Maken har fuffens för sig med andra tanter…

…närmare bestämt granntanter.

Nog för att han brukar trassla in sig i grannens häck, men det var ju det där med hemliga tête-à-têter (på torpet?), smygande med sms och LÖGNER (eller undanhållande av sanning). Han har skills måste jag medge.

Jag hörde en duns i brevlådan förut, men jag brukar inte rusa ut och kolla eftersom det alltid är toalektyr i form av Björklövet som dunsar i brevlådan här. Den kan man hämta på väg till dass vilken dag som helst. Inte bråttom alls faktiskt. Om man nu inte är särdeles intresserad av att veta när det är bingo på Utängens Loge eller när Aktiva Seniorer skall ha möte nästa gång.

Men till slut knatade jag ut och stack ner armen i brevlådan. Där det låg ett tjock kuvert (och Björklövet). Läste avsändarnamnet och förstod vilken tant som varit i farten och gick ner i vardagsrummet och sa till maken:

– Men herregud! Nu blir jag både rörd och skakad. Jag har fått brev från en läsare (och en jag jobbar på att utklassa i WF). Hur i helskotta…?

Maken flinade och sa:

– Mmm…Granntanten eller?

Hur i HELVETE? Och vad är det med honom och granntanter? Sen kan man ju visserligen undra vad det är med mig och min totala naivitet. Jag läste det här inlägget hos Granntanten igår.

Screen Shot 2014-01-23 at 2.42.48 PM

Utan att reflektera över foppatofflorna. Vilket betyder att jag är en härdad kvinna numera. Eller bara korkad. Välj själva.

För alla var ju tydligen inte lika korkade. Men jag läste inte kommentaren till inlägget förrän idag. Efter brevöppning.

Screen Shot 2014-01-23 at 2.57.17 PM

Somliga är betydligt smartare än vad jag är. Helt klart.

Det visade sig att Granntanten hade luskat rätt på makens mobilnummer, skickat ett vansinnigt underhållande sms till honom, för att få tag i adressen till Strömstad. För när jag väl hade öppnat brevet läste han sms:et för mig. Och jag kan någonstans fatta svårigheten i att förklara vem man är för att få tag i en adress utan att låta som någon slags seriemördare och dessutom hoppas på att mottagaren är någorlunda snabb i skallen. Som hon själv skrev i meddelandet “det här kanske låter en aning suspekt”. Och efter att ha hängt här på bloggen sedan från början hade i alla fall jag haft mina tvivel angående makens snabbhet i skallen.

När det gäller damer har han tydligen mad skills och pokerfejs.

I kuvertet låg ett kort. I kortet stod det skrivet att “PS: Fem foppatofflor till maken för att han vågade ge mig adressen :)”.

Då först började kugghjulen i den här skallen snurra. Långsamt.

I kortet låg även ett vansinnigt rart litet paket.

bild 1(9)

Med instruktioner om att vitamin E var bra för hundpussade läppar. Hade jag ingen aning om. Så jag slet upp paketet och hittade det här.

bild 2(10)

Nu är jag jättelycklig. Med kugghjul i skallen som går lite snabbare än för någon timma sen. Väldigt blanka och mjuka läppar har jag med, och de brukar vara trasiga. Det här skall bli jättespännande att testa. Funkar detta på mina vintermjälliga läppar kommer jag köpa ett bulkpack.

bild 3(4)

Det jag vill säga med alla de här orden är först och främst TACK. Jag är både skakad och rörd.

Sen vill jag även säga att jag verkligen gör skäl för min hårfärg, och att maken tydligen kan lura mig till månen och tillbaka när han vill.

Det sistnämnda kan ju vara praktiskt för honom att veta?

Nu skall jag gömma den fina läppgrunkan för hundarna. Eftersom de har en förkärlek för gravljus, handkräm och alla slags cerat.

Sen skall jag duscha, hundsäkra huset, gå på lokal och äta middag och högst troligt komma hem till något nytt som den lilla jycken har lyckats hoppa/klättra/studsa upp och knycka.

För näe, spionkameran är inte uppe ännu.

Och så måste jag ju hinna vila lite.

Maken har tydligen gjort sitt för idag med sånginsatsen imorse, för han har legat på soffan och kollat på tv-serier sen han kom upp. Han har i alla fall helt glömt att han lovade att tvätta sängkläder och hjälpa till att hundsäkra.

Så om vi tar och håller tummarna för att mitt goda humör håller i någon timma till i alla fall?

0 thoughts on “Maken har fuffens för sig med andra tanter…

 • Och han höll tyst! Det får han baske mig fem foppatofflor till för! =)

  Jag var helt säker på att du skulle klippa det på kommentaren på min blogg – och om inte det, så var jag helt övertygad om att posten gjort bort sig igen. Men nu blev det ju som det skulle. Så bra. =)

   • Asch, jag GÖR ju inte det. Obligatorisk utflykt med skolan just då. Dessutom snarkar jag värre än Vics inte fullt så trögtänkte make, så ni skulle inte vilja ha mig på den bussen ändå. Men blir det något mer fuffens upp mot Mälardalen till så hänger jag på låset!

  • …och jag ville vrida öronen av dig för att du outade det, men kommentaren hade redan legat öppet 8 timmar innan jag såg den så jag trodde det var waaaaay too late redan. Och så VAR det inte det – och hon hade ju uppenbarligen ändå inte fattat nåt, den där blondinen… :p

   • Outa, pytt, det gjorde du ju själv, fattade hon inte i blogginlägget så var det ingen risk att slanten skulle trilla ner i kommentaren och här ska inte dras i några öron, möjligen hundöron och det bara mjukt. Nä, hon verkar faktiskt passa i hårfärgen. Får faktiskt lust att ge er stryk i WF båda två, fast det är väl för lätt *suckar uttråkat*. Spelar strikt, namnet är Puhbrain (Luddskalle var redan upptaget).

    • Vad skall jag säga? Majabella är smart. Jag är det inte. 😉

     Bring it Majabella. Jag heter Bluevic (tror jag), så du vet vem du får stryk av. Jag letar upp dig när det är lägg- och WF-dags.

 • Grattis på 25-årsdagen!

  T.o.m jag trodde mig förstå lite av vad Granntanten syftade på! Eftersom jag ju är en flitig läsare även där 🙂

  Hoppas att middagen avlöpte till belåtenhet!

 • En Annan Susanne says:

  STORT GRATTIS på födelsedagen! Jag tror faktiskt att det här innebär att vi är lika gamla, ända fram tills i december. Tant! Hoppas din dag varit kanon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.