Snart är det sommar och det var det förra året med

Sommar alltså. En hejdundrande fin sådan, även om inte vi råkade ha semester just när det var hejdundrande fint. Som vanligt.

Idag blev jag tvungen att rensa min dator lite och sortera saker eftersom a) datorn var seg som sirap (jag får skylla mig själv som jobbar på min lilla Air istället för på min riktiga dator) och b) jag hittade inget alls för att inget alls var just sorterat.

Så det gjorde jag. Och då hittade jag en bild jag tog förra sommaren men glömde att lägga ut.

Nu blir det lite konstigt med den här bilden eftersom vår båt är med i bild (bryggan längst ner till höger) och jag satt på båten och tittade på spektaklet live medan jag undrade vilka båtar som skulle krocka med vem. Men det sitter ju en webkamera på badhustaket som jag har skrivit om tidigare. Praktiskt med en kamera där, så man kan hålla koll på båten utan att vara i närheten.

I vilket fall som helst. Medan jag satt på båten och roade mig med att  försöka räkna antalet båtar som höll på att kollidera gick jag in på webben och kollade hur det såg ut från badhustaket.

Det såg ut så här.

Screen Shot 2013-10-09 at 7.45.52 PM

Välkommen till sommar i Strömstad.

Hur många båtar på kollisionskurs kan ni räkna till?

Det kan även vara viktigt att veta att det inte är vatten nedtill i bild, där går strandpromenaden. Båtarna längst ner i bild är med andra ord bara någon meter från ytterligare en brygga.

Som bonus har ett ärkepucko lagt sig utanför vår lillbåt som ligger längst ut på vår brygga (ja, han fick skäll, jättemycket skäll).

Ni fattar att man har att göra sommartid i stan va?

0 thoughts on “Snart är det sommar och det var det förra året med

  • Oavsett ärkepuckon och båtkollisioner, så åååå vad jag längtar efter sommar!! Som tur är så har det varit underbara vårdagar nu. Så trots att jag deppar lite, så uppskattar jag att det är vår.

    • Du har ju dessutom varit i Turkiet 🙂 Själv har jag inte ens sett våren på mer nära håll än bilder på FB eftersom jag haft näsan i en dator dygnet runt.

    • Jamen ungefär så faktiskt haha. Men den här bilden borde visas på skepparutbildning. Som en kuggis. Vem väjer för vem och varför?

  • Ser ut som Stockholmstrafiken, allmänt rörigt, några stora glidare som tror att dom äger företräde, som får ställa sig (lägga till) var som helst och så många små-medelstora, smått panikslagna som försöker komma ur röran med äran och bilen(båten) i behåll. Frågan är väl hur många som har skepparutbildning, hur många som följer reglerna… och hur många som grälar ombord. 😉
    Men miljön ser underbar ut, jag längtar till sol, värme, vatten, vatten, vatten…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.