Apropå hemorrojder

Jamen jag VET att det är tabubelagt att prata om, och att ingen erkänner att de möjligen skulle ha det. Men jag kom att tänka på det här och tabun när jag såg ett svar bland kommentarerna och blev lite fnissig i efterhand.

Hemorrojdsalva är ju tydligen bara okay att prata om ifall man använder det mot rynkor. Det gör det fina folket i Hollywood har jag läst mig till i Veckans Nu. Jag har förvisso inte provat det mot rynkor, men det kanske funkar?

Det jag kom att tänka på var min och makens första utlandssemester tillsammans. Och då hade vi bara varit ett par i en dryg månad. Semestern hade varit bokad och planerad sedan länge, men då var vi ju bara kompisar som skulle åka med en annan killkompis. Dels för att semestra, och dels för att köpa lite båtar. På den tiden var det oerhört vinstgivande att åka till USA och köpa båtar och båtdelar, skeppa hem i en container och sedan tjäna pengar på det. Eftersom båtar i USA är löjligt billigt, och de har en slängmentalitet som är helt vansinnig. Försäkringsbolagen löser in båtar som bara har en skråma, och sen får man gå omkring på “båtkyrkogårdar” och ge skambud på det man vill ha.

Nu blev ju semestern lite tokig eftersom vi var nykära utav bara helskotta, och skulle göra någon slags transformation från kompis till rosaskimrande par. Och då blir ju en del saker pinsamma, som inte varit pinsamt förut.

Screen Shot 2013-12-19 at 9.46.57 AM

Titta så kära vi var. Och så mycket nytt att hantera.

Som jag skrev i kommentarerna, jag VET att min mage fuckar upp av jetlag eftersom jag inte får gå och göra nummer två på MIN tid. Inte följa min äta-sova-skita-klocka. Där jag är som Skalman ungefär.

Vis av läxan hade jag smygpackat ner Xyloproct i alla dess former, och Lactulos. Gömt i ett fack i min resväska där nyblivna pojkvännen inte skulle behöva leta efter något.

Men jag är ju ett otursförföljt klantarsel. Och vi alternerade mellan att bo lite här och där, fördelade våra gracer mellan mina kusiner. Då hade jag turen att ha en av mina kusiner alldeles i närheten av Boston där de flesta båtauktionerna var, så vi bodde hos dem i en vecka. Grabbarna gick på auktioner medan jag hängde med min jämngamla kusin och hennes sexmånaders bäbis.

En dag skulle de vara på auktioner en heldag, så jag, kusinen och bäbisen drog till Marthas Vineyard för att hänga med en kompis till henne som bor där, och utforska ön. En av mina favoritöar för övrigt, får ni chansen att åka dit så gör det.

Färja dit på förmiddagen, hämtning av hennes kompis och sen sightseeing på ön. Och som avslutning på en finfin dag käkade vi middag hemma hos honom. Och kusinen hade kollat när sista färjan gick till fastlandet igen, kvart över sju på kvällen. Middag, häng och sen packade vi ihop oss för att dra till färjan.

När vi klev ut ur hans hus, som ligger nära färjan hörde vi ett mystiskt ljud. Det där ljudet som färjor säger när det är dags att lämna färjeterminalen.

In i bilen fort som tusan, köra på hollywooddäck ner till färjan…enbart för att se den försvinna i mörkret.

Japp. Det var den sista för dagen. Och den gick inte kvar ÖVER sju. Den gick kvart I sju.

Först…panik. Vi var fast på ön. Sen var det bara att lugna sig. Vi hade ju någonstans att sova (tack och lov), kusinen ammade fortfarande så barnmat hade hon ju gott om, och blöjor går att köpa.

Men då var det samtalet till hennes man där vi fick erkänna vår blondhet angående icke läskunnighet av tidtabell, och sen samma samtal till blivande maken. Det gick nog ingen nöd på dem alls, hennes make, min blivande make och kamrat K fick en grabbkväll och vi hade det rätt mysigt på ön vi med.

När vi väl kom tillbaka till fastlandet och hem till huset på förmiddagen dagen därpå och jag och maken var i vårt rum flinade han från öra till öra. Kollade på mig och sa:

– Du, jag letade efter (minns inte vad) igår, och hittade det här i din väska? Är inte det sådant som gamla behöver?

Och så höll han upp mina paket med Xyloproct-suppar och salva. Medan han gapskrattade.

Där och då dog jag lite inombords, rodnade ihjäl mig och blev asförbannad samtidigt. Helt orimlig reaktion. Men det var ju bara att erkänna att min mage inte funkar som den skall efter stillasittande på ett plan i elva miljoner timmar, och sen jetlag på det. Men fanstyget bara fortsatte flina.

Pinsamheten visste inga gränser. Vissa saker vill man hålla hemligt när man är nykär. Och givetvis var hans kunskaper ytterst begränsade plus att han aldrig drabbats själv. I hans värld var det bara gamla stofiler som kunde få sådana problem.

