It’s alive but not kicking?

Hej från sjukstugan.

Som jag har levt på kommentarerna. Filmen på de ursöta jyckarna, beställningen av torsk med könshår och Morfin-Linn på sjukhuset ihop med allt annat. Tror jag skall börja med öppen blogg så ni kan ta över helt när jag klappar ihop. Även om det inte händer så ofta så hade det ju onekligen varit praktiskt 😉

Nu har i alla fall jag tagit mig tillbaka till de levandes skara. Maken däremot har en fot i graven. Typ.

Han fick gå till läkaren en gång till. Första gången orkade de tydligen inte lyssna så noga på vad exakt som var fel, han fick bara hostmedicin som knockade honom och så var det bra med det. Efter ytterligare en vecka med vad som lät som en upprörd mage i halsen gick han tillbaka.

Det visade sig att han har en elak form av luftrörsinflammation (inflammation alltså?), även kallad något med “xxxx bronkit” (nej jag lägger fortfarande inte saker på minnet när det är medicinska termer). Den typen av bronkit man får om man är storrökare och han röker faktiskt inte alls. Sen hade han usel syresättning med, antagligen på grund av gurglandet och hostandet.

Han fick kortisonchockbehandling, mera hostmedicin och blev hemskickad med orden “du kommer nog ha ont i luftrör/hals/lungor i kanske tre till sex månader och hosta ungefär lika länge”.

Nu lever jag med en man som hostar så kan kräks samtidigt som ljudet i halsen lever sitt eget liv.

Sällan har jag varit så glad över mina lurar som stänger ute ALLT ljud nattetid.

Annars då? Jomen allt här hemma har begått tekniskt myteri. Jag har lämnat in kameran (tack och lov hade inte garantin gått ut – den varade i två år), sen pajade den sprillans nya datorn helt och hållet, telefonen (som är max ett halvår gammal) klappade ihop, min reservtelefon gick in i någon slags loop och startar om sig hela tiden för den orkar inte starta och gps-trackern som jag köpte till hundarna har kollapsat.

Inte nog med att jag har legat i migrän, hosta, ögoninflammation som kliar värre än en miljard myggbett, jag har även något slags elektromagnetiskt fält i kroppen som slår ut all elektronik.

eyes

Ja, det kliar SATAN. På ena ögat. Nej jag är inte allergiskt mot något. Det var inte ens deklarationsallergi. Och det blir bara värre medan jag blir snyggare.

eyes2

Just det, det går även inte att få in ettan och tvåan på TV:n så jag har inte sett varken Rapport eller Aktuellt på flera veckor.

Det skulle kunna ha utbrutit ett tredje världskrig utan att jag hade en aning om det.

Men det har det väl inte va?

Det enda konstruktiva jag har gjort är att jag har klippt och målat naglarna.

photo 4(1)
Mmm…jag HAR världens snyggaste vigselring. Jag vet.

Och så har jag kollat på hundarna som har spenderat veckan i en böghög och inte kunnat skilja på vem som är vem eftersom båda är klippta numera. Trots att en är helsvart och den andre har vita ben. Lite pantad matte.

photo 3(1)

Liten är inte helnöjd med tillvaron. Hans frisyrbyte utlöste en lite överdriven kärlek från Stor. Han får inte vara ifred. Varje vaken sekund måste Stor slicka Liten överallt, jucka på honom, lukta på honom och flåsa. Meningen jag aldrig trodde jag skulle säga kom ur truten på mig idag när jag sa till Stor:

– Jamen du FÅR slicka honom på snoppen bara du är lite jävla försiktig.

Av allt konstigt jag har sagt i mitt liv så kan jag lova att jag inte har sagt något liknande. Till någon.

Nu har jag en backlogg med saker att visa och berätta. Jag har ju en polare som köpte saker till mig i Kina som jag inte har visat. Andra små betydelselösa vardagshändelser som försiggår trots att man ligger utslagen.

Och på söndag drar vi till Stockholm.

VI drar till Stockholm alltså.

Den kräkhostande maken skall faktiskt få följa med den här gången.

Det här kan gå hur som helst. Men dra åt skogen vad skönt det skall bli med ett miljöombyte.

0 thoughts on “It’s alive but not kicking?

  • Visst är de, det är Mona som har taskig smak bara. Jag är förhållandevis pigg (och käck), det hade varit trevligt om maken slutade hosta så dant med.

