Han går som en karl?

Mannen med de suspekta foppatofflorna ni vet?

Han som är så sjukt stilsäker och modemedveten. Har järnkoll på vad han tar på sig och hur han tar på sig det. Eller inte.

Som om foppatofflorna inte vore nog, jag vet helt ärligt inte hur han klarar att klä på sig, för jag misstänker att han blundar under hela påklädningen. Dagen före jul när vi skulle på den där middagen jag inte hade kalkylerat med i tidsberäkningen såg jag att han hade sin pikétröja UT OCH IN när vi klev in i hissen till restaurangen. Han fick vända den snabbt som Stålmannen i sin telefonkiosk medan vi stod i hissen.

Hur är det möjligt?

Men det är vardagsmat i makens värld. Idag har han på sig en röd och en svart strumpa.

Och nej, han är inte färgblind. Han har bara lite taskig…inställning till det här med kläder.

Förutom idag tydligen.

Vi skall inte göra ett smack idag. Vi leker att det är en helt vanlig slappdag. Orkar inte ens laga mat så det blir pasta från kyldisken på Ica. Och TV som för en gång skull kommer vara okay på skithög volym, eftersom det är Litens första nyår och vi vet inte hur han kommer reagera på smällare och fyrverkerier än. Då är det bäst att låtsas att allt är som vanligt. Med andra ord ligger jag på soffan i OnePiece.

Maken tog med sig ett par jeans till lägenheten. När han går och lägger sig strösslar han kläder på golvet, och han verkar föredra badrumsgolvet som nattgarderob. Det är hans uppgift att göra rent kattlådan och görs inte det så kissar Mini på mjuka saker som ligger på badrumsgolvet. Hon pinkade på hans kläder förra veckan, och hon gjorde det idag. Katter är renliga typer.

Vän av ordning kan då genast konstatera att det där med lådan inte sköts med expertis.

Medan han (återigen) tvättade sitt enda par jeans tog han på sig sina mjukisbyxor och lade sig i soffan.

bild(8)

Ett par helt vanliga mörkblå mjukisbyxor. Inga muddar, ingen avvikande färg, inga konstigheter.

Men som jag har berättat tidigare, han är ingen mjukiskläderkille. Han byter inte om som normala människor när han kommer hem från jobbet, utan soffhänger i hårda läskiga jeans och jobbtröja/skjorta. Helt oförståeligt.

Då bad jag honom gå på promenad med hundarna, och fick svaret:

– Det kan jag inte, jag har inga byxor.

Fast jag såg ju att han hade byxor på sig. Och undrade om han hade tappat det totalt.

Då visar det sig att det inte finns en chans att MAN går ut i mjukisbyxor. Det var det värsta han kunde tänka sig. Sådana har man möjligen inomhus som nödbyxor när katten har pinkat på jeansen tydligen.

Japp. Han var dödligt allvarlig. Mannen som talar med Crocs kan inte tänka sig något värre än att visa sig bland folk i ett par vanliga mjukisbyxor. På riktigt. Han var så jäkla upprörd och skulle vänta till jeansen var klara i tvättstugan.

Folk reagerar över jeans och skitfula Crocs. Det finns inte ens janne att de reagerar över mjukisbrallor och hundkoppel.

Det bor tydligen en ytterst liten fashionista i honom. Långt långt inne. Och något så in i bänken fånig dessutom.

Och med de orden önskar jag er alla ett GOTT NYTT ÅR var ni än är och vad ni än gör.

Mig hittar ni på soffan med gaffeln i en plastburk.

Om fem och en halv timma är det 2014 och då går makens Ullareddeal ut.

2014 kan inte börja bättre.

Tack allihop för att ni hänger här inne och läser och pratar skit med mig.

Ni är helt fantastiska!

0 thoughts on “Han går som en karl?

 • Om jag inte visste att det inte var så, skulle jag tro att du var gift med min mans bror. Nu är det ju inte så för han har nämligen inga syskon, vilket märks. Han har haft en mamma som har plockat och plockat och plockat…..det som han strör omkring sig. Kläder är det heller, som sagt inte så noga med. Tekniknörd är han också fast han köper inte så mycket grejer som din.

  Haha, är det det bästa med nytt år, att Ullaredsdealen går ut? Sen åker du dit i februari och träffar ett gäng tanter/tjejer/brudar/damer och han får inte vara med! Eller får han det?

