Mitt i ett inlägg om hur bra lördagen var…

…så blev den kass. Och omintetgjorde det positiva inlägget.

Somliga satt och klippte örontovor på Liten. Fast inte bara tovor. Han råkade klippa ett jack i örat.

Så nu sitter vi här.

20131207-200344.jpg

Och väntar på sövning, stygn och sedan lampskärm på huvudet antagligen.

Vilken härlig lördagkväll. Stackars Liten.

Sen att somliga trodde att det inte behövdes veterinär ens (det är ju bara öron, katter har ju trasiga öron hela tiden) skall vi prata väldigt väldigt tyst om just nu.

Skittyst.

Skicka bara köttbullehälsningar till den lille lurvige, okay.

UPPDATERING: Vi blev hemskickade efter en miljon timmar i väntrummet. Det kom in en tik som precis hade valpat, och något hade hänt med livmodern så hon behövde akutoperation. Stackars tiken, och stackars valparna. Det betydde att vi kunde suttit kvar till mitt i natten, men då hade ändå de där “sy inom fyra till sex timmar” gått åt skogen. Nu blev det koll och tvätt av sköterska, hemgång och in på operationsbordet för att sy imorgon klockan tio istället. Så praktiskt för den här hönsmamman att få en dag till att noja på. Först ikväll (visste ni att öron blöder sjuuuukt mycket när man klipper i dem?), och sen imorgon när Liten skall lämnas, sövas, sys och hämtas senare.

Det där med att inte oroa ihjäl sig över sina håriga bäbisar skulle kunna vara min sämsta gren.

Ich bin eine sjusärdeles hönsmamma när det kommer till lurvarna.

0 thoughts on “Mitt i ett inlägg om hur bra lördagen var…

 • Men Stackars Liten!
  Jag bor tyvärr lite långt bort för att komma över med köttbullarna själv, men;
  Snälla Matte, kan du vara köttbulleleverantör i mitt ställe?

 • Men lille vännen då!!!
  Har varit sååå nära själv en massa gånger, peppar peppar, hyperventilerat och svettats av förskräckelse varje gång.
  Krya på lillebror!
  (Btw finns montern kvar, till vänster om er, med “upphittade” saker i hundmagar? Bla ett par mormors trosor stl större? (

  • Mmm…och det knepiga är att han knappt sa ngt. Det lät som om en normal hund fastnar i en tova, men det blev fem cm rakt i örat. Som det blödde, och han uppförde sig som att mest inget alls hade hänt.

   Var glad att du inte gjort det. Det har inte jag heller. Peppar peppar.

 • Men lilla Liten då! Fast du kan se det positivt? Om han har parabol ett par veckor kommer han inte åt att blåmärka din arm? Han kanske ska vara Mr Tratt lite då och då?

  Snygga taggar på inlägget btw…

  • Problemet kan flytta på sig… Om du bara visste hur mycket blåmärken man har på benen av “tratthundar” som vill hälsa, gosa eller bara tugga lite kärvänligt på en. 😉

 • Stackars Liten, stora köttbulletankar skickas i hans riktning.

  Vad är det med karlar och hundar?! När vi hämtat hem Odågan fick maken för sig att han skulle lära sig klippa klorna (han skulle avlasta mig var den rätt goa tanken som sedan backfired ordentligt). Mina pedagogiska försök att berätta om pulpan lyckades han på typiskt manligt sätt glömma vilket ledde till att han på andra klon klippte av en så ordentlig bit att det blödde i tre veckor. Han har inte klippt en klo sedan dess och som tur är är Odågan en lugn och stabil kille vad gäller sånt så det blev inga problem med att klippa klor.

 • Oj! Det har jag också gjort på Pepsi. Men jag tog i bröstet. Hon fick sy 5×5 cm. Jag har fortfarande dåligt samvete för det. Det tog liksom emot och då tog jag i lite mer… Och sådant gör man bara på helger. Veterinärer ska ju också leva… Nu vågar jag inte ta de tjockaste tovorna långt in mot skinnet. Och det syns och märks.

  Hoppas det går smidigt att sy. Vi har förresten köpt en tjock ring att ha istället för lampskärm. Det är ett tips. Särskilt om ni planerar att bo på 60 kvadrat 🙂

  Köttbullepussar från Kvarnviken! Nån till dig med…

  • Men vilken mardröm. Det värsta jag gjort är pulpan. Den känns lite snällare. Stackars Pepsi.

   Maken kommer aldrig mer få hålla i en sax, den saken är klar.

   Jag har en sån ring med, och det borde ju funka när det är örat. Frågan är ju bara vad man skall sätta på Stor eftersom han gärna “hjälper till”.

   Väntrummet på Blå Stjärnan en lördagkväll är toppen.

   • Tror nog maken borde få prova att ha tratt på sig, som straff.
    Min hårboll har jag testat tratt på.. Han blir handlingsförlamad förutom när det gällde att sopa tratten i ansiktet på mig när jag sov, rätt oskön känsla. Så nu blir det munkorg om det är någonstans han når med tungan, annars får det vara.

 • Tina Johansson says:

  Usch stackarn…

  För övrigt vill jag bara säga att jag tycker absolut att du ska ta dig till Rondo och kolla på Magnus den Store! Fantastiskt bra!

  Kramar till er (tja kanske inte till han med saxen, han kan få stå i skamvrån ett tag…)

  • Jag vet det. Korkskallen jag är gift med visste inte det. Plus att jag tar öronen med maskin, så det inte skall kunna hända. Jag tycker synd om min lille plutt som fortfarande har tråkigt i väntrummet. Han är glatt ovetande om stygn fortfarande.

 • Visst är det förfärligt synd om Liten och tratt är döjobbigt. Men jag har klippt maken i örat vid tillfälle, det blöder också väldigt, kan jag säga. Fast han behövde inte ha tratt. Men han gnällde. Och örngottet blev sig aldrig likt.

  • Ursäkta men nu gapskrattar jag. För jag vet att en man gnäller en miljard gånger mer än en hund.

   Jag tänker fortskrida med mina öronklippningsplaner på maken i alla fall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.