 • Skönt att du e tillbaka! 🙂 Krya på maken innan resan! 🙂 Kommentar ang naglarna (underbar färg) – om du ber snällt kan du få klia mig på ryggen!!! 🙂

 • Hmm hur bär du dig åt för att mörda dina tekniska apparater? Att döda en en sproilans ny dator är det nog inte många som kan 🙂 ,special skills?? Angående meningen som du hävde ur dig till stor undrar man ju om det kanske är nåt som nån sagt ÅT dig nån gång 😉 🙂 eftersom att det är lite svårt att bara komma på den meningen 🙂

  • Jag veeeet inte. Jag vet bara att jag är inne i ett stim där allt verkar braka ihop. Jag är ju van vid att ha hela grejor för att jag är rädd om dem plus att jag är tekniskt. Det här är inte okay alls. Känns även ganska korkat att leta nytt objektiv till kameran när man är inne i ett tekniskt skitstim med va?

   Hahaha, är lite osäker om jag har hört meningen. Men Stor kan ju fanken inte låta Liten vara ifred efter klippningen. Han beter sig som om Liten vore löptik. Och det skulle förvåna mig om det var så.

  • Hm. De har nog gått ihop med makens ser jag 😉 Mina är visserligen vinterskrudade fortfarande men inte riktigt så mycket.

   Och jag har saknat dig. Eller kanske Dante mest. Nu läste jag ikapp 😉

 • Välkommen tillbaka! Hoppas nu att du återhämtar dig, det kliar nästan i mina ögon när jag ser bilderna på dina ögon. Och hoppas att maken hostat klart snart, att hosta sig igenom sommaren låter mindre kul.

  Jag tyckte bättre om nagelformen när dom var svart-vita, men samtidigt är den blåa färgen snygg! Själv fortsätter jag att bråka med mina naglar … undrar om jag ska ge upp det här med gellack. *suck*

  Välkommen till Stockholm, här är grått, regnigt och kallt, så har ni något bättre väder så kan ni väl ta med det.

  • Jag håller med. Men en nagel fick en knäck (den råkade av en händelse hamna mellan två hundtänder) och gick av ner i nagelbädden så jag var tvungen att fila om och fila bort och laga för det gjorde så djävulskt ont. Jag skall tillbaka till Jessica nästa vecka och göra vårnaglar. Med frukt i. Då skall jag nog inte ha stiletto, för jag gillade det mest med det svartvita.

   Jag hoppas VERKLIGEN att vädret tar och skärper till sig, idag har jag faktiskt varit ute i solen hela dagen. Och bränt mig. Vilket är genomkorkat, men lätt hänt när man går med näsan i vädret på hundpromenad.

   Ge inte upp. Vi skall ha en nagelkurs du och jag. Det måste gå och lösa.

   • Ja, vi får ha nagelkurs! Jag funderar på att ge upp det där med att ta bort med olja, har en känsla av att jag har löst upp hela nageln (sisådär 15 minuter i varmvatten) för att få bort nagellacket. Kanske ska köpa nagelkoppar som du har, har sett att dom finns på Tradera. Duktigt av dig att lyckas laga nageln!

 • Vad skönt att du känner dig bättre! Men synd om maken som inte kunde få ordentlig hjälp direkt vid första läkarbesöket! Hoppas att det hjälper med medicinen han fick så det går åt rätt håll med honom också.

  Vilka snygga naglar och den färgen tycker jag var såååå snygg!
  Men ingenting slår dina ringar!!! Så underbart vackra tillsammans!!!

  Ha en skön helg i Stockholm!

  • Tack! Jag älskar dem. Nu vet jag verkligen varför man ÄR gift och fortsätter vara det 😉

   Den färgen finns faktiskt som gellack hos Depend. MEN jag fick lära mig något superviktigt. Alla REQ:s färger går att köpa som privatperson och de har mängder med färger. Det har varit lite hysch hysch om det för att man inte skall konkurrera ut nagelteknologerna, men allt finns. Inom snar framtid kommer jag med andra ord gå bananas inne i REQ:s butik i Gbg om jag känner mig själv rätt *dreglar över alla fina färger jag vet finns”

 • Men det är väl inte så konstigt att alla grejor går sönder, det är ju nåt helvetesvirus ni åkt på, klart det smittar även tekniken. Duuuh, liksom, har du snutit ut hela hjärnan medan du varit sjuk? :p

  Ta med gummistövlar, regnrock och sydväst hit upp. Möjligen kanot också.

    • Morr. Jävla skitväder på den där andra sidan. Dessutom blev jag just orimligt irriterad på SJ när jag upptäckte att den tilltänka avgången kostade MULTUM. Om de vill att folk skall åka tåg så skall det rimligtvis inte kostar mer att resa en väg Gbg-Sthlm än vad det gör att flyga till Bangkok tur och retur.

     Nu skall jag sura resten av kvällen. På allt. Jag är en underbar människa.

 • Yey, it’s alive! Coola naglar, vågar mig nog dock inte riktigt på samma, ska strax bege mig mot massage & förhoppningsvis manikyr/pedikyr här i Peking, för efter långpromenad på en viss mur får man unna sig 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.