Godisporr

En sån där dag som inte är bloggbar. Alls. För att allt bråkar (utom just maken faktiskt – förvåningens finger i häpnadens mun).

Så jag nöjer mig med två saker. Eller ja, nöjer och nöjer, jag skulle vilja påstå att dagens upptäckt är ganska fantastisk.

Det positivt fantastiska är att jag av en slump råkade stoppa in två olika godisar i munnen samtidigt. Och fick en orgasm i smaklökarna. De här två.

20140415-221042.jpg

Herregudihimmelen som de två karamellerna gifte sig i munnen. Eller bara idkade något slags umgänge som resulterade i…jamen det jag skrev ovanför bilden.

Den inte fullt så fantastiska upptäckten är att något snille på gigantiskt företag har räknat ut att 123 + 90 + 12 är 216. Helst vill snillet att ytterligare 20 skall kunna adderas till nämnda siffror med samma resultat.

Jag är jävligt kass på matte, men så usel är inte ens jag.

Eller är det någon slags lureriräkning?

Som bonus kan jag berätta att min inte så lilla Liten har kissat med benet för hittills första och enda gången.

20140415-221655.jpg

Han var ute utan Stor och kanske kände sig tvungen att göra något revirliknande eftersom inte Herr Dominant var med och styrde upp situationen?

Liten är ett år och tre månader. Hans kullsyskon har kissat med benet i sisådär ett år redan och de av motsatt kön är inne på sitt andra löp. Han är inte snabbast i stan precis.

Men en gång var tydligen ingen gång för nu flickkissar han precis som vanligt. Eller ovanligt. Det beror på hur man ser det.

Jomensåatte. Det var väl det mest spännande jag hade att berätta.

Eller jo! Igår kväll satte jag på inspelningsappen igen, vaknade tre gånger av att jag pratade i sömnen enbart för att vakna på morgonen och upptäcka att jag hade ställt paddan med mikrofonen ner i madrassen så inget prat kom med. Den besvikelsen.

Ikväll skall jag sätta mikrofonen åt rätt håll, för jag är sjukt nyfiken på vad jag egentligen babblar om på nätterna.

Nu skall jag, Storytel och hörlurarna gå och lägga oss.

Brommamorden är avklarade. Nu lyssnar jag på Jackie Rövardotter och retar ihjäl mig på a) språket och b) den dödstrista uppläsaren.

Vad gör ni? Roa mig. Jag är så erbarmligt stressad att jag får leva genom er nu.

Just det. Jag behöver hjälp med ett sätt att bedöma om Kerstin eller Moa skall få blusensomfastnadepågäddhänget.

Men det tar vi imorgon.

0 thoughts on “Godisporr

 • Dotterns hund är närmare tre. År. Jag som aldrig har haft hund i hela mitt liv och är totalt tappad bakom en vagn när det kommer till ,djur trodde på riktigt att han saknade någon kromosom eftersom han absolut inte lyfte på benet första året/-n Nu lyfter han om han måste, för att träffa något han verkligen vill pinka in . Annars knäar han lite grann bara.
  Dessutom gillar han han att placera sitt träck . På en liten snödriva , lr en större sten osv.
  Själv har jag landat i sängen med min bästis och kollar vad jag missat i den stora världen.
  Maken sover fortfarande på soffan , så här är det lugn o ro.
  Använder ditt sågverk fortfarande smörjoljan ?
  Och snarkar han tystare isf ?
  Sov gott nu

  • Dotterns hund verkar inte särskilt manlig och dominant heller. De är mest rara och snälla. Mig gör det inget om han alltid flickkissar, då vet man iaf att allt kommer ut istället för några droppar.

   Maken var skitbra på att komma ihåg nässprayen i början, nu är han inte det. Så jag tar det säkra före det osäkra och fortsätter sova med lurar. Men visst funkade det. När han kom ihåg det 😉

 • Vågar ändå säga att matten är lite….skum? 😉 Visst läser jag matte D-E-F men.. Det är vad jag gör. Annars ondar jag mig över min nya ögonvagel och min trasiga lårmuskel. Men glad är jag för det! Kram

  • D, E och F? Frivilligt? Är du inte klok? Jag slutade vid C, och det tyckte jag var storartat. Men jag tror att snubben/snubbinan som gjort den uträkningen inte har gått förskolan ens.

