En hund, en klimakteriekärring och en skitlägenhet

Först vill jag bara säga att när jag pluggade till journalist blev jag dissad när det var dags att välja mellan skrivande journalistik och radioinriktning. Eftersom vi fick göra röstprov. Min röst blev sågad jäms med akilleshälarna och den enda radio jag fick prova på var att klippa band (ja, det var på stenåldern, frågor på det?). Bakom micken fick jag inte vara (vi sände lokalradio kvällstid) eftersom jag knarrade för mycket.

Jag hade inte komplex före det, prata bör man annars dör man liksom. Men det kan hända att jag fick en gnutta komplex och jag knarrar ju inte direkt mindre med åldern. Sen låter jag alltid sur också. Vilket jag sällan är. Antingen är jag glad eller förbannad.

Nu vet ni det. Jag kommer aldrig göra succé som porrtelefonpratare och det har jag förlikat mig med. Däremot kanske jag skulle passa som surkärring i reception på Dum Myndighet. Det har jag dock inte ens övervägt.

Med det i bakhuvudet kan ni följa med på sightseeing i lägenheten.

Fatta hur bra vi har det på bottenvåningen där jag naken kan släppa ut fyrbeningarna trots att vi bor i lägenhet. Fatta hur rövigt det kommer bli att knalla ner för två trappor naken och skrämma livet ur alla grannar?

Tala nu om för mig exakt vad jag skall göra för att kunna leva i Lägenheten Utan Förvaring på tredje våningen?

Liten hälsar dessutom att han tyckte det var väldigt roligt att få vara med och vara reseledare.

0 thoughts on “En hund, en klimakteriekärring och en skitlägenhet

 • Hmm…. Det är e nog något för antingen snickar Matte & co, barfota Ernst eller Simon & Thomas med sina hundar

  För jag kommer inte på någonting mer än att jag hade krupp i den lägenheten med alla dörrjävlar 😉

  Fast skrattade gott när jag hörde dig beskriva allting 😀

  Liten var ursäktlig som guide

 • Mitt förslag e nog att låt make med alla dammsugare husera däruppe och gör ett kontor där så kan du i fyrfotingarna husera där nere, annars gör ni om lägenheten där nere till en WIC/ kontor lite jobbigt bara o ränna up o ner bara när man ska ha något

  Men annars hade du läsare som verkade kunna komma med bra förslag

  • Jag håller med. Har nästan fått honom att tycka att det är en bra ide att behålla tvåan som kontor. Avdragsgillt var det magiska ordet. Inte “snälla söta rara”.

   Och så tror jag han blev sjukt sugen på att flytta upp själv när han kom på igår kväll att han kunde säga “måste upp och jobba lite” och så låg han där uppe och kollade tv. Får vi bara bredband där uppe ser jag honom inte mer 😉

 • Kan inte ett smack om inredning, men det är väl för fasiken inget fel på din röst! Tycker du låter som Anna Mannheimer och jag gillar henne skarpt :-). Nu kanske du tycker att hon är vedervärdig och då blev det ju liksom ingen komplimang som tanken var 🙂 Lycka till med inredningen!

  • Haha! DET tar jag som en komplimang, för jag gillar henne. Tack! Hade du sagt Loket hade jag oroat mig mer. Men jag skojade inte om att man fick göra röstprov på radion och att jag blev dissad pga knarr, vilket tydligen inte gör (gjorde?) sig i radio. Tänk så synd, jag som så gärna hade velat bli…kanske sportkommentator? 😉

 • Du låter himla trevlig! Jag är beredd att älska nästan vem som helst med din dialekt, jag skulle suttit som klistrad vid radion vad du sen pratat om. Nästan. Och lägenhetsturen var strålande. Jag förstår din frustration, faktiskt.

 • Skit i den iofs fräna men ack så oerhört opraktiska trean. Bo kvar. Avvakta bättre alternativ. Vad ni än gör blir det inte bra. Oerhört synd att fimpa den fina “fillösningen” som finns. Men förnäme ju opraktisk. För er. Lägenheten passar bäst för gammal, rik tant m mycket möbler o lite kläder. Tycker jag.

 • Tack för den fascinerade rundvisningen,jättekul verkligen när du filmar rakt in i garderoben/skrubben och det är toksvart,haha.Annars låter det som ett projekt för den jättehändige….?Finns ju ett och annat att ta tag i.Det enda jag hör om&om igen är “smutt”(pga att jag satt bredvid en”herre”på etn middag för ett tag sedan som tyckte han var så jävla rolig när han frågade gång på gång”kan jag få se Fröken smutta”i stället för en vanlig skål….)Men iaf lycka till med projekt “äntligen hemma”och kissnödiga hundar tidiga morgnar!

  • Hahaha…förlåt då. Och det är inte toksvart, du har kass skärm.

