Dessa nätter och vilket sjå jag har haft

För att inte tala om vilka jäkligt dåliga val jag gjorde. Inte nog med att drömmen var orealistisk, valen jag gjorde var ännu mer orealistiska.

Jag skulle INTE ha valt så om det var verklighet kan man lugnt säga.

Först och främst hade jag dumpat maken, men han fanns någonstans i periferin av drömmen. Som en efterhängsen jobbig typ ungefär och hans enda jobb var att hålla reda på min väska. Vilket han givetvis inte gjorde så himla bra, men mer om det senare.

Till att börja med så hade jag precis gift om mig, med den perfekta maken. Och han var så snäll, så rik och så…jamen…himla snäll. Han skulle ta hand om mig, vara min mur mot den elaka omvärlden och jag behövde inte bekymra mig om något alls. Minsta lilla motgång så fanns han där och sa precis rätt saker. Han hade till och med personal som tog hand om allt från att torka mig i arslet till att gå runt mig i cirklar för att tillfredsställa varenda liten önskning jag kunde tänkas ha.

Mannen ifråga var den här snubben.

Screen Shot 2014-03-09 at 11.18.28 AM

Japp, han hette Derek i drömmen. Eftersom jag sa hans namn ungefär en miljard gånger.

Men…nu vet jag inte ens hur jag skall förklara den enormt vrickade tvisten i drömmen. På min hornhinna är det fortfarande väldigt verkligt (och outgrundligt angenämt).

Jamen om jag förklarar det som en gigantisk bastufest (vilket gissningsvis berodde på att jag höll på att få värmeslag mitt i natten). Först fick man parkera bilen, vilket givetvis någon ur Dereks “hjälpa Victoria med precis allt-personal” gjorde. Körde mig och parkerade bilen alltså. Sen skulle man gå över konstiga klippor och utanför entrén stod maken redo för att passa min väska med innehåll, för den fick man inte ta med sig in. Det var makens gigantiska gästspel i drömmen.

Alla tjejer stod i kö för att komma in framför en port och alla killar stod i kö för att komma in framför en helt annan port. När man väl kom in så var alla tjejer i ett stort omklädningsrum fullt med gratiskläder där man snabbt skulle välja en så snygg och lättklädd outfit som möjligt. Eftersom det var så varmt. Och värmen gjorde att det blev alldeles immigt i omklädningsrumsklädaffären.

Det var så jäääääävla jobbigt att försöka hitta kläder och byta om i den värmen och när jag väl hittade bra kläder så kunde jag bara tänka på att jag var bajsenödig och att jag inte ville gå på toaletten när det var alldeles öppet och det var fullt med tjejer som sprang och letade kläder överallt. Grymt problematiskt. Men jag bytte om till slut och fick strunta i att gå på toa.

Då var det dags att knata ut i bastugrottan (låter rimligt eftersom vi fick klättra på de där klipporna för att komma dit) och det såg ut ungefär så här.

grotta

Fast med SÅ många fler grottrum, totalt superdimmigt och bastuvarmt. Bilden är för övrigt snodd av…någon…och är egentligen en restaurang någonstans i Italien.

Meningen var då att alla killar skulle välja varsin tjej, men det var underförstått att killarna skulle välja den respektive de kom dit med eftersom alla kom med en respektive. Så min Derek var såklart där. Maken var fortfarande på utsidan och passade handväska.

Men. Om man nu tycker att drömmen redan är vrickad så är det intet mot vad som komma skall.

Av någon, oklart vem, fick jag reda på att en gammal pojkvän var på plats och han hade ett tidigare könummer än Derek så jag kämpade som en gris för att komma undan mina uppasserskor för att få fram ett meddelande till till exet att han skulle välja mig så jag slapp Derek.

Orimligheten i DET valet? Men det var superviktigt i drömmen.