 • Inte lätt att roa folk halv sex på morgonen men visst jag ska göra mitt bästa….
  Jag kan berätta om bonusdotterns hund som vi får äran att låna ibland har fått i mitt tycke en väldigt knepig vana efter kastreringen, han gör som tikar pinkar en gång o aldrig mer ( och som han pinkar! Minst tre liter tror jag)när man är ute och går med honom. Han nosar knappt på backen utan bara går och går som klockan. Är detta fenomen vanligt? Jag har trots mina många hundår aldrig varit med om det. Men jag har ju sällan eller aldrig haft med kastrerade hanhundar att göra och jag har svårt att förstå varför man hela tiden kastrerar pojkarna? Det fenomenet fanns sällan när jag var som mest aktiv.
  För övrigt jobbar jag mest och längtar efter en ledighet som inte inträffar förrän i maj. Jo lite ledighet finns det ju nu i påsk men givetvis ska jag jobba på söndagen. Just det ja ……….min mc har fått komma ut för första gången i år på en liten men skön hojrunda 🙂 Våren är numera officiell!

  • Jag är en kass hanhundsägare eftersom det här är mina första hanhundar sedan sent 80-tal. Jag fattar inte riktigt heller vitsen med kastreringshysterin (vi blev rekommenderade det vid första vaccinationen typ). Men jag tror inte kastrater slutar pinka med benet?

   Mina två tikar där den ena var revirtik, kissade med benet samt på en miljon ställen precis som en hanhund. Stor drar OCH nosar överallt (oklart hur den kombinationen går ihop) och revirkissar med högt och ståtligt ben, däremot sprätter han aldrig. Som extra touch på reviret alltså. Liten…sitter. Men det var roligt att se honom benkissa en gång iaf, skall utreda om det hör ihop med att Stor inte var med. Den enda jag vet är att hanar som inte är så himla dominanta aldrig börjar med benkiss.

   • Hm börjar dom aldrig med benkiss? oj då har jag nog missat nåt där 🙂 Bonusdotterns hund benkissar men typ tre liter åt gången och bara en gång ….hmm.
    Det roliga här är att jag nästan alltid har haft hanhundar men aldrig stött på det fenomenet förr.
    På min tid hade vi pli på våra hundar och behövde inte kastrera hundarna 😀 De enda hundar jag stötte på då som var kastrerade var hundar som hade stora rang/aggression/hormonproblem.
    Men visst har jag stött på revirtikar som leker hanhundar och skvätter överallt de ser något fjantiga ut med sitt ben/hukkissande.

    • En del hanar “lär” sig aldrig att skvätta, de brukar tillhöra den extremt odominanta sorten.

     Och när det gäller kastrering fattar jag inte generellt. Stor är väldigt dominant, men osäker (han fick borrelia/anaplasma när han var ett år). Han vaktar sin flock med näbbar och klor. Jag kollade upp om eventuell kastrering kunde dämpa det beteendet men det verkar vara 50/50 där. En del förbättras och en del försämras och då blev jag ännu mer ställd när det gäller masskastreringen som görs nu?

     Det är inget fjantigt alls med revirtikar. De är skitsöta. Och hade du sett min tik så lyfte hon benet högre än de flesta hanar 😉

 • Men,grattis till sonens framsteg…jag har 2 hanar& en tik gissa vem som lyfter på benet när den kissar?iof är grabbarna utan balls,men ändå…Sen är det ju alltid liiite spännande att åka 250 mil med 3 vovvar men den här gången hände det bara ett litet missöde,3 regler på hotellet vi bodde på;inga lösa hundar,inga skor runt poolen,och såklart inte störa någon.Vi sitter i rest och kyparn kommer och säger att våra hundar skäller!jag tillbaks t rummet 1 lyckas smita…jag efter han slänger sig i poolen,en något upprörd hotellägare tyckte inte detta var kul! Ok,tbaks t rummet med 1 infångad dyblöt hund,när jag märker att någon har protesterat genom att sätta sig i vår säng och gjort no 2, fanfanfan,löste det men herregud vilken jävla kväll.kram f la france

  • Du, den där fick mig att skratta så tårarna sprutade. Sen läste jag den för maken som gapflabbade han med. Så JÄVLA underbart med hund. Är det någon slags tröst att det hade kunnat vara vi? Och att jag ser lite Fawlty Towers framför mig. Herregud.

