Det där med att viskskratta i sömnen

Jag drömde att jag låg i sängen och gapflabbade för att jag pratade i telefon med Mona. Hon berättade i detalj hur Talibanen hade gjort självmål i fotbollen, vilken involverade sötaste killen i klassen med hy som en babyrumpa och så blå ögon att man drunknar i dem.

För runt fotbollsmål är det tydligen en slags tröskel. Den hade Talibanen snubblat lite på, så Drömprinsen hade fått komma rusande och ta tag i henne. Då hade Talibanen snubblat ännu mer, eftersom hon blev så generad. Ungefär samtidigt försökte motståndarlaget göra mål, men Talibanens huvud var i vägen så det egentligen kassa skottet som borde missat målet dunsade in i hennes tinning, för att åka raka vägen in i mål. Stolpe in så att säga.

Ett riktigt präktigt självmål och en historia som Mona bara repeterade efter att ha fått det berättat av Talibanen medan de båda skrattade åt dråpligheten.

Dessutom visade det sig att Drömprinsen med Harlekinögonen faktiskt var lagd åt andra hållet, eller som Talibanen nyktert konstaterade.

– Han är bög mamma, det sa han själv för han rodnade mer än vad jag gjorde och så berättade han (medan de fortfarande stod på fotbollsplanen) att han var kär i Viktor.

Inga konstigheter där och såklart en mycket mer detaljerad berättelse där jag låg i sängen med min telefon och gapskrattade. Tyst gapskrattade jag dessutom för att inte väcka maken (som om det ens skulle vara möjligt) och så viskade jag som vanligt rakt ut i sovrummet. När man pratar i telefon är det ju faktiskt brukligt att båda parter snackar.

Det blev dock lite konstigt när Mona sa (då pratade vi om pedanteri) att hon älskar när städerskor skriker “ATTENTION ATTENTION ATTENTION”.

När jag hörde ATTENTION nummer tre vaknade jag ordentligt av att jag låg och kluckade av skratt.

Sen kände jag mig lite dum som låg i ett kolsvart rum och pratade med just ingen alls.

Vådan av att somna med en ljudbok och inte ha den på automatisk insomning, för det skreks verkligen ATTENTION i örat på mig när jag vaknade. Även drömprinsen och fotboll var med i boken, och jag tror att han är bög. Är dock osäker på om Talibanen är med i Veronica Mars-boken.

Men har man inte kul när man är vaken är det ju trevligt om man skrattar så man kiknar i någon slags sömnverklighet.

Eller?

Nu skall jag somna om. Eller åtminstone reda ut vad som egentligen hände i boken medan jag sov. För vid den här tiden går inga normala människor upp.

Godmorgon.

0 thoughts on “Det där med att viskskratta i sömnen

 • Hahaha Jag tackar för morgonens gapskratt!
  Visst är det konstigt hur hjärnan kan få ihop det 🙂
  Men om det är för tidigt att kliva upp får jag nog lägga mig igen. Jag o sambon har varit ute på vår dagliga (morgonliga?) runda och sprungit, så lagom till du la dig igen klev jag upp och knölade ner mig i tightsen och begav mig ut i morgonmörkret…..
  Nu är frukosten nere och en ledig dag väntar på mig, tror minsann jag får bege mig ner på stan och spendera lite pengar 🙂
  Ha en bra dag!

  • Spendera! Ett fantastiskt ord. Jag funderar på att göra samma sak eftersom jag är lite arg på maken. Det var ju det där med straffskalan (och så har jag haft span på ett par skor i ett par veckor).

   Man går bara inte upp så tidigt. Det gååååår inte. 🙂

 • Ha ha ha……. Den historien kan jag sitta o fnissa åt nu på tåget/bussen/flyget medans jag försöker klura ut hur jag ska överleva utan internet i 10 dar

 • Vad avis jag blir på att du minns så mycket av dina drömmar. O vad härligt att vakna skrattandes 🙂
  Jag har kommit ett par avsnitt in på säsong två nu av VM och gillar den 🙂
  Tyvärr måste jag ju jobba i mellan tv-tittandet , så jag hinner inte så många avsnitt om dagen. Trist också att Viaplay bara hade säsong 1. O Netflix hade den va? Men har tagit bort den 🙁
  Nu kollar jag på en streamsida men kvalitén är sådär. Men det funkar 🙂

  • Tror Netflix tog bort den i samband med filmen. Men oj vad avis jag blir på att du både har serien, filmen och sen boken framför dig. Denna ljuvlighet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.