När fan blir gammal blir han religiös

Eller nåt i den stilen.

Jag VET att jag tjatar som en sektledare om det här med brandvarnare och larm nu. Och jag VET att jag inte hade gjort det om jag inte hade skitit på mig igår när soffkudden brann och jag var mer än lovligt trög i skallen och inte fattade det. För jag löste ju stanken initialt genom att tända ett jäkla doftljus för att få bort lukten istället för att undra vad det var.

Japp, jag gör verkligen skäl för min hårfärg ibland.

Det måste tydligen hända något innan man fattar exakt hur lätt hänt det är.

Hela det där “jamen det händer ju alla andra men inte mig”.

Idag fick jag den här kommentaren, och satte ännu mer i halsen.

Screen Shot 2013-12-19 at 6.25.54 PM

För varenda jäkla natt ser det ut så här i min säng.

bild 1(7)

Och så telefoner förstås. Men den ena använder jag för att fota med.

Plus att jag dessutom sover i kontorsrummet i Gbg, och där inne står all möjlig och omöjlig elektronik i form av datorer och annat junk. Med andra ord har jag en miljard förgreningssladdar och dubbelt så många kablar liggande på golvet.

Idag skall jag styra upp kablaget och förgreningsdosorna innan läggdags. Och INTE sova med laddarna i.

Fy för den lede vad det inlägget skrämde mig lite extra.

Och så jäkla glad jag blev över att det gick bra för Amanda.

0 thoughts on “När fan blir gammal blir han religiös

 • Det var otroligt skönt att det gick bra för Amanda och att hennes pappa tog det så bra.

  Är jag hemskt blåögd som inbillar mig att jag är hyggligt säker som har taken fulla av brandvarnare? De är noga testade med brödrost och pannkaksstekning…

 • Jag har en brandutredare i min omedelbara närhet så därför laddas det inte något om man inte befinner sig i samma rum, och det laddas def inget under natten när man sover, det fanns aldrig levande ljus på tv:n när man hade tjocktv och ljusmanchetter är big nono…bland myvket annat 🙂

 • Först måste jag säga att jag är väldigt glad att allt gick bra till slut både för dig och Amanda. Bränder är en av mina stora fasor. Jag har bekanta som förlorade ALLT i en brand. De klarade sig själva eftersom huset brann ner när de var på jobbet. (en gardin hängande vid ett el-element som blev för varmt.)
  Sen kan jag försäkra dig om att vi har brandvarnare. En av dem hade gett upp i förra veckan så då köpte vi ett par nya. Sådana där som om den ena larmar så skickar den en signal till alla andra som är inkopplade på samma kedja (trådlöst) så larmar alla. Praktiskt om man har fler våningar eller stort hus. (vi har två våningar). Vi har bestämt oss för att skaffa ett gäng upp till landet också.
  Bra att du tar upp saken.
  Kramar

  • Visste jag inte ens att det fanns, trådlösa system alltså.

   När vi gjorde om vårt för ett par år sedan var standard att ha en siren, för den väsnas ju så infernaliskt. Men jag vågade inte chansa eftersom vi sover med luftkonditionering som väsnas lite på sommaren, och stängd sovrumsdörr på övervåningen. Vi satte en extra precis utanför sovrummet.

   Det där jäkla larmet är nog det bästa vi köpt. För djuren åtminstone. De har ju inte en chans om något händer när de är ensamma.

 • Tänk även på att sätta brandvarnare på vinden…
  Det har vi nu, efter att jag vaknat av konstiga ljud en natt, kunde inte fatta vad det var annat än att nåt var FEL… Väckte sambon (vilket jag helst inte gör mitt i natten i onödan) han for ur sängen svinförbannad, marscherade ut i sovrums hallen, lyssnar lite och säger, Det brinner på vinden. Och det gjorde det… Ingen lukt bara konstigt knäppande ljud. Brandsläckare fram, vattenslangen in, ringa brandkår och en jämlans baluns.
  Eftersom jag, av någon anledning, vaknat och hört det, blev skadorna inte superstora.
  Det visade sig att elektrikern vi haft där för att installera ljusramperna i det nyrenoverade köket hade använt en för klen kabel… Mitt nygjorda kökstak blev omgjort en gång till och lite fix av avbrända takstolar på vinden, lite taskig lukt ett tag men, vi överlevde och sambon var inte sur så länge för att jag väckte honom.

 • Ja nog är du nära en sektledare nu.. Men om vi nu pratar om div, laddare osv, som du skrämmer upp hur många som helst här med.De absolut flesta bränder startar med diskmaskiner,tvättmaskiner,torktumlare och spisar och andra vitvaror.Olyckor händer,det kan vi aldrig skydda oss mot.Men att starta en skrämselkampanj mot div elektronikartiklar är en sak,men som sagt det absolut vanligaste är att det är vanliga vitvaror som startar bränder,och hur man ska skydda sig mot det vet jag inte.Däremot är det otroligt bra att du har fått väldigt många att kolla över sina brandvarnare och andra skyddsartiklar mot bränder.Det ska du ha en stor ovation för.

  • Jag är medveten om sektlederiet 😉

   Men det där med elektronikprylar, även om det händer sällan så räcker det ju att det händer en gång. Jag vet också att det finns farligare grejor precis som du säger och jag är inte såååå överdriven.

   Jag tror jag blev jävligt rädd igår, plus att det är jul och förra året brann en kompis hus med stall till grunden. Plus en jävla massa andra hus jag inte kände. Det som hände igår hände fel årstid.

   Men oj vad jag faktiskt är tacksam över att nu ha sett att larmet som kostade en del pengar faktiskt funkar riktigt bra.

   Om du har koll på läget får du gärna skriva lite mer fakta, så slipper jag hitta på “fel” saker att fokusera på.

 • Det är bra att du skriver om det för det är bra att ta sig en extra funderare på hur man har det hemma och hur man beter sig!
  Och det är alltid bra med mer kunskap och bra tips från alla som kommenterar! Jag läser och lär.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.