Och jag lyckades få fram meddelandet till exet, så han valde mig medan Derek ägnade all tid därinne åt att leta förtvivlat efter mig, medan jag och exet sprang runt i värmen för att gömma oss. Vilket var lite jobbigt eftersom jag fortfarande var extremt bajsenödig.

Testa själva att springa lättklädd i en grotta i 80-gradig värme när ni är bajsenödiga.

Det slutade med att jag blev tvungen att springa ut till maken för att få tag i något i min handväska, men han hade självklart slarvat bort den. Jag blev skitarg på maken för att han inte ens kunde utföra den enklaste syssla, sen fick jag stressleta efter väskan eftersom jag hade bråttom tillbaka in så att ingen skulle sno min snubbe.

Den stressen över att hitta väldigt viktig handväska samtidigt som jag inte skulle bli av med väldigt viktig snubbe.

Sen vaknade jag, gick upp, hörde min ömma moder säga:

– TITTA TITTA TITTA TITTA! Det är sol ute. Nu skall vi gå till havet och titta på båtar och gå runt i solen.

Och så fort jag sätter mig vid datorn eller paddan så hör jag:

– Vad gör du nu? Vem skriver du till? Vad skriver du?

Nu saknar jag Derek. För jag får fan ingen hjälp av maken.

Så frågan kvarstår; varför MÅSTE man gå omkring utomhus bara för att det är lite sol?

Får man gå och lägga sig snart eller?

(Och näe, jag var inte skitenödig på riktigt, däremot var jag dyngsvettig)

0 thoughts on “Dessa nätter och vilket sjå jag har haft

  • Så har jag det VARJE natt. Men kanske inte fullt så hyfsat angenämt som inatt. Jag är mästarinnan av skruvade drömmar som har noll verklighetsanknytning. Då kan man ju aldrig bli utvilad? Eller så blir man bara lite knäpp? 😉

 • Hahaha………Tack för det asgarvet i receptionen, det muntrade verkligen upp! Fan du är ju riktigt skruvad, du har värre drömmar än jag 🙂 En riktig fylla eller nåt som någon ovanstående sa kanske hjälper fast risken finns ju att det blir värre med sprit i kroppen 🙂

 • En Annan Susanne says:

  Men att du kommer ihåg dem?

  Jag drömmer som en tok jag med, sen kommer jag ihåg dem ett tag, men om jag inte berättar om den för någon så försvinner den spårlöst i hjärnan inom ett par timmar. Det tycker jag är högst märkligt.

  Innebär det att det finns en liten låst byrålåda därinne i hjärnan som är fylld med skruvade tidigare drömda drömmar sorterade i nummerordning? Skrämmande tanke. Haha.

  • Jag lider av att alltid minnas dem, men nu när du säger det så verkar det faktiskt mer skrämmande att ha dem i en låst byrålåda i hjärnan. Jösses för den dagen de kommer fram liksom 😉

 • Om jag hade ett så avancerat och äventyrligt drömliv så vet jag inte om jag skulle bry mig om att vakna. Eller också precis tvärtom: att jag skulle vara rädd att somna och veva igång dramatiken. Fantastiskt att du minns allt så bra, jag har samma tendens som andra skrivit om ovan; svaga minnesbilder som försvunnit helt efter morgonkiss och kaffe.

 • Oj, oj, oj….:)….inte konstigt att du är trött på dagarna med denna hysteriska aktivitet under nätterna……i detta läget kan nog sprit rekommenderas….det blir ju en drömfri natt iaf till större delen…..btw….satt i bilen med min vuxne son, och han berättade att de sett Mellon dagen innan….(jag har bojkottat den i säkert 20 år)…..han var inte direkt imponera oms…..efter att ha läst din blogg tillät jag mig att säga….”vissa tycker att de yngre förmågorna var bäst”…..Hans svar…..”Mmmm….fast då är man 14 eller därunder”…..nu undrar ju jag hur jag ska tolka detta…..har du ljugit då det gäller din ålder….:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.