Ung och spirande kärlek när den är som vackrast

Jag var ju och hälsade på enlisailivet i fredags innan vi drog på semester (nej, vi skall inte prata väder nu – jag är vädermarodör på riktigt – vilket skitväder vi har haft) och jag har ju inte visat Liten och hans nya stora kärlek. En oerhört rar liten fräkning dam som också var en båthund. Väldigt generös med pussar var hon med. I alla fall när det handlade om att pussa mig (kan ha berott på att jag träffade henne, sa hejsan svejsan och sedan tryckte jag in en glass i munnen på henne). Inte riktigt fullt så generös när det handlade om att pussa Liten (han gav ju henne faktiskt ingen glass), som inget hellre ville än att få pussas med henne.

Den lille stackaren uppförde sig som hjälten i en Harlekinroman. Som inte kommit till vägs ände då han fortfarande går och trånar och väntar på att hjältinnan (Sintra) skall komma på att “det är honom vi vill HA”. För han, som brukar vara en försiktig general, föll pladask vid första ögonkastet, medan hon höll på sig och skulle minsann vara åtminstone lite svårflirtad på första dejten. I akt två hoppas vi på öm återförening i solnedgång. Som sig brukligt i sådana romaner.

Liten och jag hängde en stund på familjens båt och pratade skit. Ruskigt trevliga prickar. Både herrn och frun. Känslan av att “alla vägar bär till Strömstad” var påtaglig, eftersom det visade sig att maken i familjen faktiskt hade gått på gymnasiet i Strömstad.

Vi pratade om säkerhet och vikten av att skydda sig. Det visade sig att de hade en oerhört fiffig sele till Sintra som både tålde helikopterlyft och funkade som bärsele om man måste skutta med hund mellan båtar. Den förevisades av Trevliga Maken.

photo 2(7)Ja, jag vet att jag kapar huvuden på kort. Särskilt när jag fotar hundar. Det kallas prioritering.

Titta så finurlig. Konsten att klä på sig en hund liksom.

photo 1(7)

Look, no hands!

Den var till och med så genomtänkt att det fanns ett snopphål. Så det inte blir balleknus om man har en hanhund. En sådan står nu högst på shoppinglistan. Eller ja, den ÄR shoppinglistan. För jag har inget mer på just den listan. Både vardagspraktisk och om olyckan skulle vara framme.

Sen började friandet. Liten kämpade verkligen för att få en puss och han uppförde sig nästan som en gentleman. Förutom att han var lite trög när det gällde att fatta det där med att ett nej är ett nej. Men han är varken den första eller sista tjatiga hanen oavsett art.

photo 3(4)

– Om jag viskar små små söta kärleksord i ditt långa, lurviga, vackra öra?

– Näe!

photo 4(2)

– Men kanske i mungipan då? Jag tyckte jag såg en liten glassfläck där?

– Näe!!

photo 2(8)

– Men vi kan väl bara pussas liiiiite?

– Hm, ja LITE då…

photo 3(5)

– Då pussar jag lite på dina vackra mandelformade ögon. De ser ju ut som choklad. Jag ÄLSKAR choklad.

photo 1(8)

Och där var hans lycka gjord. Trägen vinner. Vi andra rodnade och tittade bort. Hon pussade tillbaka (han kan eventuellt haft lite glassrester i skägget) och han blev alldeles till sig i trasorna.

Han blev så lycklig att han fick gå och lägga sig på skarndäck en stund och kyla av sig.

photo 4(3)

Och där bestämde han att hans matte och husse har en rätt kass båt. För så kan han inte ligga här. Det är för smalt. Liten har bestämt att det skall skaffas segelbåt.

Helst en segelbåt med rödhåriga och fräkniga damer på.

Tills vidare får han nöja sig med eventuell dejt på måndag.

Han har en del raggningsrepliker att slipa på tills dess.

Det är hårt att vara ung och kär.

0 thoughts on “Ung och spirande kärlek när den är som vackrast

 • Men,vad fiffigt det här ger”att ha hunden som assesoir” helt nya perspektiv.men med 3 ,30-35 kg får dom nog simma själva tyvärr….Varför jag frågade om lådan är att vi har”långseglare” som vänner och om det”skiter”sig har dom en sandlåda till sina 2 tikar.Men du måste bli lite stolt i mammahjärtat när du har fått en sån Casanova till son?och muta med lite glass is da shit!Vem brås han på?

  • Ja! Förut var det där med bärbar hund enbart chihuahua och liknande. Nu kan man bära portisar. För…somliga simmar ju inte av båten. Hrrm.

   Då är det ju praktiskt med sandlåda. Har även lärt mig att det finns ngn typ av kissunderlägg att köpa, för det enda jag ser framför mig är problemet att lära hanar att träffa lådan. Inte att gå på den, för det är nog ganska lätt. Men pojkar av alla de slag har ju lite svårt att pricka rätt 😉

 • Det är jag som bär vår Sintra i selen på bilderna.

  Vår våff är långt ifrån en accessoar och väger ca 20 kg. Man tar inte henne under armen och klättrar över/mellan 7-8 båtar i t.ex Skagens hamn. Att somna själv är inte heller det ngt alternativ då kajerna är höga och det inte finns någonstans att ta sig upp.

  Allt beror på hur man använder sin båt, kan de ta sig i land genom att simma så är det ju kanoners, går inte det så gäller andra knep. Denna sele för professionella räddningshundar och dess förare är outstanding!

  Den är försedd med breda remmar så att Du kan bära hunden på Ditt bröst eller Din rygg som en ryggsäck.

  Med händerna fria är det lätt att klättra…

  Vi hittade den på nötet i USA, http://WWW.ROCKNRESCUE.COM

  Med vänlig hälsning,

  /Ola

  • Somna och nätet. Tack, nu skrattar jag så jag gråter. Autocorrect när det är som bäst.

   Den var verkligen skitpraktisk, jag skall ha två sådana. I värsta fall får jag bära Liten på magen och Stor på ryggen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.