Jag vet inte hur mycket bubbelvatten det släpas hem i det här huset, men det är mycket. Eftersom det är det enda jag dricker i princip. Minst två liter per dag, och då får man långa armar och tom plånbok.
Jag minns inte ens hur många gånger jag tänkt köpa/önska mig en Soda Stream, men det blir ju fasen aldrig av. För jag tänker att kostnaden för en Soda Stream borde löna sig på ett par veckor, och sen fortsätter jag kånka vattenflaskor. För att sedan kånka tillbaka dem till affären och panta dem. Eller ja, skall jag vara helt ärlig är det maken som kånkar och pantar. Men det är också han som inte varit så himla tänd på en bubbelmaskin.
Han kanske gillar att bära?
Idag kom han hem med den här. Utan att ens ha blivit ombedd.
En tysk dessutom. Från Ö&B. Som kostade skit och inget alls.
Medan jag är full upptagen med att kolsyra allt som går att kolsyra kan ni läsa ME:s blogg. För den är skitrolig. Granntanten heter den.
Jag kommer vara fullt upptagen med att testa kolsyrad ketchup och allt annat som finns i köket. Det kan omöjligt finnas något som är för gott för att kolsyras. Inte ens Mer.
Har ni tips?
Annars återkommer jag med resultat – det här kallar jag vardagslycka.
Ellinor says:
Testa inte apelsinjucie….Det blir kladdigt då kan jag lova 🙂
Victoria says:
Va? Funkar inte apelsinjuice? Det hade jag inte gissat (och givetvis provat)? 🙂
Ellinor says:
Tänkte samma sak jag med…. Vet inte om det är någon skillnad om man har juice utan fruktkött. Jag gjorde det på apelsinjuice med fruktkött och det blev juice över hela köket.
Victoria says:
Ojdå. Så praktiskt att du hann prova det före jag gjorde det då haha.
H says:
Älska min soda streamer. Strunta dock i de där äckliga smakerna som följer med. Min favvis är Bob dricka ( sådan där liten fyrkantsom ger två liter) bara att blanda som vanligt och bubbla lite. Godare än vanlig läsk
Victoria says:
Ja, jag är bara ute efte bubblorna. Men det är ju roligt att prova att kolsyra annorlunda saker 😉
Annette Lo says:
Jag är helt säker på att det i bruksanvisningen (den däringa pappersbunten på ett gäng oidentifierbara språk som inte går att klicka sig till Google Translate, du vet) står att apparaten är endast avsedd att kolsyra vatten med. Sedan får du blanda vattnet med vad du vill. Hemma kolsyrar vi mest bara vatten, medan min mamma föredrar ICAs egna lightsaft med citron/limesmak. Går inte att ersätta med FUN lights citron/lime enligt denna källa.
Victoria says:
Men det är ju ingen sport att läsa manualer 😉 Jag vill verkligen testa att kolsyra ketchup. Och chai latte såklart. Vilket låter riktigt riktigt äckligt faktiskt.
Står det verkligen bara vatten? Denna är ju från något tyskt lager eftersom det enda jag fattade (efter sex års tyska) var att den är “sehr gut”. Då kan man ju inte begära att jag skall fatta att det bara är vatten som skall bubbla haha.
Annette Lo says:
No habla español, fast tyska liksom alltså? 😉
Jag hoppar nog ditt konsumenttest av kolsyrad ketchup, men bubblig chai latte låter ju intressant! Hört något från Fru Universum om det? Är väl hennes livselixir vad jag förstått.
Och när ska du leverera filmen med hulatomten? Pop cornen börjar bli soggiga nu. Eller är det bara jag som har missat det inlägget?
Victoria says:
Ja. Det är hennes dryck. Men hon var som en pundare på plattan, bjöd mig på första koppen och nu är jag med fast i träsket.
Du har inte missat tomten. Vi har missat tomten 🙁 Först en helg med tidsbrist, sen en helg med bråk och nu kom Sven. Vill ju inte att tomten skall blåsa bort.
Kristina says:
Viktigare än spisen, hemma hos mig.
Det som kan vara viktigare än Soda Streamer i mitt kök kan vara Moccamaster Master. Men oavsett, jag överlever inte utan dom två.
Victoria says:
Jag kommer garanterat skapa ett beroende, eftersom jag redan är beroende av bubbelvatten. Nu behöver jag en ännu större väska så jag kan få plats med den också vid en eventuell zombieapokalyps.
Humlan says:
Jag bubblar bara vatten.
Sedan kan jag blanda det med lite god saft/juicekoncentrat. (tranbär och röda vinbär mest)
Men favoriten är att ha några bitar blodgrape (skär bort skalet och skär den i bitar. har i en skål i kylen och lägger ner några i glaset och fyller på med bubbelvatten…) men så älskar jag blodgrape och äter gärna det som “godis”. Har provat med annan citrus men har inte gett lika mycket smak eller varit lika gott.
Jag försöker nog efterlikna det smaksatta bubbelvattnet, det är lagom smak för mig.
