Ross och ursäkten för dåligt bloggande?

Jag är olydig. Och lite motvalls. Sådär som man är som medelålders. Det blir Ross först.

Om ni har sett Vänner så minns ni när Ross solduschade och tog till sig instruktionerna i automatduschen på ett väldigt…manligt vis? Han hängde helt enkelt inte riktigt med och det slutade med att all färg kom på hans framkropp.

ross

Det avsnittet glömmer jag aldrig eftersom det avskräckte mig från allt vad solduschande heter.

Ända tills jag köpte den där Tan Can och råkade överdosera litegrand.

20131103-223044.jpg

Tanken var ju god och det blev ju fin färg. Om jag bara hade slutat spraya i tid, men det var ju så himla roligt och så trodde jag att det skulle vara svårare att få jämnt.

Sen gjorde jag inte det mer.

Min grundfärg numera är ju bårhusblå och jag är så in i perkele less på att se mer trött ut än vad jag faktiskt är. Jag solar ju överhuvudtaget inte längre eftersom jag opererade bort nästippen på grund av lite hudcancer för ett antal år sedan och det är TRÅKIGT. Man känner sig faktiskt mycket piggare av att se piggare ut, och man ser piggare ut om man är lite pikant västkustbrun istället för färglös med icakassar under ögonen.

Dessutom syns alla mina åtta miljoner blåmärken från Litens välmenande kärleksbett mycket tydligare på blåvit hud än på solkysst. Den här sommaren har varit extra dödstrist med tanke på att vädret har varit kanon och hela min familj är knallbrun. Men inte jag inte, jag är familjens svarta får och vita fårskalle.

Så jag tog mod till mig och beställde helkroppssoldusch här i stan. Utan att ha en aning om vad jag gav mig in på, hur det funkade eller hur lång tid det skulle ta.

Det blev SKITBRA. Jag var där igår kväll. Och det tog exakt femton minuter från avgång lägenhet till entré lägenhet igen. Dessutom luktar inte spray tan garvsyra längre (eller vaddetnuvar det luktade förr), inte heller blev jag orange och jag klarade att följa instruktionerna (nästan).

photo 1(4)

Det syns kanske inte jätteväl på fotot, men det ser inte ut som att jag har smetat bajs i ansiktet den här gången och jag är jämnbrun över hela kroppen förutom där jag hade trosorna.

Imorse när jag trippade upp på lätta fötter och tittade mig i spegeln fick jag först en chock, men när jag kom ihåg vad jag faktiskt hade gjort igår stod jag och blev pigg bara av att kika på min pigga spegelbild. Ett mirakel. Jag har inte varit jämnbrun på flera år och jag har definitivt inte varit ett dugg brun på händer och fötter någonsin. Där har jag alltid haft olydiga pigment.

Eftersom jag var varm och svullen när jag knatade till solstället igår fick jag inte av mig ringarna så jag fick bli sprayad med dem på.

photo 3(3)

Det ser ju faktiskt ut som riktig bränna.

Om det krävs så lite för att jag skall bli lite gladare och piggare av min egen spegelbild så är det definitivt något jag kommer fortsätta med. Och blåmärkena har fått lite kamoflage.

Men här har ni anledningen till det usla bloggandet på sistone.

photo 2(4)

Det syns ju med all oönskvärd tydlighet var den tummen har suttit fastkilad och vilka problem jag har haft att få tummen ur.

Eller så var det jag som inte lydde tjejen som höll i spraytanduschen och stod still i fyra minuter inuti duschtältet för att det skulle torka. Den där nedrans äggklockan gick ju så långsamt och jag ville till spegeln.

Väl framme vid spegeln råkade jag se två vita leenden under vardera bröst och fick en chock över insikten att det måste betyda att jag har hängtuttar. Och givetvis lyfte jag lite extra i just vänster bröst med vänster tumme för att kolla exakt hur mycket vitt det var under bröstet. Utan att ha en tanke på att bröstfärgen skulle hamna på tummen.

Behöver jag säga att det vita under brösten är brunt idag efter att ha sovit på det under natten för att färgen följde med jordens dragningskraft och jämnade ut sig?

Nu vet jag åtminstone det till nästa gång.

Men till dess får det se ut som att jag har haft tummen fastcementerad i arslet och alldeles nyss har fått ut den.

Det kan jag ju åtminstone inte skylla på någon annan än mig själv.

0 thoughts on “Ross och ursäkten för dåligt bloggande?

 • Riktigt fint blev det, om du ber Liten tugga lite extra på tummen så fixar han nog färgutjämningen ganska snabbt. Skaru låta bli att duscha ett tag nu rå? Eller hur gör man, hur länge varar solbrännan så att säga?

  • Han har redan tuggat lite på armen som redan var fullsketen med blåmärken, men även där blev jag lite häpen, för det ser ut som när man har fått ett “sår” på äkta bränna. Eller typ som när man flagar? Så det ser inte konstigt ut. Jag får helt enkelt stoppa tummen i truten på honom.

   Och nej, för det första var det inte ens särskilt kladdigt när jag gick därifrån, färgade inte av sig på kläderna och trots att jag gjorde det sent på eftermiddagen så fick jag duscha redan samma kväll. Det har avancerat sen jag hade koll på läget sist kan man säga. Det skall hålla en vecka, men jag vet inte om de menar att som det ser ut nu kommer sitta i en vecka och därefter börja tappa färg, eller om man tappar färg under veckan. Jag får helt enkelt återkomma i ärendet 😉 Nu är jag ju inne på dag två och har inte tappat ngt alls.

