Det går bra nu…

NOT!

Tre rum, två hamstervuxna och en lägenhet planerad 1929. Det existerar två garderober i badrummet, men noll badrumsskåp eller annat. En byrå är uppställd i sovrummet.

DET ÄR ALLT SOM FINNS I FÖRVARING. Inget mer. Ja, om man inte vill ha strumporna i en låda i köket då?

Som bonus finns det dessutom bara två väggar. Tydligen utspelade sig Dackefejden när man tillverkade lägenheter förr i tiden. Och ingen kom överens om något alls. Det finns en jävla massa hall, ännu mer dörrar (rekordet är mittenrummet mellan kök och planerat vardagsrum), tre väggar med dörr och en vägg med fönster.

Förlåt, jag glömde, den eminenta förvaringen i form av vindsskrubbar i varenda jäkla ytterhörn. Där är man sugen på att ha kläder ihop med möss och mal. Vindsskrubbar som antagligen användes som matkällare på Dackes tid eftersom det är en takvåning med takkupor och därmed helt puckade fönster i alla rum.

Vi är inte eniga alls. Maken tycker att jag skall slänga så vi klarar oss på två garderober (där allt från skor, kläder, lakan, handdukar och just allting annat skall ligga). Jag tycker att han kan dra åt helvete, alternativt ha en växlingskurs som går ut på att en slängd dammsugare motsvarar 20 tröjor och valfritt dyrare verktyg motsvarar ett par skor. Och varje kvadratmeter han gör sig av med i sin källarlekstuga (förlåt, verkstad) motsvarar en kvadratmeter i lägenheten.

Den heliga oenigheten råder. Tyst det är i huset. Tipp tipp tapp. *nynnar hysteriskt*

Nu har jag bestämt att en vägg skall bommas igen, i det rummet som har tre dörrar, och så skall vi inte flytta så mycket som en gaffel förrän den väggen har fått garderober med skjutdörrar. Vilket kommer sluta med att mittenrummet blir ett icke-rum. Med garderober, kontorsdel och en läshörna. Istället för det som maken planerat, en matsal. För det behöver vi ju. Vi som aldrig äter någon annanstans än framför TV:n behöver verkligen både köksbord och matsal fördelat på tre rum och kök. Kommer inte på tal att fråga om, över min döda kropp och allt det där.

Nu surfar jag garderobslösningar på IKEA, inser att det här är min absolut sämsta gren och att vi aldrig någonsin kommer bli färdigflyttade.

1964472_10152669925850630_303869533_n

Kolla själva. På min världskladdiga planritning. Det blå är en dörr som inte finns med på ritningen, men den finns i allra högsta grad i lägenheten. En kilometer hall, sen en lite smutt med hall in mot badrummet (med två skrubbjävlar på varje sida). Sovrummet högst upp till vänster, planerat vardagsrum längst ner till höger och mellan vardagsrummet och köket finns rummet med tre dörrar och ett fönster. Och ja, takkuporna gör att det blir små trappsteg upp mot varenda jävla fönster i hela lägenheten…små miniburspråk fast…fula.

Någon som är sjukt bra på compact living?

Jag SUGER på att lösa sådana här saker. På riktigt.

Om det inte är för mycket begärt vill jag bara ha någonstans att bo.

Och han den där jag delar möbler med tycker att jag är negativ.

Själv tycker jag att jag är realist. Två personer som skall få in allt innehåll i ett hus samt en mindre lägenhet i en mellanlägenhet men bara har två garderober…

…näe, jag behöver inte säga mer va?

0 thoughts on “Det går bra nu…

 • Look-a-like-Sickan says:

  Täpp igen den där dörren du! Riva sig lite vägg här och där. Och en snygg snickare senare är skrubbjeflarna utanför toan “offrade”, och en Ernst-förvarings-lösning vänd mot hallen pryder sin plats. Häpp häpp. Typ.

