Stormen Judas (Simone då’rå)

Som verkligen var en Judas, och bara lurades. För då blåste det i sisådär fem minuter här.

Sven däremot, nu snackar vi storm. Lamporna kommer och går, TV:n stänger av sig var femte minut och alla våra trädgårdsmöbler har blåst iväg och omkull.

Och såvitt jag vet har det inte varit samma varningar från SMHI (Satans Meteorolog Helvetes Institutionen) varit på tapeten idag.

Det största tecknet på att det verkligen stormar?

Stor vägrar gå ut. Han gick motvilligt ett par meter, sen rök gatubelysningen på gångvägen och han knep ihop benen och rusade in. Nu ligger han med korsade ben och kommer inte gå närmare ytterdörren än fem meter.

När jyckarna hellre håller sig i ett dygn då VET man.

De där skojarna i Norrköping borde anställa hundar.

En hund är bättre än fem Pohlman.

Hur har ni det?

0 thoughts on “Stormen Judas (Simone då’rå)

 • Tina Johansson says:

  Blåsigt, jätteblåsigt. OCH lite snö…
  bor i Ronneby i Blekinge, och klockan 8 imorgon sätter jag och min bästis oss i bilen och kör till Göteborg. Vi ska till Rondo och se Magnus den Store imorgon kväll. Vi bokade det i april, så Sven eller inte, vi kör =)
  (…håll tummarna att det värsta är över imorgon…)

  • SNÖÖÖÖ????? Vad säger du?

   Och skall ni kolla på Uggla så kan du ge dig på att jag håller tummarna. Såg hans senaste revy på Rondo och jag är lite kär i den lilla krulltotten.

   • Tina Johansson says:

    Ja jag är ju det också 😉 Sedan IQ på 80-talet. Löööv him!
    Såg också förra showen på Rondo, då var maken och jag nyförälskade så då fick jag med honom (det var ett par år efter trappincidenten…) – han tog till och med sig “Uggla-masken” man fick på slutet – “för att göra världen lite vackrare”
    Han är underbar 😉 Älskar hans humor!

    Dessutom kan jag berätta att när jag har högklackat på mig, så är Magnus Uggla och jag lika långa, haha

    • Åhhhh…min låt är Astrologen. Den kan jag fortfarande inte höra utan att tänka på min första stora kärlek. Som var skorpion. Men maken är min första tvilling. Oklart om det är bra eller dåligt 😉

     Haha jag tror Ugglan går till armhålan på mig utan klackar.

     • Tina Johansson says:

      Min första stora kärlek var också Skorpion… Nu har jag en fisk =)
      Ja, alltså jag kan inte välja bara en Uggla-låt, finns massor.

      Håll i hatten, för nu ger vi oss ut i blåsten!

     • Jag trodde att jag var förutbestämd med skorpioner. Alla mina yngre kärlekar var skorpioner, inklusive mina två stora och första. Till slut frågade jag random grabbar vad de var, för var de inte skorpioner var det kört ändå. Sen flyttade jag ihop med en våg, efter det en oxe, och gifte mig med en tvilling.

      Och nu går jag runt och trallar på astrologen. Det kommer inte gå bra för mig och maken om man tror på låten.

      Kör försiktigt. Det blåser fortfarande och är kallt som aset ute.

 • Äeh, det här var SÅÅÅ tamt! Det enda som hände var att ugnen slog av jordfelsbrytaren, men det hade ju knappast med Sven att göra. Jag har tagit in mina favoritutelyktor i förebyggande syfte (eftersom jag fick beställa tre nya glas när det blåste lite när jag var bortrest sist och inte tänker göra om det – och imorrn far jag en vända till) men det blåste ju inte ens så håret kunde självtorka ute. Inte har det kommit nån vidare nederbörd sen jag gnällde om snöblandat heller, inte ens regn.

  Skitstorm.

  • Då fick vi det den här gången. För nu ligger trädgårdsmöblerna vackert utspridda på gräsmattan och det låter som att fönstren skall blåsa in. Medan hundarna ligger och gömmer sig så ingen dumming skall tvinga dem att gå ut.

