Det där med att vara dålig på att följa instruktioner

Är ju bra ibland men ibland är det inte…lika bra.

Minns ni spraytan-burken som Mona köpte hos Plain Vanilla för en halv evighet sen? Eller ja, i våras då’rå.

Jag är SÅ trött på att se ut som ett spöke, så jag köpte en när jag var där och rensade deras lager men har inte hunnit testa den. Men eftersom maken fortfarande ligger och gömmer sig under en sten för att slippa diskussionssöndag så har jag varit effektiv.

Jag dammsög, sen gjorde jag en redig tvagning med både toningsbalsam och blondinpackning och SEN tog jag fram spraytan-burken.

Läste lite slött på instruktionerna, att man skulle skrubba de kroppsdelar man skulle använda den på, kanske smörja in sig om man var lite torr, och så skulle man eventuellt göra det före man duschar, och duscha 4-6 timmar efter sprayning. För då har färgen hunnit fastna.

Äsch päsch, hur viktig kan den detaljen vara tänkte jag, som redan stod nyduschad och väldigt blond (även bokstavligt talat) i badrummet. Jag skulle ju ändå bara ha den i fejjan, hals och lite ner i eventuell urringning. Och jag hade handduk virad runt det blöta håret.

Så jag klev in i duschen med flaskan. Blundade (enligt instruktion – kors i taket), höll flaskan på lagom avstånd och sprayade med cirkelformade rörelser.

I spänd förväntan klev jag ut.

Har ni sett avsnittet där Ross i Vänner går och får en spraytandusch?

TOWRossTan

Jag kände en oerhörd närhet med Ross när jag fick syn på nunan i spegeln.

bild(1)

För det var ju den där lilla detaljen att jag är BLOND. Och att det stack ut lite hår vid sidorna av handduken. Plus att jag möjligen överdrev sprayandet en gnutta.

Som bonus kände jag mig tydligen väldigt bekymrad under tiden jag sprayade, eftersom det fanns exakt noll spray i min bekymmersrynka mellan ögonen. Även lite vita rynkstreck på halsen.

Då blev det helt plötsligt solklart varför man skall läsa instruktioner lite lite bättre när det gäller vissa saker åtminstone.

Vad som inte syns på bilden är att jag inte hade smort in läpparna med något, så de var rätt torra efter duschen, med andra ord såg det ut som att jag hade tuggat i mig just det mörka bajset som någon faktiskt har sökt på och hamnat här.

Men jag är inte den som är den. Och jag flabbar fortfarande åt min dumhet när jag skriver det här. Jag tror jag löste problemet. För jag rotade fram en vanlig sminksvamp, sprayade på den och duttade i argrynkan och på halsen. Plus att jag duttade ut lite av den andra färgen där det fanns ett visst…överskott. Som exempelvis i ena örat?

Så här i eftertankens kranka blekhet (brunhet) inser jag att jag kanske får leva med blont hår och bruna polisonger ett tag.

Men på plussidan. Den luktar gott, och inte garvsyra som brun utan sol luktade sist jag använde det. Färgen som hamnade på överkroppen blev jävligt snygg och inte ett dugg orange när jag hade duttat bort det som var för mycket.

Ansiktet återkommer jag med en efterbild på imorgon när jag vet hur det gick.

Kanske kan jag visa mig bland folk och se ut som jag är nyligen hemkommen från Thailand. Kanske inte.

Men nästa gång skall jag läsa de förbannade instruktionerna.

 

0 thoughts on “Det där med att vara dålig på att följa instruktioner

 • Vissa likheter med när jag skulle använda hårborttagningskräm under armarna första gången. Jag läste inte heller instruktionerna. Det blev en smärtsam historia. Numer läser jag ALLA bruksanvisningar.

  • Oj. Do tell. Vad hände? För där känns det ju som att håret försvinner eller så försvinner det inte?