  • Säger samma lika! Riv väggen med den blå dörren, sätt in garderobsvägg med skjutdörrar mot hallen. Spara en snutt av golvytan (från dörrar till baksida garderob alltså) (#suger på att förklara vad jag tänker =) ) i arbetsrummet för att kunna ställa förvaringsmöbler till småpryttlarna som man aldrig vet vad man ska göra av, typ skrivarpapper och gem… =) Till sist, platsbygg skrivbord mot fönstret. Klart! Läshörnan ryker, men den använder man ju ändå aldrig. Jag slänger kläder i min och läser i soffan istället. Så hade jag gjort i alla fall! Med vänlig hälsning //Hon som inte kan se en ritning utan att i tanken möblera den…

   • Jag fattar vad du menar! Utropstecknet står för lyckan i att förstå. Det där var ingen dum idé alls, det är ju knappast bärande väggar. Och det där med platsbyggt skrivbord är ju URBRA. För läshörnan försvinner ju inte iaf. Det ger ju bara mer möjligheter eftersom skrivbordet hamnar i takkupan.

    Kom hiiiiit!?

 • Alltså, trots att jag läser bloggen flera ggr om dagen känns det som om jag missat nåt här… Skulle ni inte slå ihop två lägenheter till en stor? Eller ha en var? Du får allt blogga hela historien för jag fattar noll…

  • Det har varit sjukt många turer kring boendet. Så många att jag är förvirrad med.

   Trean ligger på översta våningen, tvåan vi bor i nu ligger på bottenvåningen. Första tanken var att vi skulle ta den lilla lägenheten (som syns på planritningen med) och ha som entré för att bygga penthouse av hela vinden. Det har inte hänt (än?). Andra budet var trean, när de som vi aldrig trodde skulle flytta faktiskt flyttade, den är nu renoverad av han jag delar möbler med, han råkade tydligen bara glömma att garderober är vårt största problem, eller snarare bristen på dem.

   Sen har vi alternativet jag överväger ungefär fem ggr per dag. Att skicka upp maken till trean medan jag bor kvar i tvåan.

   Sista tanken, som faktiskt är vettig, är att behålla tvåan (utan att vara i surt skilsmässo-mode) och att låta den bli kontor. Då kan jag gå HEMIFRÅN och jobba, samt ha utrymme att ta in en snubbe eller snubba till.

   Jösses, det här blir längre och längre. Jag tror det förtjänar ett eget inlägg. Jag skall fota kåk, lägenheter och skrubbjävlar imorgon.

   Maken är sjukt händig, men lider av åkomman att aldrig göra klart innan han påbörjar nästa projekt, och nästa igen…in absurdum.

   Boendestoryn kommer imorgon, okay? 🙂

 • Tänk lite mer båt. Stuvutrymmen under sängen, i golvet och bakom soffan… Å andra sidan är det väl ungefär lika mycket förvaring i er lägenhet som i nybyggda hus… Förvaring är inte snyggt inredningsmässigt tydligen.

  • Jag har levt i huset i Gbg med just stuvutrymmen och vettiga krypvindar som räddning. Samt klädkammare och skitmånga garderober. Vi har sådana där undersängen-lådor en masse. Men där drar jag gränsen för var jag vill ha mina kläder 😉 Faktum är att jag tror att vi har bäst förvaring på just båten. Suck.

  • Alltså. Om det är en möjlighet så kommer jag kyssa dina fötter. Men de här gör mig tveksam, eftersom de sitter på varsin sida om ett fönster? Jag skall fota. Den i hallen borde ju däremot gå att riva för att få stor hallgarderob istället för…ingen alls. Jag vill se din nu. Och få förklaring på hur du lyckades.

 • Nu framgår ju inte kvadratmeterytan av din ritning, men jag skulle föreslå vardags/tv-rum uppe till vänster, sovrum vägg-i-vägg med köket och en walk-in-closet (eller klädkammare om man är gammalmodig) till höger! Kram och lycka till!

  • Det var så jag ville ha det från början. Eller ja, nästan iaf. Ville ha sovrum längst upp till vänster och gästrum/garderober/kontor till höger. Då hade det varit okay med matsal i mitten. Men somliga har redan planerat var just sovrum och vardagsrum skall vara. Vilket i sig är korkat. Vi brukar ha gäster, och i lilla tvåan har vi sju sängplatser tack vare takhöjden (3.40). Så. Jävla. Dumt.

