Stort gigantiskt jättetack

Till er allihop. Ni är världens bästa läsarsällskap. Och ni som läser Mona (dvs ungefär nästan alla) vet väl även att hon har outtat hela mig idag. Så till och med makens halvkusin på andra sidan jordklotet fattade att jag var jag. Mia Halvkusin, jag brukar inte gå omkring och tala om för alla jag träffar att jag har en blogg. Så det var väl anledningen till att jag inte sa det när vi var på asiaten. Jag visste inte att du var en Mona-hängare heller. För det sa inte du. Pilutta dig. Hehe. Du kan väl bara försöka låta bli att tala om det för halvmorbror L. Han är så…telegrafiskt lagd även om jag älskar gubben.

Jag hade ju ändå outtat mig själv nästa helg i Ullared. Eftersom jag inte hade tänkt åka särskilt incognito. Ni kommer känna igen mig på OnePiecen och paljettskor. Och hatt. Eller mössa. Det hänger på utomhusgraderna.

Nu skall ni få höra om morgonen. Jag misstänker att somliga i hushållet har läst bloggen. Och då menar jag inte jyckarna.

För första gången NÅGONSIN i vuxen ålder vaknade jag till skönsång. Eller sång i alla fall. Jag har verkligen aldrig hört maken sjunga (förutom i smyg i källaren). Men imorse vaknade jag av att han sjöng:

– Man fåååår vara glaaaaa, på sin föööödelsedaaaaaa…

Och så kom han med en bricka gjord av en uppochnervänd träback han hade hittat i källaren. Jag önskar att jag hade kunnat ta kort på den, men dels var mina ögon väldigt pliriga och det var mörkt, och dels hade jag fullt upp med att försöka värja mig för en studsbollshund och en trötthund som var ute efter Napoleonbakelsen som stod på brickan. Ihop med ett paket och en vas med blommor. Ja, ni får svimma nu. Jag känner mig fortfarande lite yrslig. Vilket förvisso kan ha med den höga åldern att göra.

Men så här fina var blommorna.

bild 1(7)

Och det här var paketet.

bild 2(8)

Med ett halsband som jag skall visa sen. När jag har tagit på mig det.

Sen var jag tvungen att muttra lite för sakens skull.

Och så fick jag en väldigt speciell silverpeng.

bild 1(8)

Inte vilken peng som helst såklart. En VIP-peng till favoritstället på jorden.

bild 2(9)

Mmhmmm…(jag tänker inte tala om vad jag har lust att göra med den pengen).

Sen somnade maken om av ren utmattning antagligen, tänk den ansträngningen som låg bakom det här?

Nu…vet jag inte riktigt vad jag skall göra. För jag hade bestämt mig för att göra precis vad jag vill idag. Men jag vet inte vad jag vill göra.

Så jag tror att jag skall spela WF mitt på blanka dagen. Väldigt dekadent.

Samtidigt som jag kontemplerar min höga ålder och fortfarande längtar till imorgon.

 

0 thoughts on “Stort gigantiskt jättetack

 • Ha ha…… som jag började flabba när jag såg Jula kundvagns pengen 😀 😀

  Den måste du ju fått för alla gånger Du nämnt hans besök på Jula härinne …
  Men rart av honom att ge dig hela kittet med Sång, Blommor och present idag ifs tack vare bloggen för annars hade du nog fått vara utan 😀

  ps…. ska vi tipsa maken om att Jula har ClubHelg denna helgen 😀

  • Jag hade garanterat fått vara utan om han inte hade smygläst. Jäkla ögontjänare.

   Och NEJ, vi skall inte tipsa om det alls. Det hade jag ingen aning om. Av förklarliga skäl. Herregud vilken mardröm 🙂

   • Ha ha…fick ett mail om det därför JAG visste det 😀

    Tror Maken iaf ger mig massa pluspoäng för jag er ju ägare till ett Julakort även om jag inte ränner där lika ofta som han ( iom det är 4 mil till närmsta o jag äger ingen bil ännu iaf ingen fungerande så e inte så ofta jag kommer dit) ….fast misstänker blir massa minus poäng av dig för det så det går väl på ett ut då 😀

    • Du, jag såg honom sitta och surfa på Julas hemsida innan vi drog på resto. Han visste det garanterat. Men jag tror du vinner, för jag har inte sett ngt Julakort i hans plånbok. Men fan vet?

