Näerå, maken misshandlar mig inte ett dugg

Eller, “jag är så jäkla snygg”.

Så här ser båda mina armar ut. Eftersom jag har två murmelhundar som dööööör om de inte får ha något i munnen när de blir glada.

20131207-020327.jpg

Stor har vett på att alltid hämta en sko, en mössa eller en förbispringande katt. Liten har blivit precis som sin mormor (mamman till Stor, det skippade tydligen en generation). Han tar en arm. Eller båda två. Och det är inga mjuka tag som synes.

Som bonus snuttar han med framtänderna på armarna när han njuter av att bli kliad.

Alla blåmärken är ju en kärleksförklaring. Men det gör ont, det är inte snyggt och när jag biter tillbaka gråter han hjärtskärande och förstår inte felet. Arm eller grisöra, same same i jyckens ärthjärna.

Dessutom konstaterade jag just att mina finaste tröjor antingen är gjorda av helt genomskinlig spets, eller så har de en sprund från axel till ärmslut.

Om jag går ut med maken i någon av de tröjorna, hur lång tid tror ni det tar innan han hamnar bakom lås och bom? För att det ser ut som att han nyper mig med sina dasslockshänder dagarna i ända. Och det känns lite beige att säga “Näe jag lovar, det är inte han. Det är min lilla nallebjörnssöta unghund som gillar att bära på mina armar innan jag hinner stoppa något i munnen på honom”.

Hej vad det låter som en konstruerad ursäkt från en kuvad kvinna.

Så vad fan skall jag ha på mig nu då – va va VA?

(Och än värre, vad skall jag ha på mig till sommaren/på solsemester? Än så länge går det ju att drapera sig i heltäckande plagg och skylla på årstiden. Det funkar sämre när det är 25 grader varmt.)

0 thoughts on “Näerå, maken misshandlar mig inte ett dugg

 • I jul ska jag umgås med två Lagotto som verkar lite lika i kynnet som Stor och Liten.
  Den äldre är lugn och reserverad mot dom som inte tillhör familjen. Det brukar ta något dygn innan han bestämmer sig för att jag iaf duger bra som kliare.
  Den yngre har studsfjädrar i benen och hälsar på en genom att försöka ge en en dansk skalle samtidigt som han gärna ska slicka lite där han kommer åt (och sedan vill han också ha något i munnen, men det är mest handskar eller (använda) sockor). För att inte tala om när han har gått med tratt på huvudet (ganska ofta, han råkar ut för det mesta) och ger en fullt med blåmärken på benen när han springer på en i full fart…

  Kläder? Ingen aning!

  • Ojdå…ja det låter misstönkt likt. Det där med studsfjädrar i benen var en FANTASTISK liknelse. Och många danska skallar. Jag vet inte hur många gånger han kärleksfullt gett mig näsblod. FNISS…alltså jag lever ju med det dygnet runt året runt och borde inte tycka att det är så himla roligt men det är ju det.

   Jag rekommenderar kevlaroverall i någon piffig julröd färg?

   Och sen undrar jag om du en gång för alla kan reda ut om Lagotto är en vattenhund eller inte. Jag hävdar att de är det, de som har Lagotto brukar säga att det är svamphundar. Jag skulle ju förvisso kunna googla men var är sporten i det?

   • Jag har fått lära mig att de från början var vattenhundar, sedan blev de “omskolade” till svamphundar när behoven för vattenhundar försvann.
    De gillar vatten, den yngsta, som är vit, älskar alla diken, vattendrag, kärr, sjöar… han är bara vit på vintern (dom bor i Norrland där det är snö) eller när han är nytvättad. Men dom är verkligen fantastiska svamphundar, båda är skolade på kantareller och går du ut med dom så kommer du hem med kassarna fulla.

    En overall vore kanske den perfekta julklädseln… jag skulle se ut som en röd Michelingubbe! …kan ju hoppa in som tomte också!

    • Aha! Jag visste väl att det var något med vatten. Stors bästa kompis när han var liten var en jämngammal Lagotto, och den hunden älskade vatten lite för mycket. De är ju vintervalpar, och när Exet (som Lagotton heter) var fem månader och kom till hamnen här nere första gången det var is så ruuuuusade han ut på isen till den tog slut. Då hamnade han i vattnet. Medan husse stod på land och gallskrek.

     Men det var ju Exets plan, han skulle bada. Och han chillade lite i det jättedjupa och iskalla vattnet innan han tog sig upp igen, utan större problem.

     Husse kopplade honom efter det 😉

     Våra…gillar inte vatten så mycket. De borde, men de gör det inte. Stor gillar dyngiga bäckar och simmar bara under pistolhot. Liten är okay i vatten. De är portugisiska soffhundar med springfjädring.

 • Herrejösses Vic, jag höll på att skvalpa/stänka ner ner datorn av chock! Det ser ut som du skulle “pinka revir” och lyfter på benet, med en tatuering på vaden….Tack att du besparade oss resten 😉 fniss

  • Men för guds skull Tinna…det är min ARM…menar du att jag har blivit så fet att överarmen ser ut som ett lår? HAHAHAHAHA.

 • En Annan Susanne says:

  Jag måste nog säga att även jag klarade på kroppsdelar ett litet tag här oxå…

  Kan du inte smörja in dig med lite tigerbalsam så du smakar skit-illa?

  • Alltså. Han är hund. Inget är äckligt 😉

   Och vad fan. Min överarm ser alltså ut som ett lår. Nämen nu fick jag ingen fettonoja alls hörrö.

   • En Annan Susanne says:

    Inte fasen kommer han gilla att snaska tigerbalsam?

    Och nej, du behöver inte få fettonojja, det var vinkeln som gjorde det, inget annat. Okej?

