När man shoppar av medlidande

Och en helt vanlig lördag i Fjällbacka. Inte en endaste gång har jag blivit mördad av Läckberg heller.

Det uschliga vädret håller sig borta, och jag håller alla tummar och tår för att det fortsätter så, för just nu sitter jag med fötterna i högläge iklädd linne och shorts på akterdäck och kikar på semesterflanerare på bryggan. Orimligt trevligt och numera en behaglig temperatur.

Den där temperaturen var däremot inte fullt så behaglig förut, det var bara 33,3 grader på båten och vi höll på att få solsting hela bunten. Då var det dags att ta gummibåten och dra ut för att bada. Sommar i Sverige och det är 25 grader i vattnet. TJUGOFEM? Det är det ju knappt i badkaret hemma?

Hela familjen klädde på sig flytvästar och drog ut för att gömma oss bakom närmsta holme. För att inte bli misstagna för knölvalar.

Liten åkte därmed gummibåt med motor för första gången (innan har vi bara tagit fan i båten och rott runt med honom) och han älskade det.

DSC00227-2

Fartvinden i håret och den genusmedvetna flytvästen.

Sen mötte vi en båts svallvågor och han fick vatten i näsan. Och på hela huvudet.

DSC00228-2

Då såg han ut som att det minsann var planerat och inte ett dugg pinsamt. Han skulle ändå hostat lite även om han inte hade blivit plaskblöt. Faktiskt.

Och så badade vi. Först maken och när jag hade sjåpat klart (och blivit dragen i benet av han den där som redan var i vattnet) även jag.

DSC00229-2

Och det var ljuvligt. Efter att ha suttit i en 33-gradig båt hade det nästan varit ljuvligt även om det inte hade varit 25 grader i vattnet.

Efter ett par minuter i vattnet slog det mig att jag aldrig hade badat från gummibåten förut. Och att den inte har en badstege. Nu kan man kanske TRO att det är en enkel match att skutta upp i en liten gummibåt. Det trodde nog jag också. Ända tills jag låg där och kikade upp över kanten på vad som i det läget såg ut som ett jäkla containerfartyg. Ingenting finns det att hålla sig i heller.

Maken satt och fnissade i båten.

DSC00231-2

Jamen om jag håller i den här då?

Näe, det funkade faktiskt inte alls. Och någonstans där blev jag anklagad för att vara graciös som ett kassaskåp.

DSC00232-2

Då blev jag sur, knep ihop ögonen och muttrade saker som varken syns eller hörs bakom gummibåten.

Sen blickade jag tillbaka mot hamnen och funderade på om jag möjligen kunde simma tillbaka…

DSC00235

…eller kanske låta mig släpas efter båten.

Men efter draghjälp från maken, där jag kände mig som en strandad val i just kassaskåpsformat, så kom jag ombord igen. Och slapp bli släpad i hamn.

Väl tillbaka upptäckte jag att det var slut på rena trosor. Jag som alltid och utan undantag packar för mycket tog bara med mig en liten strandväska på den här semestern. För att bevisa för maken att jag har blivit en rockstjärna på att packa.

Jo det funkade ju bra. Igår upptäckte jag att jag inte hade tagit med mig något linne och fick köpa det, häromdagen upptäckte jag att jag hade glömt badkläder och fick bada i mässingen (det vägrar jag köpa för jag hatar det), så det var bara att gå kommando under shortsen.

Av någon anledning känns det som att uttrycket “gå kommando” för att handla trosor får en helt annan innebörd när man knatar iväg i kamoshorts och knallgula Doc Martens (den lyckan när jag hittade dem på båten och fick ner den svullna tån så jag slapp gå i tantskor).

DSC00242-2

Det här är banne mig seriös kommando. Med lite semesterfetma.

Hittade jag några trosor?

Icke då. Den enda affären som sålde trosor hade stängt en timma före jag kom upp och jag var inne i varenda affär för att fråga om de möjligen sålde underbyxor, modell ointressant i det läget, men nej.