   Själv var jag försökskanin när brazilian wax kom till Sverige utan att ha kollat upp det innan, det var en oerhört smärtsam läxa. Jag vet att jag har skrivit om det 😉

   • Jag satte mig och läste en lång stund med kletet under armarna. Och sen tvättade jag med VARMT vatten och TVÅL, så allt var fel. Jag fick frätsår och dessutom blev hälften av håret kvar, jättefräscht att vara tvungen att smörja med salva och ingen deo på en vecka och värmebölja.
    Så sen läser jag beskrivningar före, och har nånstans läst att åtskilliga människor dör varje år i sjukvården eftersom det händer att man inte läser manualer till maskiner. Maken läser aldrig, han testar sig fram, en källa till många diskussioner. Inte alltid i lugnt tonläge.

 • Hahaha, jag skrattar ihjäl mig!!! Garvade som en galning åt just det avsnittet med Ross & spraytan, och det här va minst lika kul! 😀
  Det kan nog vara bra att läsa instruktionerna ibland ja 😉
  Hoppas du kan visa dig ute i morron!

  • Gissa HUR nyfiken jag är på hur jag kommer se ut imorgon? Tog ett kort en timma efteråt, och det stod att maxeffekt skulle vara efter fyra till sex timmar.

   En blond Bob Marley?

 • Gjorde mig till en gång i unga år och snyggade till benen med brun-utan-sol inför en match…det var ju så att en speciell ung man skulle komma och titta. Efteråt skulle vi gå och fika och jag hade packat ner fina korta klänningen. Tänkte, fina klänningen med fina bruna ben 🙂
  Blev fina klänningen, bruna ben…med vita “benskydd” (benskydden och lite svett hade skavt av färgen “jättesnyggt”)

  • Been there done that, som bonus var ju skiten orange på den tiden med. Men jag som aldrig får färg på fötterna skall ju helt klart använda den för fräschare sommarfötter med. Tänk att slippa flipflops med bårhuslila fötter. Wooohooo.

 • Jag som just har suttit på ett stickcafé och berättat om dina fiffiga fix & trix när det gäller naglarna… sa visst att du inte gjorde enl instruktionerna utan hittade mycket effektivare lösningar… Jag undrar om jag ska lämna länken hit i dag eller om jag ska vänta några inlägg eller så. 😉

 • Tina Johansson says:

  Alltså du är ju bara för underbar!
  Avsnittet med Ross och spraytanen skrattar jag hysteriskt åt fortfarande (JA, jag är en lättroad blondin) och detta var ju helt underbart!
  Jag fick den sortens spraytan i min Glossybox, men efter diverse misslyckade brun-utan-solexperiment vågade jag inte testa den i ansiktet… Jag tyckte nog att det blev fin färg och bra doft av denna sorten men my god som det såg ut i badrummet!!
  Mitt värsta BUS-experiment var när jag förlovade mig en gång i tiden och ville ha bruna fina händer (i februari), ja jag behöver väl inte utveckla det närmre mer än att det blev inga tjusiga fotografier på våra händer, och det var något pinsamt att visa ringen för dem som ville titta…

  Ser fram emot morgondagens bilder!

  • Jamen jag älskar ju det avsnittet med. Och jag stängde ju in mig i duschen. Men det stod ju ändå inte hur myyyycket man skulle spraya. Uppenbarligen räknar tillverkarna med att man skall ha sunt förnuft. Dumt av dem 🙂

   Jag tror att den är skitbra i ansiktet om man är sansad, men jag var just uppe och kollade mig själv i spegeln. Alltså, jag tror jag kan ha överdrivit lite. Hade det varit juli hade ingen reagerat, men nu ser jag ut som om jag varit i Alperna med Hökarängsgänget.

   Hahaha, händerna alltså? Som sagt, man lär så länge man lever. Det måste ha varit urtjusigt.

   • Tina Johansson says:

    Självklart var händerna urtjusiga. Speciellt vid knogarna… 🙂
    Jag jobbar i kommunens äldreomsorg och i februari är dessutom händerna vanligtvis sådär lagom nariga och spruckna.
    urtjusigt är ordet.
    men jag var väldigt kär och lycklig, haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.