Hör du en skånska med en man som bryter på svengelska och 2 små men klockren göteborgska så är det vi!

 • Jag dricker oxå väääldigt sällan och då oftast bara ett halvt glas vin, typ. Eller sangria! Men det beror snarare på att jag BLIR påverkad, och gillar inte den känslan längre. Som yngre var det kul att bli lite lullig, men det tycker jag inte längre. Och galen är jag ändå, så det behöver jag inte alkohol för att bli.

 • Dricker inte speciellt ofta heller, mest bara om jag e på fest lr på krogen. Oftast känner jag nör min gräns börjar närma sig när jag börjar få förmycket och då brukar jag sluta dricka, men är ytterst sällan bakfull

  Men sitta hemma o ta nån öl/cider (vilket jag oftast dricker) om jag sitter hemma ensam gör jag ytterst sällan för det smakar inte

  Sen har jag med sett alkoholism på nära håll så därför dricker jag sällan

  Och är jävligt glad jag sluppit se min mamma aspackad sett tillräckligt med andra släktingar vara det eftersom hon sällan dricker och isf bara typ 1-2 drinkar typ irish Coffee lr nåt sånt nån enstaka gång

  • Ja! Vi pratade om det i fredags. Har aldrig sett endera förälder onykter, och det är tryggt. Misstänker att det är annorlunda nu dock.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.