Det luktar ruttet i huset och ytterligare en liten gallupundersökning

Och det beror inte på att det är något fuffens på gång. Eftersom jag ligger i sängen och halvsover.

Men, när maken var och handlade förut blev han akut sugen på krabbklor. Även om vi västkustingar är lite petiga med färskhet och inte behöver gå till någon finsaluhall på Östermalm för att köpa hummer för tusen spänn kilot, så finns det vissa “ofärska” saker som är okay. På vintern när tillgängligheten är lite sämre. Då funkar det exempelvis att köpa en viss sort handpillade räkor på burk om man skall ha i matlagning, eller en annan sort frysta om man vill ha räkmacka. Sen är jag i och för sig galen i Abbas rökta musslor.

Krabbklor har vi aldrig köpt i plastförpackning förut.

För det första småjoggade maken för att hämta min telefon för att fotografera för bloggen (skall man bli rädd eller imponerad?) när han skulle öppna paketet. För det såg ut så här.

20140105-210927.jpg

Det är ju kanske lite avskräckande till att börja med? Man får ju verkligen hoppas att det inte bara är spår av skaldjur?

Sen öppnade han den och höll på att spy. Den stanken!

Ner med hela klabbet i avfallskvarnen, skura diskbänken och tvätta händerna två gånger. Och det luktar fortfarande. I hela huset.

Prisad vare Gud i himmelen för doftljus. Hade jag haft en Wunderbaum skulle jag hängt den på näsan.

Äter folk sånt? Det skulle inte ens funka som hummerbete.

Då är man även lite extra tacksam över att man bor just på den här sidan.

Men hörrni. Jag har även en fråga apropå västkust. Jag jobbar ju på att utklassa även den däringa -ME- aka Granntanten i Wordfeud. Hon är en klipsk kärring med ett sjuhelsikes ordförråd, men när jag lade ordet “flo” blev hon fundersam.

För mig är det självklart. Det är ett ord jag använder, som såklart handlar om vatten.

Det låter orimligt att det inte existerar flo på östkusten.

Så, upplys mig är ni snälla. Var bor ni och vet ni vad flo är?

Ja, jag är medveten om att jag är gruvligt nyfiken på detaljer i livet. Och att jag hakar upp mig på konstiga saker.

Gonatt 😉

0 thoughts on “Det luktar ruttet i huset och ytterligare en liten gallupundersökning

 • Det finns en bok som heter ‘Huset vid flon’ tror jag, minns förstås inte författaren, men det är ett ord jag inte vet vad det betyder, läste aldrig boken, men alltså jag är urgammal och kan en massa konstiga ord, så det finns nog, men som sagt – njaä, konstigt.
  Och jag kollade en film med springande bergamascar (-or?) – helt underbara, fast ser svårtvättade ut.

  • Låter som en rimlig titel. Även vi har ett hus vid flon 🙂

   Jag frågade hur man badade. En gång per år, sommartid när det är blåsigt så de kan vara ute i värmen och bli självfönade. Men det tar tydligen ett par dagar att torka. Jisses.

   • Mäh. Där betyder ju flo’n “floden”… Försök inte här. Ordet finns inte. Du har bara lagt in det i WF för att kunna göra såna där fulgrejor så du vinner. *fnork*

 • Har aldrig hört det ordet lika lite som jag hade hört ordet rö när jag började spela WF.
  Jag är ursprungligen från den östra sidan även om jag numera bor på den västra sen 27 år tillbaka.
  Skulle va kul att spela mot dig, vad heter du?

  • Men det är ju rimligt. Känns det som. Om man överför det till västkustska. Äh, den tankegången kan jag inte förklara, men den är rimlig i mitt huvud.

 • Ebb och flo? Eller är det norska? Ibland blir jag ju lite svorsk. Heh!
  Heter du förresten fitterbittan? Och skickade jag isf en invite till dig häromkvällen? 😉

  • Näe, vi kan nog säga ebb och flo dialektalt med. Men för mig betyder det typ…bleke, plattvatten, skyddat liksom.

   Haha näe jag har spelat WF sen långt innan bloggen föddes, och du är inte den första som har skickat invite till Fitterbittan, vem hon nu är.

   • En Annan Susanne says:

    Inte du som är fitterbittan på WF?

    Okej, då har hen fått en av mig med. Jag trodde annars att du var rädd för att bli krösamos eftersom du inte svarde Haha.

    • Hahaha, jag undrar hur många förfrågningar den som har det nicket har fått. Nej, det är inte mitt. Jag har spelat WF mycket längre än vad jag haft bloggen. Men jag minns aldrig vad jag heter.

 • Flo, näe inte godkännt enligt mig. Aldrig hört talas om, precis som en hel del andra ord som blir accepterade av WF. Typ, ors eller sejda som min motståndare la igår… Eller vissa ord som INTE blir accepterade fastän dom är klockrena och hur retsamt är inte det?

 • Haha, ni är ju mina nya bästa kompisar allihop! Ordet finns inte! Det är en BLUFF!

  Och “fundersam” var en grymmesnygg eufemism. Jag uttryckte mig löjligt försiktigt när jag skrev “Vad tusan är “flo”?????'”…

 • du har rätt som vanligt….Flo har med vatten att göra……tror det kallas vatenpöl alt vattenpuss i andra delar av landet…..:)

  • Klart jag har rätt. Sen är det antagligen dialektalt att använda det i norra Bohuslän för typ bleke eller skyddat vatten. 😉

   Styr upp de där kaxmonstrena *pekar på -ME- bland annat* 😉

   • Jag har det också från norra Bohuslän……och ja…..liksom ett tunnt skikt av vatten…….så använde vi det ,,,,,fast grebbestad ligger ju iofs längre norrut, från Strömstad betraktat…..:)

    • Tror att jag inte är riktigt klok….inte f-n ligger Grebbestad norr om Strömstad…..jag tänkte ju Uddevalla…..och då hade det blivit rätt…..och nu blev det bara åt h-vete……Förlåt….jag tar tillbaka allt jag sagt och påstår motsatsen…..Men flo är flo om än på skilda ställen….:)

     • Jag funderade på samma sak. Men tänkte att du menade rätt. Tydligen inte 😉 Men du kom iaf på det haha.

 • hahaha ME……här har man alltså gått omkring i många långa år och använt ett ord, som inte finns……så kul…..kallas man inovativ då….:)

 • På norska betyder flo ebb och eftersom du är halvnorsk (buhusläning) utgår jag att det är den betydelsen du använder. Det gör i alla fall jag. Även om jag numera bor i Vadstena går mina bohusländska rötter aldrig ur 🙂

  Enligt SAOL (min bibel) betyder flo vattenpuss. Alltså vattenpöl, inte hångel.

  Hela vaumförpackad krabba från Donegal är helt ok. Ibland jättebra = smakar som när pappa kokat dem. Men de ska lukta krabba, inte skunk.

  • Nämen inte ebb. Titta på sjökortet i det senaste inlägget. Just nordbohuslänska har ju extremt mycket norskheter i sig. Eller snarare, det är nog en enda dialektal sörja där uppe. Vi säger ju otroligt mycket underliga ord som inte resten av landet har. Och de riktiga infödingarna är ju omöjliga att förstå för utomstående 🙂

   Och du. Bohuslän försvinner aldrig oavsett var man bor. Det måste vara något i graniten.

   Tack för tipset. Då kan ju det vara värt att testa. För det stank något så obeskrivligt igår. Datumet var ju okay, men krabban måste ha självdött. Ryser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.