Bloggdöd och deckare

Förhoppningsvis inte död bloggare.

Idag har bloggen varit lite död. Känns som att hela internätet har varit lite dött och bråkigt, eller så har jag haft någon slags kinacensur på 90% av alla sidor jag har försökt ta mig in på under dagen. För det har varit tvärstopp.

Sen dog bloggen, för att återuppstå före påsk i alla fall. Man får vara glad för det lilla och för att bloggen inte visade sig vara särskilt biblisk.

Men för tillfället (ett extremt långt tillfälle verkar det som) går det inte så bra med mig och teknik. Jag pajar datorer, telefoner och iPads lika ofta som maken byter kallingar. Häromdagen letade jag ju ny kabel till nästannya-kameran i förhoppningen att det bara var lite vajsing med kabeln.

Det var det inte. Kameran är stendöd. Och då var det praktiskt med blogg, för jag visste att jag hade köpt den för ungefär ett år sedan, samma dag som vi köpte permobilen och inom ett år gäller garantin.

Gissa vilket datum jag köpte den och gissa vilket datum den gick sönder? Eller, skit i datumen, jag undrar mest hur det är möjligt att en kamera kan gå tvärsönder exakt fyra dagar efter att garantin slutar gälla?

Sen skall vi inte ens gå in på det faktum att den alldeles sprillans nya datorn hänger sig och kräver norsk omstart minst fem gånger per dag.

Det går bra nu.

Det jag egentligen skulle säga var att jag ALDRIG mer kommer flytta hem till Mona och hennes Universum.

De senaste nätterna har jag sällskapat med den här boken i öronen, för att jag tycker att Sarenbrandts deckare är lagom lättsmält. Den här var inte lika lätt som de andra utan jäkligt mycket läskigare.

photo

För de andra känner jag inte igen omgivningarna i. Det gjorde jag i den här.

Sen vet jag att de har haft visning i grannhuset ju.

Låt oss bara säga att det faktiskt var en bra bok, men jag kommer aldrig mer känna mig trygg i finhooden.

0 thoughts on “Bloggdöd och deckare

 • Skönt att internätet slutade bråka med oss ivriga användare 🙂 så du fick till ett inlägg o jag fick lite kvällslektyr . Det här med tekniska prylar är ju inte riktigt min grej även om jag uppskattar dem enormt mycket.
  Min till åren komna pappa har haft vajsing på sin skrivare i några veckor . Det hände helt apropå bara sist jag var där. Jag svär mig fri från skuld i just det fallet .
  I andra fall så får jag inte kasta många stenar (så här när Jesus är på tapeten lr på korset ) men när det kom till skrivarens strejk, hade jag inget med det att göra. Pappa o jag gjorde allt för att få igång den med icke sa Nicke . Vi kopplade då in hans andra skrivare ist , så skulle vi leta nya drivrutiner för det verkade vara dessa som saknades. Kanske. Eventuellt. The Einstein family.
  Nåja väl där idag ,sa pappa att skrivaren givit lite livstecken ifrån sig. Vi gav oss ut på drivrutins jakt. Ut på hp’ S sida , nä the warrenty var slut. Leta på andra sidor men eftersom jag inte har examen i teknikengelska så förstod jag inte allt , lr inte ens lite. Tryckte visserligen på en del länkar men inget som gav något livstecken i datorn lr skrivaren. Kanske virusprogrammet jobbade flitigt, vad vet jag. Till slut hittade vi någon skiva från hp med installationsprogram på. Som vi körde in , men den kunde bara användas av huvudanvändaren bla bla bla.
  Grrrr sa jag o förklarade för far min att nu fick det vara . En timmes detektivarbete för Kling o klang lr för den delen Piff o Puff fick räcka.
  Varefter vi råkade trycka på printknappen o skrivaren började spotta papper…

  Önskar verkligen jag var vassare på tekniska prylar för min självbild säger att jag är det.
  Ungefär som den säger att jag skulle haft 27 av 27 på testet igår.
  Men jag hoppade över att göra det.
  Så kan jag fortsätta tro det.