     • Ha ha

      Skaffade enbart ett Julakort för x-antal åren för jag skulle köpa sånt här trä pusselgolv till min balkong och fick rabatt med Jula kortet 😀

      Annars hade jag inte ägt något :p

 • Monica/Blåklinten says:

  “Med en enkel tullipan uppå bemerkelsedan jag har den äran, jag har den äran att …Grattulera”
  Stor varm kram och Grattis på din dag, hoppas du nu gör nåt vettigt av den.
  Ses nästa lördag, maila mig gärna hur vi gör med transporten.

  • Tack och bock och förlåt. Jag skulle ha mailat för längesen men det har känts som att det är så lååångt kvar till Ullared. Det är det inte. Du, jag och Helena samåker såklart. Vi gör upp om detaljerna. Jag har försökt tänka ut logistiken men det blir ju inte bra när jag drar linjer på kartan 😉

 • Första kommentaren ever, men läser nästan varje dag 🙂 Tack för att du bloggar!
  o Happy B-day såklart!
  Fira stort & yvigt och överdosera champagne och tårta!
  bubbel och hurra yourway,
  Plain Vanilla-johanna

 • Hurra hurra hurra
  För världens roligaste Wacko idag!
  Må av dyra gåvor din dag bestå,
  Kul att ge men bäst att få 🙂
  Njut av 44 , jag vet hur det är,
  Snart nog är 45:an här .
  Hurra x4 !!!!

 • Vilken härlig uppvaktning! Och är den inspirerad av att ha läst här så må det ju vara så, den blev ju av i alla fall!
  Hoppas du/ni hittar på roliga saker resten av dagen också!
  Kan man gratulera flera gånger? Jasså det kan man!
  Grattis igen då! 😀

  • Jamen man kan det hehe. Tack och bock. Säg det inte till någon men nu börjar humöret svaja, eftersom maken tydligen tyckte att den inspirerande gesten var allt han behövde göra…typ i år. För efter det har HAN vilat. 😉

 • “När f-n blir gammal, blir han religiös”……och börjar göra som man ska på sin frus födelsedag….bra där….:)….btw åker ni från Gbg.?…..Varberg och där är det skyltat Ullared….:)

  • Eller så blev han jävligt rädd för hur ett blogginlägg kunde se ut om jag blev förbannad 😉

   Jodå, till Ullared är det inga problem att hitta. Det var snarare de olika delarna i Gbg jag inte fick ihop hehe.

 • Hipp hipp hurra för Victoria ida’. Hoppas att avslutet på dagen blir lika bra som den började, dvs att maken lägger manken till lite mera! Det hänger på honom nu, hoppas att han känner trycket från alla dina bloggläsare!
  Ha en underbar födelsedag! Kram…

 • ja må hon leva..ja må hon leva uutttiii huunnddrraaa åååååårrrrrr
  *sjunger med en jävla falsk röst så öronen skär sig* ;-P ;-D
  hoppas du har haft en skön o lugn o smärtfritt dag idag!! 🙂
  kram

  P.S: såg inne hos mona universium om ditt efternamn..
  fy fasiken vilka lång dubbelefternamn.. :-S
  jobbigto skriva då man ska fylla i ngt papper eller ngt iden stilen… 😛

  • Hahaha tack för skönsången.

   Jotack jag vet. För givetvis kunde vi inte komma överens om namnet när vi gifte oss. Det är så himla onödigt att komma överens hela tiden 😉

   Jag brukar dock reducera Andersson till ett A.

 • Grattis en dag för sent!!!!
  Kikar in för första gången men tror inte det blir sista. Här vankas tydligen rolig underhållning varje dag.
  Vid en första snabb titt på bilden med makens morronuppvaktning trodde jag att det var en kista med tillhörande kistdekoration jag såg 🙂

  • Hahahaha…en freudiansk fotografering alltså. För det kändes ungefär så, som en begravning. Tack för gapflabbet. Och för grattiset. Så hoppas jag ju såklart att du stannar kvar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.