 • Sorry, jag har svårt att komma på nåt att roa dig med för jag dreglar svårt över bilden på godis….

  *tål inte socker efter gastric bypass, men det har inte hjärnan fattat, så jag är fortfarande sugen ibland*

  • Förlåt 😉 Men vaddå, kan du inte göra som Mona och bara käka en eller två? Jag är inget sockeroman generellt, men gillar att kunna ta en bit efter maten. Dvs jag köper en gigantisk godispåse i seklet, hoppas på att maken inte hittar den för då försvinner det, och sen käkar jag en om dagen. Typ?

 • Vi hänger på köksbordet, jag ovanpå och doggen under. Mornarna är dagens mest intensiva period. Helst ska man ju ut innan man pinkar, men första svängen brukar påbörjas på tidningarna innanför ytterdörren medan en yrvaken matte försöker få skorna blixtsnabbt. Här har aldrig hukats, utan bakbenen sträcks lite lätt bakåt och det kissas därmed stående på alla fyra. Oavsett inne eller ute.

  • Han ÄR så jävla söt att jag dör. Jag har bara varit en usel kommenterare men jag tänkte ändra på det. Jag bloggade väldigt mycket tidigt på morgonen när Liten var så liten, eftersom de har en jävligt rövig mat- och sovklocka i den åldern. Det Stora Leksuget klockan fem är ju inte helt ovanligt, sen leker man till de somnar om vid nio, man själv är dödspigg men sömntrött och då är man orimligt sugen på att nypa dem i arslet för att de MINSANN inte skall få sova när man själv inte får.

 • Har inget upplyftande o säg då jag ligger i sängen med air paddan o datorn o inte tänker göra så många mer knop idag, ifs e det vårmarknad i stan men känner inte för o gå dit

  Igår började jag nämligen må dåligt sista timmen på jobbet genom att bli matt o frysa som bara den inombords men var tvungen till o härda ut trots att jag inte fick nån rast satt i 5-10 o försökte slänga i mig lite sallad innan det var dags att köra o hämta maten o dela ut den, bara för att upptäcka att Chefen tydligen inte lärt sig tanka bilen (hon hade den sist ) för mätaren var nere på reserven. Men Jag körde samma fuling som hon eftersom jag inte är ordinarie där och för att jag redan förutom missad rast jobbade över en halvtimme trots att jag inte mådde bra, skippade o tanka utan satte en lapp på bilnyckeln där det stod att “OBS TANKA” !!! som jag lade på skrivbordet, men vad chefen hade för ursäkt att inte tanka vet jag inte. Men kände att så lite som bilen körs så räcker soppan ett litet tag till då den precis va i början på reserven

  Enda kuliga e att min En man som heter Ove(Leif) grannen plingade på för han hade tagit emot ett paket till mig igår som han lämnade imorse, tur det inte e en snygggranne iaf med tanke på hur jag såg ut i okammat hår o pyjamas :p

  Men kan inte vart allt för illa med att jag fick en kram o han önskade Glad påsk 😀

  Har inte öppnat det ännu men tror det är mina nya skor som kommit….. samtidigt har jag insett att jag nog inte ska pika Monas likadana inköp med tanke på att jag har x-antal samma modell skor fast olika färger/mönster både äkta o oäkta :p

 • BTW på tal o hundar som kissar

  En jag var o jobbade hos några ggr hade 2 små (lr ja kortväxta iaf för det var inga handväska hundar) jättefulsöta hundar….en av varje kön, så när man var ute o kissade dessa så ställde sig ena hunden (tror det var hanen) på frambenen när den skulle kissa det såg väldigt lustigt ut, de andre “flickkissade”

  Minns ej rasen på de mer än att de hade ganska korta ben o lite platt ansikte/nos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.