Konstig känsla med en fungerande dator och lite väder på det

Idag är det den varmaste dagen sen Hedenhös gick i kortbyxor. Såklart. Det borde jag ha vetat för flera månader sedan och jag ber allra ödmjukast om ursäkt för att jag inte har meddelat världen min väderkunskap.

Hur vet jag det undrar ni?

Jo, vår båt ligger i vattnet året jävla runt. Come rain come sunshine come drivis, den är där den är. Förutom en dag varje år, dagen den lyfts med kran för att få lite kärlek i underredet. Då står den på land.

Den dagen är såklart idag och den dagen har varit bokad sedan en tid tillbaka, vilket givetvis betyder att idag är det total högsommarvärme och dessutom bleke. Min kompis Murphy ser självklart till att de veckor vi har semester och skall vara på sjön, då blir det akut pissväder trots förutspådd värmebölja. Enda dagen av 365 dagar som den står på land, då blir det värmebölja oavsett om det är förutspått eller inte.

Nästa år lovar jag att informera i god tid om vilken dag vi planerar båtlyft och markservice så att ni vet vilken dag ni kan ta en extra semesterdag för att gotta er i värmen. Medan vi (med “vi” menar jag maken) står med båten på land och underredsbehandlar den.

Jag kan även berätta när vi planerar semester så att ni vet när ni absolut inte skall ha semester, eller åtminstone hålla er långt ifrån just vår geografiska position, för då är det antingen hagelstorm, regn eller…jamen oväder av något slag. Väldigt lokalt just där vi befinner oss.

Själv sitter jag inne med min nygamla dator som faktiskt fungerar fantastiskt fint, vilket är en annorlunda upplevelse. Jag har suttit och uppdaterat den hela dagen och förväntar mig de där sedvanliga tio omstarterna i timman som nyaste datorn roat sig med. Och blir lika chockad varje gång den INTE hänger sig hela tiden.

Jag har ju vant mig vid att datorn hänger sig hela tiden, med efterföljande vredesutbrott från min sida, slöseri av tid med omstart av allt för att sedan kunna fortsätta med vad jag nu håller på med tills det är dags för nästa häng och omstart.

Nu går det för bra och jag sitter och slösar tid med att bli chockad istället.

Murphy och jag är verkligen så här tajta polare *måttar med fingrarna*.

Imorgon fyller maken år och han vill inte fylla år. Han har ångest över att landa på en siffra som är närmare 50 än 40 och har försökt mörka sin födelsedag i flera veckor, med förhoppningen att jag skall ha glömt den.

Hur antifirar man en födelsedag med någon som faktiskt inte vill fira den när jag älskar att överraska och planera skojsigheter som jag vet är meningslöst och inte kommer falla i god jord alls?

Det är jobbigt att leva med en födelsedagshatare när man själv är en födelsedagsälskare.

Tips tack?

0 thoughts on “Konstig känsla med en fungerande dator och lite väder på det

  • Han är av sorten som inte passar in i min familj, för i min familj FIRAR man. Tom pappa ringde förut och frågade vad vi skulle göra imorgon. Jag förklarade att maken inte VILL. Pappa fortsatte att säga “men det säger han bara”…jag “nej, han gör inte det”. Pappa är enveten och ger sig fan på att han känner min man bättre än jag gör och upplyser mig om att han VISST vill bli överraskad. Där resignerade jag 😉

 • Jag gillar att överraska genom att fixa nåt som Halvan skulle säga “det skulle hon aaldrig göra eller köpa”. Jag gillar väl att förstumma eller att etablera känslan av att han aldrig vet var han har mig (ungefär som att leka “Indianen” i skogen med Dante). Så tänk tankar i banor som att han aaldrig nånsin skulle tro att du t.ex. köper ytterligare en dammsugare till honom, men kanhända lite skojsigare. För tekniknördar som även gillar att grilla så finns en trådlös grilltermometer man kan sköta från sin iPhone: iGrill, en sån skulle jag aaldrig köpa till Halvan, så det gjorde jag.

  • Det betyder att jag borde köpa en dammsugare till honom. Eller fler simhjälpsmaskiner? Jag har present nu. Som han kanske inte har drömt om, men han kommer bli förvånad i vart fall.

 • Kul att ni har gött väder,här har vi besök fr swe som hade förväntat sig kanon väder,promenera i solen på “promenad anglais”,glassa sig lite i MC,mm mm,MEN här har vi vädret från hell,åska,spöregn & kallt….jättekul verkligen!appropå gubben,ta med honom på krogen,sup ner honom&sen lite sex på det(utan op)dom är inte såå jävla svåra att fira!lycka till.ps snygg du var i “särken”sådana underbara modetips jag alltid får från dig!ps2när ska ni ha semester iår?jag ska en sväng till swe och hade inte tänkt mig 12c å pissregn….

 • Men ni har väl två båtar, om ni tar upp en i taget så kan maken pyssla med den upplagda och du kan ta den andra och njuta av en dag på sjön! Lite orättvist kanske, men trevligt för dig.
  Jag mådde tillräckligt bra för att ta mig ut i dag, så jag har suttit på utefik, promenerat, hämtat paket … bara för att det har varit så himla skönt ute.
  Nu borde jag koppla in ett nytt modem, installera några datorer, plantera några blommor och städa ett köksbord … men jag tror att jag lägger upp fötterna och läser en bok istället.
  Så trevligt att tekniken är med dig i dag, frågan är om du ska passa på att njuta eller vänja dig vid den betydligt enklare tillvaron …

 • En Annan Susanne says:

  Jag och min make är olika.

  Han gillar att handla grejer (helst tekniska grejer eller gamla skivor) och jag gillar det inte. Men han vill alltid ha med mig i alla fall, och om detta råder det delade meningar. Så min present ett år, var att…..

  ….håll i dig….

  En heldag (om han så ville) på MediaMarkt i en annan stad, jag skulle följa med och inte.gnälla.en.enda.gång på vad han ville köpa! Jag höll på att självantända, men det gick. 🙂

  Något till nästa dammsugare kanske?

 • Kom på en riktigt bra present,jag her en suverän dammsugare från Nilfisk(sådan som dom anv på flygplan)hängs på ryggen!garanterat har han ingen sån…..jag räknade våra dammsugare idag och kom upp till….tadaa 7st,så är väl heller inte riktigt klok..

  • FEM veckor??? Jäkla lyxlirare. 😉 Vi brukar kajka runt vecka 31-33 så tyvärr, vi kommer antagligen överlappa varandra med två veckor. Och kanske befinna oss på samma ställen. Det geografiska genomslaget brukar nå hyfsat långt dessutom. Förgäves har vi försökt köra ikapp fint väder men det slutar bara med att vi tar med oss det dåliga.

    • Då är vi med andra ord väldigt nära varandra de två veckorna. Räkna med skitväder. De tre första kommer ni garanterat ha kanonväder 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.