Buffébantning

Vi blev kvar i Tanumsstrand. Dels för att buffén från fredagen var ljuvlig och dels för att vädret blev piss, skit och extra allt. Men mest på grund av buffén.

Jag är inte en bufféperson. Älskar inte julbord, eller lunchbufféer. Äter man med ögonen blir det för mycket och för rörigt. Men den här var HELT fantastisk och jag drömde våta drömmar om glassbuffén natten mellan fredagen och lördagen och igår var glassen det enda jag kunde tänka på och längta efter.

Jag var så fokuserad på buffén att jag ägnade lördagen åt att prata enbart om den och att jag ville flytta hit och köpa ett “åkband” eller något slags månadskort på Tanumsstrand. Begeistrad. Hänförd. Drabbad av en av de sju dödssynderna; frosseri. Bästa synden som finns.

Men alltså. Har man en sådan servering och lyckas servera allt i form av havets läckerheter såsom musslor, krabbklor, räkor, lax och gud vet vad mer. Plus olika köttiga tilltugg, serranoskinka, mozarellasallad, fetaostsallad och ungefär en triljard fler röror och rätter med olika ostar i. Inte nog med det, den varma avdelningen var även den gigantisk. Potatisgratäng, pommes, klyftpotatis, kycklingspett, karré, pizza, lasagne, olika korvar och antagligen många fler saker som jag har glömt nu, då förtjänar man folkets jubel och en natt till i just den här hamnen för att få härja bland maten en kväll till.

photo 1(9)

Tre sådana här bord fulla med mat. TRE!

Men det som hägrade, efter tre påfyllningar av mat, var efterrättsdelen.

Först den här.

photo 3(6)

Jag har sagt att jag är laktosintolerant va? Men att jag väljer att förtränga det eftersom jag älskar glass. Två bägare med lakritssås i fredags och två igår. Efter bägare två frågade jag maken om han visste ifall det var väldigt dyrt att köpa hem en mjukglassmaskin som den här. Ytterst osäkert om han ens tog mig på allvar, men allvarlig var jag.

Och så kulglass såklart.

photo 2(9)

Maken får säga vad han vill. Antingen flyttar jag hit eller så köper vi en mjukglassmaskin.

Jyckarna var ju kvar på båten, men som den goda matte jag är smugglade jag såklart ut en bägare till dem när det var dags att gå. Gissa om jag var den mest populära matten i världen.

photo 4(4)

Den här fick hundarna dela på. Det går att köpa evig kärlek. Det funkar tydligen både på mig och jyckarna när det handlar om glass. Och ost.

Sen gick vi förbi Monas båt i hamnen.

photo 5(2)

Efter det somnade jag med magen i vädret, vaknade idag, lämnade bufféhamnen och drog till Bovallstrand. Här fick vi världens bästa hamnplats med tanke på vädret (som är fint igen), längst ut och längst bort alldeles ensamma. Det är bara att gå rätt ut på akterdäck i bara mässingen och plumsa ner i vattnet.

Eller ja. Bara och bara. För de som inte är så badkrukiga är det ett trovärdigt scenario. I mitt fall handlar det mer om att gå ut på akterdäck, sjåpa sig i en kvart och sedan bli iknuffad av maken. Det har jag gjort. Badat efter iknuffning alltså. Och det är faktiskt alldeles ljuvligt.

Nu skall jag fortsätta sitta och titta på det här och carpa the hell outta diem.

20140727-200536-72336861.jpg

Men jag måste fråga. Har alla kommentatorer tagit semester eller?

Enligt bloggen är ni fler än vanligt som hänger här inne, men det har aldrig varit så tyst som nu.

Lever ni?

0 thoughts on “Buffébantning

 • Tina Johansson says:

  Jamensåklartattjaglever! Förlåt!
  Jag har haft fullt upp med tupperwareutförsäljning (gigantiskt förråd efter tio år som konsulent), valpförberedelser (såklart farmor måste få köpa fina saker till lille älsklingen), och i fredags kom han alltså. Lille Teo, som genast charmade oss. Herrejesus så go han är! Trygg och kärvänlig. Lufsade runt och utforskade trädgården. Hittade ruttna små äpplen att bära på (varför är de mer spännande än de gröna?), lekte med sin ljusblå “baby tennis ball” som farmor köpt i present, och mitt i ett steg la sig ner och tvärsomnade. Helt underbar!
  Igår fick vi dock lämna kvar honom hemma hos sin mamma och pappa, för vi hade en liten ölandstripp med husvagnen inplanerad.
  Ja lite så har vi haft det! 🙂

  • Man får köpa precis hur mycket som helst till små lurvar som farmor. Han är verkligen bedårande.

   Men du. Tupperwareutförsäljning???? Utan att upplysa mig? Jag letar ju med ljus och lykta efter en minishaker som inte går att hitta. Fick den som värdinnepresent för tusen år sen men nu är den borta. Vet du om det går att få tag i en sån?

 • Lever o läser från Grekland dock från skakig wi-fi på hotellet.
  Säger bara en sak i glassfrågan frozen yoghurt “slurp” och grekisk yoghurt med honning vareviga morgon. Jag ska nog fan emigrera.

