Äntligen

Jag vet inte hur mycket bubbelvatten det släpas hem i det här huset, men det är mycket. Eftersom det är det enda jag dricker i princip. Minst två liter per dag, och då får man långa armar och tom plånbok.

Jag minns inte ens hur många gånger jag tänkt köpa/önska mig en Soda Stream, men det blir ju fasen aldrig av. För jag tänker att kostnaden för en Soda Stream borde löna sig på ett par veckor, och sen fortsätter jag kånka vattenflaskor. För att sedan kånka tillbaka dem till affären och panta dem. Eller ja, skall jag vara helt ärlig är det maken som kånkar och pantar. Men det är också han som inte varit så himla tänd på en bubbelmaskin.

Han kanske gillar att bära?

Idag kom han hem med den här. Utan att ens ha blivit ombedd.

bild(9)

En tysk dessutom. Från Ö&B. Som kostade skit och inget alls.

Medan jag är full upptagen med att kolsyra allt som går att kolsyra kan ni läsa ME:s blogg. För den är skitrolig. Granntanten heter den.

Jag kommer vara fullt upptagen med att testa kolsyrad ketchup och allt annat som finns i köket. Det kan omöjligt finnas något som är för gott för att kolsyras. Inte ens Mer.

Har ni tips?

Annars återkommer jag med resultat – det här kallar jag vardagslycka.

0 thoughts on “Äntligen

 • Älska min soda streamer. Strunta dock i de där äckliga smakerna som följer med. Min favvis är Bob dricka ( sådan där liten fyrkantsom ger två liter) bara att blanda som vanligt och bubbla lite. Godare än vanlig läsk

 • Jag är helt säker på att det i bruksanvisningen (den däringa pappersbunten på ett gäng oidentifierbara språk som inte går att klicka sig till Google Translate, du vet) står att apparaten är endast avsedd att kolsyra vatten med. Sedan får du blanda vattnet med vad du vill. Hemma kolsyrar vi mest bara vatten, medan min mamma föredrar ICAs egna lightsaft med citron/limesmak. Går inte att ersätta med FUN lights citron/lime enligt denna källa.

  • Men det är ju ingen sport att läsa manualer 😉 Jag vill verkligen testa att kolsyra ketchup. Och chai latte såklart. Vilket låter riktigt riktigt äckligt faktiskt.

   Står det verkligen bara vatten? Denna är ju från något tyskt lager eftersom det enda jag fattade (efter sex års tyska) var att den är “sehr gut”. Då kan man ju inte begära att jag skall fatta att det bara är vatten som skall bubbla haha.

   • No habla español, fast tyska liksom alltså? 😉
    Jag hoppar nog ditt konsumenttest av kolsyrad ketchup, men bubblig chai latte låter ju intressant! Hört något från Fru Universum om det? Är väl hennes livselixir vad jag förstått.
    Och när ska du leverera filmen med hulatomten? Pop cornen börjar bli soggiga nu. Eller är det bara jag som har missat det inlägget?

    • Ja. Det är hennes dryck. Men hon var som en pundare på plattan, bjöd mig på första koppen och nu är jag med fast i träsket.

     Du har inte missat tomten. Vi har missat tomten 🙁 Först en helg med tidsbrist, sen en helg med bråk och nu kom Sven. Vill ju inte att tomten skall blåsa bort.

 • Viktigare än spisen, hemma hos mig.
  Det som kan vara viktigare än Soda Streamer i mitt kök kan vara Moccamaster Master. Men oavsett, jag överlever inte utan dom två.

  • Jag kommer garanterat skapa ett beroende, eftersom jag redan är beroende av bubbelvatten. Nu behöver jag en ännu större väska så jag kan få plats med den också vid en eventuell zombieapokalyps.

 • Jag bubblar bara vatten.
  Sedan kan jag blanda det med lite god saft/juicekoncentrat. (tranbär och röda vinbär mest)
  Men favoriten är att ha några bitar blodgrape (skär bort skalet och skär den i bitar. har i en skål i kylen och lägger ner några i glaset och fyller på med bubbelvatten…) men så älskar jag blodgrape och äter gärna det som “godis”. Har provat med annan citrus men har inte gett lika mycket smak eller varit lika gott.
  Jag försöker nog efterlikna det smaksatta bubbelvattnet, det är lagom smak för mig.

