VAD är det här?

Han som alltid är i källaren är såklart i källaren och lämnade TV:n på. Jag kollar aldrig på TV-TV, alltid film på TV eller så kollar jag upp någon gång ibland när källarmannen tittar på bilar, hembränning, guldvaskning eller andra världskriget. Sen tittar jag ner igen, jättesnabbt.

Men exakt NU har jag fastnat i ett program. Som jag inte vet vad det heter, men tror det heter Miffo? Ett UR-program så det borde ju rimligtvis vara ettan eller tvåan som är på.

bild 2(6)

Sissela Kyle och Özz Nuyen verkar vara gäster. Den här människan, vem det nu är, verkar vara programledare.

bild(6)

Och så är det några till som sitter där i ringen.

Programledaren har en röst och en dialekt som får det att krypa i mig. Och hon ställer frågor som möjligen skulle funka i Lilla Sportspegeln.

Min fråga är följande. ÄR det här på riktigt? Eller är det en parodi/travesti?

Om det är det sistnämnda blir jag förbannad.

Eller helt ärligt, jag är redan förbannad, så tydligen funkar inte formatet även om det är på riktigt.

Vad i hela jävla friden är poängen med det här programmet?

Och då kan vi ha i åtanke att jag har växt upp väldigt nära en faster med Downs och hängt med henne varje sommar på landet, och efter farmor dog och hon blev tvungen att flytta har jag även hängt på hennes gruppboenden med andra förståndshandikappade och har absolut NOLL och inga fördomar. Jag älskade skiten ur min faster som gick bort för ett par år sedan och hade asroligt med alla boende. Inte åt dem, MED dem.

Men om det här är på riktigt så undrar jag vem som sitter och tror att vi blir mer medvetna av att se ett program av och med människor med något slags handikapp som så himla befriande och med skön självdistans (NOT!) går med på att döpa programmet till Miffo.

Är det inte på riktigt undrar jag ungefär samma sak. Fast typ tvärtom.

Vad är det för jäkla program?

(Ja ja, jag börjar lite i förväg med humöret inför morgondagen – jag vet)

Uppdatering: Vid närmare eftertanke hade det varit en fantastisk titel på Paradise Hotel istället. “Miffon i Mexiko”.

Jag älskar att se skiten, men de är verkligen så mycket mer miffon än de miffon som tydligen visades på TV förut. För de var inga miffon. Miffon i Mexico däremot, det är verkligen lyteskomik.

0 thoughts on “VAD är det här?

 • Tydligen ett UR-program. Det går inte att se på Svt play men via UR. De skriver så här om programmet:
  “Lyxmysig talkshow med de prisbelönta programledarna från Mifforadio. Kända gäster talar ut, butlern serverar och popstjärnan Marit Bergman sjunger. En världsunik satsning – aldrig förr har programledare med utvecklingsstörning lett ett stort rikssänt program i TV. Gäster är bland andra Carolina Klüft, Gudrun Schyman, Måns Zelmerlöw, Dogge Doggelito och Mark Levengood.”

 • Hej hej! Stjärnstoft här – du vet den där som håller på att klå dig i WF.
  Nu har min iphone gått och dött på riktigt. För evigt den här gången vad det verkar.
  Så nu när du inom ngt dygn kommer på vinna på WALKOVER så räknas det INTE, bara så du vet 😉
  Återkommer när jag har en ny och kan sopa mattan med dig igen 🙂

  PS: Visst är pirra ett fint ord :DS
  😉

  • HAHAHAHA! Du vet att jag vann första gången va (när du satt kvar i bilen istället för att gå in och käka middag), och just nu skiljer det tre poäng mellan oss så det där med att vinna kan du se dig i månen efter 😉

   • ha! jag släppte upp dig bara för att ge dig lite hopp och sen rycka undan mattan 😉
    ser ut som jag får låna en iphone 3 från Hedenhös imorgon kväll.
    Ska installera om lite grejer och hoppas jag kommer ihåg lösenordet på WF –
    Vet du om spelen ligger kvar i ngt moln-minne så att det kommer åter när jag får en ny lur?
    Eller måste jag hitta dig och utmana dig på nytt tro.

     • Du, grattis!! 🙂
      Ännu lite problem med telefonen, sonens lilla skitgalaxy orkar inte med WF, gnäller om internminnet och sånt. Låter som ngt JAG skulle behöva gnälla om, inte en hyfsat ny mobil. Men har en lånelur från äpplet nu och ska bara installera klart lite appar så kommer jag ifatt

     • Grazie 🙂 Mäh…sicken skit. Man har ju smart telefon just av den anledning du säger, för att man faktiskt behöver hjälp med eget internminne.

      Men du kommer inte vinna i alla fall! Hehe.

