OS-medaljinna minsann

Imorse var jag hos Jessica för att få ordning på mina sorgliga naglar sådär akut. Så mycket som de vuxit de senaste fyra veckorna har de aldrig gjort, ett smärre mirakel att jag inte haft växtvärk.

Och så passade jag på att säga grattis till henne för ungefär miljonte gången. Jessica kom hem från London igår kväll och OS i nagelmirakeltillverkning, med TVÅ medaljer. Det är inte precis kattskit att få ett silver och ett brons i en tävling med 600 plus deltagare från hela världen.

IMG_1164.JPG

För att få en så naturlig bild som möjligt bad jag henne stoppa i ena medaljen i munnen. Typiskt ställe att ha en medalj tänkte jag. Det kan ju vara choklad inuti?

Sjukt duktig är hon i alla fall och nu är jag ännu mer sugen på att gå kurs hos henne. Snart. Jättesnart.

Idag hade vi bara en timma, så det blev väldigt diskreta naglar för att vara jag, och en kapning på längden med minst halv centimeter.

IMG_1165.JPG

Ibland går Fantomen på stadens gator i vanliga kläder typ?

Nöjd är jag i vilket fall som helst. Det behövdes. Nästa gång kör vi wild and crazy igen.

Så, två frågor. Först och främst, vad tror ni om nagelkväll i Göteborg i november? De som vill och hinns med får naglar/dekorationer och lära sig lite trix och fix, de som inte vill fixa får prata skit.

Andra frågan, var är alla mina tips på föregående inlägg?

Va va VA?

När jag visade planritningen hade ni svinmycket fiffiga tips och nu sitter ni bara och håller med om att lägenheten är oplanerad och så säger ni att jag inte knarrar?

Kan ni ringa min numera pensionerade radiolärare och tala om att hon faktiskt hade fel då kanske?

Så här 20 år i efterhand vill jag ha lite upprättelse faktiskt.

0 thoughts on “OS-medaljinna minsann

 • HURHUR HUR kan du ha sådan nagelkvalitet??!! “växt en halv centimeter”??!! Mina är mjuka som häftmassa och skivar sig bara man andas på dem. Skitnaglar är vad de är!!

  • Jag kan inte säga det tillräckligt många gånger. Nagelolja, nagelolja och nagelolja. Jamen ungefär så? 😉 Sen har jag haft lite tur med generna också, men jag är helt seriös när det gäller oljan. Först och främst är den bra för kvaliteten, sen växer naglarna snabbare eftersom jag masserar dem ömt varje kväll.

   (Ja, jag låter som en kass Facebookreklam, jag inser det) 🙂

    • Jag har REQ:s nagelolja (näe jag är inte sponsrad). Varje kväll tar jag på nagelbanden och en liten klutt under nageln och masserar in. Sen den obligatoriska handkrämen (skitårstid) som i mitt fall måste vara så fet som möjligt, Elisabeth Ardens 8 hour handkräm som jag blandar med ett par droppar nagelolja. Olja på olja liksom. Händer och naglar älskar det. Överväger att bada i det för eventuell bäbishy?

 • Tina Johansson says:

  Jag ber tusen gånger om ursäkt för min frånvaro! Vi har husvagnat med liten kattunge, och idag har jag kört världens bästa svägerska till flyget som tog henne till Arlanda, därifrån ska hon imorgon vidare till Barcelona med Mix Megapols tjejplan! Såå glad för hennes skull!
  Jag har nu igen kollat på filmen och kollat på planlösningen.
  Min första spontana tanke var, slå igen dörren till hallen! Skitplanering på den lägenheten, men det är ju redan konstaterat!
  Sen funderade jag på det praktiska, om man vill ta vägen från sovrum/badrum, genom köket för att hämta kläder? på så sätt hade det kanske varit bättre att slå igen väggen från köket till mellanrummet, och sätta garderober på den väggen. Jag hade i vilket fall inte behållit själva dörren! Ta bort den, ev bredda öppningen, så blir det lite luftigare.
  PS. imorgon SKA jag fotografera plastburkar till både sallad med galler i botten, andra grönsaksbehållare, serveringsskålar, stooora förvaringsbyttor och annat smått och gott 😉 Vilka är fruns favoritfärger?
  PS. snygga naglar! I ett annat liv ska jag ha ett jobb som inte betyder korta omålade naglar!

  • Okejrå, du är förlåten 😉

   Jag undrar lite vad man pysslade med när man gjorde lägenheter 1929. För det lär ju ha bott fler än två i en trea. Hade de bara förkläde och en extra klut? Morr.

   • Tina Johansson says:

    Troligen var det så! Sen så tror jag att de förvarade de flesta kläder vikta i byrån. Även skjortor. Jag minns i begynnelsen av min hemtjänstkarriär att jag fick stryka och vika skjortor… tyckte det var mycket märkligt att de inte ville ha dem hängande i garderoben.

 • Nagelträff i november? Yes! Bara inte en måndagkväll, tack. Då är jag uppbokad.

  Lägenheten ser tämligen opraktisk ut på alla håll och kanter och förvaring är ju bara meh. Slå absolut igen en dörr i det där “mellanrummet” för att kunna använda det på ett bättre sätt. De där fönstersmuttarna ser också ganska värdelösa ut (förutom ljusinsläppet då). För små för att kunna möbleras. Man kanske skulle kunna bygga en hylla hela vägen ut istf fönsterbrädan och bygga skåp under för mera förvaring dock. Med lufthål för elementen såklart.

 • Okej, jag ligger ändå bara hemma och är sjuk så jag har funderar lite på er lgh!

  För att detta nu inte ska bli ett helt bloginlägg vilket det lätt hade kunnat så kör jag i korta drag:

  Inte sovrum i lilla rummet utan kontor/gästrum/makens rum när han varit dum. Alltså mysigt kontor med bäddsoffa!

  Mellanrummet blir jättefint vardagsrum när ni satt igen dörren, stor soffa mot den väggen och höga bokhyllor på småväggarna gärna med dörrar på hälften som kan nyttjas till annat än böcker. Ni kan även ta bort dörrarna på garderoberna och sätta in bokhyllor där, gärna narniastuk på dom så ni kan öppna och använda utrymmet bakom som förvaring!

  Rummet längst in blir sovrum, bort från hallstök och matos, här är det så stort så ni bygger en “falsk” vägg längst in med en öppning nere vid ena hörnan. och går man bakom här så har du din wic. Givetvis köper ni ny säng med lådor undertill och bokhylla i/bakom sänggaveln och vips så har ni ett mysigt sovrum med mycket förvaring! 🙂

  • Det där var BÄSTA tipset. Och jag ville ha sovrum där du placerade det, samt gästrum/kontor i lilla rummet. Men näe, det var tydligen inte praktiskt. Gnnnnnhhhhhh (ilskeljud)!

   • Hahaha….ibland e det faktiskt inte så dumt att vara singel. Ensam härskare på täppan så att säga! Även om dottern har börjat säga sitt så känns det helt ok! 😉

    • Med tanke på att han hotade (lovade?) att flytta upp själv innan han drog till Ikea så kanske jag kan få det precis som jag vill i tvåan? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.