Åh! Nostalgi!

Jag har shoppat min årliga båtshopping (nej, de skitfula skorna räknas inte).

Varje år i Grebbestad måste jag köpa något på Classic Corner. Det har jag gjort i så många år att jag är hej och du med killen som driver butiken. Såpass att jag har honom inlagd i telefonboken som “Pelle P”. För att han säljer bland annat det märket. Vilket ju är helt logiskt, men kan bli lite pinsamt eftersom han inte heter det, och jag minns aldrig VAD han heter.

Den här gången stod han inte i butiken, det var en tjej som jobbade. Och jag snicksnackade med henne, frågade om det fortfarande var samma kille som har butiken. Jodå, sa hon, det var fortfarande Andreas.

Andreas, sa jag och såg ut som ett frågetecken, det heter han inte i min telefon? Han heter något på P?

Det där med att tänka innan man talar är en gåva. Ingen har någonsin gett mig den gåvan tyvärr. För just där och då insåg jag hur det lät. Kärring träffar gubbe i sommarstad, gubbe ljuger om namnet men lämnar ut telefonnumret. För att han inte är singel. Så inbillade jag mig att det lät. Vilken föranledde en förklaring från mitt håll i form av “nej nej, jag menar inte SÅ (vaddå så, det var ju bara i mitt huvud allt var fel?), jag kom på att jag har lagt in honom som Pelle P för att jag beställde en jacka för tusen år sedan…

Då såg hon lite tveksam ut. Till hela mig. Så jag höll käft och köpte en tröja.

20140801-183726-67046774.jpg

Nu skall jag och tröjan fortsätta hålla käft.

Medan vi tittar på folkvimlet i Fjällbacka.

Så trist att det är slutsäsongrea precis överallt och det enda stället jag har varit på är apoteket. För att köpa mer alsollösning och elastisk binda.

Och det grå vädret existerade i ungefär en halvtimma, nu är det högsommar igen.

Jag vill aldrig mer lämna båten.

20140801-184141-67301075.jpg

0 thoughts on “Åh! Nostalgi!

 • Det är som en vän till mig brukar säga:
  -Har du trampat i skiten så stå still! Det blir bara värre om du kliver runt i den.

  Fin utsikt har du i alla fall, där du sitter (med foten högt, hoppas jag) och håller käft. 😉

  • Hahaha, det var ett fantastiskt uttryck som jag aldrig hört. Men nu snor jag det och skall leva efter det.

   Japp, jag sitter med foten högt. Medan jag äter glass och tittar på folk och njuter järnet 🙂

   • Darling, den strandade på ett _berg_. Och vass har vi ju bara i diket, varken vass eller dike kommer hit. Det blir till att kravla av båten så småningom. Men du kan ju vänta tills ryssvärmen lämnat oss (eller var tusan den nu kom ifrån), för just nu orkar jag inte ens korka upp en flaska, än mindre lyfta den till munnen…

 • AL tröjor var väl nästan 100 år sedan el…?har nog fortf kvar någon i garderoben,Ang när man trasslar in sig i diskussioner;var ute m vov i vintras och hade mössa med stor tofs på,det blåser satan storm möter en gubbe och säger lite klämkäckt,Ja i dag blåser det i tofsen…..han tackade så mycket f infon och jag började förklara mer&mer vilken jävla tofs jag menade….Men ett sånt bra uttryck,stå still och håll käften….

  • Hahaha, ja det kan nog vara läge för många att sno det uttrycket.

   Och näe, inte 100 år sen va? Men på 90-talet. Sen kursade de, och nu är de tillbaka, som allt annat som var poppis på den tiden. Men kvaliteten känns sjukt mkt bättre och nostalgin är värd varenda spänn, även om den kostade betydligt färre spänn än på 90-talet. 🙂

 • Då jag var barn åkte man tåg från Göteborg till Tanum……buss till Grebbestad,,,,,och så tog man sin båt till Otterö…….sedan fick man bil…..och då blev det lättare…….men visst……det var lugnare på den tiden……:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.