Då kom jag in i en butik som var alldeles tom. Förutom snubben som jobbade där, och på disken låg väldigt mystiska tofflor. Typ Moon Boots-tofflor?

När det inte är 33,3 grader ute så älskar jag tofflor, så jag var ju tvungen att fråga. Och han berättade lite sorgset om tofflorna som hans kompis hade tagit fram, nya för året. De var varma, gjorda för både inomhus- och utomhusbruk. Och det var till och med halksäker sula på dem.

Men, som han sa, den här sommaren hade det ju inte direkt varit någon större efterfrågan på just tofflor. Och så tittade han på mig med vad jag inbillade mig var hundögon.

Nu sitter jag här.

20140802-202544-73544058.jpg

För jag var såjävlaklart tvungen att köpa ett par.

Jag är väldigt medveten om att de inte passar i bild alls. Det funkar inte med Moon Boots i solsken med räkätande bryggmänniskor i bakgrunden. Men han hade HUNDÖGON.

Och tittar man på förpackningen ser de ju onekligen lite fiffiga ut.

20140802-202544-73544342.jpg

Jag är hopplös.

Min sommarshopping har alltså bestått av nostalgitröja från Acqua Limone och vintertofflor.

Har ni vägarna förbi Fjällbacka kan jag tala om att Tång har 30% rabatt på just de tröjorna nu.

Ifall ni är fler som vill ta en trip down memory lane iklädd 90-talströja menar jag?

0 thoughts on “När man shoppar av medlidande

 • Ehhm ehhm….. Sorry men De var nästan t o. M fulare än de maken köpte till dig

  Själv blev jag faktiskt nästan väldigt avis på systersonens dotter/min guddotter som fyllde 1 idag och fick ett par UGGS i present som var leopardmönstrade och var faktiskt ganska snygga….. Jag som i vanliga fall inte gillar UGGS gillade hennes

   • Nej har aldrig provat några har aldrig gillat de, fast o andra sidan så ärcdet skillnad på ett par skor till en 1 åring o ett par skor till en vuxen…. för småbarnskor är ju oftast jättesöta oavsett vad det är för skor

 • Jag är lite kär i Liten! Kan vara mattes fina bilder och ord som påverkat mig, men …
  Om jag skulle behöva ta mig ombord på den där gummibåten så borde jag nog ha en hundflytväst på mig, så att någon (stark) på båten kunde ta tag i handtaget på ryggen och baxa upp mig.

 • Kan trösta dig med att jag är också som ett kassaskåp :/ I flertal situationer.

  Typ sån där tofflor har man fått i julklapp nått år. Mycket varma och sköna. 🙂

   • Jag SÅG. Jävla kärring att de inte går att få tag i, och vad springer jag på idag i en affär, jo nästan samma modell…också UGGs som Monas, med skön sula. Men så var jag korkad nog att skita i det för att de inte var hundra procent likadana. Trots 50% rea. Jag är verkligen genomkorkad.

 • Säger bara ,att om blickar kunde döda…hade fan kastat i hans kläder om han hade skrattat åt mig.Annars ett nytt ovärderligt modetips från dig,outfittan idag var To die for…Kamoflage shorts och termotofflor is The new black.Kenza mfl kan ju lägga ner sina modebloggar nu.Tack för en bra början på dagen!ps lilla Vatten Lurven ser ut att vara i sitt esse iaf

  • Jag hade gjort det om jag hade nått de jävla kläderna.

   Tack, jag är verkligen snorsnygg. Ett fint exemplar för människorasen, idag har jag köpt trosor.

 • Vänta lite här? En vacker nymf stiger upp ur det blå och ni pratar kläder/skor?? 🙂
  som en rubriksättare hadde sagt det: NAKENSHOCK 🙂

  • Prio ligger alltid på kläder, skor och dumma män 😉

   Var exakt ser du en vacker nymf som STIGER upp ur det blå? Bildserien visar tydligt förbannad klumpfisk som inte kommer ombord på gummibåt? Men du kanske menade någon annan? Annars ger jag dig tolkningsföreträde, för det var en mycket mer smickrande beskrivning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.