   Men en smutt är ju en…smutt. Något litet. Typ. Behöver inte vara varken positivt eller negativt, även om smutt är åt helvete negativt just här.

   • Jomen när någon säger kan jag få se Fröken smutta 100 ggr,med ett höhöhö som avslutning,fick jag fan nog….så smutt är inget bra ord varesig här el därHur blev det med Dubai? Bytte du Fll mot det el?

    • Kan det vara så att han tyckte han var rolig?
     “Kan jag få se Frökens mutta” 🙂
     Fast det kanske bara är jag och min fantasi 🙂

 • Jag fattar inte heller det där med rösten, vad är det för fel på den? Knarrar? Vardå?

  Och nej, man kan inte göra WIC:s av de där ynkliga ursäkterna till snedtak. Alls. Men _smutt_ heter det inte. Smutt är när nåt är bra. _Smatt_ kan det möjligen vara, men det är inte nåt garderobsliknande utan mer det där lilla obegripliga utrymmet innan man kommer in i badrummet.

  Jag har en bättre lösning. Du tar den ena lägenheten. Dammsugarmannen den andra. Du får minst ett helt rum över i din lägenhet och gör det till ett walk in room, precis som Mona har.

  Tadaa! Bästa lösningen ever.

  • Dagens sanning. Exakta ord (som jag fortfarande minns tjugo something år senare). För mycket knarr i rösten. Min syssling som pysslar med sångpedagogik och annat röstande har sagt samma sak. Fnys.

   SMUTT!

   Vi kommer närmare och närmare varsin lägenhet. Eftersom det här är andra kvällen han sticker upp i trean och sätter sig i den nyfyndade Blocket-fotöljen med fjärrkontroll till fotpall och ryggstöd. För DET behövde vi ju. Inte garderober eller så.

   *stannar i tvåan*

 • Inte ett dugg avundsjuk på den omöjliga lägenheten. Jag skulle bli tokig med noll förvaring (garderober o skåp) och dörrar i nästan varenda vägg. De där krypvindarna skulle jag nog klä med några skivor, måla vita, sätta in hyllor och belysning i. Då kan de ju användas i alla fall.
  Och jag förstår inte gnället på din röst. Mycket trevlig och helt underbar dialekt.

 • Haha! Jag förstår ditt problem! Även med en händig man så behöver ni nog hjälp med folk som jobbar tills dom är klara (dom kan ju vara arbetsledare till maken också?), är bra på inredning och att ta tillvara alla vinklar och vrår.
  Sedan tycker jag fortfarande att ni ska ha kvar 2:an som kontor!

  (Var det bara jag som fick se 19 stycken videofilmer? Men dagens film låg ju först, så era båtfärder och simturer var ju bara bonus.)

 • Roligt med sightseeing 🙂
  Förstår dilemmat med garderober :/

  Men bo i 3:an och ha nått rum i 2:an som kontor o ha nått rum som walkincloset? (stavning?)

  Din röst vet jag sen innan hur den låter. Och kan fan inte fatta hur du sågades från att göra radio.

 • uj uj ……vilken lägenhet både otroligt charmig men ack så lite förvaring så jag förstår dig om du vill vara kvar i tvåan.
  smutten i köket är ju bara att sätta en bänkskiva i så har du extra arbetsyta 🙂
  fast de andra smuttarna är nog lite svårlösta är jag rädd.
  Kattvinden i mellanrummet är ju lite högre där gåratt hänga kläder eller sätta in hyllor i alla kattvindar.
  fast jag hade nog flyttat sovrummet till höger rummet och gjort vardagsrum av mellanrummet. Stäng igen dörrjäveln som sagt öppna upp mot köket om man nu inte är helt emot öppna planlösningar. Gjort kontor av det ni har som sovrum nu.

 • Hon pratar dialekt men knarrar inte, tro mig jag har hört henne live.

  Ja, sätt skivor och belysning och undvik väldigt långa kläder som måste hänga. Du kommer att få gratis yogapass varje gång du ska rota runt på kattvindarna. Du kommer att bli nästan löjligt vig.

  Eller apporterar hundarna? “Ludde! Gula skor! Därinne! Hämta!”

  • Pratar icke dialekt. RIKSSVENSKA.

   Han apporterar men är antagligen dessvärre färgblind. Hämtar gladeligen skor. Men resultatet kommer ju bli därefter? 😉

 • En mycket lokal form av rikssvenska. Ähum.

  Gör det något vilken färg på skorna de apporterar då? Möjligen får du fästa ihop dem så du får två som matchar.

 • Alltså, jag skulle personligen bli galen i den där lägenheten. Återstår att riva våningsplanet och bygga upp det igen med raka väggar och bättre planlösning. Snedtak och smattsmuttfönster är ett otyg. Eller byt till er nån annan lägenhet som gränsar till tvåan och bygg ihop dem. Det är väl ändå ni som bestämmer i huset?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.