Nu blire hund för hela pengen

Familjen Pucko tog sig ut idag. Storartad insats. Vilket betydde att allt som inte blivit gjort på en vecka skulle göras på en och samma gång.

Först, till helvetet på jorden för att köpa födelsedagspresent till systersonen för att skicka med päronen när de drar dit på kalas imorgon. Vi kan inte åka med eftersom vi, om vi inte hinner skilja oss/mörda varandra/separera bara litegrand, kommer att sitta på ett tåg mot kungliga hufvudstaden när det är kalasdags.

När man ändå befinner sig där är det lika bra att passa på att gå till godisaffären. Och köpa sisådär två kilo lösgodis. Beach 2014 är inte min grej, jag kör antingen Bitch 2014 eller Vass 2014. Godis är viktigare. Och rysk yoghurt.

photo(4)

Jo, det är på riktigt över två kilo i påsen. Det där med “måtta” är inte min starka sida.

Sen åkte vi till Gårdsbutiken. Den där lilla butiken ute på landet mitt i ingenstans där hundarna fick Maria Montazami-halsband förra sommaren. Och där Petra kom på att man faktiskt kunde ta ett hundhalsband modell mindre, storlek råtta/chihuahua, för att ha som armband. Sen kom Tinna på att hon ville att hennes portugis skulle vara lika tjusig som Stor och Liten. Så jag beställde två halsband till. Där har de legat sedan dess.

Tills idag.

photo(3)

Hej Daisy, här är ditt nya halsband. Kan du säga till din matte att maila mig sin adress? Eller skall jag ta med det till Stockholm och lämna det där?

Dessutom var det inte dumt alls att ha handleder i samma storlek som en minihund. Oerhört fiffigt tips.

photo(5)

Där har de legat i onödan i snart ett år liksom?

Jag, Liten och Daisy kommer alltså vara lika fancy. Stor har ett mörkbrunt.

Sen åkte vi till “idyllen” på torpet och hade lite hundkurspromenad.

Är det något vi är bra på så är det att hålla hundarna väluppfostrade. Ett skolboksexempel faktiskt. Särskilt när Liten har ränt runt som en iller och apporterat, badat i bäckar och faktiskt varit allmänt duktig för att vara unghundstrotsig. Trotset kom samtidigt som jag tog upp telefonen och började filma dem.

När en unghund vänder den sidan till så vänder han verkligen sidan till.

Och jag kan bara inte vara allvarligt irriterad, för han hade varit hyfsat välartad i åtminstone en timma, medan Stor hade järnkoll på korvarna i min ficka. Liten var less helt enkelt, han ville dra igång Stor.

Det gick sådär för oss alla tre. Stor var less och lydig. Liten var less och olydig och jag var bara full i skratt.

Som sagt, ett skolboksexempel på hur man uppfostrar sina hundar till exemplariska djur.

Sådana där man tävlar lydnad med och går som uppvisningshund för att alla andra är så imponerade.

Eller inte. Men rara är de och de gör mig glad ända in i själen.

Just det. Jag har klippt Liten. Nu är han verkligen liten.

Det är ju en av alla små vardagshändelser jag har missat att berätta.

0 thoughts on “Nu blire hund för hela pengen

  • Det är min “jag pratar bäbisspråk när jag talar till hundarna”, annars fräser jag mer. Mild var roligt att bli uppfattad som 🙂

 • Mild röst var ordet! Jag undrar om du verkligen är så ilsk som du påstår 😉
  Men han är lite rolig Liten, han vet så tydligt vad du vill, men han är ju så skuttig och har ingen lust.

  Med tanke på min figur (Michelin-gubbe liknande) så ska jag också satsa på Bitch 2014. Den där påsen såg väldigt god ut, jag kanske skulle ta en kvällspromenad …

  • Nejdå, jag är jättesnäll. Särskilt mot hundar och en del barn. Och katter. Givetvis vet dumskallen vad jag vill, han orkar bara inte lyssna så noga och lyda. Men som han hör vad jag säger. Liten jäkla skitunge är vad han är.

   Du kan stå i vassen med mig? 🙂

 • Jamen kul att du är”back on track”!packa långkallingar för Sibirien resan….I år går jag”all in ” och satsar på BURKINI !!!!.otroligt underskattat plagg…Goa vovvar du har!

   • Ja inte fan vet jag,kollar bara p nyhetsmorgons väder…här har vi just nu 18c och soool,sorry att jag har tramsat lite på din blogg,tänkte att du blev lite road av mina hundhistorier…..?herregud sån circus vi har med 4 vov

 • Klipper du själv alltså? Kan man få en hint om en bra trimmer? Dante är överhettad i sin pälsjacka så fort solen sticker fram trynet.
  Ser man ju direkt på Litens filurkrok på svansen vad han tänker göra; bus, bus, bus!!!

  • Japp, klipper själv med varierande resultat. Stor blir alltid bra men han står still och tycker det är mysigt. Liten står inte lika still 😉 Köp en Moser. Dyr, men det finns inga andra maskiner som klarar att klippa våra hundpälsar gång på gång.

   Du har väl visat filmen för Dante så han kan lära sig allt som mina kan. Bästa instruktionsvideon juh.

   • Han kan så bra ändå, t.ex. han blir omedelbart döv när han börjar gräva nånstans, måste slå lock för öronen på honom stackarn av all jord, lera och sand som sprutar runt.

    • Den där selektiva hörseln är svår att träna bort. Dantes är ju bara i barnstadiet, tänk på att Liten har tränat i 16 månader och det har inte blivit bättre. För mig alltså. För honom har det blivit skitmycket bättre med förfinande av hörselfiltren. Men jag tror att det kan bero på mängden grus och dynga som de får i sig redan som småkluttar 😉

 • Vilken skönt obstinat hund 🙂 Och stackars stor som sitter där så lydigt…
  Fina är dom i alla fall!
  Kul att höra din röst också!

  • Man kan säga att Stor hade suttit på alla möjliga ställen och hann bli frustrerad över den lille obstinate. För han bet ju honom i fötterna varenda gång han sprang förbi. Byracka 🙂

 • Ljuvlig video…och som jag känner igen igen vår partiellt döva hanhund.
  Jättekul att få se rörliga bilder på voffsen…kan man få önska sig lite mer sånt månne?

  • Jadå. Jag har orimliga mängder film. Som jag har tänkt använda som instruktionsvideo för de som inte har så väluppfostrade jyckar som vi 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.