Jomen det blev lite sälfies

För jag gillar sälar och kan identifiera mig med dem. Ni får stå ut faktiskt. Eller så får ni scrolla förbi.

Däremot undrar jag lite över den här bilden. Det sägs att “three’s a crowd” vilket inte verkar applicerbart på sälar. För det här ser ut som ren mobbing. Tre bästissälar och en som är utanför. Oschysst beteende tycker jag?

DSC07608

Sen är jag lite fascinerad över hur de hanterar sina volanger på magen. De kan välja att blåsa upp den för att stödja sig på den, eller så chillar de och magen hamnar på … ryggen? Det ser onekligen väldigt praktiskt ut?

DSC07620

Och här kommer tre vattenhundar simmande. Ser det ut som. Jo det gör det, om man tittar på filmen där Liten simmar för glatta livet med sin kotlettfrilla så är det verkligen ingen skillnad. Det skulle kunna vara en anledning till att jag tycker att sälar nästan är sötast i världen (näst efter hundar).

DSC07610

Sen finns det fåglar med. Den här installationen kallar jag “finn ett fel”. Den skulle även kunna heta “nej det är inte snö, det är fågelskit”.

Men jag har en fråga här. De svarta rackarna kallar vi för ålekråkor och dem ser vi bara långt ut i kustbandet, med andra ord så flyger de långt och behöver hitta ett plejs att chilla på. Men igår kväll blev vi osäkra på om de finns längre in. Någon som är bra på fåglar? Jag är det dårakt inte, de enda jag kan är talgoxe och fiskmås. Typ. Men om jag inte minns helt galet är det korrekta namnet lunnefågel.

(Ja, jag vet att det går att googla men det är inte lika kul)

DSC07642

Och så provade jag att panorera en bild från det där västligaste stället. För att se hur det kommer se ut i bloggen.

panorama

Dagens naturruta är slut. Men de, alldeles för få, gånger som själen får frid och jag kommer hit ut kommer jag bombardera med bilder. Havet är min religion och sälarna mina lärjungar, så enkelt är det.

DSC07631

Den här lille rackaren i synnerhet. För att han/hon var extremt extra nyfiken.

Nu funderar jag över två saker (inlägg).

Vill ni ha Ross-grejen först, eller vill ni ha en fråga som handlar om ett extremt infekterat ämne som jag personligen är så trött på att jag vill svälja mitt eget huvud och sedan trycka ut det genom anus?

Lite som, vill ni ha de goda eller dåliga nyheterna först?

0 thoughts on “Jomen det blev lite sälfies

 • Skarv är det och vi har dem kustnära lite söder om dig. Stora är de men väldigt granna när man ser dem på nära håll.
  Good or bad… Ärtor eller fläsk… Ta det dålig först och få det ur världen. Så tycker jag.

  • Men då faller ju teorin att de är långt ute i kustbandet? Var har jag fått lunnefågel från? Jag VET ju däremot att det “heter” ålekråkor. Men antar såklart att det inte är det korrekta namnet 🙂

 • Väldigt fina bilder!!! Jag och Husfruen tar oxå vääääldigt fina selfies.. He he !!
  Ta du det tråkiga/infekterade först! Så får vi ett gott skratt efter det, n är du skriver om Ross!

 • Jag röstar också på skarv. Skitfåglar, både bokstavligt och praktiskt. När jag kommer hem ska jag leta igenom hårddisken efter några bilder på en skarv-ö jag tog förra sommaren. Den ser DÖD ut. Mumifierad, typ. Finns inget liv alls kvar där.

  Jag vill ha bägge inläggen. NU. Och jag har 17 inlägg kvar på bloglovin att karva mig igenom, så jag har hopp om att åtminstone ett finns där.

 • Bara för allmänbildning 🙂 så här ser en lunnefågel ut: //www.google.se/search?q=lunnefågel+bild&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=886yU9DKLoPMygPu84DwDw&ved=0CB0QsAQ&biw=1242&bih=585

  • Ehum. Det var inte en sådan näe. Och VAR har du hållit hus? Jag har inte mer snubbar härän jag kan hålla reda på och både du och Todde har varit borta. Det gläder mig med ett livstecken från dig i alla fall, var T är ute och slarvar undrar jag fortfarande.

   Jag blev tvungen att googla ålekråka. Det visade sig mycket riktigt vara storskarv. Man lär så länge man lever.

 • Jag håller med dom andra, både om skarvar och om att få ur dig det dåliga först. Sedan kan du släppa det och ha det roliga kvar.
  Bilderna är fina, jag förstår att du mår bra där och gärna åker ut och pratar lite med dina lärjungar nu och då.

 • Något som kan få en livs levande person att svälja huvudet och trycka ut det genom anus låter spännande..!
  Nu blev man ju väldans nyfiken 😉
  Eller gör som många kreativa redan föreslagit- ta bägge i snabb takt.
  Vissa saker skall levereras som man skall dra av plåster- snabbt och skoningslöst..he,he

 • Fågeln är Skarv.
  Instämmer till fullo med dig angående sälar. Så söta och coola djur.
  Helt okej med bildbombning från havet och dess invånare.
  Angående inläggen så kör de dåliga nyheterna först och avsluta med de goda.
  Ha en skön kväll och pussa dina pälsbollar från mig.

 • De e ju coola de där sälarna, så helt okej med både sälfisar o hundar

  Inte en susning vad de e för fågel kan knappt några fågelnamn

  Sedan vill vi ju helst ha båda inläggen direkt, annars vill vi ha det infekterade så blir du av med den

  Sen i ditt förra inlägg så är det helt okej med att prata bebisspråk med vovvarna för de är ju som dina bebisar lr ja ja…liiiiiiiiiite makens med då’rå om det nu ska va nödvändigt 😀

 • Så djäkla söta. Allra helst den jättenyfikna rackaren 🙂
  Skarv är det med största sannolikhet. Äckelfåglar!

  Ta det dåliga först så är det gjort

 • "hon som inte ville tävla om blusen" says:

  Förlåt en fråga som du kanske har skrivit svaret på någonstans! Vad hände med Doc egentligen? Trodd han skulle skriva lite här då och då men det blev plötsligt dödstyst med hans kommentarer. Han var ju lite rolig om än självgod… Men du är desto roligare och har ironi som få… Jättekul tycker jag som faktiskt läser dig varje dag! Är hemskt nyfiken på en Ross men du får ta vilken historia du vill först, bara du lovar att berätta båda två! Kram kram

  • Näe den rackarn bara försvann. För han träffade en tjej (utan att fråga mig först) och det tar tid med tjejer tydligen? 🙂 Kram (och du borde tävlat faktiskt)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.