 • ok …….inte lätt det där men rummet till vänster kontor/förvaring/gästrum. Riv skrubben utanför toan o bygg ordentlig förvaring. Slå igen dörrjäveln som inte finns och bredda dörren från mittenrummet till köket så du får en öppnare planlösning o använd som vardagsrum. Sovrum till höger med lite garderober på väggen in vid dörren s a s.
  Nu står ju inte kvm eller nåt där men ser ok ut iaf på ritningen 🙂
  Kattvind brukar kunna byggas om till garderober, om inte WIC så iaf halvt om halvt WIC
  Annars låter det mer logiskt att använda tvåan som kontor så kan du stuva undan en del där 🙂

  • Jag har aldrig hört uttrycket kattvind? Krypvind har jag i huset i Gbg, det måste betyda samma? Men fönstersmuttarna är ju i vägen? Och hallen var bara att glömma blev jag varse idag. Det är en skorstensjävel i vägen/väggen.

   • hehe Kattvind är nog ett skånskt uttryck tror jag. Trots 15 år i exil så kommer det såna ord ibland. Hur är det man säger? Ränderna går aldrig ur 🙂
    Du får plåta o rita o mäta så går det säkert att platsbygga en garderob/förvaring i hallen?
    Ta in bygg-Matte så får du nåt vackert att titta på också 🙂

    • Hahaha…hade två sekunder av storhetsvansinne och läste “… så får han något vackert att titta på …” Sen läste jag rätt. Tyvärr.

     Vi skulle behöva klona argsnickaren. Och de där engelska damerna som städar som Gestapo, för att placera ut dem överallt. Maken är sjukt händig, men just nu dattar han lite här och där. ETT boende tack.

     • huuu för de engelska tanterna 🙂
      Jamen snickaren blir kanske lycklig om han får glo på dig hela dan och då vaknar maken lite och börjar överösa dig med älsklingspresenter givetvis 😀
      Jag har en lika händig sambo som tyvärr aldrig blir färdig med nåt projekt så är det att bo med datasnillen …..suck. De har för mycket att göra på jobbet alltid

 • Jamen självklart ska ni slå igen den dörren. Upp med garderobsvägg i rummet och nån smart hallförvaring på andra sidan! Det tror jag blir kanonbra 🙂

  • Har kollat garderobslösningar med skjutdörr på Ikea. Fick även tips av Admin Anka på hyllmontering i hallen igår. Jag är helt tappad när det gäller sånt här.

 • Börja med att ta bort den blåa dörren. Den är ju helt meningslös…

  Har ni ofta gäster så hade jag nog öppnat upp mellan kök och mellanrummet för att få ett stort kök där man kan sitta många. Rummet längst in kan ju bli vardagsrum.

  Sen kan du vända på garderoberna i badrummet för att få dem till hallen.

  Är den väggen där blå dörren är bärande? Isåfall kan man kanske flytta in den lite i rummet och ha garderober med skjutdörrar ut i hallen men längs med hela, deras baksida blir ju då den nya väggen. Det blir ju då en vrå i mellanrummet men där kan man kanske platsbygga något som hör till vardagsrummet.

  Sen kör du med 2an till kontor. Makens saker kan han ju sortera ut eftersom han inte behöver garderoberna, du har ju nu en massa förvaring 😀

  • Varken jag eller dammsugarmannen har hört ordet. Här heter det möjligen krypvind. Förutom att just dessa inte går att krypa i alls. Crawl-In är en fantastisk benämning på eländet där uppe.

 • Min första tanke var 2:an som kontor och din förvaring! Maken har ju verkstan i källaren, så du kan väl ha kontoret i 2:an! Nu när jag läst igenom alla kommentarer så ser jag att du funderat på det också.

  • Mmm…det har jag gjort hela tiden. Det har ju tom varit kontor (bank) en gång i tiden. Nu råkar det vara bostadsbrist i den här stan och ngn gång i svagt ögonblick lovade vi bort den till makens brorsson. Jag känner lite att man faktiskt får ändra sig i den frågan. För det känns jävligt korkat att hyra ut här och hyra kontor elsewhere.

   Dessutom är den ju särdeles praktisk som övernattningslägenhet *visslar oskyldigt*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.