Under resten av resan missade han inte ett tillfälle att pika mig för det.

MEN…det var ju det där med karma.

När vi kom hem fick han en liten släng av det med. För första gången.

Jag kan inte påstå att han fick så vidare värst mycket medlidande från min sida.

Jag var så JÄKLA nöjd.

Och nu har vi slutat tabubelägga det.

Numera när vi åker på semester har vi ett gemensamt förråd av Xyloproct med oss.

Men det kan ju för fasen inte bara vara jag som lider av det när jag är jetlaggad?

I så fall tror jag ni ljuger.

0 thoughts on “Apropå hemorrojder

 • Eftersom jag inte har nån sov-mat-skit klocka utan jag skiter sällan på regelbundna tider allra helst när jag inte har något dass i närheten eller vid nåt olämpligt tillfälle händer även jag blir akut nödig typ som Ala Mona

  När jag e på semester så blir jag ofta kass i magen, men inte pga förstoppning utan tvärtom blir oftare lös

  Hemorojjder har jag aldrig haft besvär av förräns nyligen när jag fick det för första gången

  När vi var i Cypern för X-antal åren och hade vart på stranden och skulle gå till Hotellet, tog väl en 20 min o gå. Just då var det vara jag o systersonen som gick till hotellet, och jag blir akut nödig på vägen, vi hade inga pengar så kunde inte ta en taxi utan fick knipa o fortsätta gå, kom till ett fik o tänkte låna toaletten där vilket man inte fick utan o handla något där vilket vi inte kunde, så var bara till o fortsätta knipa o försöka gå , när vi kommer till hotellet säger systersonen att han måste på dass först på skämt…trodde fan jag skulle slå ihjäl ungen där om jag inte vart så akut nödig 🙂

 • Detta är ett pågående samtalsämne hos oss – ja, vi pratar om annat också men ändå – maken anser att ALLA människor bör ha regelbundenhet i toabesöken för nummer två och jag tycker han är hysterisk. Det blir när det blir, fast den gången i Italien när resandet och maten och det faktum att toan stod bakom en dörr med fem cm springa nedtill två meter från rumskamratens kudde (inte så avslappnat) och det hade gått nio dygn, då var det lite kärvt. Och inte helt lätt att spola efteråt. Men maken var inte med.

  • Åh fy Fabian vilken mardröm. Det låter inte ett dugg avslappnat.

   Men det känns som att just makar tar väldigt lätt på det. Eftersom de verkar kunna göra det närsomhelst, varsomhelst och hursomhelst.

   • På tal om närsomhelst o varsomhelst så var jag hos en kompis & dennes sambo o även ett par till var där.. varav 1 blev toa nödig o gick o satte sig på dass, varav dennes tjej bankar på dörren o säger åt honom att han inte kan gå hem till andra o skita, de bodde i huset bredvid så han hade inte haft långt att gå hem minns inte hur han gjorde om han sket klart lr om han kom ut för att skita hemma sen istället …:D

 • Lider inte av hemmisar när jag är jetlaggade, men därmed inte sagt att jag inte lider av de ibland. Har alltid suppar och salva hemma, precis som jag numera alltid har med svampsalva när jag är ute och reser…
  Fick en djävulsk svampinfektion, en sån där jag letade flaskborstar för att köra upp och klia med. In på apotek och fick en blackout, kunde inte komma på vad svampinfektion hette på engelska och drog till med mushrom infektion… De tittade något undrande på mig och det slutade ned en pantomim från min sida för att få fram vad det var. Inte så himla lustigt eller diskret men jag var desperat!!!

  • Förlåt men jag skrattar nu. Jag VET hur jävligt det är, och har inte funtat på flaskborste än. Däremot finns det ju inget bättre (eller sämre) än att ta en torr frottéhandduk som inte har torkat i tumlare så den har rivig frotté. SÅ skönt för stunden, SÅ jävla dumt i längden.

   Men jättebra tips att alltid ha med. Det skall jag börja packa ner ihop med mina Xyloproct på semester 😉

 • Som sagt hemmorrojder hade jag när jag var gravid och de tog jag bort snarast 🙂
  Men därmed inte sagt att magen inte är jetlaggad eller vad man ska kalla det ….
  Här skiter man bara ostört och helst hemma så det kan bli vissa problem när man åker iväg och måste dela rum med nån okänd (sambon är van :-))
  Men laktulos fixar det mesta tyvärr då med en otrevlig bieffekt på min mage…….det låååååååter och doften är inte rosendoft precis men vad står man inte ut med för att fixa toan 🙂

  • Det borde finnas något slags broderiordspråk “att skita hemma är guld värt” eller något i den stilen.

   Och jag håller med när det gäller Lactulos, magen låter som en V8. Men jag vet inte om det luktar värre än vanligt. Med tanke på att vi har tre olika sprayer på toa för att makens förlossningar luktar död huggorm så är mina som enhörningsstoff i jämförelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.