   Misstänker att strömmen kommer ge sig snart med tanke på att det blinkar mer än en norrman i en rondell.

 • Åh den där jäkla Sven..fan va blåst han är. Här i Värmland va han i natt och yrde runt och tog med sig soptunnorna när han drog iväg.. 🙂 Rätt lugnt nu faktiskt men vi brukar ju klara oss ganska bra här. Tack o lov.. När Gudrun härjade för några år sen va jag utan man i huset i 2 månader då han satt och plocka pinn i småland. Kanske blir jag ensam i huset igen nu då 🙂

 • Här knakade och knäppte det i fönstren under kvällen, men nu är det tyst och lugnt (vinden har vänt). Regn ska visst komma senare i natt och snö i morgon, om SMHI har rätt i sina prognoser… Och ska du vara rättvis så har dom pratat om stormen sedan början av veckan och det har varit varningar och annat. Men du kanske har haft annat att tänka på…

  • Ja det kan väl hända att det har yppats ngt om stormen 😉

   Men inte som förra pådraget, det var mycket mer varningstjofräs.

   • Dom blev väl försiktigare för att dom hade fel och den förra gick längre söderut än vad dom hade trott. 🙂
    Här har inte snön kommit än, den dom har varnat i flera dagar… vi får väl se om det blir något. 😉

    • De hade i vart fall inte talat om för just MIG att det skulle blåsa här. Eller så är det jag som är totalt ointresserad av väder under den här årstiden 😉

 • Hmm än så länge är det kavlugnt här…..
  Imorse när jag gick upp (ja jag går upp klockan fem) var det lite snöblask på marken men inte mycket mer. Återstår att se om det blir något av Sven eller han har blåst klart när han landar här.
  En putslustighet i sammanhanget är väl att min pappa heter Sven och jag ringde glatt till mamma i skåne och meddelade att nu fick hon hålla pappsen i örat för vi ville inte ha några tramserier här uppe! Hon fnissade glatt och lovade att göra sitt bästa.

 • På den här kanten har vi inte märkt mycket, men det skulle vi väl inte göra heller. SMHI borde definitivt skaffa hundar, de är synnerligen pålitliga, mycket bättre än termometrar och vindmätare!

  Har trädgårdsmöblerna återfunnits eller har det blåst in några nya bättre?

  • Sven verkar fortfarande hänga kvar här?! Har ni fått honom alls?

   Jag skall undersöka möbelstatus när (om) det blir ljust. Spänningen är olidlig.

 • Jomen nu är han på ingång, det är i stort sett snötäckt på marken och det snöar på alla möjliga och omöjliga ledder utom kanske rätt uppåt. Hunden är skiiiitlycklig, han fick värsta spanielfnattet och skulle tokbusa ute. Han älskar snö.

   • Det verkar alltid jävligast i Skåne. Ni får ta och fixa någon slags skyddande skärgård, Danmark är för platt 😉

    Hur gick det med grannarnas hus om två träd trillade ner? Det låter inget vidare alls faktiskt.

    • Träden gick som tur inte igenom taket men det blev illa tilltygat. Dock kom ingen till skada. Vi får väl bygga en skyddsmur så att Sven studsar tillbaka nästa gång. …

     • Vilken jäkla tur att det inte gick igenom, både för personerna i huset och för att inte sån där läskig nederbörd skall kunna ta sig in. Hoppas att det löser sig snabbt för dem.

      Ja. Sven får inte komma mer (han är kvar här och susar). Nu räcker det.

  • Alltså här är han ju kvar, så skall han hinna till huvudstaden under eftermiddagen så är ju rådet att dra nu – och att han inte åker SJ – för då lär vi bli kvar med honom här.

 • Sven bestämde sig för 11 kaffet hos oss oxå 🙁
  Sängen vibrerarde inatt – och Sven ensam ansvarig för detta, inte ett dugg “mysigt” var det heller.
  Några takpannor har rört på sig och friggeboden saknar lite takpapp samt 1/2 dm is över grus, trädäck och bilar.

  Maria! Vart bor du om ni fick snö? Skåne?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.