  • Men det där var väl bra onödigt! Jag har visserligen så nära till försäljningsställe att jag kan köpa och gå hem till maken med en utan att den smälter, men tänk så billigt det skulle bli…

 • Jag är nog i nivå med hundarna – fick en Ben & Jerry “Blondie Brownie” häromdagen av en vän, som snabbt förvandlades till kärlek, kanske inte evig, men “i nöd och lust så länge glassen finns kvar” räcker gott och väl ibland! Glassbantning är den bästa dieten av dem alla – jag levde på Hallon-Lakrits glass hela förra sommaren – några påsar salta bilar inflikade så att man får i sig alla vitaminer etc. Mådde som en prinsessa. Det är inte bara vikten som räknas – det är hur man mår. Efter glass – prima! 🙂

  • Mest lust va? Inte så mycket nöd. Jag drömmer våta drömmar om att bo med en mjukglassmaskin. Så värt att byta maken mot en sån 🙂

 • Låter som en bra helg! Och jag kan tro att du var poppis när du kom till båten med en glass!! Det är ett säkert kort förånga gosiga pussar 🙂 Jag fördriver just nu tiden tillsammans med 30 ungar (10-16år) på läger – det är fullt medvetslös från start!!! Jisses vilken energi de har… De borde kunna dela med sig!!

 • En Annan Susanne says:

  Lever, men har varit hemifrån i omgångar med i princip inget internet alls men imorgon är det första jobbdagarna efter semestern, så jag ska skärpa till mig.

 • Jodå, jag lever. Smälter bort i värmen här uppe i norr samt försöker få ordning på huset. Dessutom är paddan i händerna på son och dotter större delen av tiden. Lite lustigt med tanke på att det var min födelsedagspresent förra året så jag trodde den var min.

 • Granntanten hann före mig. Sedan finns det mjuklglass på Ica som man visst gör i skål eller hur det var. Man får inte vara för långsam bara, bonusdotter glömde bunke glass och slev i frysen och fick tina allt och kasta för att få loss sleven vad jag förstod. Tror mer på maskinen hos Kjell.

 • Huvudet hade värmeslag, så jag läste och satt sedan och stirrade på tangenterna och undrade hur man skriver… Men några bokstäver har jag ju fått ihop den senaste tiden, så jag har inte varit helt tyst! Däremot har jag varit inne flera gånger för att se om du eller någon annan har skrivit något i kommentarerna, ibland är ju kommentarerna lika läsvärda som inläggen.
  Men i dag har vi haft ett åskväder som nog var det värsta, i antal nära smällar, som jag har upplevt. Det lät som det var ovanför huset i en halvtimme men jag hörde väl åskan i 2 timmar. Tack för den urladdningen, säger jag bara, det var precis vad jag behövde! Nu är det sval luft som kommer in genom fönstren och jag kan tänka igen.

  Den buffén lät som den är värt en resa! Nu är jag ju mer för hårdglass, men det fanns ju det med!
  Jag har inte badat på flera år, men jag lovar att jag har längtat efter det den senaste veckan. Att bara behöva hoppa/bli knuffad från akterdäck låter väldigt bekvämt!
  Den utsikten ser ut att vara balsam för själen och allt vad det heter! Njut!

 • Under dagarna känns det som man är död.På de senaste 21 dagarna har vi haft 2 korta regnskurar där tempen sjunkit lite grann.Läste nyheterna i kvällstidningarna idag att det var väderkaos i HELA landet som de uttryckte sig.Jomentjena,på eftermiddan hade vi 32 förbannade grader i skuggan!Går ju inte vara ute om dagarna,kvalmig och stillastående luft.Storsjön som är en rätt stor sjö håller 23-24 grader i vattnet.Är ingen vintermänniska öht men drömmer nu ibland om 35 grader kallt och 2 meter snö 🙂

 • Vill definitivt INTE ha 35 minus och drivor av snö! Måste samtidigt undra hur det kommer sig att “landet lagom” (dvs Sverige, dvs vi) alltid (nåja, nästan i alla fall) drabbas av extremväder??? Är det inte för kallt så är det för varmt!!! Varihelvete tog lagom vägen??? (Gnäller inte egentligen – håller mig inne med AC när det är för varmt och brasa i spisen när det är för kallt! Hmmm, låter som om jag aldrig går ut – men det händer faktiskt!) 🙂

 • Oj så glad jag är att ni lever. 🙂

  Men sluta önska bort värmen för Guds skull. Tids nog sitter vi där med jämngrått väder och mörker dygnet runt. Och man måste ha både jacka och mössa på sig.

  Jag vill gråta en skvätt när jag tänker på det. Jösses så deprimerande.

  • När värmen gör att man rent fysiskt mår dåligt(illamående och spränghuvudvärk) så önskar man gärna lite svalare väder.Jag är också fullt medveten om att det varma vädret är väldigt positivt för många och gör att de mår bättre.Men för mig personligen är det ett litet helvete nu.Och håller helt med Lena C,vart tog lagom vägen? 🙂 Midsommarafton tillbringade jag en bit uppåt fjällen till och vid åttatiden på kvällen då hade jag 2 grader varmt och en snöby.Det får gärna finnas något där emellan 🙂

  • Lever!
   Håller med du, blir kallt och grått alldeles för snabbt. Njuter för fulla muggar av vädret. Lite avundsjuk dock på er båtsemester men, men man kan inte få allt 😉

 • Jodå, är ju på norra Cypern i vår lägenhet. Passar på på stränder, restauranger samt hemma i lägenheten för att använda wi-fi. Men en massa tid spenderas åkandes tycker jag, och alla bloggar hinns ju inte med på en kafferast (hm, het dag på stranden, seg som deg)! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.