  • Jag gillar allt smaksatt vatten utom just citrus. Det smakar wc-anka. Eller ja, inte för att jag har druckit wc-anka men som jag tror att det skulle smaka 😉 Borde ju funka lika bra med mango, som är min absoluta favorit just nu.

   • Citrus i köpt bubbelvatten smakar som wc-anka luktar! Jag tror att det är för att dom pressar med skalet (med besprutning och allt), jag reagerar lika ibland när någon lägger i en citronskiva i vatten. För mig är det stor skillnad på grape och citron/lime/apelsin, men det är ju en smak(!)sak. Testa mango, frågan är om du ska försöka finfördela/mosa för att få ut så mycket smak som möjligt eller om det räcker med tärningar. Tipsa gärna om du hittar några riktigt bra smaksättningar!

    • Bra. Då är det inte bara jag som tycker att det smakar wc-anka. Jag lovar att testa det mesta. Nyhetens behag och allt det där, men mango skall jag prova. Jag återkommer i ämnet när jag har lagt alla mina bubbelvattenpengar i fruktdisken istället 😉

 • I knew it, det fanns inget annat skäl till att bloggstatistiken peakade sådär. *s*

  Du kommer att ha att göra om du ska kolsyra ketchup. För som det redan sagts här så kan du bara kolsyra vatten med den – allt annat typ exploderar. Kolsyra vatten först och blanda ut sen.

  Eller bli en treåring och försök på rent trots. Men se till att du har gott om fläcklösare hemma först… :p

 • Tack för en mycket underhållande blogg. Jag har blivit beroende av den :-). Halkade in via Monas, som jag också är beroende av. Mitt tips är att Inte försöka göra eget bubbelros’e, Vin alltså. Det blev väldigt kladdigt och maskinen blev sig aldrig lik. Skapade nåt slags läckage så gasen läcker ut, den är numera pensionerad :'(

 • Hahaha.. Dagens skratt innan sänggång! Man tackar!
  Och Du.. Jag tror ketchup funkar jättebra! *bliiink*
  Men loova att filma då!
  Det blir nog jättegott tror jag!! Jaaa-aaa! Provarå, snälla? ^^

 • Jag har också blivit med bubblare efter att ha utvecklat gorillarmar av att släpa hem 2x6x2-litersflaskor för ofta. Innan knogarna började skrapa i marken införskaffades konkurrenten till Sodastream: Aqvia från Aga, samma gastuber men andra vattenflaskor. Sen har jag förfinat det hela eftersom här storkonsumeras bubbelvatten. I kylen ligger på översta hyllan fyra opyschade flaskor vatten för temperering. Pyschning är begreppet här för att åstadkomma kolsyrningen. Man tar flaskan längst till höger när man ska pyscha och ställer flaskan med ev. överblivet pyschat vatten i dörrfacket. Nyfylld flaska med slätvatten direkt från kranen hamnar längst ut till vänster för att hinna kylas ordentligt innan någon är där och kniper en flaska från höger för pyschning. Hängde ni med? Kontrollerad ruljans alltså. Sedan har jag en extra gastub, så när tuben i pyschningsapparaten tar slut så kan jag skifta i ett nafs och så byter jag extratuben under tiden den andra jobbar i Aqvian. Vad gäller smaksättning har jag bara ett ord att säga: jag dricker bara en sorts smaksatt vatten: det kommer i särskilda flaskor från ett område i norra Frankrike och det ska helst stå Grand Cru på buteljen.
  Godhelg, jag ska sätta passbitar ovanpå köksskåpen, vad ska du göra?

  • Hahahahaha. Klockrent. Och ruskigt smart. Du är bubbelvattnets Bengt Frithiofsson (eller vad han nu heter).

   Men jag ska ta över tempereringstricket. Helt klart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.