  • Någon lite bastardbror kanske? Fast här finns det ju en bror, vilket gör maken till lillebrorsan som gömde sig bakom mammas kjolar till han blev…25? 😉

   Näe, skall jag vara HELT ärlig är jag lite besviken över att han glömde det. Om inte annat så hade det ju varit intressant att kika på de andra som åker dit. För nej, absolut nej, han får inte följa med i februari *elak hustru*

 • Här firas det nyår i pyjamasbyxor i soffan. Fast vi behöver ju inte gå ut med nån hund men inte sjutton hade det bekymrat nån av oss om vi var tvungna att göra det. Men käket fixade inte Ica utan det blev kocken (jag alltså) som fick fundera o laga. Potatisbakelse, långstekt karré, rödvinssås, o honungsgriljerad brysselkål med halloumi. Hummertoast till förrätt till dessert blir det ost o kex. Kvällen är räddad !
  Ha ett gott nytt år i soffan o jag håller tummarna för att Liten fixar pangandet, enda kvällen jag var lycklig över en rätt så döv hund

  • OJ så gott. Här blev det akut behov av snus som tog slut och hela stan är stängd. Ilfart till Statoil för att köpa snus, och för att höja partystämningen lite köpte jag även en påse chips. Nu soffan igen.

   TV:n är på högsta volym för att dränka ljud av smällaren. Så högt att jag inte hör några i alla fall, men hundarna verkar ha hört en och annan. Men det är ett jäkla spring i trappan. Unga hyresgäster som skall ut och parta och sen hem och parta. Det blir nog både lurar och snarkspray inatt.

   Gott Nytt 🙂

   • Snus o chips är icke att förakta en nyårskväll. Här går konserten med Led Zeppelin för fullt på tvn och ändå tränger pangandet igenom så jag är glad att jag inte har några djur men jag lider med alla djur vilda som tama en kväll som denna och här pangas det inte måttligt kan jag meddela. Tyvärr känns det som att befinna sig på ett slagfält när klockan närmar sig tolv ( det är ett rätt så mångkulturellt område med mycket pangtraditioner på nyåret)

 • Maken hade ALDRIG i sitt liv haft mjukisbrallor på sig innan han blev sjuk och sjukgymnasten beordrade fram såna. Och nu bor han i dom. En märklig upplevelse. För mig.
  Och jag ska ta fram popcorn för att höja festlighetsgraden.
  Gott nytt år till dig, med eller utan Ullared!

  • Haha, och jag köpte chips för att parta till det lite med.

   Han vill inte ha Crocs med då?

   Hur är det möjligt att inte gilla mjukisbrallor liksom? Ofattbart?

   • Han hade bara aldrig kommit på tanken. Och crocs kommer jag aldrig att köpa till honom. ALDRIG.
    Och här piffade jag till oss med popcorn. Det smällde lite diskret och maken jublade.

 • Här har vi vegeterat i soffan med mysbyxor mest hela dagen. De där koreanska revbenspjällen vi planerade till idag marinerade vi alldeles för sent. De får bli morgondagens middag. Idag blev det skånsk kalops. Säkert ingen annan som haft det som nyårsmeny. Men himla gott tyckte vi alla. Mycket musik har det spelats under dagen för att dölja ev smällare. Dock är vi nog rätt förskonade här ute i bushen. För säkerhets skull har vi hundarna kopplade när vi går ut. Pepsi fattar inte alls varför vi ska envisas med att gå ut. Yazza kan tänka sig att dundra runt i trädgården i timmar och verkar skita i smällare. Hon tittade på mig en gång när det small och jag låtsades som om det var helt vanligt. Då dundrade hon vidare fastän det small i fjärran.

  Gott Nytt År!

  Förresten har du nog fel om Pleasejeansstorlek hos mig vs dig 😉

  • Det är tisdag, det är ledigt – sen om det råkar vara ett nytt datum imorgon känns lite ointressant och överskattat. Skönt att Yazza inte bryr sig, här väntar vi på kulmen. Men än så länge har de andra bekymmer.

   Och istället för att gräla om storlek så skickar jag ett par av mina så kan du prova. Det känns ju som den enda vettiga lösningen på problemet om vem som är fetast 😉

   Gott Nytt på er allihop.

   • Enklast är väl en fika i Göteborg. Jag provar innan fikan så kanske jag får upp dem över knäna 😉

    Hoppas natten blir dräglig för våra fyrfota vänner!

 • Ha ha…jag byter sällan om efter jobbet utan hivar mig i soffan med jeans även om jag e ledig så åker jeansen oftast på fm o sen blir de på till läggdags, ibland om jag inte tänkt o gå nånstans kan jag köra mjukisbrallor :p

  Gott Nytt År

 • OM man mördar grannar som tycker det är helfestligt med fyrverkerier och smällare(nyår,sista april och div. festligheter),kan ju fan inte straffet bli högt?.När jag tog över Huni för 1 år sen(han är 5 år nu) hade jag ingen aning om hans otroliga smällrädsla.Nu är det så att 5 m från deras tomtgräns går det 5 hästar och 10 m därifrån går det 20 får.Hur är man funtad i huvvet när man då bränner av värsta kavalkaden i byn?.Jag gick ut kl 9 med Huni för att vi skulle klara av det innan “kavalkaden” börjar,Hinner 20 m ut innan idioterna bränner av värsta första salvan,vilket medför att jag har en smått chockad hund i kopplet.Nu närmar sig klockan 12 och ilskan stiger för varje minut.När slutade folk att födas med sunt förnuft!Hoppas jag inte träffar dessa idioter på några dar,kommer att göra mig själv olycklig isåfall,har hänt förut.Djävlar vad arg jag arg jag är just nu.vet att det inte inte riktigt sunt men kan banne mig inte hålla mig.
  GOTT NYTT ÅR Till bloggerskan för en fantastisk blogg.Och lika stort GOTT NYTT ÅR till alla hennes “knäppa” följare