    • Du pratar om hunden som knycker handkräm, lypsyl, hagelpatroner och mycket mycket annat “oätligt”. Jag är…osäker. Men jag kan testa och återkomma 😉

     Vinkel Schminkel, jag såg också nu att det går att se fel. Om jag inte hade vetat hur mycket celluliter jag har på låren som inte syns på just det här “benkortet” haha.

 • Kan meddela att mina armar ser likadana ut som dina.Det blir liksom smååå svarta blåmärken som gör helvetiskt ont när de blir till.Min labbe älskar när jag ställer upp som mänskligt tuggben .
  Det är ett under att jag inte kommit in till akuten än med ett stort hål i handpulsådern ..förklara det för läkaren.
  Hehe..
  På tal om monstret så är det dags för promenad nu.Kan säga att det går inte fort ute.Det ska liksom köras ner nosen i varenda litet tassavtryck och analyseras vad det kan va för en jycke som gått på våran gata.Jomenvisstsörre..och sen ska det rullas på varenda isfläck om det så är på gräs lr mitt i gatan..spelar liksom ingen roll.
  Själv får jag stå och dansa bredvid för att inte frysa fast på kuppen.
  Men trots allt man få utstå så älskar jag min bubbe så det gör ont i mig.
  Ha en trevlig lördag kväll för det ska jag ha .

  • Grattis. Du har en murmelhund. Det innefattar även skumma ljud (ur munnen med armen) och att de utför ostbågehälsningen samtidigt. Eftersom de måste bära, ljuda, åma och kråma sig 😉

   Jag är LIVRÄDD för att hamna hos en läkare jag inte känner som skall ta blodprov med tanke på hur jag ser ut haha.

   Vi har varit i skogen nu. De har för mycket boink i sig för att ha tid med analyser. Men det gick knappt att komma fram för alla omkullblåsta träd. Och jag fick operera ut Liten ur en rosenbuske som han råkade fastna i med varenda kroppsdel.

   Och det är så jävla värt det. Varje dag.

  • Tack. Jag älskar min kompassros. Inte så många andra som gör det.

   Jag vet inte hur man lever utan hund. Har varit utan hund i totalt fem år under hela min långa livstid. Två tiksyskon var mitt första köp när jag bodde ensam för tusen år sen och hade styrt upp livet så det funkade att ha hund.

 • Roligt att några andra har samma”sjukdom/märken” som jag.+ att min inte är så kräsen så han tar även”hand/arm” om våra gäster,inte så jävla populärt för dom som är hundrädda……För sommaren skulle jag rek en BURKINI,funderar starkt själv på att köpa en.istället för att visa mitt blekfetaarsle….annars får vi väl bada i vassen som vanligt.

 • åhh… har du tatuering!!! 😀
  (nää ignorerar dina blåmärke o ser tattoos på engång) hihihi..
  om det e ngn tröst för dig så såg jag direkt att det va en arm.. inte ben!!! 🙂
  så det betyder att ditt arm inte e fet alls..
  so calm down, bruden!!!
  såå.. hur många tattos har du?? 🙂
  jag har bara en ynka liten tattos: en vattuman-symbol!! 🙂
  o ska berätta ngt om min familjens hund Kia.. (blandning av storpudel o schäfer)..
  hon e besatt av o kolla om vi har örhänge på oss eller inte.. speciellt morsans som har små silvriga med strass pärla i.. kommer hon åt så drar hon ur dom ur örat…. o sen spottar hon ut dom…
  o snabb e hon…
  e en rejäl snackare (skäller) om hon vill ngt…
  o oxå e sån som måste ha ngt i munnen då ngn kommer på besök…
  o när jag kommer hem till morsan o då kräver Kia att jag ska ge henne mitt mössa eller en av mina skor o sen kutar hon runt med den i käften…
  knäpp hund!! ;-D
  hihihi

  • Låter som en ostbågehälsande murmelhund det med 🙂

   Tack och lov att någon såg att det var en aaaarm.

   Jag har också vattumannenvågorna, på axeln. Sen är hela underarmen täckt (men inte klar), kompassrosen, ett namn, och en text längs med armen. Delfiner på vaden och hundtassar på foten. Jag tror det är allt. Det är helt klart tema vatten. Och lite hund. Sen blir det nog fler, underarmen skall styras upp så det inte ser ut att vara tre separata. Ytterligare två är klara i huvudet men inte gjorda.

   Tassarna gjorde jag fö på Miami Ink. Dyraste tatueringen ever, men roligt att ha gjort en hos dem.

   Sa jag att maken haaaaatar tatueringar? 😉

   • ööh… va snäll o förklara för en trögfattade bruttan..
    vadm enar du med ostbågehälsande?!?!?! :-O

    oj oj det va många tattosar du hgar.. då ligger jag i läää… :-O
    men det få väntas, då jag e arbetslös så..
    får drömma om en o andan tattos som jag hade/har tänkt mig..
    ev. en döv-symbol bakom örat, en fågelfjäder vid ankeln, en svala(-or) någonstans på kroppen o ev. lite stjärnor!!! 🙂
    inga jätte tattosar vill jag ha..
    eller joo.. kanske en halvsleeve runt ena vaden kanske!!! ;-P
    hare gött!!!

    • Hehe…ostbågehälsningen är när de böjer sig fram och tillbaka som en ostbåge i ren glädje. Samtidigt som de har något i munnen.

     Jag gillar tatueringar, men vill helst att de skall gå att dölja om man måste vara fin och gå på exempelvis bal (vilket aldrig händer), men nu börjar det bli svårt…med underarmen.

     Bakom örat är ett förbaskat snyggt ställe att ha på, tycker jag låter som en skitbra idé 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.