 • Har inte sett programmet du skriver om men har reagerat på radioprogrammet på söndag (?) morgon som kallas MIFFO-RADIO. Fast jag har tänkt att det för att jag är så skitgammal och full i fördomar och att man kanske valt att det faktiskt ska heta så för att skrota fördomarna….Med glimten i ögat. Men jag har svårt för det. Jag gillar det inte ens. Men. Ska kanske inte bry mig för det handlar ju inte om mig. Men programmet i radion är bra.

  • Jag visste inte ens om att det fanns. Nu när jag vet det önskar jag att jag inte hade fått reda på det.

   Det var ju inte med glimten i ögat alls. Inte någonstans. Det var bara rena rama lekstugan och jäkligt irriterande. Namnet är negativt laddat för min del. Som fan. Och som sagt, rena rama skiten som bara var irriterande och pinsamt. Frågor av typen, “vad är du ledsen för”, “var dina syskon snälla” och sen hemma hos-reportage hos “miffona” som var än mer inte med glimten i ögat.

   Titta inte på det.

   • Håller med dig. Jag har trott att detta m MIFFO var något som var “självvalt ” om du förstår vad jag menar att man ville “öka förståelsen” eller något liknande. Men jag har emellanåt lyssnat på radioprogrammet och tyckt det var ok. Dock har det varit helt egalt att det kallats MIFFO-radio.

    • Jamen ja. Jag fattar grundtanken. “Se så politiskt korrekta vi är som avdramatiserar allt”, men OJ så de stupade på näsan där.

     Då kan SVT börja med programtitlar som “Negerbollar” (skulle kunna vara Cosby Show). Eller “Bögjävel” istället för Gokväll eller vad nu programmet med Pekka Heino heter.

     När de ändå är igång med att avdramatisera laddade ord liksom.

 • Ungefär lika underhållande som pojkarna som jobbar på Gekås och körs/flygs runt hela världen….gillar INTE!!
  Det skrattas ÅT inte med 🙁

  • Det kollar jag inte på. För det är inte kul. Det är däremot JÄTTEROLIGT att håna Hollywoodfruarna. Det är min stora last. Särskilt GP. 🙂

  • Jag kollar på det, men både O-C o Morgan är nog mycket väl medvetna om vad de gör o vet att pengarna rulla in

   Kanske inte visste riktigt innan första säsongen, men när de ger sig in i flera omgångar då bör de veta vad de gör och att folk skrattar ÅT de mer än MED de

   Vet dessutom att den ene iaf tycker detta e kul o skryter lite om det IRL för de e ju samtidigt smarta nog att inse att de får betalda resor lite hit o dit och se sig omkring om olika saker som de tycker e intressanta

   M är ju mer intresserad av Ekonomi o sånt medans O-C är mer för djur & natur så på det viset kompletterar de varandra trots att de blivit ihop parade av Kanal 5

 • Grattis Wacko Vic! Hoppas att du får en riktigt barnslig dag, precis så som du vill ha den. Jag förstår precis vad du menar och särskilt besvikelsen när maken t.o.m glömmer födelsedagen helt och hållet.

 • Grattis föfan! Min telefon plingade och påminde mig om att det är DIIIIN dag idag. Så här får du en massa hjärtan och styjekjamar och sånt, för jag vet ju att du älskar sånt! PÖSSÅKRAAAM!!! 😛

 • Ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år!!!!! Om jag visste ditt tel nummer skulle jag ringt och sjungit men som tur är för dig har jag inte det. Har Sveriges i särklass sämsta sångröst…
  Och eftersom att mannen säkert även i år skippat både sång, blommor o tårta på sängen så får du det via tanken från mig. Kram o grattis på 25-års dagen från Mi

 • Stort Grattis på din dag! Jag hoppas att du får den där magiska dagen när alla roliga överraskningar kommer på rad och detta bara till din ära!
  Hipp hipp huurrraaa!

 • Grattis Mrs Värnamo! 😉
  Hoppas du får en fantastisk födelsedag!!!!
  Tänks så många grattis du fått nu redan innan du har vaknat 😛
  Kram

 • Grattis på födelsedagen! Pukor och trumpeter. Tack för att du förgyller mina dagar( iofs inte bara du, utan hela familjen, men du förstår vad jag menar) . Jag tittar in hos dig flera gånger varje dagch blir så glad när du har skrivit något. Hmm, kanske måste skaffa mig ett liv? Grattis igen i alla fall, och hoppas att du får en bra dag. Kramar

 • Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade ååååår!!!
  Grattis från mig som besöker din sida varje dag. Sluta aldrig blogga! 😀

 • Stort GRATTIS på födelsedagen….hoppas nu att din käre make kom med frukost på sängen, massor av paket samt att han sjöng vackert för dig……Ha en fin dag…!!!

 • Grattis på födelsedagen! Hoppas du blir ordentligt firad med sång, tårta, många presenter & framförallt massa hundpussar 🙂 Ha nu en riktigt bra dag!
  Kram från mig & W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.