Spänningen är olidlig

Maken drog iväg för att göra ärenden med svärfar. Jag bad honom köpa en necessär åt mig, för jag har ingen koll på mina grejor i den här staden. Just nu ligger alla mina necessärsaker i en plastpåse som ligger i en tygbokpåse.

Jag skickade iväg honom utan några som helst specifikationer. Mina ord var:

-Kan du köpa en necessär åt mig?

Inget mer. Och han ställde inte heller några motfrågor.

Vad kommer han komma hem med månntro?

Vardagsspänning. På en söndag.

0 thoughts on “Spänningen är olidlig

  • Givetvis 🙂 Alldeles nyss fick jag ett mms med en bild från en favoritaffär med skyltning utanför att det var 50-70% rea och så hade maken skrivit “så trist för dig att du inte är med”. Mutter mutter morr.

  • Hahaha…från Rusta isf, Jula finns inte på Köpcentrat från Helvetet. Men a) jag dör av imponering om han ens kommer ihåg det och b) vad månde det bliva om det inte blir en verktygslåda?

 • Asså du är modig du eller så är det som så att du inte tar detta med shopping på fullt allvar.
  Jag lever med min necessär som jag noggrant valde och köpte för 32 år sedan, då var det en riktig lyxnessä: en Marimekko, stor och stadig i röd smärting och svart nylonfoder med sex sidfickor och praktiskt gavelhandtag, då kostade den en förmögenhet (225kr) men det var den bästa på marknaden – tycker jag fortfarande. Numera är den mer rosaröd än klarröd och bär vissa spår att silvervitt nagellack inuti, men fullt funktionsduglig.
  Jag gissar att han kommer hem med en i blommig plast eller krokodilimitation som du kommer ha hundarnas kloklippgrejer i och så får du chansen att köpa en till…

  • Åh tro mig, jag tar shopping på största allvar. Men tänkte att han kanske ändå klarar något så hyfsat enkelt som en necessär. Han vet ju faktiskt att prylarna står i en stor jäkla tygpåse. Men näe. För han är hemma nu, och det är den inköpta necessären med. Jag måste bara smälta det en stund, och fundera över hans oförmåga att förstå att storleken har betydelse. Vojne vojne.

  • Hahah DÄR går gränsen. Om jag behöver be honom om sådana saker så brukar jag ju ringa butiken först, be dem samla ihop grejorna jag vill ha så att han bara kan gå dit och säga mitt namn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.