 • Snyggt och visst känner man sig piggare med lite färg! Tittade på väderprognosen och även om västkusten har regn och tråkväder så finns en sol där längst upp, ni verkar ha tumme med vädergudarna!
  Tänk vad du kommer att motionera hjärncellerna på folk när dom ska lista ut vad som har hänt med tummen som förklarar färgbristen. 😉

  • Ja, och här är det ju mest bara jag som ser mig själv, men fy ubbe vad less jag har varit på att se min trötta spegelbild. Solen ger förvisso lite mer vitaminer men det här hjälper i alla fall en bit på vägen.

 • Det blev superfint! Jag har inte heller vågat gå på spraytan efter det Vänner-avsnittet, men man kanske ska testa. Med tanke på soltillgången i den här delen av landet lär det behövas 😉

  • Testa! Så värt det. Eller ja, du kan ju vänta en vecka eller så tills jag vet hur det utvecklar sig (eller avvecklar sig) 😉

 • Ja,det var ju längesedan man blev solbränd under boobsen,får väl sola ståendes på händer el nåt?Annars kan man ju fixa sådant nu förtiden…Varför köpa nya hattar när man kan köpa nya pattar…ha det gott! Ps blev du solbränd på låren?(appropå hängröven,haha)

  • Hahaha jamen jag har INTE hängbröst. Punkt. Men de var i vägen i alla fall 😉

   Jarå, jag fick stå i massa olika ställningar för att få med både lår och röv hehe.

   • Nä,men något fel är det..kan det vara jordens dragningskraft?jag har inga jättebazookas men dom är jävligt långa…Lilla L gjorde skäl för namnet P vattenhund,medans S gör sig nog bättre på soffkanten..själv har jag också en som tycker det är liiite läskigt att simma(retriver) idag blev han omsimmad av väninnans toypudel&bichon,man får ju fan skämmas…

    • Japp, jag tror på gravitation. Ju äldre vi blir desto längre bröstbilder.

     Och nu fnissar jag, en retriever skall inte bli omsimmad av en sådan blandning. Men Stor går ju bara i till magen och skall föreställa vattenhund. Han vet ju inte ens om att han kan simma. Slöseri på ankhud mellan tårna.

  • Så in i helskotta mycket piggare för att det är trevligt att mötas av en spegelbild som inte ser död ut. Jag känner mig nästan lite käck och glad istället för trött och bitter 😉

  • Låtom de undrande fundera. Färgen är även utetestad, jag mötte min optiker som har ngn slags ärlighetstourettes och hon sa “OJ vad mycket piggare du ser ut idag med lite färg, det är skönt med vädret” och trodde alltså det var solen. Sen sa hon iofs att jag såg gråhårig ut med, men det valde jag att inte lyssna på 😉

 • Jättefin färg ju…..imponerande….och hur ofta får man göra om det där för att effekten ska kvarstå…….sån färg vill jag också ha……och en sån hund…..är det då man kallas stalker eller….:)

  • Nähä, då kallas man inte stalker alls. Man kallas förnuftig? 😉 Jag vet inte, jag gissar på att det räcker att göra det varannan vecka om man inte vill att det skall försvinna helt, och det var faktiskt inte farligt dyrt. Inte om man jämför med vad det kostade att sola solarium på den tiden det begav sig. Gissar att det är dyrare här än på andra ställen med, för här är allt dyrt och det finns bara ett ställe som gör det. Men 250 spänn för helkropp kan jag överleva för att få en vitaminkick faktiskt. Do it. Hunden får du däremot inte 😉

   • Nääää, det förstår jag…..men en likadan kanske ? blir liksom mer och mer intresserad. Min gamla vovve dog för ett år sedan, och jag känner mig inte riktigt redo att investera alla dessa känslor i en ny valp……men när jag är redo, så lutar det åt en likt dina…..tycker de verkar otroligt trevliga…..:)

    • Jag fattar. Jag är likadan. Sorgearbetet måste bli någorlunda hanterbart för min del, för den där sorgen är åt helsike skitkass. Men det här är väldigt trevliga hundar, faktiskt 🙂

 • Färgen var fin och det var ändå lite bra att du hade ringarna på så du verkligen ser skillnaden, för jag tycker då det ser rasande naturligt ut. =)

  Men jag funderar på en sak: “Den här sommaren har varit extra dödstrist med tanke på att vädret har varit kanon och hela min familj är knallbrun.” Vilket jävla land bor DU i?

  /hälsningar 14 grader och mulet med blandade skurar

  (Fast det blir +25 och strålande sol till helgen och nu går jag på semester!)

  • Jag är ledsen att jag måste gnugga in det eftersom jag vet att det har varit pissväder överallt utom just här, men vi har haft en fantastisk maj och juni, jag kan räkna antalet osoliga och lite kyligare dagar på ena handens fingrar. Idag blåser det dessutom sydliga vindar (nästan storm), men det är fortfarande skitvarmt i vinden. Jag säger ju att jag väntar på att väderkvotan skall ta slut, det här kan inte hålla 😉

    • *visslar oskyldigt*

     Fast näe, jag njuter faktiskt inte. För jag vet hur jävligt det är när vädret är kass. Och att det gör att man blir ännu mer sugen på att slå ihjäl eventuell äkta hälft. Men vi har haft riktig bonnröta i sommar. Hittills är väl bäst att säga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.