  • Du. Jag hakar på och ger dig alibi om du ger mig alibi, för man FÅR mörda idioter som smäller. Jag skrev ett jävligt surt och drygt inlägg på Facebook till alla idioter som skjuter i dagarna sju, och gav en skopa till föräldrar som ger sina ungar smällare. Och visst gäller det både tama och vilda djur. För att inte tala om alla rester av raketer som är svinfarliga ifall de vilda får i sig. Det är så jäkla hemskt att man vill gråta.

   Gott Nytt År på dig med. Och alla andra.

   Och tack så himlans mycket för komplimangen. 🙂

 • Dricker bubbel, (mest bubbligt vatten), bråkar med datorer och har försökt fota lite fyrverkerier… vet inte om det blev något för jag har inte orkat föra över bilderna i datorn än. Här utanför smäller det fortfarande, men grannarna i huset är lugna så jag funderar på om man ska lägga sig snart.

  Rapport på nagelfronten; Jag verkar inte vara lika bra reparatör som du, mina sprickor har börjat visa sig igen efter att jag tvättade håret i dag… fastnar man inte i hundpäls så kan man tydligen fastna i egen kalufs. *suck*

 • Vi har haft knytismiddag
  Mycket trevligt och gott.
  Sen åkte vi in till stan strax innan 00.00 och kollade på raketer från utsiktplatsen på Galgberget.

  Nu hemma igen och ska sova. Otroligt att jag
  orkade vara vaken så här länge. .

  Kläder ja, de byter man så fort man kommer innanför dörren. Jeans är kanon ute. Men inte i soffan. Stelt och dant

  Gott Nytt År

 • Tack för en underhållande blogg! Jisses vad jag skrattade när jag läste fina senaste inlägg 🙂
  Hoppas det gått bra med Liten ikväll. Här har det varit som en krigszon utanför fönstret men nu har det lugnat sig och Wirre är inte rädd som tur är. Gott nytt år till er och fortsätt skriv dina roliga inlägg även under 2014 🙂

 • Älskar o gå runt i halvsunkiga mjukisbrallor i lgh.. o kan inte ha “fina” kläder i lgh pga katthår…me like… 🙂
  Det få bli okänsliga o halvfula kläder här hemma med tuttarna dinglade helt fria utan den jäkla bh:n, men e tvungen o ha det då jag e utanför lgh…mina pattar slår dolly partons pattar , så all folk skulle dö avchock om jag kom knallade i stan utan bh… ååhåå åhhåå… hihihi…
  Men just nu gå jag runt i ett par röda mjukisbrallor från lager 157.. sköna som faeenn..

 • Skrev lite igår men det föll tydligen bort..så jag roar mig lite nu efter endast ett par timmars sömn..(söderstressad hund och sen två timmar senare jäääääättepigg son) och JA det nya året firas med eller snarare utan regelrätta meningsuppbyggnader och punkter etc 😉
  Tänkte ev titta förbi på söndag, kvalitetstid med 2,5åringen som vill titta på Liten 🙂

  Btw läste inlägget för maken…och f-nskapet höll med DIN make. Hellre ut med Foppa än mjukisbyxor…suck!! Vad hände liksom??

 • Jag håller också med maken. Det finns inte en chans att jag skulle sätta min fot utanför dörren i mjukisbyxor!

  Gott nytt btw, nu har jag lite “ledigt” från nyårsrevyn och ska läsa ikapp… 🙂

 • Hej,hoppas det gick ok med voffarna i gär kväll,mina bryr sig överhuvudtaget inte.skönt,,,,,hade gärna besökt din monter på My dog,men drar t Bb så det funkar tyvärr inte?tack för all rolig läsning och god forts på2014

  • Haha,dresscoden på morgonen,jagandes 2-3 “totalt döva”idioter;gummistövlar,barbent såklart….,morgonrock ,jacka modell fulast i världen,mössa ,hysteriskt skrikande alla fula ord jag kan,inkl könsord.jaherregud en sån syn…mötte en gubbe litet senare på dagen när ja var mer representabel;hans kommentar var,jag kände inte igen dig med kläder på……kul not!!!

 • Han hade dött om han sett hur jag var skrudad på stan idag. Det var nästan så jag dog själv, när jag fick syn på mig själv i en spegel. *s*

  Min man kör inte heller med mjukisbyxor. Men han hade i alla fall vett att lära sig (av katten förstås) att inte slänga kläder på golvet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.