  • HAHAHAHA, jag har själv, handen på hjärtat, ringt till supporten för fel på modemet (på modemtiden alltså) och det visade sig att jag verkligen hade kollat ALLT själv. Men inte om nätverssladden var inpluggad.

   Det var för enkelt. Och så jävla pinsamt.

   Men just nu faller prylar isär runt mig och det är på riktigt inte mitt fel. Jag blir tokig.

 • Oj, vad spännande det här ska bli. Har kommit ca 45 min in i just den här boken.

  Dessvärre gick jag helt bananas igår kväll när jag (korkat, jag vet) uppdaterade Storytel precis innan jag skulle somna. Jäkligt dumt för då kraschade allt. Såg bara en orange plupp studsa på skärmen. Så jag försökte och försökte i 45 min och fick sen ge upp och lyssna på en pod. Sir som ättika… Skrev ett surt mail till dem också. I affekt..

  Glädjande verkar det funka nu så jag får ge den nya appen en chans och se om den är bra eller om man skulle väntat…

  Och du, jag tror du är safe hos Mona 🙂

  • ÅH…jag får samma attacker av ilska när jag själv har glömt lägga boken i offlineläge och servern är nere. Och jag glömmer ALLTID lägga böckerna i offlineläge så allt är mitt fel. Ungefär lika smart som att uppdatera appen och tro att allt skall gå smärtfritt 😉

   Det enda som irriterar mig med Storytel är att de inte har kundtjänst på telefon. Inte för tillfällen när jag är själv är korkad, men det har varit ett par ggr som det handlat om fakturafrågor och det är jäkligt mycket enklare att ringa om. Men jag kan inte leva utan Storytel, så enkelt är det.

   Men jag tror inte ALLS jag är safe hos Mona. Jag bor dessutom i källaren. Tänk dig att ligga DÄR och lyssna på den? 🙂

 • hej

  började läsa den boken kl 16.00 i går. kl 23 hade jag läst ut den. mkt bra underhållning men läskig tycker jag inte den var. har läst mycket värre. men jag är hopplös . jag läste en bok som heter bida sin tid, o den var faktiskt så läskig så jag blev skräckslagen o fick ringa en kompis. så den ska ni inte läsa, om ni inte vill bli riktigt rikgit rädda, nä den var för otäck, sarenbrandts är lite småmysig.

  • Jamen har du läst hennes andra böcker? Jag tycker att de böckerna har var mycket mer…lätta. Den här var ju en skum parallellstory a la Läckberg. Och så kände jag igen mig i omgivningen. Då blir det värre. Och jag är ju van att läsa ren skräck.

   Nu skall jag leta upp just Bida sin tid och tala om för dig om jag överlever den eller inte 😉

 • men åh vad kul, ska bli skitkul att höra vad du tycker om den boken, tack snälla;) ja jag har läst hennes andra böcker. den här är verkligen annorlunda

 • förrsten vilken bra idé. då kanske jag får veta hur den slutar, bida sin tid, alltså. jag vågade ju aldrig läsa ut den, utan förstod mitt bästa o la ihop den efter halva.

  hittar inte var man gör smilys;)))

  • Hade SÅ hoppats hitta den som ljudbok, men då får det bli pappersbok. Letade efter den inatt. Lovar att tala om hur den slutar 🙂

  • Då skall jag leta upp den. Pronto. För idag skall jag bara vara lediiiiig. Bra avslutning på dagen att lägga sig och läsa. Tack 🙂

  • Inget är värre än en snarkande man, inte en bok i världen. 😉 Nu har jag den och skall lägga mig raklång och läsa. Jag fick meddelandet av Mona, jag hojtar så fort den är färdigläst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.