Victoria says:
Jag gillar allt smaksatt vatten utom just citrus. Det smakar wc-anka. Eller ja, inte för att jag har druckit wc-anka men som jag tror att det skulle smaka 😉 Borde ju funka lika bra med mango, som är min absoluta favorit just nu.
Humlan says:
Citrus i köpt bubbelvatten smakar som wc-anka luktar! Jag tror att det är för att dom pressar med skalet (med besprutning och allt), jag reagerar lika ibland när någon lägger i en citronskiva i vatten. För mig är det stor skillnad på grape och citron/lime/apelsin, men det är ju en smak(!)sak. Testa mango, frågan är om du ska försöka finfördela/mosa för att få ut så mycket smak som möjligt eller om det räcker med tärningar. Tipsa gärna om du hittar några riktigt bra smaksättningar!
Victoria says:
Bra. Då är det inte bara jag som tycker att det smakar wc-anka. Jag lovar att testa det mesta. Nyhetens behag och allt det där, men mango skall jag prova. Jag återkommer i ämnet när jag har lagt alla mina bubbelvattenpengar i fruktdisken istället 😉
-ME- says:
I knew it, det fanns inget annat skäl till att bloggstatistiken peakade sådär. *s*
Du kommer att ha att göra om du ska kolsyra ketchup. För som det redan sagts här så kan du bara kolsyra vatten med den – allt annat typ exploderar. Kolsyra vatten först och blanda ut sen.
Eller bli en treåring och försök på rent trots. Men se till att du har gott om fläcklösare hemma först… :p
Victoria says:
Men jag vill ju proooooova.
Ja jag är en obstinat treåring, frågor på det?
-ME- says:
Inte en enda faktiskt. ;p
Galltvål är bra mot ketchupfläckar. Just sayin.
Victoria says:
Bra att veta 😉
Katja says:
Tack för en mycket underhållande blogg. Jag har blivit beroende av den :-). Halkade in via Monas, som jag också är beroende av. Mitt tips är att Inte försöka göra eget bubbelros’e, Vin alltså. Det blev väldigt kladdigt och maskinen blev sig aldrig lik. Skapade nåt slags läckage så gasen läcker ut, den är numera pensionerad :'(
Victoria says:
Det är du som skall ha tack. Jag blir så glad när ni pratar med mig 🙂
Inte vin heller alltså? Med på listan över saker jag ville göra var ju lurendrejerichampagne. Nähä?
Humlan says:
Du /ni får väl köpa en maskin till. En för expriment och fuskchampagne och en för vatten, för är du riktigt beroende av bubbelvatten så riskerar du inte maskinen!
Victoria says:
Ja! En “Mythbusters-maskin”. Det skall köpas.
Humlan says:
*gilla*
Hondjur says:
Hahaha.. Dagens skratt innan sänggång! Man tackar!
Och Du.. Jag tror ketchup funkar jättebra! *bliiink*
Men loova att filma då!
Det blir nog jättegott tror jag!! Jaaa-aaa! Provarå, snälla? ^^
-ME- says:
Du är ond. *s*
Majabella says:
Jag har också blivit med bubblare efter att ha utvecklat gorillarmar av att släpa hem 2x6x2-litersflaskor för ofta. Innan knogarna började skrapa i marken införskaffades konkurrenten till Sodastream: Aqvia från Aga, samma gastuber men andra vattenflaskor. Sen har jag förfinat det hela eftersom här storkonsumeras bubbelvatten. I kylen ligger på översta hyllan fyra opyschade flaskor vatten för temperering. Pyschning är begreppet här för att åstadkomma kolsyrningen. Man tar flaskan längst till höger när man ska pyscha och ställer flaskan med ev. överblivet pyschat vatten i dörrfacket. Nyfylld flaska med slätvatten direkt från kranen hamnar längst ut till vänster för att hinna kylas ordentligt innan någon är där och kniper en flaska från höger för pyschning. Hängde ni med? Kontrollerad ruljans alltså. Sedan har jag en extra gastub, så när tuben i pyschningsapparaten tar slut så kan jag skifta i ett nafs och så byter jag extratuben under tiden den andra jobbar i Aqvian. Vad gäller smaksättning har jag bara ett ord att säga: jag dricker bara en sorts smaksatt vatten: det kommer i särskilda flaskor från ett område i norra Frankrike och det ska helst stå Grand Cru på buteljen.
Godhelg, jag ska sätta passbitar ovanpå köksskåpen, vad ska du göra?
Victoria says:
Hahahahaha. Klockrent. Och ruskigt smart. Du är bubbelvattnets Bengt Frithiofsson (eller vad han nu heter).
Men jag ska ta över tempereringstricket. Helt klart.
Annette Lo says:
Ål rajt. Jag inväntar Svempas hädanfärd. Och poppar nya corn.
Victoria says:
Man kan faktiskt aldrig ha för mycket popcorn, se det positivt 😉
Annette Lo says:
Har du sett Real Genius med Val Kilmer? DÄR pratar vi för mycket pop corn! 😉