DEN stressen

Jag var lite tyst igår. Men jag hittade inte tutan, vilket retade livet ur mig.

Maken kom i alla fall upp till slut. Och la sig HÄR.

20131221-101927.jpg

Det är JÅBBIT att vara ledig tydligen. För han somnade igen.

Dealen var att han skulle städa medan jag skulle styra upp lite skit och sen skulle vi åka till Strömstad för att ha LÅNG ledighet. För jag vill inte komma tillbaka hit och vandra in i en krigszon.

Han vilade och vilade och vilade…och sen vilade han lite till. Då påminde jag om städningen. Vilket resulterade i att han åkte till återvinningen med alla sina olika lådor i köket (han är en källsorteringsfreak – jättefint och bra – om man inte samlar det i lådor så länge att det slutar med att det inte går att gå in i köket). Sen fyllde han diskmaskinen och tvättade en maskin tvätt.

Sen var det klart. Enligt honom.

Enligt mig krävs en dammsugning, damning, golvtorkning och ytterligare lite undanplockning. Men det är ju jag det.

Sen råkade jag bli jättetyst för jag gick faktiskt och la mig. Klockan halvåtta.

Efter att ha sovit inget alls natten till igår, varit arg så det osade under stor del av dagen så avslutades det med kiss of death från Liten. Som såklart inte var med mening. Och jag besparar er bild.

Jag låg på soffan i godan ro och kollade på TV. Liten kom och var lite extra kärleksfull. Med tanke på att han går omkring som om han vägde lika mycket som en chihuahua fast han väger 20 kilo blir det lite…fel ibland. Och han skulle ju bara pussa mig lite. Som började med att han satte en fot i munnen på mig med hela kroppstyngden.

Såååå…eftersom min mun tydligen låg där och var lite halvöppen råkade det sluta med att jag bet mig i kinden med kindtänderna, insidan och utsidan underläppen med framtänderna. Med lite hjälp från Litens tass som fortfarande stod kvar.

Som det blöder ur mun och läpp, jag hade ingen aning?

En halvtimma spenderades på soffan med blodstillande vadd på läppen, och sen gav jag upp, lade dagen till handlingarna och gick och la mig.

Jag tror jag somnade före åtta, och jag vaknade tio över fem i morse. Utvilad. Men stressad.

Vi skulle ha åkt till Strömstad igår, det gjorde vi inte. Idag skulle jag ha köpt julklappar, men nu blir det snabbstäd och bilåkning.

Imorgon blir det julklappar och julstäd i Strömstad.

Och som bonus har jag drömt världens stressdröm om att vara på bilsemester i New York med Mona, Talibanen och Monas man…som inte alls såg ut som Monas man utan som en kopia av Anders Borg. Innan han klippte sig.

Hur har ni det i julhetsen?

0 thoughts on “DEN stressen

 • Han ser ju ut att vila sig i form inför julstressen…..ska ut med hundarna nu,men det blåser ju så förbannat så jag får väl ha dom i koppel,hatar detta väder….julen är inte färdigfixad än-ångest-och appropå drömmar,jag och mannen har varit på mopedsemester i Indien i natt….den lättnaden när jag vaknade,HERREGUD

 • Julhets?! Hur menar du? Allt klart med klappar sen början av dec, mat och dricka fixats i början på veckan så nu kan den där Julen komma.

 • Jag känner mig inte ett dugg stressad… vilket får mig att bli lite stressad över att jag har glömt något. Jag brukar alltid vara uppe i spinn så här års.

 • Stress? Njäe kl åtta imorse var vi på stooora shoppingcentret här i stan. Nu är allt klappat o klart förutom en korg med delikatesser till svärmor o den fixar jag när vi kommer hem från mina föräldrars julfirande

  • Åhhhh…du fattar att jag inte har köpt en enda julklapp än va? I vanliga fall brukar de vara nätköpta, inslagna och rimmade så här dags.

 • Eftersom jag högaktningsfullt struntar i julen förutom goda sillar och några doftande hyacinter så är jag inte alls stressad, trots att jag har min mest användbara hand i bandage. O alldeles nyss vägrade jag köpa gran åt lilla åttioåriga mamsingen bara för att syrran 55 bast kräver att barndomshemmet årligen ska utrustas med detta. Grymma lilla jag.

  • Jag hejar på dig. Mest för att jag sitter och känner mig som värsta PMS-häxan. Jag har bestämt mig för att alla kan fara och flyga och sen satte jag mig ner och gjorde inget alls 😉

 • Köttbullar gjorda, huset städat, de få julklappar som ska ges bort är inhandlade. Däremot finns det noll och ingen julstämning, regnet öser ner och det är grått ute (inte nu då för nu är det mörkt, men du fattar). Känns mer som om jag bara vill gå och lägga mig och vakna i januari, gärna till ett vitt landskap.
  Stressa inte ihjäl dig nu, det blir jul nästa år igen… Det du inte hinner nu kan du göra då.
  Tack snälla för en superrolig blogg, har nog glömt säga det tror jag.

  • Jag tog dig på orden och gick och la mig. Nu är jag lugn som en filbunke. Jag har ju två dagar på mig att köpa julklappar. Det är luuuuugnt. Ehum.

   Tack själv snälla du, för att du läser. Och som jag håller med dig, noll julkänsla.

 • Ingen julhets här heller.
  Maten inköpt i mitten av veckan innan alla fick barnbidrag mm
  Klappar byter vi inte längre.
  Så allt är klart 😉

 • Tja, med tanke på att jag farit 16 mil idag för att hälsa på nära släkting på sjukhuset och sen firat Första Jul så… Jag vill sova NU helst. Men just nu har gästerna ockuperat badrummet, så jag sitter och rippar ljudböcker och virkar en disktrasa så länge. Och så har jag blivit gudmormor idag, det tog på krafterna kan jag säga. Jag kommer somna stående i ett hörn. Upp och ned.

  • Åh jösses (autocorrect ville skriva Jönåker). Och grattis!!!! Jag och min PMS gick och la oss och tokdäckade. Jag hoppas du gjorde samma sak?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.